Всички категории

6-те Най-Добри Хладилни Витрини

Пълноценното обзавеждане на кафенета, магазини и ресторанти е от изключително значение за техния успех…

Ако вашият бизнес е свързан с предлагане на хранителни стоки и напитки, вероятно знаете колко важно е продуктите, които предлагате, да са ясно видими и винаги свежи.

Е, хладилните витрини ще се погрижат за това!

Модерни и удобни – те са перфектният начин да привлечете окото на вашите клиенти и да продавате вкусните си изкушения в идеално състояние много по-успешно…

Още не сте направили своя избор? Ние ще ви помогнем!

Ако тепърва стартирате своя бизнес или, пък, наскоро сте осъзнали нуждата от хладилна витрина, но нямате достатъчно знания и опит в избора и покупката на подобна техника – попаднали сте на правилното място.

В това ръководство ще откриете всички ползи и важни детайли, които трябва да знаете за избора на хладилни витрини.

А за ваше улеснение, в края сме добавили и някои от най-добрите предложения на пазара, сред които да откриете най-оптималният вариант за вашите изисквания.

Какви са ползите от хладилните витрини?

Хладилните витрини неслучайно са базисен елемент в оборудването на заведения и магазини.

Те се срещат почти навсякъде именно защото са полезни, както за собствениците, така и за крайните потребители.

Но за ви убедим в нуждата от подбиране на перфектната хладилна витрина, е важно да ви запознаем и с най-основните предимства на този тип техника…

Пълноценна презентация

Основното предимство на хладилната витрина е, че ви помага лесно да представите продуктите, които имате в продажба.

Когато стоките ви са лесно видими за потребителите и са близо до тях, шансът те да ги закупят определено е много по-висок.

Независимо дали предлагате напитки или хранителни стоки, извеждането им на витрина е задължителен елемент от продажбата, която стимулира окото на аудиториите.

Апетитно позиционирайки ги, хитър начин да увеличите продажбите на нови продукти или такива, които не се купуват често, е да ги поставите на видно място във витрината.

Свежест и качество на продуктите

Необходимостта от хладилник за хранителните стоки и напитките е неоспорима.

Хладилната витрина ще ви предостави аналогично същата възможност да запазите предлаганите хранителни продукти свежи и в добър търговски вид възможно най-дълго, просто излагайки ги на място, достъпно за клиентите.

Що се отнася до напитките, пък, всички знаем, че повечето са най-предпочитани за консумация охладени, а хладилната витрина е идеален вариант за постигане на това.

Разнообразие

Друго предимство на хладилните витрини е, че те се предлагат във всякакви размери и стилове, което ги прави удобни за перфектно позициониране във всякакви условия.

Поради това лесно ще можете да направите избор, който най-добре да отговаря на оформлението на вашите помещения, без да има нужда от отделяне на много време и бюджет.

По-добра организация

Без съмнение страхотен аспект от аранжираовката с хладилна витрина е това, че този тип техника позволява попълване и организиране на продуктите по удобен начин.

Тези витрини ви позволяват да видите останалия запас от изложените продукти, без да отваряте вратата през повечето време, което спестява и електирческа енергия, междудругото.

Добрата и удобна организация за съхранение на стоката, пък, ще гарантира максимален комфорт както за вас, така и на клиентите ви, тъй като продуктите ви ще са изложени перфектно без да заемат излишно пространство.

Лесна поддръжка

Материалите, използвани при изработването на хладилни витрини, позволяват максимално лесната им поддръжка във всяко едно отношение.

Петната по стъклата се забелязват бързо и се почистват безпроблемно като не изискват много усилия за това.

Имайте предвид, че за максимално удовлетворение на клиентите, вашите хладилни витрини трябва да бъдат в безупречно чисто състояние, затова редовното превантивно почистване определено е от значение за успеха ви.

Какви видове хладилни витрини има?

Не е тайна за никого, че след като сте се убедили в това, че имате нужда от хладилна витрина за бизнеса си, важна стъпка е да подберете този тип оборудване, който най-ясно отговаря на вашите нужди

Витрина за сладкиши и печива

Този тип хладилни витрини, както сами можете да се досетите от името им, са подходящи за печива и сладки, които лесно могат да се развалят, ако се държат на стайна температура (торти, пайове, и други сладкарски изделия).

