Всички категории

7-те Най-Добри Нагреватели за Кола Маска

Лятото е в разгара си и търсите най-добрия начин да се справите с обезкосмяването?

Знаете, че кола маската е изключително надеждна, но сте объркани от многообразието от нагреватели за восък?

Не се тревожете! Тук подробно ще ви разясним всичко най-важно, което трябва да знаете за нагревателите за кола маска.

Кола маската е отличен начин да се отървете от космите по тялото временно и резултатите са много по-трайни в сравнение с бръсненето и други методи за епилация.

Този тип епилация е популярна най-вече сред жените като те я използват за премахване на косми от почти всяка част от тялото. Най-често срещаните зони на обезкосмяване са ръцете, бикини зоната, краката и подмишниците.

Можете да си направите кола маска както у дома, така и в професионално козметично студио, а терапията включва нанасяне на тънък слой восък върху кожата и след това отстраняване с помощта на платнени ленти.

Техниката лесно може да се усвои, като се прави у дома няколко пъти.

Нагряването на восъка, пък, е ключовият елемент в цялата тази процедура. Затова е от изключително значение да закупите качествен уред – т. нар. нагревател.

Добре загрятата кола маска ще направи чудеса и кожата ви ще бъде по-гладка от всякога!

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за нагревателите за кола маска.

А за да сме ви от още по-голяма полза, по-долу сме ви запознали и с някои от най-впечатляващите модели на пазара.

Какво представлява нагревателят за кола маска?

Нагревател за кола маска е устройство, което топи восък. Без значение е дали той е мек или твърд, нагревателят го поддържа при оптимална температура за нанасяне.

Нагревателите са от съществено значение за всеки човек или професионален козметик, ако искат да предложат наистина висококачествени услуги. Всички други устройства или методи за нагряване на восък са не толкова надеждни и не са препоръчителни.

Професионалистите имат широка гама нагреватели за восък, от които да избират според вида восък, с който ще работят, и дори броя на клиентите, които ще ги посещават.

И факт- на пазара има разнообразни устройства, които се адаптират перфектно към професионалните нужди. За щастие, обаче, живеем във време, в което всеки уред е леснодостъпен и за обикновените домакинства.

Вече не е нужно да ходите в козметичния салон всеки път, когато имате нужда да се обезкосмите.

Нагревателите за кола маска се използват масово от жените по света в домашни условия. Защо следващата не бъдете вие?

Нещо, което много хора не разбират, е, че ако не загрявате восъка правилно, той няма да работи както трябва.

Желателно е да се стремите да го направите топъл, без да е прекалено горещ или прекалено студен.

Ако восъкът е твърде горещ, очевидно ще изгорите кожата си. Ако е твърде студен, няма да залепне за косъма.

Именно затова трябва да се стремите към перфектната консистенция на твърдия восък, така че винаги да имате впечатляващи резултати от кола маска!

Какво е устройството на нагревателя и как да го използвате?

Може би за изненада на много хора, нагревателите за кола маска съвсем не са толкова сложни, колкото си мислите.

Както всеки съвременен уред, така и техния механизъм, е широко достъпен и нагледно обяснен за потребителя.

Нагревателите за кола маска съдържат съд, в който се поставя восъкът и се загрява, без значение дали е мек или твърд восък.

Повечето имат регулируем контрол на температурата, а някои имат превключватели за включване и изключване.

Накратко казано- тези уреди са икономични и значително безопасни за използване.

Обяснявайки си как работи нагревателят за кола маска, ще може да разберете и как правилно да го третирате (съответно и как да се чувствате в безопасност от евентуални изгаряния).

Без значение какъв нагревател за кола маска изберете, всичко, което трябва да направите, е да поставите восъчна стопилка вътре в него и да го оставите да се нагрее.

Нека разгледаме по-подробно устройството на тези съвременни уреди…

Устройство

Като цяло нагревателите за кола маска имат общ основен механизъм: бутон за включване/изключване, алуминиева тенджера за нагряване (често и подвижна тенджера с дръжка) и копче за регулиране на температурата.

Нагревателите за кола маска всъщност имат много просто устройство и работят по сходни начини.

Резисторът в тях е това, което осигурява енергията, която повишава температурата и следователно топи восъка.

След като тенджерата е заредена с твърди восъчни зърна или с мек восък, копчето за регулиране на температурата трябва да се настрои на високи градуси за правилното топене. Когато восъкът достигне желаната температура и консистенция, температурният бутон може да се понижи малко.

