Всички категории

8-те Най-Добри Бебешки Бънджита

Едно от най-очарователните неща за всеки родител е да чува смеха на детето си докато то подскача в бебешкото бънджи.


Малките деца изключително много харесват подобни забавления и обичат да усещат движението на тялото си.

На пазара обаче има ужасно много модели бебешки бънджита, което допълнително затруднява избора ни.

В това ръководство ще ви представим всичко по-важно за бебешките бънджита, а в края му ще намерите и конкретни предложения за някои от най-добрите модели.

Приложение на бебешкото бънджи

Бебешкото бънджи е средство за забавление за малките деца.

То спомага и за развитието на мускулатурата на краката.

Направено е от седалка, към която са прикрепени еластични ленти. Бебето се поставя да седне на седалката и след това използвайки крачетата си се избутва от земята. Благодарение на еластичните ленти бебето започва да подскача и по този начин то се занимава докато играе.

Много родители са на едно мнение по въпроса, че физически активните през деня бебета спят по-непробудно през нощта.

Бебешкото бънджи е едно от средствата, които могат да помогнат на детето ви да се отърве от излишната енергия.

За деца на каква възраст са подходящи бебешките бънджита


Повечето родители се придържат към правилото, че ако бебето само може да поддържа главата си изправена, то тогава е достатъчно голямо за използване на бънджи.

Очевидно изключение към това правило са само препоръките за възраст зададени от производителя. На опаковката на някои бебешки бънджита е указано за каква възраст са подходящи или поне какви са лимитите за височина и тегло на детето.

Бебешкото бънджи спомага ли за развитието на краката

Няма научни доказателства, че бебешкото бънджи спомага за развитието на мускулатурата на краката и моториката на децата – съответно това остава само мит.

Много експерти смятат, че бънджитата могат дори да забавят прохождането при прекомерна употреба и затова препоръчват използване за не повече от 20 минути на ден.

Но и тази теория има две страни. Много майки пък казват, че са слагали децата си на бънджи всеки ден дори за повече време и те са се научили да ходят самостоятелно без никакви проблеми.

Но дали да използвате бебешко бънджи и колко често е индивидуално решение, което всеки родител сам трябва да вземе.

Каква е разликата между бебешко бънджи, люлка и шезлонг


Това са три сходни на пръв поглед категории продукти, но всъщност има разлика между тях.

Бебешките бънджита дават на детето възможността да подскача нагоре и надолу като то само се оттласква с крака от земята.

Бебешките шезлонги се движат във всички посоки според движенията, които прави самото дете докато седи или лежи.

Бебешките люлки се движат само напред и назад без нуждата детето да се движи изобщо.

Видове бебешки бънджита

Нека разгледаме по-подробно основните видове бебешки бънджита, които се предлагат на пазара.

Стационарни бънджита

Те се състоят от седалка, ластични ленти и рамка. Този вид бебешки бънджита не предлага допълнително забавление за детето освен подскачане.

Стационарни занимателни бънджита

Този вид се състои от седалка, ластични ленти, рамка за основа и табла пълна с различни играчки. Самите играчки варират според модела, но целта на тези бънджита е една – да поддържат по-дълго интереса на детето и то да се занимава и играе когато се измори да подскача.

Бънджита за врата

Тези бънджита се състоят от седалка прихваната от ластични ленти и нямат рамка. В горния край на ластичните ленти има скоба за закачане на рамката на вратата. Имайте предвид, че този вид бънджита може да се използва само на врати.

На какво да обърнете внимание при избора на бебешко бънджи


Има редица различни характеристики, които е добре да вземете предвид когато избирате бънджи за своето дете.

Лимит за тегло

Всеки модел бебешко бънджи има препоръчителен лимит за тегло. Уверете се, че избирате модел, който е подходящ за теглото на вашето дете. При неспазване на дадената от производителя препоръка за максимално тегло рискувате бънджито да не издържи и детето ви да се нарани.

Седалка

Седалката може да се различава значително от модел до модел, но има някои основни неща, на които да обърнете внимание.

Добре е да изберете бънджи, чиято седалка се вади и може да се пере.

Също така някои седалки могат да се регулират по височина.

За допълнителен комфорт е добре да имат и омекотяване.

Ластични ленти

Какъвто и тип бебешко бънджи да изберете – стойте настрана от моделите с една ластична лента. Те са изключително нестабилни и се люлеят прекалено много, което може да доведе до нараняване на детето. Препоръчително е да изберете бънджи с две или повече ластични ленти.

Регулиране на височината

Някои модели бебешки бънджита имат възможност за регулиране на височината. Така детето ви ще може да се забавлява по-дълго време докато продължава да расте.

Съхранение

Бебешкото бънджи не е нещо, което ще се ползва постоянно. Съответно ще трябва да вземете предвид и неговото съхранение в подобни моменти. Ако нямате достатъчно място в дома си можете да се огледате за бънджи, което се разглобява на части.

