Всички категории

7-те Най-Добри Антени за Телевизор

Въпреки че телевизията постепенно започва да отживява, тя все още е част от живота на голяма част от хората. Не е възможно обаче да гледате телевизия, ако не сте оборудвани с необходимите системи.

Няма как да се наслаждавате на разкоша на съвременната цифрова телевизия без подходящата антена!

Ако интернет медиите постепенно изместват различните телевизионни канали, то цифровата телевизия отдавна е изместила кабелната. Това не е случайно. Цифровата телевизия има много повече предимства на фона на своя кабелен предшественик.

В същото време обаче, ако искате да се възползвате от нейните блага, се нуждаете от подходяща антена. Без нея сигналът няма как да стигне пълноценно до вас и в крайна сметка ще се окажете лишени от свободата да сменяте телевизионните канали.

В общи линии всички по-големи телевизионни доставчици ще се погрижат всичко с вашия сигнал да бъде наред. В някои ситуации обаче е възможно да ви се наложи да се справяте сами и да си осигурите подходяща антена.

На пазара в момента се откриват множество различни телевизионни антени, всяка от които си има своите особености.

Какъв е видът на дадено устройство, колко добре се справя с улавянето на сигнала, как се инсталира и използва? Трябва да си отговорите на всички тези и много други въпроси. Само така ще имате шанса да се сдобиете с най-добрата телевизионна антена, която да ви осигури всичко, от което се нуждаете.

Подготвили сме това ръководство тъкмо за да ви помогнем да се справите със ситуацията. В него ще откриете цялата необходима информация за телевизионните антени. Когато се запознаете с нея, гарантирано ще направите възможно най-подходящия избор.

А за да ви улесним максимално, в края на статията си дори ще споделим с вас няколко то най-добрите актуални предложения в областта…

Какво представляват антените за телевизор?

За да разберете какво представляват антените за телевизор, първо, трябва да осмислите каква е разликата между кабелната и цифровата телевизия.

Най-общото и просто разграничение засяга механизма за предаването на сигнала. Както вероятно се досещате, при кабелната телевизия сигналът се предава с помощта на специализиран кабел.

Това е аналогово средство, посредством което дадено доставчик може да осигури редица телевизионни програми на своите клиенти.

Няма да изпадаме в подробности как точно е възникнала и се е развила тази технология. За да обобщим ситуацията обаче, ще уточним, че сигналът при кабелната телевизия е по-тромав и в много от ситуациите това води до по-ниското му видео и аудио качество.

С развитието на цифровите технологии дори при кабелната телевизия започнаха да се използват модеми, които преобразуват мрежовите данни в цифрово обработени сигнали. Върхът на сладоледа обаче си остава цифровата телевизия.

Тя дава възможност на телевизионните станции да излъчват висококачествено цифрово съдържание до множество потребители.

Цифровата телевизия означава по-добра картина, по-добър звук и не на последно място – безплатна е.

Благодарение на нея потребителите могат да се радват на висококачествено многоканално съдържание. За да бъде това възможно обаче, вашият телевизор се нуждае от подходящ приемник. Тъкмо тук идва ролята на антените за телевизор.

Те се разделят основно на външни и вътрешни. Именно благодарение на тяхното устройство вие имате възможност да уловите излъчвания цифров сигнал и да го проектирате върху телевизора си.

Независимо от особеностите си всяка телевизионна антена е проектирана за приемане на сигнала на така наречената ефирна телевизия. Това се случва в различен честотен диапазон, който зависи от страната, в която се намирате.

При различните модели обаче вече идва сериозното разнообразие от възможности. С него обаче ще ви запознаем в следващата секция.

Какво трябва да вземете предвид при покупката на антена за телевизор?

Вече сте запознати с основната функция на антените за телевизор. Както стана ясно обаче, проучването ви тепърва предстои.

На пазара в момента съществува невероятно многообразие от модели, които могат сериозно да ви объркат, рекламирайки ви различните си характеристики. Ако искате да подберете подходяща антена за своя телевизор, ще ви се наложи да отделите известно време на тези устройства.

Антените за телевизор си имат купища особености, които определено заслужават вашето внимание. В тази секция ще ви запознаем с всичко, което трябва да вземете предвид при покупката на подобно устройство. Вслушайте се в съветите ни и ви гарантираме, че ще направите възможно най-добрия избор.

