Всички категории

8-те Най-Добри Бебефони

Бебефоните ви помагат не само да се уверите, че бебето ви спи добре, но и помагат и вие да спите добре през нощта, знаейки, че детето ви е в безопасност.


Съвременните бебефони са преносими, надеждни и високотехнологични. Днес те идват с повече функции, отколкото когато и да било, включително смартфон приложения, песнички за лек нощ, сензори за температурата и много други. Този богат избор е чудесен, но също така може да затрудни новите родители.

Освен това, с цени, вариращи от 60 лева до 400 лева, как да знаете дали сте попаднали на добра сделка?

В това ръководство ще засегнем всичко, което трябва да знаете за бебефоните, така че да изберете най-добрия според нуждите си.

Какво трябва да знаете?

Работата на бебефона е да предава разпознаваем звук и, в случая с видео моделите, изображение.

Предизвикателството е да намерите бебефон, който работи с минимални смущения – статичен шум, бръмчене или дразнещ шум – от други намиращи се в близост електронни продукти и предаватели, включително други безжични телефони, които може да използват същите честотни ленти като бебефона.

Аудио смущенията могат да приемат много форми, включително предаване разговорите на съседите ви (дори бърборенето на тяхното бебе) към вашето устройство. Това може да затрудни, ако не и да направи невъзможно, разбирането на звуците, които идват от вашия бебефон.

Ако имате видео бебефон, смущенията може да включват размазани картини или, още по-притесняващо, изображения от домовете на други хора (и обратно).

Като цяло, бебефоните могат да са толкова темпераментни, колкото едно малко дете. Смущенията вероятно са най-голямото оплакване, но родителите докладват и проблеми като ниска видимост, по-къс от очакваното обхват на приемане и по-къс живот на батерията.

Изберете внимателно вашия бебефон и се уверете, че ще можете да го върнете, ако не отговори на очакванията ви.

Препоръки


Публичните радио вълни пренасят всякакви видове сигнали от множество устройства. С целия този трафик със сигурност ще има пресичане на сигналите. Много безжични продукти, като по-стари безжични телефони, игрални конзоли, лаптопи или нетбуци, блутут устройства, други бебефони и дори микровълнови печки, споделят 2,4-гигахерцовата радио честотна лента.

Има стъпки, които можете да предприемете, за да минимизирате смущенията.

Една от тях е да търсите аудио бебефон, който използва Дигитални подсилени безжични телекомуникации, или ДПБТ.

Дигиталните бебефони предоставят повече защита на личното ви пространство; за разлика от аналоговите системи, тяхното предаване е кодирано, така че данните да не могат да бъдат прихванати. Но моделите, които използват безжично аналогово предаване, не предоставят защита на вашето лично пространство.

Всеки с RF скенер или подобно безжично устройство може да може да слуша предаваните от устройството ви сигнали.

Ако се тревожите за смущенията, купете си дигитален, или ДПБТ модел, който не е на същата честотна лента като другите безжични продукти в дома ви.

Видове

Има два основни вида предаване при бебефоните: аудио и видео/аудио.

Някои са аналогови, някои са дигитални. Всички бебефони работят в избрана радио честотна лента, за да изпращат звука от стаята на бебето ви към приемник в друга стая. Всеки бебефон се състои от предавател (устройството, което се поставя в стаята на бебето) и един или повече приемници.

Цените варират от около 50 до 300 лева за аудио бебефони и около 160 до 600 лева за аудио/видео бебефони.

Колкото по-висока е цената, толкова повече характеристики ще намерите, като цветни бебефони с висока разделителна способност и функция за вибрация, за да можете да “усетите”, когато бебето ви има нужда от вас.

Например има цветен бебефон с нощно виждане, опция за използване на бебефона и камерата чрез кабел или чрез батерия и опция за включване и изключване на видеото за пестене на батерия.

Помнете, че не е задължително по-високата цена да означава по-високо качество.

