Всички категории

7-те Най-Добри Аксесоари за Баня

Факт е, че аксесоарите играят ключова роля в определянето на стила, настроението и външния вид на всяко едно помещение.

С подходящите елементи, вашето любимо място за релаксация може да придобие уникален, ефектен и уютен вид.

Изводът е, че е важно да посветите значително време на плана и дизайна на всяка една стая в дома ви и особено на вашата баня, за да създадете така желания комфорт…

Аксесоарите за баня, както се досещате, именно са в основата на перфектния интериор.

За да постигнете тази удивителна цел във вашия дом, трябва да добавите правилните разкошни щрихи, които ще придадат допълнително усещане за стил.

Всъщност, аксесоарите като сапунерки, закачалки за кърпи, дръжки за тоалетна хартия и т.н. играят решаваща роля в подобряването на великолепието на всички бани.

Аксесоарите за баня са чудесен начин да покажете своята индивидуалност и стил, като също така осигуряват специално място, където да се отпуснете и да си починете след тежкия ден.

Много различни аспекти трябва да бъдат взети под внимание, от практическите нужди до избора на правилните цветове, форми и покрития, които допълнително ще определят темата на банята.

В случай че се нуждаете от малко вдъхновение в тази категория, можете да разгледате нашето ръководство, в което ще намерите всичко най-важно относно избора.

Също така, по-надолу ще откриете информиран списък с най-добрите аксесоари за баня на българския онлайн пазар.

За какво трябва да помислите преди покупката на аксесоари за баня?


Що се отнася до нашето ежедневие, едно от най-често използваните пространства в домa несъмнено е банята.

Независимо дали се приготвяте сутрин или си взимате душ преди лягане, банята е пространство, на което разчитате, за да ви помогне да се почувствате по-добре.

Ключов аспект на добре функциониращата баня е качеството на аксесоарите и вашият избор на правилния стил, дизайн и разположение…

Налично пространство

Решете какво искате – преди да започнете да пазарувате е важно да разгледате банята си и да вземете решение за аксесоарите, които можете да си позволите.

Благодарение на това можете да адаптирате банята към вашите нужди.

Оценете наличното пространство и оформлението на банята. По този начин най-лесно ще определите вида, формата и размера на вашите аксесоари.

Да, можете да закупите безумно количество от тях, но имате ли достатъчно място, за да ги съхранявате?

Безсмислено е да купувате неща, които не ви трябват. Това ще направи вашата баня да изглежда разхвърляна и малка.

Не забравяйте, че основната причина, поради която купувате тези аксесоари, е да подобрите функционалността на вашата баня. Затова се уверете, че функционалността е на първо място, а общият външен вид на второ.

Лични нужди


Тук също не забравяйте за функционалността на аксесоарите. Бъдете бдителни, когато правите своя избор и помислете кои аксесоари ще стоят най-добре във вашата баня и от кои ще имате истинска нужда.

Обърнете внимание и на всички непредвидени обстоятелства, които могат да възникнат, като например децата, за които също трябва да се осигури нужното удобство.

Планирайте бюджета си и действайте в съответствие с финансовите ограничения и най- важните ви нужди.

Допълнителните и декоративни аксесоари могат да се наслагват с времето, така че не е задължително да купувате всичко наведнъж.

Не си пилейте парите! Можете да вложите по-малко средства и отново да получите всичко необходимо.

Дизайн

Обърнете внимание на покритието на вашата баня и останалите елементи в нея.

Аксесоарите за баня трябва да допълват нейния външен вид и да подчертават нейната функционалност, а не да се конкурират с общата перспектива.

Независимо дали правите изцяло нова баня или просто обновявате някои от аксесоарите, отделете малко време, за да помислите какъв стил харесвате.

Изборът на тема за вашата баня ще ви помогне да направите пространството да изглежда по-сплотено, опростено и приятно.

Когато изберете своя стил, може да искате да опитате да следвате този избор във всичките си аксесоари за баня.

Ако сте избрали минималистичен стил например, опитайте да копирате това и в избора на аксесоари.

Какви видове аксесоари за баня разпознаваме?

Основните елементи за баня са не само декоративни части, но и важен аспект от комфортната и добре проектирана среда.

Те включват набор от артикули, които добавят комфорт към хигиенната рутина и се вписват добре в цялостния интериорен дизайн на помещението.

Основно аксесоарите за баня биват два вида – стоящи и монтирани на стената.

Стенни аксесоари

В днешно време стенните аксесоари за баня се монтират много бързо и лесно, така че това не трябва да ви притеснява по никакъв начин.