Излъчване

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, що се отнася до различните антени на пазара, е за какво излъчване са предназначени те.

Вариантите в общи линии се свеждат до два. Трябва да прецените дали искате да се възползвате от възможностите на наземното или на сателитното (DBS) излъчване.

Особеностите на излъчването водят и до промени в спецификите на различните антени.

Спътниковите антени например обикновено изискват използването на параболичен рефлектор или по-голяма приемна чиния. Те по необходимост трябва да се съобразяват с местоположението на спътника.

Именно затова антените, проектирани за приемане на сателитно излъчване, трябва да бъдат точно подравнени, за да приемат сигнали от спътника. Това обикновено се случва при честоти, които варират между 10,95 GHz и 12,75 GHz.

Наземните предавания на свой ред в повечето случаи работят на честоти в UHF (300 MHz до 30 GHz) частта на радиочестотния спектър. Въпреки това обаче в някои страни все още се използват модели, работещи в VHF (30 MHz до 300 MHz) частта на спектъра.

В случая важното не е толкова каква точно е вашата антена, как се инсталира и къде работи. Всичко, което ви интересува, е дали тя е способна да приема честоти от честотния спектър, към който сте се насочили.

Разбира се, вие си давате сметка, че конкретните честоти са свързани с определени канали. В този ред на мисли трябва да бъдете наясно с две неща.

От една страна, става въпрос за това какви канали е възможно да уловите в страната, в която се намирате. Едва след като установите това, имате възможност да подберете конкретните канали, които ви интересуват.

Така или иначе можете да използвате както външни, така и вътрешни антени. Единственото условие е те да са способни да приемат сигналите, които желаете.

Важното е да използвате специфична сателитна антена за сателитните предавания и наземна антена за наземните предавания.

Вътрешна или външна антена

Може би другото най-ключово съображение, което трябва да направите, когато си избирате антена за телевизор, е дали устройството да бъде външно или вътрешно.

Както вече ви споменахме, и съвременните модели и от двата варианта успяват да уловят телевизионните радиосигнали. Така или иначе обаче както вътрешните, така и външните антени за телевизор си имат своите особености.

Вътрешните антени поначало не се представят чак толкова добре, колкото външните си конкуренти. Неизбежно е – стените на сградата задължително намаляват сигнала малко или много. В същото време се получават различни отражения, причинени от предметите във и върху сградата, които допълнително възпрепятстват сигнала.

Нивата на смущения са по-високи и от флоуресцентни лампи, електрически оборудване и множество други предмети. Това е така, тъй като подобни обекти оказват електромагнитно въздействие върху радиовълните, което затруднява тяхното движение.

Външните антени за телевизор, от друга страна, успяват да уловят значително по-добър сигнал. Така или иначе обаче тяхната инсталация излиза по-солено. В същото време кабелите, които са необходими при тях, неизбежно се налага да бъдат по-дълги.

Както виждате, както вътрешните, така и външните антени си имат своите плюсове и минуси. Как тогава да се спрете на единия от двата варианта?

Положението е горе-долу следното. Разбира се, ако разполагате с ограничен бюджет, всеки спестен лев би ви дошъл добре. Това означава, че вероятно ще се изкушите повече от вътрешните антени.

Имайте предвид обаче, че в крайна сметка, ако не улавяте достатъчно добър сигнал, наличието на антена изобщо ще се обезсмисли. Тъкмо затова може би е по-добра идея да отделите малко допълнителни средства, но да се снабдите с подходящ външен модел.

В случай че живеете в район с по-добър сигнал обаче, вътрешната антена може да ви свърши доста добра работа. Ако сигналът не е достатъчно силен обаче, трудно ще си спестите покупката на външна антена.

Бъдете разумни и със сигурност ще направите правилния избор.

Честотно покритие

Няма как да пропуснете честотното покритие на бъдещата си антена, ако искате да се снабдите с подходящото устройство.

Както вече ви стана ясно, каналите, които могат да бъдат излъчвани в различните страни, варират.

Все още съществуват някои страни, в които се използва VHF телевизията. Това е телевизия, чиито канали се излъчват в честотния диапазон между 30 MHz и 300 MHz. Ясно е, че ако искате да гледате някой от каналите в този честотен диапазон, ще се наложи да се снабдите с антена, която е проектирана със същото честотно покритие.

