Всички категории

6-те Най-Добри Електрически Четки за Зъби за Деца

Чудите се как да накарате детето ви да мие зъбите си с желание и удоволствие? Мислите, че тази рутина не би могла да бъде забавна?

Е, не се тревожете повече, защото миенето на зъби може да бъде изключително приятно занимание за вашите малчугани с помощта на правилната електрическа четка за зъби!

Преди да имате деца, вероятно не сте се замисляли как конкретна четка за зъби може да изгради или да разруши определената хигиенна рутина.

Уви, всеки, който е прекарал значително време с деца и им е помагал да си мият зъбите, изграждайки у тях този важен навик, знае, че малките неща са тези, които карат малчуганите да се придържат към целите си.

А всичко, което повишава интереса на вашето дете към грижата за устната кухина, е нещо, за което ще искате да научите повече, нали?

Изграждането на навиците за добра устна хигиена трябва да започне рано. Зъболекарите препоръчват да миете зъбите на детето си веднага щом се появят първите такива! Желателно е да използвате четка за зъби, специално проектирана за възрастовата му група.

Когато детето израства, обаче, ролята в почистването постепенно става негова. Всички сме наясно, че е трудно да се задържи вниманието на едно дете, особено когато става въпрос за задължения. Е, електрическата четка за зъби може да е отговорът за създаването на правилните навици.

Не сте сигурни в избора? В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за електрическите четки за зъби.

А за да сме ви от още по-голяма полза, по-долу сме ви запознали и с някои от най-впечатляващите модели на пазара, които със сигурност ще ви впечатлят!

С какво са специални детските електрически четки за зъби?

Какво всъщност представлява електрическата четка за зъби? Структурно сходни с класическите модели, но обикновено захранвани от батерия, електрическите четки за зъби използват кръгови движения за почистване, превръщайки се в отлично средство за грижа за устната кухина.

Специално приспособените за деца модели, пък, са с още по-фино покритие и удобен дизайн. Така, с напътствията на родителите, разбира се, електрическите четки могат да помогнат за премахването на бактериите с лекота.

Някои хора харесват електрическите четки за зъби, защото смятат, че почистват зъбите им по-добре от ръчната четка и са много по-лесни за използване. Други пък са скептични, тъй като електрическите модели се открояват с доста високи цени.

Все пак голяма част от стоматолозите препоръчват електрическите четки за зъби в грижата за устната хигиена, дори и при децата, изтъквайки някои ключови отличителни качества…

Дълбоко почистване

Множество проучвания показват, че електрическите четки за зъби могат да бъдат по-ефективни от ръчните при премахване на плаката. Някои от най-добрите модели на пазара дори са посочили възможност за премахване на до 2 пъти повече плака oт традиционните предложения, което е доста впечатляващо!

Електрическите четки за зъби са предназначени да “задвижват течностите” между зъбите, така че да могат да влизат дълбоко и да почистват по-ефективно.

Повечето модели също произвеждат стотици или дори хиляди движения в минута, нещо, което вашите деца не могат да възпроизведат с ръчна четка за зъби, без значение че са убедени, че имат суперсили! А това гарантира още по-добра грижа!

Лекота при употреба

Електрическите четки за зъби са проектирани с функция за автоматичен ход и въртене, която позволява на влакната да почистват непрекъснато, докато преминават над всеки зъб.

Те също така работят точно с правилната скорост и прилагат точното количество сила, за да отстранят ефективно, но безопасно плаката и остатъците от храна от зъбите и линията на венците.

Всъщност единствената задача, която детето ви има, е да позволи на косъмчетата да се плъзгат по всеки зъб, за да се гарантира правилното миене!

Отличен дизайн

И, както всички детски четки за зъби, електрическите четки са проектирани с по-широка дръжка, която улеснява хващането от децата, както и е удобна за държане, което улеснява управлението им.

Когато избирате електрическа четка за зъби, не забравяйте да изберете надеждна марка с малка автоматична глава. Също така ви препоръчваме да се спрете на четка, която може да се зарежда, а не такава с батерии, защото функцията на четката за зъби ще започне да се забавя спрямо живота на батерията.