При по-ниска температура, пък, нагревателят за восък ще ви помогне да поддържате восъка с подходяща топлина за нанасяне.

Впрочем, повечето меки восъчни кутии обикновено могат да влизат директно в нагревателя за восък.

Всички нагреватели за кола маска имат бутон „On/Off“, лампичка, която ви показва кога уредът се затопля, и индикатор, който показва на какво ниво е нагряването.

Употреба

Както вече споменахме, употребата на нагревателят също не представлява нищо сложно!

Първо, включете нагревателя за кола маска и завъртете циферблата до най-високата температура (обикновено около 100 градуса).

Оставете го за около 20 минути (времето може да се увеличи в зависимост от това колко кола маска имате нужда да загреете).

След това завъртете циферблата до средната точка (75 градуса) и го оставете там.

Започнете да разбърквате по външния ръб, така че восъкът да започне да се затопля в средата на съда.

Разбърквайте непрекъснато на всеки няколко минути, докато централният блок от кола маска се разтопи напълно.

Може да се наложи да регулирате температурата през целия ден в зависимост от реакцията на восъка. Восъкът трябва да се движи подобно на меда, когато е готов за употреба.

Когато приключите за деня, завъртете циферблата докрай и изключете уреда. След това поставете капака върху съда, за да покриете кола маската и сте готови!

Какви видове нагреватели за кола маска се предлагат на пазара?

За тези, които предпочитат да премахват космите по тялото, кола маската не само оставя гладък резултат, но когато се прави у дома, може да се окаже значително по-рентабилна от посещението на спа центъра.

С еднократна инвестиция можете да получите почти всичко необходимо за комплект за премахване на косми, който да използвате многократно.

Въпреки това, изборът на най-добрия нагревател за кола маска за вкъщи е от съществено значение за процеса и не всички опции са създадени еднотипно.

Като начало, ще искате да намерите такъв уред, който топи восъка бързо, като го държи на правилната температура.

Това ще гарантира, че вашият восък се стопява равномерно (така че да се нанася гладко), а също така ще помогне за предотвратяване на изгаряния.

Що се отнася до функционалността, може да искате да закупите такъв нагревател, който предлага лесен за четене дисплей за контрол на температурата. По този начин можете да видите с един поглед кога восъкът е готов.

Може също да бъде полезно да закупите уред с прозрачен капак, така че да имате възможност да видите восъка, докато се топи вътре.

Освен това е препоръчително да обърнете внимание дали нагревателят е оборудван да топи различни видове восък, особено ако имате специфично предпочитание, когато става въпрос за това, което ще нанесете върху кожата си.

Въпреки това, обаче, не забравяйте, че от най-голямо значение е и вашето удоство…

Съществуват различни видове нагреватели за различни цели и за да е най-пълноценен избора ви сега ще ви покажем кои са те и как да ги използвате.

Класически нагревател

Класическите нагреватели могат да имат един или два отвора за восък.

В повечето случаи те идват с алуминиева тенджера, където може да се поставят твърди восъчни зърна или пръчици за топене. Този съд обикновено се сваля, за да може да се почиства правилно.

Съществуват модели класически нагреватели, които могат да затоплят твърди восъчни зърна, пелети или дискове, както и меки восъчни кутии, последните с помощта на адаптер.

Предлагат се и други класически предложения, които са специално проектирани за ниско топящ се твърд восък без ленти. Те имат една и съща цел: топене на восък и поддържане на подходяща температура.

Рол-он нагревател

Тези устройства могат да бъдат заредени с навиваща се касета, за да се затоплят до оптимална температура и позволяват директно нанасяне на восъка по кожата.

Рол-он апликаторите са идеални за чисто, лесно и изключително точно нанасяне, затова са и любими на много козметични салони.

Тези устройства работят с кабел и разполагат с термостат, който е чудесен за поддържане на восъка при подходяща температура толкова дълго, колкото е необходимо.

Прецизното нанасяне и кола маска върху горната устна, веждите и други деликатни зони на лицето може да се извърши за отрицателно време с този тип устройства.

Обобщено – рол-он апликаторът е чудесен вариант както за тяло, така и за лице.

Системни и комбинирани нагреватели

Те са изключително полезни, тъй като позволяват нагряване на различни видове восъци наведнъж.