Така или иначе обаче повечето телевизионни програми в съвременния свят се излъчват на ултра високите честоти (или UHF). Това са канали, които се излъчват при честота между 300 MHz и 30 GHz.

Дори когато се използват ултра високите честоти обаче, трябва да имате предвид, че се използват множество честотни ленти. Това означава, че ще ви бъде необходима антена за телевизор, която да отговаря на честотната лента във вашия район.

Съществуват и антени за много широки честотни ленти. Те се наричат логистични периодични антени и са чудесна алтернатива. Заради начина, по който са конструирани тези антени, те могат да ви осигурят наистина широко честотно покритие.

Възможно е да срещнете някои антени на пазара, които се продават като “цифрови антени”. Тази характеристика се отнася по-скоро за използваната част от телевизионния обхват, не толкова за приемането на аналогови или цифрови предавания.

Трябва да имате предвид още нещо. В някои страни различните райони на страната могат да използват телевизионни канали в различни секции на честотната лента.

В повечето случаи те са групирани заедно, така че ширината на честотната лента на антената да може да се кодира. Така или иначе обаче би било най-добре да се консултирате със специалист, за да разберете дали е необходимо да се снабдите с по-специална антена предвид района, в който живеете.

Усилване и насоченост

Друга ключова особеност на всяка антена за телевизор се отнася до усилвателните ѝ възможности. Става въпрос за увеличението на това, което може да се нарече специфична “чувствителност” на антената.

Положението накратко е следното. Колкото по-голям е коефициентът на усилване на даден продукт, толкова по-голяма е способността на антената да улавя относително слаби сигнали.

Когато усилването се увеличи, антената става и осезаемо по-директна. Това означава, че трябва да бъде по-точно насочена към телевизионния предавател.

На свой ред обаче прецизното насочване ще доведе до намаляване на нивото на смущенията. В много от случаите смущенията произтичат от факта, че антената улавя сигнали от различни посоки.

Коефициентът на усилване на една антена за телевизор обикновено се измерва в децибели (dB). Колкото по-висок е коефициентът, толкова по-голямо е усилването.

Трябва да се отбележи, че децибелите се основават на логаритми. Това означава, че увеличение от порядъка на 10 dB се равнява на усилване от порядъка на 10 пъти. В същото време обаче 20 dB увеличение се равняват на усилване от порядъка на 100 пъти и т.н.

Децибелите обаче представляват само съотношение. Именно затова съотношението трябва да отнася усилването на телевизионната антена до някакъв стандарт, който да го изясни.

Могат да се използват в общи линии два подобни стандарта. Първият е дипол, а вторият е така нареченият изотропен източник (източник, който излъчва еднакво добре във всички посоки).

Самият дипол има известно усливане. То е от порядъка на 2,1 dB спрямо изотропния източник. Именно затова е необходимо да се знае с какво се сравнява усилването на конкретна антена за телевизор.

Когато е отнесено към дипол, усилване от порядъка на 10 dB се равнява на усилване от порядъка на 12 dB, когато се отнася до изотропен източник.

Бъдете особено внимателни при сравняването на различните антени, понеже усилването трябва да бъде отнесено към една и съща референтна антена.

Тип

Съществува невероятно многообразие от различни типове антени за телевизор. Ние ще се постараем да ви запознаем с особеностите на основните разновидности.

Може би най-популярният тип антена за телевизор е така наречената антена Яги или Яги-Уда. Тя има дълга стрела и няколко елемента, разположени под прав ъгъл спрямо стрелата.

Отзад има рефлектор, който често е по-голям от другите елементи и представлява голяма отразяваща повърхност. Той отразява енергията обратно към задвижващия елемент, който на свой ред служи за намаляване на сигналите в обратна посока, които могат да предизвикат смущения.

Следва задвижваният елемент, който се свързва директно към коаксилния захранващ кабел и в който се преобразува радиосигнала в електронен сигнал. Преобразуваният сигнал на свой ред се предава по захранващия кабел към телевизора.

Яги-Уда антените са снабдени с още редица други елементи, които се наричат “режисьори”. Благодарение на тях широчината на лъча се концентрира и това осигурява усилване на сигнала. Колкото повече са “режисьорите”, толкова по-голямо е усилването.

Така или иначе неслучайно Яги-Уда антените са едни от най-популярните на пазара в момента. Те осигуряват чудесен сигнал при широк диапазон от честоти.