Дори най-високотехнологичните и скъпи модели може да пострадат от аудио и видео смущения, замъглено видеоприемане и некачествени части.

Аудио бебефони

Може да предпочитате модел, който има и звук, и светлини. Всички бебефони, които сме включили в края на това ръководство, имат тази характеристика.

Някои модели бебефони имат няколко малки светлинки на приемника, който се използва от родителя. Колкото по-висок е звукът в стаята на бебето ви, толкова по-силни ще са светлинките, така че ще забележите, ако бебето плаче, дори ако бебефонът е със спрян звук.

Аудио бебефоните като цяло са по-евтини от моделите, които предлагат аудио и видео.

Аналогови бебефони

Тези модели изпращат сигнали от бебефона до приемника директно, без да бъдат кодирани.

Дигитални бебефони

Те кодират сигнала, докато бива пренасян между бебефона и приемника, което означава, че е почти невъзможно разпознаваеми звуци да бъдат чути от други хора. За да намерите такъв модел, търсете думата “дигитален” на кутията.

Видео/аудио бебефониВидео/аудио бебефоните имат малка камера, която или се монтира на стената, или може да се постави върху някоя мебел. Тази камера предава изображения към видео монитор.

Приемникът може да има клип за колан за преносимост.

Характеристики

С толкова много безжични устройства у дома, които потенциално могат да доведат до смущения, важно е да се уверите, че бебефонът ви пренася чисти звуци и изображения.

Ето някои характеристики, за които да помислите.

Честотна лента

Колкото по-близка е честотата на бебефона ви до тази на друго устройство, като например безжичен телефон, толкова по-вероятно е да чуете статичен шум или преплитане на връзките.

Доста производители са решили проблема със смущенията чрез използване на 1,9-гигахерцова честотна лента. Честотата, запазена само за звукови приложения от комисията за комуникациите, се нарича ДПБТ.

Затова препоръчваме да изберете бебефон, който използва различна честотна лента от безжичния ви телефон и други безжични продукти у дома ви.

Лентата, на която работи безжичния ви телефон, трябва да е записана някъде върху него.

Помнете, че смущенията могат широко да се различават, в зависимост от това къде живеете, от електронните устройства, които имате у дома, и от устройствата на съседите ви. Ако, например, имате безжичен продукт, който работи на честота 2,4 гигахерца, като по-стар безжичен телефон, изберете бебефон, който не работи на честотната лента 2,4 гигахерца.

Хората с нови телефони, които използват ДПБТ ще имат по-малко проблеми със смущения.

БатерииПовечето бебефони имат електрически кабел или опция за сменяеми батерии за устройството в бебешката стая. А приемниците обикновено имат електрически кабел или презареждаща се батерия.

Някои модели са известни с бързото изтощаване на батериите си. Родителите са се оплаквали, че дори бебефони, които се продават с презареждащи се батерии, могат бързо да се изтощят.

Ръчно аудио/видео устройство за родителя

Видео бебефоните, както дигиталните, така и аналоговите такива, са с цветен LCD видео екран на подвижното устройство, така че да можете да наглеждате бебето си, без да трябва да сте приковани към видео конзола. Но размерите на екраните са различни, така че се уверете, че моделът, който имате предвид, е достатъчно голям, за да видите бебето си ясно.

Някои модели ви позволяват да контролирате яркостта на екрана.

Нощно виждане

Много аудио/видео бебефони имат инфрачервена светлина или “нощно виждане”, за да можете да виждате бебето си на монитора, дори когато то спи в тъмна стая. А някои аудио модели имат нощна светлина на монитора за бебето, която можете да активирате от приемника.

Други характеристики могат да включват настройваща се яркост и способност за активиране на музика или природни звуци чрез дистанционно, за да ги пускате за успокоение на бебето си.

Сензор за температура

Някои модели имат настройващ се сензор, който следи температурата в стаята на бебето ви.

