Всички категории

6-те Най-Добри Антистрес Играчки

Чувствате се стресирани и всичко ви напряга? Изпитвате усещане на гняв или нестихваща досада?

Чудите се има ли начин да разсеете мислите си? Да, има!

Във века на технологиите и всякакви съвременни открития, съществува нещо много простичко, което да понижи нивата на стрес в организма на хората. Това открие е антистрес играчката!

Всички ние изпитваме тревожност – някои от нас повече от други. Тя често се изразява в неспокойни движения, които тялото ни прави несъзнателно.

Движението е начинът, по който тялото ни освобождава неспокойна енергия. Често срещаните видове неконтролирано движение включват потропване на крак, дъвчене на коса или гризане на нокти.

Докато мнозина смятат, че тези дейности са контрапродуктивни за фокусирането, много експерти заявяват, че ако тези тревожни поведения могат да бъдат пренасочени, те действително могат да подобрят фокусирането.

Антистрес играчките са инструменти за самоконтрол, които помагат за фокусиране, внимание, успокояване и активно слушане. Има много различни видове играчки против стрес, вариращи от стискащи се стрес топки до огъващи се пръчки.

Независимо от вида на използваната играчка, целта е една и съща – да помогне за концентриране на вниманието и подобряване на способността за концентрация.

Антистрес играчките могат също да намалят тревожността и стреса, да подобрят сръчността, да подобрят координацията и фината моторика и да подпомогнат развитието на мускулите на ръцете.

Те са подходящи за хора от всички възрасти и полове, като за най-пълноценна ефективност е важно да се редуват различни видове играчки в ежедневието.

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за играчките против стрес. А за да сме ви от още по-голяма полза, по-долу сме ви запознали и с някои от най-търсените модели на пазара.

Какви са предимствата на антистрес играчките?

През последните няколко години все по-голям брой изследвания са насочени върху ефектите на играчките за стрес върху хора с хиперактивност, тревожност, аутизъм и други състояния, засягащи ученето и концентрацията.

Преживяването на психически и физически стрес може да окаже влияние върху тялото, причинявайки внезапно сърцебиене и задух, последвано от период на подобрение.

Кратките моменти на напрежение и освобождаване от него са здравословни.

Но хроничният стрес не е такъв и ако не се справите с него, той може да доведе до сериозни проблеми като депресия, високо кръвно налягане и сърдечни заболявания.

Цялостно подобряват психичното здраве

В забързаното ни ежедневие все по-често срещан проблем е психичното здраве на хората. А лошото е, че този проблем доста се игнорира.

Повечето стресови ситуации засилват тревожността и понякога ситуацията излиза извън контрол.

Въпреки че със сигурност препоръчваме варианти за лечение на тревожността като терапия и медитация, има някои по-прости инструменти, към които можете да се обърнете в моменти на стрес.

Множество проучвания показват, че боравенето с малки играчки всъщност може да ви помогне да облекчите стреса, да повишите производителността си и дори да засилите паметта си.

Някои хора откриват, че преместването, въртенето или боравенето с предмет може да им помогне да се успокоят.

Например хората с форма на тревожност, наречена обсесивно-компулсивно разстройство, намират утеха в повтарящи се действия, като постоянно докосване на косата или гризане на нокти. Те използват това повтарящо се поведение, за да неутрализират или противодействат на своите мании и тревоги.

Значително намаляват стреса и тревожността

Неслучайно идва наименованието “антистрес играчка”.

Един от най-добрите методи за облекчаване на стреса чрез антистрес играчките е чрез способността им да разсейват от размишления за неща, които намирате за стресиращи.

Когато се нуждаете от ежедневно разнообразие, за да се детоксикирате и освежите, използването на антистрес играчка може да ви бъде много полезно.

Тя може да ви помогне да се отпуснете и да облекчите ненужното напрежение и да намалите шумотевицата в съзнанието ви.

Тези играчки са и нещо, което работохолиците могат да използват в офиса. Това несъмнено ще повиши качеството на работа и вашата производителност!

Интересен факт- много нерви, разположени в и около китките на ръцете, са свързани директно с мозъка.

Когато упражнявате натиск върху играчка против стрес, нервите и мускулите се стимулират и свиват, което ги прави по-силни.

Това от своя страна подобрява функционирането на нервната система и стимулира основните хормони, които контролират и ограничават нивата на стрес.

Животът без стрес и напрежение е важен за едно пълноценно съществуване и наслада от качеството на живота като цяло.

Генерално – когато сте по-малко стресирани, управлявате ежедневното напрежение по ефективен начин. Така сърцето ви остава здраво и спите по-добре от преди. Какво по-хубаво от това?

Редовното използване на играчки срещу стрес понякога дори работи по-добре от медитацията, като виждате ползите доста по-бързо.

Подобряват концентрацията и прецизността

Антистрес играчките имат за цел да ви ангажират с прости, повтарящи се движения, за да филтрират сензорни елементи, които могат да бъдат разсейващи, стресиращи или предизвикващи безпокойство.