Именно затова тяхното устройство на свой ред се превръща в основа за изграждането на множество други разновидни модели. Такива са например Яги антените тип Х, чиито основни елементи имат формата на Х. Тази форма осигурява по-високо ниво на усилване и е особено популярна в наши дни.

Други модели пък разполагат с един рефлектор и задвижващ елемент, но множество стрели, съдържащи в себе си “режисьори”. Подобни антени с множество стрели се справят особено добре с усилването на вълни с дадена дължина. Това ги прави особено в определени ситуации.

Логистичната периодична антена е основната алтернатива на Яги антените. Подобни модели са подходящи за употреба на места, при които има относително добър сигнал, но за сметка на това телевизионните станции са разположени на по-големи честотни интервали.

Монтаж

Разбира се, важно е вашата антена за телевизор да бъде оперативна. В същото време обаче не бива да пренебрегвате особеностите на нейното чисто физическо проектиране.

Така или иначе, когато става въпрос за стила на антената, трябва да обърнете внимание основно на две неща. Това са размерът на устройството и неговите усилвателни способности.

Ако дадена телевизионна антена е твърде голяма, силно вероятно е да се затрудните при нейния монтаж. В същото време големите ѝ размери ще я направят много по-податлива на влиянията на вятъра. Вследствие на това пък ще се нуждаете от по-стабилни приспособления за закрепване, които действително струват повечко.

В момента можете да откриете огромно разнообразие от системи за закрепване, които да ви подкрепят в почти всички възможни ситуации. Можете да си потърсите приспособления за монтиране на места от страничните стени на дадена къща до комини и почти всичко останало.

От съществено значение е вашата телевизионна антена да бъде надеждно монтирана. Именно затова трябва да използвате подходящи и достатъчно качествени крепежни елементи.

Устройството вероятно ще стои на мястото си в продължение на множество години. Тъкмо затова е необходимо да бъде достатъчно стабилно и да не ви изненада с небезопасното си падане дори и след дългогодишна служба.

В същото време обаче захранването на бъдещата ви антена е също толкова важно, колкото нейното закрепване.

Фидерът или коаксилният кабел е много важен елемент от цялостната инсталация на една телевизионна антена. Безсмислено е да се инсталира страхотна антена, ако коаксилният ѝ фидер върви ръка за ръка с високи загуби. Това ще отслаби сигнала, преди той изобщо да стигне до телевизора.

Важно е също да сте сигурни, че в коаксилния кабел не попада никаква влага. Ако това се случи, веднага ще го усетите по развалената си картина. Най-добре запечатайте външния край на кабела, тъй като времето има неприятни навик да си проправя път към всичко.

Качество

Вероятно вече и сами сте установили колко е важно да се снабдите с продукт, чието качество отговаря на вашите потребности.

Долнопробните антени за телевизор, колкото и евтини да бъдат, просто няма да ви свършат работа. Именно това в крайна сметка обезсмисля тяхната покупка.

Никак не е трудно да попаднете в някой от маркетинговите капани и да се окаже, че сте се снабдили с нещо, което просто не си заслужава. Ако антената ви не си върши подобаващо работата, просто ще се окаже, че сте похарчили едни излишни пари.

Винаги можете да се снабдите с антена, която улавя широк диапазон от честоти. В същото време обаче е силно вероятно да искате да спестите известна сума от средствата си.

В този случай определено е добра идея да проучите какви честоти ви се налага да улавяте. Така ще можете да си потърсите такова устройство, което улавя именно тях.

В същото време е добре да си потърсите антена, която да е готова да ви служи години наред. Това означава да се насочите към по-устойчивите модели, изработени от висококачествени материали. Разбира се, след това трябва да се погрижите за техния адекватен монтаж, ако искате наистина да си гарантирате тяхната стабилност.

Съществува страхотно разнообразие от устройства, така че със сигурност ще откриете подходящото за себе си. На пазара в момента се предлагат множество различни модели, които могат да ви предложат някои наистина страхотни характеристики.

Вие обаче вече познавате антените за телевизор достатъчно добре и сте наясно за какво да следите. Подбирайте достатъчно разумно и ви гарантираме, че ще останете доволни от направения избор.

Как да инсталирате антената си за телевизор по възможно най-добрия начин?

В зависимост от вида на антената, която искате да монтирате, ще има множество различни съвети, които бихте могли да приложите. Някои антени могат да бъдат домашни телевизионни антени. Други пък да бъдат CB или радиолюбителски антени. Трети на свой ред могат да имат изцяло професионални приложения.