Идеалната температура трябва да е 20 до 22 градуса по Целзий.

Сензори за движение и звукНякои аудио/видео бебефони филтрират “нормални” звуци и движения. Приемникът трябва да се включи, само когато бебето ви направи необичайно движение или издаде необичаен звук, като например плач или претъркулване, когато се събужда от сън.

Тази характеристика е създадена за увеличаване продължителността на живота на батерията, въпреки че приемникът трябва да е включен в зарядното през нощта, за да може батерията да се зарежда.  Не сме проверявали модели с тази характеристика, така че не знаем колко добре работи.

Звуци и светлини

Благодарение на тази често срещана характеристика, светлините на приемника се включват, когато бебето ви издаде звук. Колкото по-силно плаче то, толкова по-ярки ще станат светлините, или при някои модели – толкова повече светлини ще се включат.

Това е полезно, ако приемникът е в шумна стая, понеже можете да намалите звука и все пак ще знаете кога детето ви плаче.

Индикатор за излизане от обхват

Това е светлина или пиукащ звук, който ви уведомява, че сте достигнали лимита на обхвата на бебефона. Ако имате модел без тази характеристика, статичният шум може да е единственият индикатор, че сте извън обхвата.

Обхватът на един бебефон може да се различава в широки граници, поради размера на дома ви, материалите за постояването на дома ви и други фактори. Колкото по-голям е обхватът, толкова по-добре – особено ако планирате да изнасяте бебефона навън.

Индикатор за слаба батерия

Търсете монитор със светлинка или икона на LCD дисплея, чрез която можете да видите кога батериите на приемника са изтощени.

Допълнителен приемник

С два приемника можете да държите единия до леглото си, а да носите другия със себе си.

ДопълненияНякои монитори ви дават възможност да добавите до четири камери, което е полезно, ако трябва да наблюдавате повече от едно дете или искате системата да покрива повече площ в дома ви, като например бебешка стая и игрална стая. Можете да монтирате множество уреди в дома си.

Възможности за свързване

Някои аудио/видео бебефони се свързват с VCR/DVD или телевизори, за да можете да гледате бебето си на по-голям екран. Ако имате опция картина-в-картината, можете да гледате телевизия и бебето си едновременно.

Контрол на звука

Това е важна характеристика, така че проверете дали лесно може да се използва. Не трябва да е част от сложно меню и да се настройва само след отваряне на множество екрани.

Съвети за пазаруване

За начало решете дали искате бебефон, който предлага само аудио, или такъв, който ви позволява и да видите, и да чуете вашето бебе. Някои родители са по-сигурни, когато могат да чуят и видят всяко движение и всеки звук.

Други намират толкова детайлното наблюдение за късащо нервите.

Наличието на бебефон трябва да направи живота ви по-лесен, а не да е постоянен източник на тревоги.

Може в крайна сметка да решите, че изобщо не ви е нужен бебефон, особено ако домът ви е малък.

Решете дали не предпочитате дигиталните бебефони пред аналоговите

Дигиталните бебефони кодират сигнала. Като резултат можете да сте сигурни, че предадените и получени звуци и изображения биват получавани само от вас, а не и от съседите, които може да имат подобен модел бебефон (или безжичен телефон, който използва същата честотна лента).

Помислете и за другите безжични устройстваДокато дигиталните бебефони намаляват вероятността неволно да излъчвате изображения и звуци към други устройства, всяко безжично устройство (аналогово или дигитално) може да си взаимодейства с друго безжично устройство, като бебефона, безжичния телефон, безжичните слушалки или домашния безжичен рутер.

За да решите проблема, първо опитайте да смените канала на бебефона или на рутера. Ако пак се получават смущения и не можете да върнете бебефона, опитайте да държите другите устройство колкото е възможно по-надалеч от бебефона.