В повечето случаи те включват: сапунерка, дозатор за течен сапун, държач за чаша и такъв за тоалетна хартия, закачалки, огледала, лампи и т.н.

Функционалността и дългият живот на аксесоарите зависи от материала, от който са направени.

Препоръчваме ви да изберете стенни аксесоари за баня от масивен месинг с хром-никелово покритие или такива от неръждаема стомана (инокс).

Те са с най-голяма здравина и издръжливост, без да се влияят от високите нива на влажност.

Когато разглеждате стенни аксесоари за баня, сигурно ще ви направи впечатление, че повече са с хромово покритие. Причината е, че то има дълъг живот и лесно се комбинира с различни интериорни стилове.

Избирайте стенни аксесоари за баня на доказани марки и производители. Инвестирайки веднъж в тях, няма да се налага да ги подменяте през няколко години.

Стенните аксесоари за баня се използват всеки ден, затова не правете компромис с качеството им.

Ако вече сте решили от какви допълнителни елементи има нужда вашата баня, е време да се замислите и за детайлите.

Един от тях е цветът на стенните аксесоари – съобразете се със стила, който вече сте създали в помещението.

Обърнете внимание на нюансите на плочките и потърсете нещо, което да им съответства.

Най-добрият вариант е стенните аксесоари за баня да допълват останалите елементи в интериора.

Стоящи аксесоари

Стоящите аксесоари обикновено са поставени върху мивката, под огледалото или върху горното шкафче за баня, както и на пода.

От гледна точка на външния вид, вероятно ще се зашеметите от широката гама стоящи аксесоари за баня, вариращи от класически до модерни стилове.

Предимството на тези аксесоари е това, че за тях не се изисква специален монтаж – можете да ги поставите свободно където си пожелаете, без да се съобразявате твърде много.

Освен това, имате възможност да ги размествате по всяко време и така да променяте интериора често в зависимост от вашето настроение и желания.

Тук отново важи същото правило, което гласи да залагате на доказани марки и да внимавате за качеството на изработката.

Какъв е най-добрият списък аксесоари за баня?

На първо място, аксесоарите за баня във вашия дом отразяват интериорния ви вкус, а подходящия избор допълва дизайна и подобрява използваемостта на вашето помещение.

Те също така ви предоставят много интелигентни функции. Но трябва да закупите правилните аксесоари, които отговарят на вашите дизайнерски нужди.

Вашата баня трябва да е напълно заредена с всичко необходимо, за да изглеждате и да се чувствате по най-добрия начин.

Огледала за баня


Огледалото е повече от аксесоар за подпомагане на суетата – то е чудесен помощник в гримирането, бръсненето или просто за проверка на външния вид.

Огледалата са практични и служат като фокусна точка в дизайна на банята. Те също помагат за увеличаване на светлината, което от своя страна може да помогне малките бани да изглеждат по-големи.

Днес огледалата за баня се предлагат в много дизайни, форми, размери и стилове. Има кръгли огледала , квадратни огледала , правоъгълни огледала, овални огледала и др. Въпреки че всички тези модели са обичаен избор, огледалата на шкафа за бръснене са друга опция.

Шкафовете за бръснене, състоящи се от шкаф с огледални врати, са удобно допълнение към всяка малка баня, в която липсва място за съхранение. Те осигуряват практичността на огледало и функционалността на модул за съхранение.

Рафтове за баня


Рафтовете за баня изпълняват безценна роля във всяка баня, осигурявайки платформа не само за съхранение, но и за декорация.

Обикновено разположени над мивката и под огледалото, рафтовете са чудесно място за съхранение на основни неща за банята като афтършейв и четки за зъби.

Осветителни тела за баня

Четирите основни категории осветление за баня включват: стенни лампи, таванни лампи, душ светлини и огледални светлини. Всички варианти са достатъчно добри сами по себе си, но изборът зависи от вашите лични нужди и предпочитания.

Стенни лампи: Стенните лампи се предлагат в широка гама от форми и покрития. За чистата гъвкавост на функциите и атрактивния дизайн, нищо не може да се сравнява със стенен аплик на което и да е от вашите огледала.

Таванни светлини: Добрата таванна лампа създава цялостна атмосфера във вашата баня, като осигурява цялостно осветление.

Душ светлини: Дори и най-простите душ светлини обещават блясък и наслада за ежедневния ви душ. Не забравяйте да закупите и подходящия димер за осветлението.

Осветителни тела за огледала: Осветителните тела за огледала придават на вашето огледало в банята собствен акцент. Тези светлини са идеални за съвременна естетика.