Независимо от вида на антената обаче, в крайна сметка има няколко ключови точки, които трябва да се съблюдават. Ако се погрижите за тях внимателно, те ще гарантират на вашата нова придобивка възможно най-добрите работни условия.

Един от най-важните аспекти от настройката на всяка радиоантена обаче си остава нейното местоположение. От него ще зависи цялата ѝ по-нататъшна оперативност. Именно затова местоположението на антената трябва да се определи предварително заедно с вида на антената, която ще се използва.

Ето и няколко ключови съвета и насоки, които да направят инсталирането на телевизионната ви антена максимално ефективно:

Изберете място, от което антената може да “вижда” наоколо!

За да работи по възможно най-добрия начин, вашата антена трябва да може да “вижда” всичко наоколо.

В случай че искате да постигнете това, трябва да се погрижите антената да бъде далеч от прекалено близки предмети. Всички те могат да действат като екран.

Ако отделите антената си достатъчно прилежно, ще позволите на максимално количество сигнал да достигне до нея и да я напусне, без да бъде погълнат от близките обекти.

Именно така ще имате възможност да се възползвате от максималния капацитет на новата си придобивка.

Близките предмети могат да “разконцентрират” антената!

Близките предмети могат да “разконцентрират” вашата антена и това е особено важно! Когато обмисляте местоположението на новата си придобивка, задължително помнете, че всички близки обекти ще разстроят устройството. Това ще се случи, дори и да не влияят на видимостта отвсякъде.

Близките обекти могат да накарат една антена да работи встрани от резонансната си точка. Това на свой ред при всички обстоятелства ще я направи по-малко ефективна.

Тази бележка е особено важно при антени, които са проектирани на определена дължина и нямат възможност да бъдат настроени на място.

Имайте предвид, че много предмети могат да причинят смущения. Металните обекти и електрическите кабели обаче са особено вредни. Дори дърветата наоколо обаче могат да влошат работата на антените.

Ефектът обикновено се забелязва на разстояние от една или две дължини на вълната. Колкото по-близо е обектът и колкото по-голяма е неговата проводимост, толкова по-осезаем е ефектът.

Обмислете подходящите точки за закрепване на антената!

В една от по-горните секции ви обърнахме внимание колко важно е вашата антена да бъде стабилно закрепена. Това ѝ гарантира устойчивост във времето и безпроблемна работа.

Хоризонталните антени се нуждаят от точки на закрепване в двата си края. Определено си заслужава обаче да помислите дали вече не разполагате с подходящи крепежни точки.

Комините или други точки на къщата могат да се превърнат в доста подходяща опора. Дърветата също могат да бъдат разположени на подходящо място. Това обаче може да се случи само при наличието на схеми с макари, които да позволят всяко движение на дървото, причинено от вятъра, да бъде поето, без да скъса проводника на антената.

Възможно е също така да се издигне специален стълб или нещо, което се нарича “антенна мачта”. Това ще ви позволи да прецизирате местоположението на антената си максимално и да подберете възможно най-доброто място за нея.

Независимо какъв вариант ще изберете, погрижете се да го направите от самото начало. Местенето на антени не е никак приятна работа.

Отвън или отвътре?

Досега обсъждахме предимно вариантите за външен монтаж на външна антена за телевизор. Така или иначе обаче в много от случаите може да се наложи да се обмисли използването на вътрешна антена.

Този вариант рядко е предпочитан, тъй като, както вече знаете, външните модели се справят доста по-добре със задачите си. Това се случва, тъй като те могат да бъдат позиционирани достатъчно далеч от обекти, които е възможно да доведат до определени загуби на сигнала.

Имайте предвид, че е изключително трудно да се оцени размерът на загубите, които се получават при вътрешните антени. Покривът и стените на вашия дом със сигурност ще доведат до намаляване на сигнала, особено когато са мокри.

Размерът на загубите зависи и от честота. При сигналите от VHF и UHF тя ще бъде много по-голяма.

Така или иначе обаче, ако имате определени външни ограничения, ще ви се наложи да се задоволите с вътрешен модел. На пазара можете да попаднете на доста добри предложения, така че няма защо да се тревожите.