Помислете за дома си и за стила си на живот

Помислете за размера на дома си и ежедневието си, когато решавате коя марка/модел да си купите. Ако ще правите обаждания по времето, през което бебето ви спи, например, търсете бебефони със светлинки, които ви позволяват да разберете кога бебето ви е будно.

Разбира се, можете да постигнете същото нещо като намалите звука на видео бебефона, но е по-вероятно светлините да хванат погледа ви.

Ако живеете в голяма къща, може да искате бебефон с два приемника, а не с един. Като цяло, търсете модели с характеристики, които им позволяват да са лесно подвижни, например компактен приемник, който може да бъде свързан с клипс към колана ви.

Ако е възможно, изпробвайте дали приемникът може да се прикачи към колана ви, преди да го купите.

Бебефоните не могат да правят всичко

Бебефоните не трябва да бъдат използвани като заместител на наблюдението от възрастен. Те трябва да бъдат възприети като допълнителни уши – и, в някои случаи, очи – които помагат на родителите и детегледачите да наглеждат спящи бебета.

Ако използвате бебефон, той може да ви уведоми за възникването на дадена ситуация, преди тя да стане сериозна – например ако бебето ви кашля, плаче или проявява други признаци на неспокойствие.

Най-добрите бебефони

Има много модели, от които да избирате, и като знаем, че бебефонът изпълнява супер важна роля, искаме да ви помогнем да изберете такъв, който предоставя спокойствие, що се отнася до сигурността и безопасността на бебето ви.

Събрахме някои от най-добрите бебефони на пазара, вариращи от високотехнологични модели, които могат да вършат всякакви действия, до по-евтини, но ефективни аудио бебефони.

1. Бебефон LorelliТози бебефон – пингвин се отличава с уникалната си форма, която със сигурност ще се хареса на вашия малчуган! Пингвинът ще се слее с останалите играчки и няма да плаши, нито да разсейва детето. Устройството е безжично и работи с батерии. Обхватът му е 50 – 300 м, което е напълно достатъчно за всеки дом. Бебефонът има и допълнителни опции, които не са за пренебрегване. Най-важните от тях са индикация за изтощена батерия, предупреждение “Извън обсег”, за да знаете кога сте отишли твърде далеч от другото устройство. Освен това има и индикация за температура, когато е ниска или твърде висока.
Купи сега

2. Бебефон Motorola MBP161Бебефонът Motorola е дигитален и двупосочен. Обхватът му е 300 – метров, което е напълно достатъчно за всяко домакинство. Микрофонът му успява да улови и най-малкия звук, който вашето бебе издава, за да сте сигурни постоянно, че всичко е наред! Работи с батерии, което ви дава свободата да го местите и поставяте навсякъде, където ходи вашият мъник. Подарете си спокойствие и сигурност с този видео бебефон.
Купи сега

3. Бебефон Mappy VBM-8700Този бебефон е от най-исканите подаръци за всеки родител. Родителското устройство е лесно преносимо, а функцията уоки – токи между двете устройства гарантира сигурност и безопасност за вашето бебе. Уредът дори измерва температурата в стаята. Предлага ви 8 приспивни песнички, които да пускате на малчугана, без да се налага да ги търсите другаде. Бебефонът има камера с опция за нощно виждане, даваща още по-голяма яснота на картината. Обхватът на камерата през нощта е цели 5 метра, което ви позволява да разположите тялото, където намерите за добре. Да, всичко това се помещава само в един уред!
Купи сега

4. Бебефон Philips-Avent SCD841/26Представяме ви още един бебефон, достоен за награда за високо качество. Уредът Philips-Avent е най-добрият начин да поддържате постоянна връзка с вашето бебе! Звукът и картината са изключително ясни и се усеща сякаш сте в детската стая. В него има включени леки и успокояващи приспивни песни за успокоение на бебето, дори когато спи. Бебефонът предоставя и функция за обратна връзка – за да чувате и виждате всичко около вашето дете. Има и опция за следене на температурата в помещението, а обхватът му е 300 метра. Уредът има и икономичен режим на батерията, който се активира сам, за да сте сигурни, че връзката няма да прекъсне никога!
Купи сега