Аспиратор за баня

Най-ефективното средство за спиране на плесента в банята е аспираторът. Можете да поставите това устройство в прозореца на банята, стената или тавана.

В момента, в който влагата започне да се натрупва, вентилаторът извлича влагата и спира нейното натрупване във вашата баня.

Този процес на незабавно извличане на влага ефективно предотвратява образуването на конденз по стените, като гарантира, че мухълът не намира необходимите условия, за да започне да расте. Този аксесоар за баня е меко казано задължителен в пространства без прозорци.

Добра идея е да заложите на вентилатор със сензор за влажност, който ще стартира автоматично, след като нивото на влажност в банята ви премине определено ниво.

Куки за халати


Често пренебрегвани, куките за халати са фантастичен аксесоар за баня, за да закачите множество неща.

Въпреки че са предназначени за окачване на халати за баня, те също са чудесни за окачване на кърпи след употреба и дрехи.

Куките за халати могат да се монтират на гърба на вратата или на стена облицована с плочки или гипсокартон.

Както при другите аксесоари, те се предлагат в различни стилове и покрития, за да паснат перфектно на останалия интериор.

Завеса за душ и подплата


Потърсете завеса за душ и подплата, които са лесни за почистване и поддръжка. Вариантите, които могат да се перат в пералня или да се почистват с влажна кърпа, са идеални.

Измерете дължината и ширината на вашия душ, преди да купите, за да сте сигурни, че пасва правилно.

Дозатор за сапун за ръце

Различните видове дозатори са помпени дозатори, безконтактни дозатори и автоматични дозатори.

Потърсете такъв с плавен и лесен за използване механизъм за дозиране. Дизайнерски, пък, заложете на модел, който пасва на стилистиката на банята ви и не се “натрапва” в интериора.

Кошче за отпадъци

Кошчетата за отпадъци се предлагат от различни материали, включително пластмаса и метал.

Помислете за естетиката на дизайна на вашата баня и другите облицовки в стаята, когато избирате материал.

Кърпи


Правилният комплект кърпи може да направи цялостния ви престой в банята много по-комфортен.

Изберете кърпи, изработени от висококачествени материали със здрави шевове и добро подгъване.

Неутралните тонове като бяло, бежово и сиво са класически избор, който лесно може да се съчетае с останалите елементи на декора.

Подложка за баня

Потърсете постелка за баня, направена от неплъзгащ се материал, като гума или силикон.

Тези материали имат естествено сцепление, което помага на постелката да се задържи на място, дори когато се намокри.

Постелките за баня могат да добавят естетическа стойност към вашата баня, особено ако са в дизайни и цветове, които отговарят на вашето пространство.

Ако банята ви е просторна, заложете на по-големи постелки, а ако не разполагате с достатъчно пространство, изберете по-малки.

Поставка за четка за зъби


Това е практичен аксесоар, който ви позволява да не оставяте четката си за зъби на случайни места.

Помислете за хигиената на държача за четка за зъби и дали има функции, които насърчават чистотата, като вентилационни отвори или подвижно дъно за лесно почистване.

Освежител за въздух

Има различни възможности, когато става въпрос за поддържане на добра миризма на вашата баня. От етерични масла до свещи и спрейове има доста неща, от които да избирате.

Въпреки че не всички опции са екологични, има все по-голям брой налични естествени възможности.

Важно е да сте наясно, че вече има чудесни освежители, които се изработват с красиви облицовки, за да може всъщност да служат и като перфектни аксесоари.

Как най-добре да съчетаете аксесоарите във вашата баня?


С толкова много дизайнерски и функционални елементи, включени в дизайна на банята, координирането може да бъде смущаващо.

Един грешен избор може напълно да обърка плановете ви, но не позволявайте това да ви спре.

Не е нужно да сте професионалист в интериорния дизайн, за да планирате перфектното разположение на банята.

Когато обмислите връзките между цвят, форма и функция, приложими към вашата баня, можете да постигнете чудесен резултат, който задоволява както естетическите, така и практическите нужди.

Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да съчетаете перфектно вашите аксесоари с останалата част от банята:

Съобразете се с цвета и текстурата на стените и подовете…


Елементите от цвят и текстура могат да бъдат манипулирани, за да се създаде точното усещане, което искате във вашата баня.

Ако вече сте избрали уюта на дървените стени и подовете от керамични плочки, за да поддържате уютен и рустикален вид, или тепърва искате да го направите, подберете аксесоари в същия стил.

Въпреки че настроението на една баня може да се трансформира с кутия боя за един ден, струва си да планирате как избраните от вас подови настилки и стенни обработки ще работят заедно, за да създадете външния вид, който искате.