Те са в състояние да поддържат температурата около 4℃ и много ниска влажност.

Моделите от този тип се предлагат в наистина широко разнообразие от дизайни и определено ще привлекат интереса ви.

Витрина за деликатеси

Тези витрини също поддържат температура около 4℃, подобно на моделите за сладкиши, но отличително при тях е, че разполагат с доста по-висока влажност.

За да задържат деликатесите със студена температура и да удължат срока им на годност, този тип витрини са с регулируеми конструкции, имащи за цел да предпазят стоките от изсушаване, запазвайки свежестта им.

Витрините за деликатеси обикновено в дизайнерски план разполагат с множество рафтове и пространство за съхранение и излагане на разнообразни продукти.

Компактни витрини

Този тип витрини са с доста по-обикновени дизайни и са предназначени за поставяне на плот. Много фирми ги поставят в близост до касата си и съхраняват в тях малки хранителни продукти или напитки.

Тези модели обикновено имат две или три нива и са подходящ вариант за магазини с ограничено пространство.

Витрини за месо, риба и морски дарове

Витрините за месо обикновено са на един рафт, който осигурява повече дълбочина.

Температурата при тях е доста ниска и настроена да запазва суровото месо и рибата перфектно свежи, без да им позволява да замръзват.

Витрини за суши

Витрината за суши има за цел да предложи на клиентите красива гледка към пресните продукти на японската култура.

Повечето от моделите в областта са предназначени за поставяне върху плот или бар, поради което се предлагат с единичен рафт и са по-малко високи от обикновените витрини.

Какво трябва да имате предвид при покупката на хладилна витрина?

След като сте решили точно от какъв модел се нуждае вашия бизнес е важно да се съобразите и с още няколко ключови характеристики

Размер

На пазара се предлагат много размери хладилни витрини- от малки модели, предназначени за позициониране върху плот, до двуметрови варианти с многоетажни дизайни..

Преди да направите покупката си е добре да имате представа за това къде ще бъде поставен модулът ви и какво пространство може да бъде осигурено за него.

Както споменахме, презентирането е една от ключовите функции на този артикул, и именно затова трябва да имате предвид какво искате да покажете чрез него на клиентите.

Дизайн

Най-основно, на пазара ще откриете два дизайна витрини – вертикални и хоризонтални. И двата типа си имат стандарт и стил и са подходящи за различни типове аранжировки.

Вертикални модели, например, често се поставят директно на пода и са най-удобни за напитки и зеленчуци.

Хоризонталните, пък, са най-подходящи за излагане на месо, млечни продукти, колбаси. Те могат да са поставени на пода, директно на бара или при обслужващия персонал в магазините.

Ако, пък, искате да сте отличителни, може да потърсите въртяща се витрина. Тези дизайни са по-рядко срещани и доста по-скъпи, но пък са особено подходящи за сладкарски изделия.

Остъкление

Според остъклението, витрините биват с право и с извито стъкло.

Витрините с прави стъкла са наклонени леко (на около 12 градуса), за да намалят отражението от горното осветление.

Извитите стъклени тела, пък, са доста по-практични и не изискват някакви специфични позиционирания. Те осигуряват подобрена видимост на продуктите отвътре и са много универсални.

Имайте предвид, обаче, че какъвто и стил остъкляване да подберете, за максимално задържане на температурата на продуктите си, се нуждаете от дебело стъкло. То е по-устойчиво към напукване, счупване и други повреди и определено е оптимален избор във всяко едно отношение..

Осветление

Вътрешното осветление е стандартно и подобрява перспективата на хранителните продукти. Почти всички витрини са снабдени с такава функция, но всяко производство, има свой собствен дизайн.

Някои витрини се предлагат с цветни крушки, които правят продуктите да изглеждат по-апетитни и изкусителни.

Други пък са в неутрални цветове за постигане на ефект на класност и изтънченост.