Повечето производители препоръчват децата под 3-годишна възраст да използват електрическа четка за зъби само под стриктното ръководство на възрастен. Ето защо, не забравяйте да наблюдавате внимателно всяко малко дете, използващо електрическа четка за зъби, за да избегнете нараняване.

Кои са предимствата и недостатъците на електрическите четки за зъби за деца?

Да накарате децата си да мият зъбите си може да бъде изключително трудно.

Търговците и компаниите за четки за зъби разбират това, затова продават много четки за зъби, които са предназначени за деца.

Когато влезете в магазина, вероятно ще видите електрически четки за зъби, които пускат музика, светят в ярки цветове и са украсени с анимационни герои.

Да научите децата на важността на правилната стоматологична грижа от рано е от изключителна важност. Електрическите четки за зъби могат да помогнат за това.

Ако се чудите дали детето ви е достатъчно голямо за електрическа четка за зъби и какви са плюсовете и минусите да дадете такава на децата си, прочетете нататък..

Предимства на електрическите четки за зъби

Когато разглеждаме предимствата на електрическата четка за зъби за деца, приоритет е хигиената на зъбите.

Фактът, че този тип четка за зъби може да накара детето ви да се вълнува от миенето на зъбите си, е достатъчна причина да направите инвестицията…

Цветен и привлекателен стил. Днес децата имат на разположение голямо разнообразие от електрически четки за зъби. Те могат да изберат такава, включваща любим герой от анимационни филми или видеоигри. Много от тези електрически четки за зъби имат дизайн с ярки цветове, други имат мигащи светлини и свирят закачливи мелодии. Само да види четка с любим герой върху нея, може да накара детето да се развълнува да си мие зъбите! За повечето родители на малки деца това е целта.

Подготвят децата за ходенето при зъболекар. Както знаете, зъболекарският кабинет обикновено е място, където повечето хора не обичат да ходят, независимо дали са млади или стари. Това отчасти се дължи на стоматологичното оборудване, което изглежда и звучи плашещо. Интересното при дете, използващо електрическа четка за зъби, е, че тя ги подготвя да изпитат подобни звуци, когато отиват на зъболекар. Повечето електрически четки за зъби издават малко шум, като тихо бучене. Ако дадете на детето си електрическа четка за зъби, то може да свикне с тези звуци. В резултат на това преживяването няма да се чувства толкова завладяващо и в известен смисъл ще изглежда нормално.

Екологична опция. Ако детето ви има електрическа четка за зъби, то вероятно ще я използва години наред. Много електрически четки за зъби разполагат със сменяеми глави, когато оригиналите се износят. Така, получаването на електрическа четка за зъби и грижата за нея по подходящ начин може да бъде екологично чист вариант за едно семейство.

Недостатъци на електрическите четки за зъби

Въпреки че има много предимства, свързани с използването на електрическа четка за зъби, заслужава да се отбележи, че има някои области, които могат да се считат за недостатък.

Дискомфорт. Някои деца, например, може да не харесват усещането за електрическа четка за зъби. Всички вибриращи и бръмчащи звуци може да са твърде силни за тях и да причинят страх и неудобство.

Ненаучаване на правилна техника за четкане. Децата не трябва да учат техники за миене на зъби, когато използват електрическа четка за зъби. Използването на такава не изисква повече усилия, а само да се постави в устата и да се мести през зъбите. Въпреки това, правилната техника на миене включва преместване на четката за зъби в различни посоки и извършване на движения за цялостно почистване на предната и задната част на всеки зъб заедно с езика. Ако детето ви използва електрическа четка за зъби, няма възможност да научите и практикувате правилна техника на миене.

Поддръжка. Електрическата четка за зъби трябва да бъде презареждана, за да работи както трябва при следващото миене. Това означава, че вие ​​или вашето дете ще трябва да не забравяте да я поставите в зарядното устройство, преди да тръгнете за работа или училище. Освен това понякога електрическата четка за зъби и нейното зарядно устройство могат да заемат доста място в банята. Това може да е проблем за семейство с баня, която вече има ограничено пространство на плота.

Защо прецизното почистване на зъбите е важно за децата?

Най-доброто място за детето да научи за стоматологичните грижи е у дома с родителите си. Децата следват примера на възрастните в живота си.