Що се отнася до децата, повечето такива играчки са насочени към развиване на тяхната фина моторика.

За възрастните хора има някои модели, предназначени да подобрят концентрацията, докато други просто помагат за успокояване на нервите ви.

Докато използвате антистрес играчката, вниманието ви несъзнателно се фокусира върху движението на пръстите. Започвате да сте все по-фокусирани върху това да не изпуснете играчката от очите си, което ви кара да забравите всичко останало.

По този начин концентрацията се повишава и то дори без да забележите!

С течение на времето се фокусирате толкова добре върху играта, че мозъкът ви знае сам какво да прави, без да се вглъбявате излишно в тези действия.

Какви са различните видове антистрес играчки?

Антистрес играчките, освен, че са ефикасни, са и добре проектирани. Съществуват десетки модели игри на пазара, а производителите не спират да създават още и още.

За щастие, обаче, цените на тези артикули не са твърде високи. Това ви позволява да изпробвате различни модели, докато не откриете онзи, който е подходящ за вашето стресово състояние.

Ще ви запознаем с някои от най-търсените модели антистрес играчки на пазара, като ви съветваме да не се ограничавате само с един.

Антистрес топка

Стрес топките са класически антистрес метод, който да използвате на работното място и има доказателства, че те действително могат да подобрят вашето здраве.

Стресът създава напрежение в тялото, което трябва да бъде освободено физически. Ползата от постоянното стискане на топчето е, че освобождава някакъв вид енергия, което ви кара да се отпуснете.

Стискането на стрес топка също може да облекчи артрита и да укрепи мускулите на китката и ръцете. Те са подходящи и за физиотерапия на ръката.

Пластилин

Може да звучи изненадващо, но пластилинът облекчава стреса по същия начин като стрес топката. С него освобождавате напрежението от мускулите ви, докато го оформяте, а освен това може да облекчи физическите аспекти на стреса и да повиши концентрацията ви.

Познавайки предимствата на пластилина като средство за облекчаване на стреса, компаниите са започнали да правят пластилин специално за тази цел.

На пазара вече има пластилинова терапия с етерични масла, за да включи и обонянието във вашето преживяване с антистресови играчки.

Магнитни топки

Поредица от малки магнитни топки, които, когато са свързани заедно, могат да бъдат оформени в различни форми и структури.

Така, те могат да служат за облекчаване на стреса поради вниманието, необходимо за взаимодействие с играчката. Оформянето им отнема съзнанието ви от напрежението и го фокусира върху друга дейност.

Кубче Рубик

Кубчетата на Рубик са познати като играчки още през 1980 г. като първоначално не са разглеждани като отличен антистрес помощник. За щастие, обаче, вече доказано те също имат страхотни свойства за облекчаване на стреса.

Докато премествате и плъзгате малките кубчета в различни позиции в опит да създадете плътни цветове от всички страни, умът и пръстите ви са заети.

Съвет: Ако имате по-напрегнат график, подберете кубче-ключодържател. Лек, компактен и практичен – с него ще можете да облекчите стреса, където и да отидете.

Спинери

Спинерите станаха изключително популярни през 2017 г., когато децата по цял свят буквално се вманиачиха по тях.

Въртеливи, забавни и ангажиращи – те определено привличат вниманието. Всъщност, обаче, най-отличителна е една друга тяхна невероятна функция – помагат за фокус и концентрация.

Спинерът представлява играчка с три “зъбци”, които се въртят между пръстите.

С гладка повърхност и заоблени ъгли, тези въртящи се устройства са лесни за използване. Просто задръжте с един пръст от двете страни на центъра и започнете да въртите поне една минута.

Тъй като е доста малък, след няколко тренировки спинърът може да се използва само с една ръка.

Те не са играчка само за деца, защото успокояващият им ефект е идеален за използване от възрастните, които имат проблеми с преодоляване на стреса.

Pop – it

За тези, които не са запознати, играта Pop – it е последният нашумял хит, особено сред TikTok поколението. Казано по разбираем начин – тази игра е създадена на базата на хартията с “пукащи се мехурчета”, с която всички сме си играли.

Pop – it представлява гума с издадени сфери, които се вкарват и изкарват от другата страна на играта. Среща се в най-разнообразни форми, за да задоволи всеки интерес.

Като се има предвид колко от нас са били очаровани от парче хартия с балонче поне веднъж в живота си, успехът на тази нова играчка не е чак толкова изненадващ.

А благодарение на TikTok и Instagram платформите, Pop – it се превърна в нещо, коeто несъмнено трябва да имате.

Скуиши

Играчките Скуиши са толкова привлекателни, колкото и звучат. Представляват мека гумена играчка в най-различни форми, които се мачка и разтяга.

Идеална е за малки деца, защото може да замести плюшената играчка, която не е никак еластична и лесно може да се унищожи.

Скуиши играчката, от друга страна, може да се разтяга и подава на воля, без да остават щети по нея.