Тези нагреватели имат една или две тенджери за твърд восък, които могат да бъдат адаптирани за нагряване на меки восъчни кутии. Освен това съдържат и няколко основи за рол-он нагревател.

Те са задължителни за салоните и професионалистите, които искат да имат лесно достъпни различни видове кола маска.

Вече не е нужно да сте козметик, обаче, за да имате този уред и у дома. Изключително подходящ за летния сезон, когато обезкосмяването е част от ежедневието на почти всеки.

Комбинираният нагревател ще ви осигури желаната кола маска за отрицателно време и ще ви гарантира максимална прецизност при епилация!

Какво да имате предвид при закупуване на нагревател за кола маска?

Нежеланото окосмяване по тялото може да бъде доста дразнещо, особено ако нямате подходящия продукт за епилация. За разлика от бръсненето, кола маската предлага по-продължителен период на мекота, за да се чувствате добре в кожата си.

Както многократно споменахме, затоплянето на восъка за епилация е решаваща част от кола маската.

Това означава, че трябва да потърсите най-добрият нагревател за вас и вашите нужди…

Безопасност

Първото нещо, за което човек трябва да внимава при избора на нагревател за кола маска, е безопасността. Запомнете – качеството е сигурност!

В повечето случаи нагревателите за восък се предлагат с много малко функции, които помагат при контрола и по този начин правят целия продукт по-опасен.

Можете да познаете качествения, безопасен и ефективен нагревател на кола маска по някои от функциите, инсталирани от производителя.

За какво трябва да сте нащрек? Е, първото нещо, което искате да проверите, е, че нагревателят за восък не може да разлее восъка, когато се затопли.

Някои общи функции за безопасност, които могат да ви бъдат полезни, включват захранващи кабели и противоплъзгащи се форми.

Уверете се също, че вашият нагревател е специално изработен, за да избегне кръстосано замърсяване с други продукти. По този начин вашият восък ще бъде безопасен за използване върху всяка част на тялото.

Има много други съображения, на които трябва да обърнете внимание по отношение на вашата сигурност. Ключова сред тях е именно гаранцията. Не трябва да купувате нагревател за кола маска, който се предлага без валидна гаранция – в идеалния случай тя трябва да бъде около една година или повече.

Докато някои хора обръщат много внимание на цената, вместо това трябва да се съсредоточите върху стойността на парите си. Евтиното може да бъде скъпо, но това не означава, че винаги най-скъпите варианти са най-надеждни!

Отделете време, проучете и разберете пазара, преди да закупите бъдещия си нагревател за кола маска.

И не забравяйте, че от решаващо значение е, когато се епилирате, да имате само едно нещо, за което да се притеснявате – да се отървете от нежеланите косми толкова ефективно, колкото е възможно, без инциденти!

Практичност

Освен да изберете безопасен нагревател за кола маска, трябва да проверите и дали е лесен за използване и поддръжка.

Някои нагреватели са доста сложни за използване, което обикновено прави целия процес на епилация доста сложен и отнема повече време, отколкото всъщност трябва.

Освен това, ако купувате нагревател за кола маска за домашна употреба, няма нужда той да бъде прекалено многофункционален. В крайна сметка ще правите всичко сами и кола маската трябва да бъде най-вече практично решение.

Докато проверявате дали е лесен за употреба, уверете се също, че вашият нагревател за кола маска е лек и преносим.

Леките нагреватели са много удобни, тъй като можете да ги използвате в комфорта на всяко място. Без значение дали пътувате или сте си вкъщи, трябва да е достатъчно лесно да го носите, без това да се усеща като голямо усилие.

Трайност

Когато купувате нагревател за кола маска за вкъщи, или такъв за вашия бизнес, е от решаващо значение да търсите такъв, който е ефективен, универсален и издръжлив.

Няма смисъл да купувате нагревател за восък, който ще издържи няколко месеца и ще се развали.

Издръжливостта е много важна, тъй като искате качествена стойност за парите си, особено ако се спрете на по-скъп модел.

Ако закупувате нагревател за кола маска за козметично студио, трябва да изберете такъв, който е може да се използва за затопляне на различни видове восъци за всички части на тялото.

Контрол на температурата

Ефективността на всяка кола маска ще зависи от това как нагрявате восъка.