Ежедневните ви действия и разговори ще влияят на детето от ранна възраст. Затова е важно да ги обучавате, когато са малки, така че добрите зъбни навици да се пренесат и в зряла възраст.

С децата, особено малките, всичко може да бъде битка. Всеки родител знае как нещо малко и просто може бързо да се превърне в проблем, когато детето ви просто не иска да сътрудничи.

Умният родител се научава как да избира тези битки. Винаги искате най-доброто за вашето дете, но понякога това, което е най-доброто, не е непременно това, което детето иска да чуе.

За някои деца задачата да мият зъбите си е едно от онези неща, които могат да се превърнат в борба. Дори и да направите всичко по силите си, за да го направите забавно и удобно за детето, то може да не е в настроение от време на време. Въпреки това, устната хигиена е важна за хора от всички възрасти, така че намирането на начин да правите това редовно е в най-добрия интерес на вашето дете.

Но защо е важно за децата да мият прецизно зъбите си? Нека да разгледаме няколко ключови точки…

Утвърждаване на хигиенен навик

Редовните навици за миене на зъби са от съществено значение за поддържане на здрави венци и предотвратяване на кариес. Уви, децата не разбират важността на тези навици, освен ако не са научени от родителите си. Едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да помогнете на детето си да научи за добрата устна хигиена, е да дадете пример.

Когато зъбите са нови, те са чисти. Очевидно, когато за първи път се появят в устата, те все още не са били изложени на неща като захар и други вредни вещества. Ако можете да установите надеждна рутина за миене на зъбите с децата си още от самото начало, ще им дадете добър шанс да поддържат оралното здраве за години напред.

Не можете да защитите зъбите от всичко, което ще им се случи през живота, но можете да направите голяма стъпка в правилната посока, като ги миете редовно.

Въпреки че вашите малки деца може да не ядат много твърда храна, когато зъбите им поникнат за първи път, все пак е важно да се грижите за тези зъби.

В допълнение към поддържането на първите зъби възможно най-чисти, вие също така ще създадете полезен навик занапред. Така детето ви просто ще мисли миенето на зъби за част от ежедневния живот и свиквайки с тази идея, няма да ви създава проблеми като поотрасне.

А предимствата от този ежедневен навик са десетки, и най-вече избягване на пародонтални заболявания, които могат да доведат до загуба на зъби.

Полезна рутина преди лягане

Споменахме как всичко може да се превърне в битка с едно дете. Това е особено вярно и когато настъпи времето за лягане.

Вашият малчуган просто иска да продължи да играе, а вие единствено искате да му гарантирате почивка и спокойствие. Въпреки че може да няма сигурен начин да коригирате този “ритуал” преди лягане, установяването на последователна рутина помага на много деца.

И, разбира се, можете да включите няколко минути за миене на зъбите като част от тази рутина.

Това ще бъде просто още една част от пъзела преди лягане и да се надяваме, нещо, което сигнализира на детето, че е време да се подготви за сън.

Освен да миете през нощта, също е добра идея да накарате детето си от ранна детска възраст да мие зъбите си и в началото на деня. Както бабите са казали – вечер за здраве, сутрин за красота!

Грижа за млечните зъби

Може да е изкушаващо да мислите, че грижата за млечните зъби на вашето дете не е особено важна, тъй като те не са постоянни. Не правете тази грешка!

Въпреки че е вярно, че млечните зъби ще бъдат сменени в някакъв момент, те все още имат години работа за вършене и трябва да се погрижите за тях през това време.

Някои млечни зъби могат да издържат до десетилетие, преди да бъдат сменени, което означава, че е важно да ги миете редовно от самото начало. Ако зъбът е занемарен, той лесно може да се сблъска с проблеми като кариеси, които освен много рискови за здравето на зъба, могат да предизвикат и болка за детето ви… А не искате това!

Създаване на модел за цялостна хигиена

В допълнение към важността на устната хигиена, вашите деца вероятно ще научат за важността на цялостната лична хигиена чрез редовен навик за миене на зъбите.

Има много повече задачи за лична хигиена, които трябва да се изпълняват всеки ден в допълнение към миенето на зъбите, като миене на ръцете, вземане на вана или душ и т.н.

Никога не е твърде рано да започнете да създавате добри навици за децата си!