Играчки

Занимателните бънджита имат различен набор от играчки, с които детето да си играе. Някои могат да бъдат електронни с мигащи светлини и издаващи различни звуци, докато други пък могат да имат различни текстури или пък да издават шумове при движение.

Когато избирате занимателно бънджи за детето си е добре да вземете предвид неговите текущи навици при игра. Може детето да предпочита играчки, които дрънкат или пък такива, които са меки на допир. Избирайки занимателно бънджи, чийто играчки ще се харесат на детето ви ще ви гарантира, че то няма да изгуби интерес.

Правила за безопасност


Много хора смятат, че бебешките бънджита не са безопасни. Истината е, че щом се произвеждат и продават законно – това едва ли е вярно. Ако бънджитата се използват както подобава и родителите спазват някои правила за безопасност, то няма място за притеснения.

Уверете се, че бебешкото бънджи е добре обезопасено.

Винаги поддържайте пода около бънджито чист и без никакви предмети, на които детето може да се нарани при скачане.

Никога не използвайте бънджито в близост до стълби, басейни и други опасни зони.

Не прикрепяйте играчки с въжета за бънджито.

Спрете да използвате бънджито в момента, в който детето ви надвиши лимита за тегло или височина.

Никога не оставяйте детето си без надзор докато е на бънджито.

Винаги поставяйте бънджито на равна, плоска и солидна повърхност.

Най-добрите бебешки бънджита

След като вече знаете по-важното за бебешките бънджита можете да пристъпите към избирането на най-подходящото. За ваше по-голямо улеснение ще ви представим някои от най-добрите бънджита на пазара.

1. Бънджи Moni Tropic FunМоделът предоставя за вашето дете бънджи и забавен център за игра. Центърът се състои от различни играчки, включително и висящи такива.

Има и музикално табло издаващо звуци и мелодии, оборудвано и със светлинни ефекти. Седалката на бънджито има функция за въртене на 360 градуса.

Ремъците се регулират и позволяват нагласяването на седалката в три различни позиции на височина. Бънджито може да се използва от деца над 6 месеца, тегло до 12 килограма и височина до 81 сантиметра.
Купи сега

2. Бънджи гащи CANGAROO ROCK’N’ROLLБънджи гащи с музикални елементи, които ще забавляват всяко дете. Има въртяща се на 360 градуса седалка с възможност за застопоряване.

Моделът е за врата и се захваща за касата. Разполага със сваляемо табло за забавление с играчки, музика и светлини.

Бънджито е подходящо за деца от 4 до 12 месеца и тегло до 12 килограма.
Купи сега

3. Бънджи за врата Bright Starts Zig-ZagТова бънджи има дизайн тип гащи и се закача за касата на вратата. Има текстилни ластици, които позволяват допълнителното закачане на любими на детето играчки.

Гащите имат лека скоба, която позволява лесно и  бързо пренасяне от едно помещение в друго.

Моделът е снабден с обезопасителна лента за допълнителна стабилност, която се регулира за допълнително удобство независимо от височината на детето.
Купи сега

4. Бънджи Moni CANNYБънджи гащи, с които всяко дете може да скача и да се забавлява.

Моделът е със захващане за касата на вратата.

Подходящ е за деца на възраст от 4 до 12 месеца. Максималното допустимо тегло на детето е 12 килограма.
Купи сега

5. Бънджи гащи за окачване KIKKABOO FANTASIAПродуктът е за врата и спомага за забавление и стимулиране моторните функции на децата от ранна възраст. Бънджито има занимателен център – различни играчки, музикален панел и светлинни ефекти. Възможност за регулиране на височината на седалката.

Мека и удобна седалка, която се върти на 360 градуса.

Заключващ механизъм на коланите за допълнителна безопасност. Бънджито е подходящо за деца над 6 месеца и с максимално тегло до 12 килограма.
Купи сега

6. Бънджи Hauck Jump Around HeartsТова бънджи има комфортна подплатена седалка, която се върти на 360 градуса. Към нея са прикрепени ластични ремъци, а цялата конструкция се държи от стабилна основа.

Моделът има и център за забавления, който се състои от играчки и музикални бутони.

Ластиците се регулират в три различни позиции.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Бънджи гащи Pilsan Zip zipБебешко бънджи тип гащи, което се захваща за касата на вратата и осигурява приятна игра и забавление за малчугани.

Моделът е сравнително семпъл, но достатъчно безопасен и качествен. Препоръчва се за деца с тегло до 12 килограма.
Купи сега

8. Бънджи Moni VistaМодел бънджи и център за забавление, който ще поддържа интереса на всяко дете. Разполага с музикално табло с бутони, което издава звуци и мелодии.

Има и светлинни ефекти, както и възможност за пускане на музика от външен източник. Подплатена седалка на бънджито с функция за въртене на 360 градуса.

Регулиращи се ремъци в три различни позиции. Бънджито е подходящо за деца над 6-месечна възраст, тегло до 12 килограма и височина до 81 сантиметра.
Купи сега

4.7/5 - (4 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!