5. Бебефон Вектор ChipolinoТози бебефон е една по – бюджетна опция, но цената съвсем не е за сметка на качеството. Устройството предлага набор от функции – гласово активиране, успокояваща и приспивна музика, както и измерване на температурата в помещението. Менюто предлага опция от цели 8 езика. Камерата има и нощно виждане, за да не изпускате мъника си от поглед. Обхватът на уреда е между 50 и 260 м. Камерната резолюция позволява добра видимост по всяко време на денонощието. Бебефонът индикира, когато батерията му е ниска, за да вземете мерки и да го заредите.
Купи сега

6. Бебефон PNI B2500Този бебефон определено има външния вид на същинска монитор система за бебета. Дисплеят на уреда е 2,4 инча – достатъчна големина, за да не изпускате нищо от съня на вашия малчуган. Бебефонът е безжичен, а в комплекта ще намерите зарядно за камера и за монитор. Обхватът между двете устройства е 250 м, а животът на батерията му е цели 8 часа! Всички тези характеристики ви гарантират спокойствие да се отдалечите от детето, докато спи, защото с това устройство ще се чувствате сякаш сте до него! А резолюцията на камерата е най-верният ви помощник, за да виждате всичко прекрасно.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Бебефон Mappy VBM-7100Представяме и още един бебефон Mappy, който не за изпускане. Това е поредната бюджетна опция, ако не искате да инвестирате голяма сума. Опциите, които предлага уредът са 8 приспивни песни, нощен режим, еко режим и мониторинг на температурата. Нещо важно, което не е за пренебрегване, е функцията за говорене на вашето бебе, която ще ви позволи да говорите през устройството и детето ви да ви чува. Може би се досещате колко полезно би било ако бебето плаче, а вие не може да отидете при него. Със сигурност вашият глас ще го успокои, нали така? Камерата има резолюция 640×480, както и нощен режим с видимост от цели 5 метра.
Купи сега

8. Бебефон Motorola MBP50Този двупосочен бебефон е истинско бижу на пазара! Има 5-инчов LCD дисплей, който показва ясно изображението от стаята на детето, включително през нощта. Веднага щом светлината започне да намалява, автоматично се преминава в нощен режим, благодарение на инфрачервена видео система. Това, че устройството е двупосочно, означава, че ще можете да говорите на детето и то да ви чува през устройството в неговата стая. Камерата се захранва от ел. мрежата, а приемното устройство от ел. мрежата или батерии. Бебефонът позволява да се регулира яркостта на изображението, както и силата на звука. А диапазонът на обхват е цели 300 метра!
Купи сега

Често задавани въпроси

Кога е подходящо да спра да ползвам бебефон?

Няма официална здравна препоръка кога точно трябва да спрете, така че повечето източници, които открихме, препоръчват да постъпите така, както смятате, че е правилно за вашето семейство. Повечето експерти препоръчват да спрете да използвате бебефон, когато детето ви е на около 4 години. Причините са, че тогава децата са наясно, че са наблюдавани, а и са се приспособили напълно да спят в собственото си легло.

Много родители смятат, че спят по-добре, като изключат звука на бебефона и използват само видеото, за да наблюдават дали детето им е добре. Както и понякога включват аудиото, за да са сигурни, че бебето не ги вика. Всички знаем, че когато спят бебетата са малко шумни. Те могат да мърморят и да се въртят. Ако бебефонът ви е с увеличен звук, тези шумове могат да ви разсейват, докато се опитвате да заспите. Когато уредът започне да пречи на съня (или здравия разум), е индикация, че е време да спрете употребата му.

Бебефоните могат ли да се хакват и как да се предпазим от това?