В ранна детска възраст трябва да правите всичко вместо децата си, но това бързо се променя, когато те растат. Тъй като все повече и повече отговорности се прехвърлят върху тях, трябва да сте сигурни, че те са готови да продължат откъдето сте спрели.

Да ги научите на важността да се грижат за тялото си е само един от начините, по които можете да им помогнете да се научат да се грижат за собствения си живот навсякъде. Въпреки че повечето родители не искат да видят децата си да растат твърде бързо, има и голяма гордост да ги гледаме как се грижат за себе си успешно.

Какво да имате предвид, когато купувате електрическа четка за зъби за дете?

Винаги трябва да бъдете внимателни, когато купувате нещо за дете. Това правило важи с още по-голяма сила щом става въпрос за хигиенни продукти.

Електрическата четка за зъби е инвестиция в качественото почистване на зъбките за вашия малчуган и е важно да сте сигурни, че купувате такава, каквато ще му е от полза.

Нека обърнем внимание на някои от най-важните елементи, за които да следите, преди да направите покупката…

Размери

На първо място, не избирайте електрическа четка за зъби, която е твърде малка или голяма за устата на вашето дете. Като цяло по-големите четки за зъби затрудняват ефективното почистване на труднодостъпните зони, като зад долните предни зъби и горните задни зъби.

Вместо това, изберете четка за зъби или с кръгла глава, или с глава, по-малка от 2 – 3 см. Размерът на главата на четката е важен, тъй като може значително да повлияе на качеството на измиването.

Не пренебрегвайте и размерите на дръжката! Тя трябва да е достатъчно дълга, за да може детето да я държи удобно, но не прекалено широка, че да му е трудно да я захване. Препоръчителните две минути миене на зъбите ще се усетят като много повече, ако на ръката не ѝ е удобно.

Мекота на косъмчетата на четката

Когато четката за зъби е обозначена като „изключително мека“, „мека“, „средна“ или „твърда“, това се отнася до твърдостта на космите.

Съветваме ви да използвате четка с меки косми. По-твърдите влакна могат да повредят и отстранят повърхностите на емайла и корените.

Зарядно и батерии

Най-основните електрически четки работят с обикновена батерия АА или ААА. Въпреки че са подобни на ръчните четки за зъби, те имат глава, която се върти или пулсира влакната, за да придаде малко допълнителен ефект на четкането на вашето дете.

Четките за зъби, захранвани с батерии, обикновено са най-бюджетният електрически вариант и могат да бъдат много удобни. Все пак следете внимателно батериите и ги сменете веднага щом се изтощят. Ако оставите стари батерии вътре, те могат да изпуснат вещества и да развалят самата четка.

Другият тип електрически четки могат да се зареждат с помощта на зарядно, което се включва в контакт, така че те няма батерии за смяна. Тези електрически опции често предлагат по-високотехнологични функции като таймери, сензори за налягане и напомняния за подмяна. Те могат също да включват различни опции за четкане, като трептене или вибрация.

Други функции

Таймер в четката. Достатъчно трудно е да накарате детето си да си мие зъбите, камо ли да го направи за препоръчаните минимум две минути! Един от най-честите проблеми при детските зъбки е недостатъчното миене на зъбите и таймерите наистина могат да помогнат на детето ви, ако има проблеми с поддържането на рутината за хигиена на зъбите си.

Четка с няколко глави. С тази функция можете да сменяте подвижните глави на четката, когато космите се износят, но да запазите електрическата основа непокътната. Докато някои основи ще пасват само на един тип глава на четката, други са съвместими с много различни модели.

Музика и светлини. Както намекнахме, това да превърнете миенето на зъби в приятен, забавен процес е от изключително значение за мотивиране на детето. Именно затова, моделите с по-технологични дизайни, разполагащи с музика и светлини определено ще ви впечатлят.

Множество настройки на четката за по-задълбочено почистване. Тези настройки могат да включват ротационно въртене на главата в едната посока, обратна ротация в различни посоки, както и опция за въртене в различни посоки.