Една от най-добрите идеи за баня с неутрални подове и стени е да внесете цвят с функционалните елементи на стаята като мебели и аксесоари.

Вземете под внимание обзавеждането на банята…

Мебелите за баня, които избирате, като шкафове или комбинация от мивка и шкаф, са едно от основните съображения при реконструкция или ново строителство.

Тези артикули действат както като основна функционална част, така и като стилна фокусна точка.

Ако търсите минималистичен външен вид, но се нуждаете от много място за съхранение, може би е по-добре да се насочите към универсални преходни мебели, които да декорирате с допълнителни аксесоари.

Подберете правилните аксесоари…


Използването на аксесоари за баня може да извърви дълъг път за създаване или разрушаване на темата на дизайна.

Ако погледнем реално, дори хавлиите могат да служат като аксесоари за поддържане на цветовата схема на стаята.

Няма абсолютни права или грешки в стилизирането на една от най-използваните стаи във вашия дом.

Вместо да мислите за новите си планове за баня като за пъзел, гледайте на тях като на колаж, който подреждате, докато стилът и структурата му ви харесат.

Всички елементи за планирането на банята, споменати по-горе, могат да се съчетаят с вашите идеи като единно цяло, ако отделите достатъчно време и внимание.

 

Надяваме се, че сте успели да извлечете достатъчно ползи и вдъхновения от нашето ръководство.

А сега, както обещахме – можете да разгледате нашия списък с аксесоари, в който сме сигурни, че ще откриете най-добрите елементи за вашата баня.

1. Постелки за баня Casa PlastorПостелки за баня в елегантен дизайн, подходящ за всеки интериор. Комплектът включва 2 броя бежови постелки в правоъгълна, асиметрична форма, с размери – 75 x 45. Изработени са от висококачествени материали, за да попиват успешно излишната вода, като стоят стабилно на пода без излишно разместване.
Купи сега

2. Душ завеси за баня JUP 2062119Завеси за баня, изработени от 100% полиестер и силна устойчивост към вода. Душ завесите се поставят изключително лесно – чрез поставка и са в изчистен дизайн, подходящ за различни помещения. Те са в бял цвят и са с размери – 100х200 см.
Купи сега

3. Комплект аксесоари за баня OEMКомплектът от аксесоари за баня включва: кошче за отпадъци и тоалетна четка с карирана шарка, дозатор, чаша за четка и сапунерка. Изработени са от метал и са с бяло матово покритие. Аксесоарите са в чудесен дизайн, за да пасват перфектно на всеки интериор, като нямат нужда от допълнително монтиране, защото са самостоящи.
Купи сега

4. Ъглова етажерка за баня Wenko DolcedoЕтажерката може да се използва в душ кабини, вани и ъгли на помещенията. Тя е в модерен дизайн от черна матова неръждаема стомана в комбинация с бамбук, като подобрява интериора на всяка баня. Практичната ъглова етажерка с четири рафта предлага множество възможности за съхранение на шампоан, душ гел, сапун, гъба и други аксесоари за баня. Височината е променлива, тъй като телескопичната пръчка може да се регулира между 65 и 275 cm. Телескопичната пръчка е със стабилно качество и диаметър на тръбата 22 мм.
Купи сега

5. Огледало с LED осветление Elana 8031Това чудесно огледало разполага с вграденa LED лента, монтирана в ПВЦ гръб и екран с докосване. Огледалото е с реалистично изображение и може да се използва както за мокро помещение, така и за всяко друго. Размерите са с ширина 80 см и височина 60 см. Моделът пристига в сглобен вариант, монтира се чрез окачване и е с текстурирано покритие.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Хавлиени кърпи за баня DiliosУникален комплект от меки хавлиени кърпи, подходящи за ежедневна употреба. Кърпите са произведени от 100% памук, за да се погрижат максимално за вашият комфорт и уют. Комплектът се състои от 3 части, в цвят Екрю, с размери – 30/50 + 50/90 + 70/140.
Купи сега

7. Вентилатор за баня MMotorsТози вентилатор е перфектното решение за всяка баня, благодарение на уникалното си LED осветление, тихия работен режим и водоустойчивостта. Предназначен е за продължителна или непрекъсната вентилация в санитарни битови и търговски помещения. Вентилаторът има възможност за вграждане в стена, таван, окачен таван, вътрешни стени – за вентилация с директно изнасяне на въздуха навън или чрез въздуховод. Мощността на модела е 13 W, нивото на шум 29 dB, с 2 броя проводници и с изчистен бял цвят, подходящ за всяко помещение.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!