За съжаление бебефоните могат да бъдат хакнати, но това не значи, че не може да се защитите от това посегателство. Следвайте тези задължителни стъпки, за да се чувствате спокойни:
Никога не оставяйте вашата WiFi мрежа отворена – защитата й с парола значително намалява шанса хакер да получи достъп до вашата мрежа. Създайте силна парола за вашия бебефон – не забравяйте да промените данните за вход по подразбиране, с които се доставя уреда, и създайте трудна за хакване парола.

Поддържането на актуализации на фърмуера за камерата на вашия бебефон е лесен начин да го запазите в безопасност. Стъпките за актуализиране зависят от производителя на монитора, който сте закупили.
Деактивирайте отдалечения достъп до камерата на вашия монитор. Когато активирате интернет достъп до вашия бебефон, той премахва много от типичните бариери, през които хакерът би трябвало да проникне, за да го компрометира. Освен ако не деактивирате отдалечения достъп, всичко, което стои между влизането на хакер в монитора, е паролата за отдалечен достъп, която сте създали. За да бъдете възможно най-подсигурени, най-добре е просто да го деактивирате.

Кои са признаците, че бебефонът ми е хакнат?

Вероятността това да се случи, за щастие, все още е сравнително малка, но има обезпокоителни истории за хакване на бебефони от непознати, които след това могат да прожектират гласа си през високоговорителя на монитора.

Първият знак, че вашият бебефон е бил компрометиран, е когато получите предупреждение, че вашите идентификационни данни за влизане са променени, дори ако не си спомняте, че сте ги променили. Има бебефони, които ви показват кога са били достъпни от разстояние. Забелязвате ли някаква странна активност от неизвестни потребители или IP адреси? Ако е така, не забравяйте да деактивирате отдалечения достъп възможно най-скоро. Ако забележите, че камерата ви се движи сама, дори и да не правите нищо, тя не е обитавана от духове! Може да има някой, който я контролира другаде. Изключете незабавно устройството си и предприемете нужните стъпки за защита!

Как да увелича обхвата на бебефона си?

Може да изпитате намалена сила на сигнала, ако вашият приемник и камерата са далеч един от друг или има пречещи фактори, като вътрешни стени, между тях. Преместете родителското тяло по-близо до камерата, за да подобрите силата на сигнала. Можете също да настроите дистанционен режим за свързване през домашната си Wi-Fi мрежа, за да подобрите връзката между вашия двете устройства. Дистанционният режим поддържа поточно видео на живо през приложение за смартфон. С мобилното приложение вашият Wi-Fi рутер осигурява интернет връзка към видео мониторна система. Той служи като комуникационен канал между камерата и мобилното устройство, което ви позволява да наблюдавате и/или контролирате камерата, където и да се намирате. Също така, не забравяйте редовно да сменяте или да зареждате батериите на вашия бебефон. Когато батериите са почти изтощени, обхватът може да се влоши.

3.7/5 - (36 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
5 Коментари
 1. Светлана пише

  Как да усиля сигнала от Бебефон Mappy VBM-7100 за да не се губи при преместване в трета стая?
  Има ли опция за втори екран?

  1. Емил пише

   Здравейте,

   може би стените са ви от бетон и сигнала не може да преминава. По принцип посочения от вас модел е с добър сигнал и със сравнително голям обхват от 260 метра. Възможен е втори екран.

   Емил

 2. Stoyan пише

  Откъде мога да купя видеофон на промоция?

  Има в технополис, техномаркет, метро, зора.

  Харесал съм си avent бебефон.

 3. Sisi пише

  моторола бебефон мнения? Има ги в емаг.

  Добра идея ли е да се купи бебефон втора ръка?

 4. Trifon пише

  Търся камера за детска стая с бебефон, има в джъмбо, някой мнение?

  В емаг също има на добри цени.

  Добра идея ли е wifi ip камера за наблюдение на бебе?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!