 

Е, време е да ви представим и някои от най-добрите предложения за детски електрически четки за зъби на пазара в момента…

1. Електрическа четка за зъби Philips Sonicare Kids HX6352/42Тази електрическа четка за зъби е истинско откритие за децата. Благодарение на нея, те се учат на добри хигиенни навици, докато се забавляват. Уредът може да се свърже към мобилно приложение, което учи децата колко е важна добрата поддръжка на зъбите, обяснено по приятен и разбираем за тях начин. В него има треньор, мотивиращ малчуганите да четкат зъбите си по-дълго време. Четката е проектирана така, че да позволи на детето да я държи самостоятелно, но при нужда – и с помощ от родител. Уредът има две степени, както и индикатор на батерията с таймер. В комплектът има и резервни глави, за максимално дълъг живот!
Купи сега

2. Електрическа четка за зъби Oral-B D100 Vitality MickeyЧетката за зъби Мики Маус гарантира ежедневно качествено почистване, предлагайки две програми за четкане. Малчуганите могат да развихрят и въображението си, благодарение на стикерите, които идват в комплекта. С тях четката може да се персонализира по личен вкус на всяко дете. Косъмчетата са изключително меки, създадени за крехките детски зъбки. Уредът може да се включи към приложение, с което детето да свикне да почиства зъбите си в продължение на поне две минути и да изгради дълготрайни хигиенни навици. Освен това има и вграден таймер, за да помогне на мъниците да се ориентират кога е изтекло времето за миене. Батерията е изключително трайна и се зарежда през 8 дни.
Купи сега

3. Електрическа четка за зъби MadaruМоже би няма малчуган, който да не обича прасето Пепа. Затова ви представяме тази бюджетна електрическа четка с изключително меки косъмчета, щадящи детските зъбки и венци. Този модел вибрира с 10000 оборота в минута, което гарантира качественото почистване и създаването на хигиенни навици у детето. Четката успява да премахва и натрупаната бактериална плака в устата, както и ежедневните оцветявания по зъбите, които са често срещани при децата. Препоръчително е да сменяте главата на четката на всеки три месеца, за да сте сигурни, че няма да има остатъчни замърсявания по косъмчетата. За ваше улеснение в комплекта е включена втора глава.
Купи сега

4. Електрическа четка за зъби Oral B JuniorТози модел четка за зъби може наистина да вроди у децата желание да мият зъбите си редовно! Зеленият цвят е доказано примамващ за малчуганите и това ще превърне почистването на зъбките в игра. Четката Oral-B Junior осигурява 3D почистване благодарение на заобления си край, който почиства целия зъб в дълбочина, заобикаляйки всеки зъб поотделно. Това е невъзможно да се постигне с обикновена четка. Уредът има вграден таймер, който иззвънява след 2 – минутно почистване, създавайки навик за продължително миене на зъбите и когато децата пораснат. Четката се зарежда през около една седмица, а главата ѝ трябва да се сменя през три месеца. За ваше улеснение, четките на индикатора избледняват, за да сигнализират, когато трябва да бъде сменен накрайника.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Електрическа четка за зъби Oral-B Junior Star WarsПредставяме ви електрическа четка за всички почитатели на Междузвездни войни! Оборудвана е с многобройни функции, един от които е сензор за натиск. Ако детето ви допира твърде силно четката до венците си, сензорът светва и алармира, че трябва да се намали натискът. Уредът може да се свърже към приложението Oral-B FunZone, чрез което още по-лесно и приятно да успеят да изградят добри хигиенни навици. Те могат да проследяват напредъка си в реално време и да отключват забавни фото филтри като награда след миене! Четката има вграден таймер, който сигнализира, когато изтекат две минути от миенето на зъбките, за да се гарантира качественото и продължително почистване.
Купи сега

6. Електрическа четка за зъби VITAMMY SmileПредставяме ви модел, който е подходящ за мъници над 3 – годишна възраст. Тази електрическа четка за зъби има невероятни приказни анимации, които ще приковат вниманието на вашето дете и ще създадат любопитство в употребата ѝ. По този начин те ще бъдат стимулирани да почистват редовно зъбите и венците си, а с това и да си създадат правилните навици. Четката е изградена с много фини и еластични косъмчета, които почистват устната кухина дълбоко, без да нараняват венците. Освен това има два режима на употреба – нормален и деликатен, в зависимост от личните предпочитания на детето. Соник пулсационната технология на уреда ефективно елиминира промяна в цвета и забавя образуването на зъбен камък.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!