Изборът в това отношение зависи изцяло от вашите интереси и стил.

Стелажи

Стелажите са способни да увеличат капацитета на хладилната ви витрина по наистина впечатляващ начин.

Тъй като повечето от моделите не са особено високи, производителите могат да запълнят пространството в тях, поставяйки допълнителни рафтове.

Въпреки това, обаче, имайте предвид, че прекалено високите стелажи блокират погледа на клиента, именно затова винаги създавайте аранжировка, която да е хармонична и удобна.

Температура

Температурата на хладилната витрина и нейната регулируемост е от най-голямо значение за свежестта на продуктите, съхранявани в нея…

Опцията със средна температура (0 до 7°С), например, е често използвана за съхранение на свежи продукти. Тези модели са наистина многообразни откъм дизайни, а цената им е доста приемлива.

При ниска температура (между -13 и -18°С), обаче, се съхраняват само замразени продукти. Този тип модели са доста специфични и най-вече са препоръчителни за съхранение на сладоледи.

Комбинираният вариант (между -6 и 6°С), пък, дава възможност за аранжиране на повече видове храни, тъй като можете да настроите модела си спрямо конкретните ви нужди.

Тук е важно да отбележим, че според начина си на охлаждане витрините биват с вграден охладител или с външен агрегат и се отличават съответно със статичен или динамичен тип охлаждане..

Статичното охлаждане е, когато студеният въздух се подава в камерата само в една посока и там е равномерно разпределен в конструкцията. Това е удобен, често срещан, но не особено ефективен метод.

Динамичното охлаждане, пък, е когато оборудването разполага с допълнителен вентилатор, който също изтегля въздух и го ускорява по цялата камера. Този метод е доста по-популярен и ефективен, но крие някои недостатъци откъм стил на съхранение на продуктите.

Повърхност

Повърхността на вътрешността на хладилните витрини има ключово значение за тяхното качество и амортизируемостта им.

Гранитните повърхности, например, запазват първоначалния си вид в продължение на много години, но се нуждаят от внимателна обработка. Повърхността от гранит може лесно да се счупи, затова трябва предварително да предупредите продавачите си.

Най-често срещани са повърхностите от неръждаема стомана. Те са леки и компактни, лесни за поддръжка и трудни за зацапване – мечта.

 

След като представихме всичко най-важно, което трябва да знаете за хладилните витрини, е време да ви представим и някои от най-добрите продукти в областта…

1. Хладилна витрина Almabar RTC-72LВертикална хладилна витрина с LED осветление. Въртящите се рафтове на витрината я правят особено подходяща за сладкарски изделия и по-специално- торти. Моделът е с двойно закалени стъкла, които осигуряват сигурност и устойчивост
Купи сега

2. Хладилна витрина BeercoolerТази хладилна витрина е подбарова и разполага с капацитет 228 л. Подходяща е за барове и ресторанти, за съхранение на напитки, а дизайнът й е впечатляващ – стъклена плъзгаща врата и рафтовете с фино, метално покритие.
Купи сега

3. Хладилна витрина Almabar ARC-100RТази вертикална хладилна витрина разполага с неръждаем корпус и LED осветление. Стъклата на модела са двойно закалени, а капацитетът му е 100 л. Витрината е стилна и практична и е подходяща за презентиране на сладкарски и тестени изделия.
Купи сега

4. Хладилна витрина Almabar RT-78LТази вертикална, бяла хладилна витрина с LED осветление и електронен контролер на температурата определено ще ви впечатли. Моделът разполага с четиристранно двойно закалено стъкло и динамично охлаждане.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Хладилна витрина SnaigeТази хладилна витрина разполага с обем 290 л. и 4 регулируеми по височина решетки. Моделът е стилен и отличителен и разполага с автоматична система за размразяване и вътрешно LED осветление.
Купи сега


6. Хладилнa витрина Братя ЧичеклиевиТази хладилна витрина с метални полици и изключително изискан дизайн е перфектното допълнение към всеки интериор. Моделът е практичен и удобен, разполага с вграден агрегат и е подходящ както за съхранение на напитки, така и за хранителни продукти.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!