Ако прегрявате восъка евентуално поради некачествен нагревател за кола маска, тогава най-вероятно ще изгорите кожата си. Освен това восъкът ще се залепи и ще се премахне доста трудно.

Препоръчваме ви за използвате нагревател за кола маска, снабден с термостат.

Това гарантира, че восъкът се нагрява до правилната температура и се поддържа същият по време на процеса на депилация.

Един от най-често срещаните проблеми, които имат нагревателите за кола маска, е регулирането на температурата.

Голямо неудобство е да имате нагревател, който нагрява восъка до прекалено високи градуси и го прави горещ. Ако това се случи, ще се наложи да чакате восъкът да се охлади до определена температура, преди да го нанесете върху кожата си. Това е едновременно загуба на време и е доста неефективно.

Друг проблем, който може да възникне, е дори нагревателят да загрява за повече от препоръчаното време. Това може да предизвика изключително неудобство за вас – нещо, което е добре да избягвате.

Именно затова е важно да изберете уред, който има добра регулация на температурата!

Капацитет

Капацитетът е едно от най-важните съображения, които не можете да си позволите да игнорирате.

В зависимост от броя на хората, които ще го ползват, както и вида на кола маската, може да се наложи да инвестирате в голям нагревател за восък до дори професионален такъв.

Нагревателят за кола маска, който изберете, трябва да бъде или достатъчно голям, или практично малък за вашите нужди.

Ако купувате такъв за вашия бизнес, тогава определено ви трябва нагревател, който е голям, за да отговори на желанията на всички клиенти. Последното нещо, което искате, е да останете без нагрят восък, нали? Е, несъмнено ще спестите време и пари, като закупите нагревател с голям капацитет.

Ако пък нагревателят ще се използва у дома, тогава единственият рационален избор би бил онзи, който е малък и удобен. В противен случай той ще заема прекалено много място в дома ви, а няма да се използва в пълна ефективност.

Вид восък

Видът восък, с който работи нагревателя, също е много специфичен аспект от покупката. Двете най-често срещани форми на кола маска са мек и твърд восък.

Ако приемем, че сте у дома и предпочитате твърдия восък пред мекия восък, тогава трябва да потърсите нагревател, който е подходящ за такъв вид.

Ако все пак ще закупувате уред за козметичен салон, ви съветваме да изберете комбиниран! Желанията на клиентите могат да са много разнообразни и е добра идея да можете да отговорите на всяко от тях.

Нагряване

Има три ключови компонента, за които трябва да помислите в това отношение. Нагревателите за кола маска са най-ефективни, когато отговарят и на трите условия.

Скорост. Нагревателят трябва да загрява восъка бързо и безопасно, което ви позволява да работите ефективно. Това е особено важно, ако го купувате за салон, в който ще обслужвате клиенти. Но дори уредът да е за лична употреба, никой не обича да чака твърде дълго за каквото и да е. Затова скоростта не е за пренебрегване!

Разпределение на топлината. Тя трябва да се разпределя равномерно, за да може самият восък да се стопи равномерно. Това ще гарантира, че кола маската ще е максимално ефективна и няма да се налага да я правите по няколко пъти.

Консистенция. Уредът трябва да поддържа постоянна температура и да може да задържа топлината за дълъг период от време. Консистенцията на кола маската трябва да се запази, докато извършите процедурата навсякъде, а не да се налага да я претопляте.

Как да използвате нагревателя за кола маска максимално пълноценно?

Перфектният процес по нагряване на восъка има ключово значение за ефективността на вашата процедура.

И за да гарантирате максимална сигурност на себе си и уреда си, тук сме ви представили някои ключови стъпки в употребата на устройството.

Проверявате топлината на восъка!

Трябва да бъдете внимателни, ако в тенджерата ви е останало малко количество восък, дори ако нагревателят има регулируема температура. Това е така, защото восъкът ще бъде по-горещ при същата температура, отколкото при пълен буркан, ако се остави за същото време.

Винаги тествайте малко количество восък на ръката си, преди да поставите голямо количество върху целевата зона за кола маска.

Нагревателят за кола маска позволява на продукта да остане на нагрята температура, докато не го изключите. Благодарение на това ще можете да се концентрирате напълно и ще успеете по-бързо да приключите с премахването на космите.

Няма да е необходимо да тичате напред-назад до микровълновата, за да затоплите восъка или да се притеснявате дали е достатъчно топло. Вие също сте изложени на по-малък риск от изгаряне, тъй като нагревателят ще затопли восъка равномерно.