Подходяща е за употреба и от най-малките, но често влиза в практична употреба и за възрастни.

Какво да имате предвид, когато купувате антистрес играчки?

Както вече видяхте, антистрес играчките се предлагат в голямо многообразие. Започвайки от малки топчета, стигайки до големи пластмасови играчки.

В крайна сметка всеки модел антистрес игра има своите предимства и минуси. Някои хора се успокояват, стискайки топче, а други предпочитат пластмасово зарче.

Важно е да намерите онзи модел, който най-добре да се отразява на самите вас.

Съветваме ви да изпробвате различни варианти, докато не откриете подходящия. А сега нека разгледаме няколко елемента на антистрес играчките, които да имате предвид, когато купувате такава…

Стил

Вече разгледахме някои от най-популярните играчки за успокоение. Нека уточним защо стилът им е важен.

Всеки модел антистрес играчка помага по различен начин на човека, който я използва.

Например, по-меките играчки са изключително подходящи за деца и подрастващи, защото няма как да се наранят.

Мачкането на гумена играчка против стрес, спомага за овладяване на емоциите и концентрира вниманието върху движението на пръстите.

От друга страна, пластмасовите и метални играчки не винаги са подходящ избор за подрастващите. Но те несъмнено са перфектни за възрастните, които имат желание да овладеят стреса.

Това разбира се съвсем не означава, че трябва да се придържате строго към тези критерии. Важно да използвате онзи метод, който ви действа успокояващо, без значение в коя възрастова граница попадате.

Дизайн

Една добра играчка против стрес трябва да има гладки подвижни части и да се усеща лека, но и здрава.

Множеството текстури и функции ще занимават пръстите ви, без да отклоняват фокуса от целта на самата играчка.

Текстурите трябва да се усещат успокояващо, а не дразнещи или груби.

Целта на играчката е да осигури изразходване на излишната енергия, за да може да увеличите фокуса си, а не да наклонява вниманието ви изцяло към самата играчка.

Ако ярките цветове ви разсейват, например, може би играчка с по-семпли цветове и с дискретни функции ще бъде по-подходяща за вас.

Ако, пък, прекалено семплите дизайни ви отегчават, подберете нещо в по-силен и свеж тон.

Качество

Въпреки малкия си размер, една добра играчка против стрес трябва да бъде качествено направена. Тя трябва да може да се справи успешно с честата употреба, без да се чупи или да се износва.

Спинерите и магнитните топчета са може би антистрес играчките, за които се предполага най-голяма издръжливост и високо качество. Това се дължи на факта, че са изградени от неизносващ се материал и са доста удобни за използване.

При гумените антистрес играчки, обаче, се среща както добро, така и наистина лошо качество. Моделите с добро качество са издръжливи и безопасни, но тези с лошо освен, че лесно се амортизират, сериозно могат да навредят и на вас самите.

Именно затова бъдете внимателни и прецизни в избора си на антистрес играчка и заложете на това предложение, което ще бъде най-надеждно и отговорно за спокойствието и здравето ви!

 

Е, време е да ви представим и някои от най-добрите предложения за играчки против стрес на пазара в момента…

1. Aнтистрес играчка Pop it OksertaТази играчка е подходяща за малки и вече пораснали деца. Базирана на фолиото с балончета, Pop – it предлага увлекателно занимание за всеки. Предлага се в голямо многообразие от форми и размери, а игрите, които могат да се играят с него не са никак малко.
Купи сега

2. Антистрес играчка Скуиши ягодаСкуиши играчките са изключително популярни сред децата. Благодарение на меката си текстура, тези антистрес играчки могат да се мачкат и разтягат на воля от малчуганите, без да се тревожите, че ще се скъса. Способстват за успокоение и намаляване на стреса, докато ангажират съзнанието и ръцете ви. Освен това си променя цвета!
Купи сега

3. Антистрес играчка Fidget SpinnerСпинерът може да се използва от малки и големи. Играта с него е много лесна и разтоварваща, защото само се върти между пръстите на ръката. С тази играчка ще успокоите стреса, защото успява да фокусира вниманието ви в нещо друго.
Купи сега

4. Антистрес играчка Fidget Simple DimpleТози мултифункционална играчка против стрес идва при вас като ключодържател, за да може да я пренасяте лесно навсякъде. Устройството ѝ е подобно на Pop – it играта, защото тук също се пукат балончета. Може да се използва и от малчуганите безпроблемно!
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Антистрес топка AhelosТази многоцветна топка е създадена за деца и възрастни, които искат да откъснат вниманието си от стресовото ежедневие. Целта на играта е да се разместят топчетата и да влязат в съответната цветова дупка. Фокусира съзнанието в движението на пръстите и успешно ви разсейва от всичко останало.
Купи сега

6. Антистрес кубче 7 в 1Антистрес кубчето е в малък размер, за да може да е с вас непрекъснато. Може да натискате копчето от всяка негова страна, за да разсеете вниманието си от всичко, което ви заобикаля. Кубчето е обичана играчка от малки и големи.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!