Само се погрижете да бъдете достатъчно внимателни по време на избора си.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за антените за телевизор и техните особености, както обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Антена DIVA DVB-T V072


Ще открием списъка от предложения с една класическа вътрешна антена. DIVA DVB-T V072 е изключително семпло и елегантно устройство, проектирано за домашни употреби. Този продукт е изключително достъпен, а в крайна сметка може да ви свърши доста прилична работа, ако имате затруднения с улавянето на сигнала. Коефициентът на усилване на този модел възлиза на 3 dB. Антената е проектирана с кабел, дълъг 3 метра. Това означава, че ще имате относително голяма свобода по отношение на нейното позициониране. Именно затова имате шанса да откриете възможно най-подходящото място за тази антена, което да ви осигури възможно най-добрия сигнал.
Купи сега

2. Антена Philips


Представяме ви една антена за телевизор, произведена от Philips, която осезаемо вдига класа. Това устройство е способно да улови сигнали при наистина широк честотен диапазон. Антената е съвместима както с UHF, така също и с VHF честоти. Междувременно коефициентът ѝ на усилване възлиза на цели 18 dB. Тази антена се представя изключително добре, тъй като е проектирана със специални 3G и 4G филтри, които успяват да отстранят въздействията на излишните сигнали. Моделът е достатъчно компактен и елегантен. В същото време разполага с кабел, чиято дължина възлиза на метър и половина, така че можете да позиционирате устройството, където намерите за добре.
Купи сега

3. Антена PACO STAR AP315


Антената PACO STAR AP315 е още едно устройство, проектирано за вътрешна употреба. Тя е изключително елегантна, работи доста ефикасно и същевременно се предлага на наистина достъпна цена. Проектирана е с вграден усилвател, благодарение на който коефициентът ѝна усилване възлиза на 15 dB. В комплекта е включено всичко необходимо за безотказната работа на този модел. Устройството се захранва с USB кабел, който може да се свърже директно към вашия телевизор или към външен адаптер. Единственият минус на това страхотно захранване е, че не е особено дълго.
Купи сега

4. Сателитна антена за цифрова телевизия


Време е да излезем навън. Представяме ви една класическа сателитна антена за цифрова телевизия, подходяща за Булсатком. Моделът е с размери от 60 х 65 см и включва окачване. Антената тежи около 5 кг и разполага с всичко необходимо за монтажа си. Сглобява се и се инсталира изключително лесно, така че няма за какво да се тревожите. В същото време благодарение на нея можете да се насладите на наистина подобаващо усилване, което варира в зависимост от честота между 36,6 и 37,5 dB.
Купи сега

5. Антена PACO STAR AP8212


PACO STAR AP8212 е една чудесна магнитна антена за цифрова ефирна телевизия на невероятно достъпна цена. Устройството е създадено, за да се впише в абсолютно всеки дом абсолютно безпроблемно. Проектирано е наистина просто, но върши работата си изненадващо добре. В крайна сметка често просто устроените устройства са доста по-ефективни. Моделът разполага с коефициент на усилване от 3 dB и захранващ кабел, чиято дължина възлиза на 1,2 м. Тази антена за телевизор е готова за работа и е изцяло на ваше разположение.
Купи сега

6. Антена KK-633 DTT


Антената за телевизор KK-633 DTT е устройство, проектирано за външен монтаж и улавяне на ефирни сигнали. Моделът е от тип “Яги” и неговата висока ефективност е изцяло на ваше разположение. Коефициентът на усилване на тази антена възлиза на цели 32 dB. С нейна помощ и правилната настройка можете да уловите множество различни канали между 21 и 69. Това е така, тъй като честотният обхват на устройството е между 470 и 854 MHz. Като изключим стойката за монтаж и коаксилния кабел, в комплекта влиза абсолютно всичко, необходимо за монтажа на тази чудесна антена.
Купи сега

7. Антена Pacostar AP8515


За финал ви представяме още една антена, произведена от Pacostar. AP8515 е чудесен модел, който се предлага на наистина достъпна цена. Устройството се настройва изключително лесно и извън свързването му към източник на захранване не изисква в общи линии никакъв монтаж. Работи на магнитна основа и разполага с коефициент на усилване от 3,5 dB. Тази антена е способна да улови честоти както от спектъра на VHF, така също и от спектъра на UHF. Честотният ѝ обхват практически е готов да улови абсолютно всеки сигнал с честота между 47 и 870 MHz. 1,5-метровият кабел на модела ще ви позволи да го свържете, където ви е удобно.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!