Не включвайте нагревателя, ако в него няма восък!

Включването на нагревателя за кола маска без восък в тенджерата е абсолютно забранено.

Същото важи и за оставянето му включено твърде дълго, защото това ще доведе до прегряване на устройството и електрическата му система ще се повреди.

Редовно почиствайте нагревателя!

За да премахнете останалия восък от тенджерата, ще се наложи първо да го загреете. Но когато приключите с отстраняването на восъка и преди да поставите ръката си, за да го почистите, не забравяйте да изключите нагревателя.

Хигиената на уреда отвътре е много ключова за вашето здраве. Заложете на внимателна процедура според предписанието за поддържка на вашето устройство.

Почиствайте устройството и отвън! Това е важно, защото ще помогне да се предотврати натрупването на восък и лепкавите остатъци от неговото разтапяне по страните на съда. Почистването на външното тяло на уреда ще го запази като нов за в бъдеще, освен че е хигиенично и необходимо.

Непочистеният нагревател за кола маска разпространява бактерии и следователно почистването отвън е също толкова важно, колкото почистването на вътрешността му.

Същевременно, дори и ако нагревателят за кола маска се използва всеки ден, оставянето на восък вътре за една нощ също е забранено, тъй като значително ще намали живота му.

 

Е, време е да ви представим и някои от най-добрите предложения за нагреватели за кола маска на пазара в момента…

1. Нагревател за кола маска INNOVAGOODS SPAXТози нагревател има капацитет от 450 мл. и е изключително лесен за използване. Успява да стопи восъка за около 30 минути и след това да поддържа температурата му. Максималната температура за нагряване е цели 80 градуса, което гарантира качествена епилация вкъщи.
Купи сега

2. Нагревател за кола маска Veet Easy WaxТози нагревател представлява рол он, който е идеален за употреба у дома. Създаден е за епилация, както за крака, така и за чувствителни зони. Гарантирано ефикасна кола маска, конкурираща се с тази в професионален козметичен салон. Нагревателят обещава идеално гладка кожа до 4 седмици, премахвайки дори най-късите косъмчета от тялото!
Купи сега

3. Нагревател за кола маска ProCart Pro WaxБез значение дали търсите нагревател за домашна употреба, или такъв, който да ползвате в студиото, ProCart Pro Wax е идеален за тази задача! Има голям капацитет от 400 мл. и поддържаща температура на вече разтопения восък. С него контролирането на нагряването е изключително лесно, а кола маската ви ще бъде готова за отрицателно време.
Купи сега

4. Нагревател за кола маска Depilia Super +Този нагревател идва при вас под формата на рол он, което автоматично го прави изключително лесен за употреба. Притежава система за бързо нагряване и автоматичен контрол на температурата. Идеалният подарък за кола маска у дома, тъй като капацитет му е достатъчен за употреба от един човек. Подарете си професионална грижа за изящна кожа!
Купи сега

5. Нагревател за кола маска Rose ИталияТози нагревател е за кола маска на гранули, тъй като тя е подходяща и за най-чувствителните зони на тялото. Без значение дали кожата ви е чувствителна, мазна или суха, с този тип кола маска ще си подарите най-добрата епилация без дразнения! Комплектът идва при вас и с шпатули, за да сте спокойни, че имате всичко необходимо за разкрасяващите процедури вкъщи.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Нагревател за кола маска BeautylushhТози нагревател има плавно регулиране на температурата. Това му позволява бързо да загрява восъка и да поддържа постоянна температура благодарение на капака. Комплектът съдържа и шпатули за многократна употреба, за да сте спокойни, че имате всичко необходимо за домашната епилация. А капакът има 3 отвора, които осигуряват изхвърлянето на излишната пара.
Купи сега

7. Нагревател за кола маска Троя DepiliaТози нагревател за кола маска е създаден за мъже. Има голяма вместимост от 500 мл., благодарение на което може да епилирате всяка част от тялото наведнъж. Кола маската е идеална за справяне и с най-твърдите косъмчета! Уредът е подходящ за кола маска, както на гранули, така и на перли. Капацитет му позволява да се използва и в козметичен салон, както и в домашни условия.
Купи сега

4.5/5 - (4 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. Katalina пише

    Благодаря за изчерпателната информация. Помогнахме ми много!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!