Всички категории

6-те Най-Добри Бебешки Гнезда и Барбарони

Според експерти е изключително важно бебетата трябва да се поставят на равни повърхности.


Също така трябва да им се дава време да балансират телата си на малките си коремчета. Но когато едно бебе не е в легнало положение, то или вероятно е в ръцете на някого. Колкото и да обичате да държите бебето си на ръце, в даден момент трябва да го оставите за да си починете.

Именно тук се появяват и бебешките гнезда и барбарони. Те ще дадат меката и нежна опора, от която вашето бебе се нуждае.

В това ръководство ще ви представим всичко по-важно около бебешките гнезда и барбарони с цел да направите по-информирана покупка.

В края дори ще намерите и конкретни предложения за някои от най-добрите модели на пазара.

Какво представляват бебешките гнезда и барбарони

Барбароните са изключително популярна мека мебел, която мнозина имат в своите домове и на чието удобство се наслаждават. Бебешките барбарони и гнезда следват същия принцип, но те са направени специално за бебета с цел добра опора и удобство.

Реално те представляват пълнеж обвит в парче плат. Самият пълнеж обикновено се състои от меки миниатюрни топчета.

Най-често се използват топчета от зърнени култури, полистирен и др. подобни.

Но ако не сте използвали барбарон до сега, само четейки за това колко удобна е подобна мека мебел едва ли ще бъде достатъчно да се уверите в това твърдение. Дори и така да е – повярвайте, това не е просто маркетингов трик.

Бебешките гнезда и барбарони са направени от специални топчета, които се оформят по тялото на бебето. Така те му дават отлична упора, мекота и изключително удобство. В такава среда вашето бебе ще може спокойно да седи, почива и спи.

Предимства на бебешките гнезда и барбарони


Покупката на барбарон или гнездо за вашето бебе носи много предимства.

Основното предимство е, че подобна мека мебел ще осигури невероятен комфорт за бебето, което ще допринесе за по-качествения му сън.

Както подсказва името, бебешките барбарони и гнезда са направени специално за бебета. Съответно формата, размера и опората за тялото са съобразени с нуждите на едно бебе и неговото специфично тегло.

И поради тази причина вашето бебе не просто ще хареса своето гнездо или барбарон, а направо ще го обикне.

Много бебешки барбарони и гнезда на пазара имат сваляем калъф.

По този начин почистването става много по-бързо и лесно. Просто премахвате калъфа, изпирате го и го връщате обратно. Тъй като калъфът на повечето бебешки гнезда и барбарони се сваля, това означава, че можете и да експериментирате като използвате и калъфи от други материи и с различен дизайн.

Като изключим настрана факта, че бебешките гнезда и барбарони са отличен избор за сън, те често имат и опция да поддържат бебето в седнало положение. За едно бебе може да отнеме доста време докато свикне да седи правилно и да се наглася самостоятелно, така че добрата опора от подобна мека мебел е добре дошла.

Пълнежът на бебешките гнезда и барбарони се наглася по тялото на бебето и му придава отлична опора като се запазва мекотата и комфорта.

Така просто поставяте бебето в барбарона и то се намества автоматично според тялото и позицията си.

Още едно предимство в преместването на бебешките гнезда и барбарони. Те са изключително леки и удобно за пренасяне, така че ще можете спокойно да ги носите от едно място на друго, дори и докато носите и бебето си.

Какво да вземете предвид при избора на бебешко гнездо или барбарон

Всеки родител е загрижен за здравето и комфорта на своето бебе. 

Затова е много вероятно вече да имате силно желание да поръчате гнездо или барбарон за вашето. Но преди да се впуснете в бързо търсене в любимите си сайтове и онлайн магазини и да се спрете на конкретен модел е препоръчително да се запознаете с някои основни неща за бебешките гнезда и барбарони.

Така че задръжте желанието си за покупка още малко и продължете да четете. Преди всичко си задайте следния въпрос: “Как ще избера най-подходящото гнездо или барбарон за своето дете?” Като се замислите вероятно нямате представа.

Именно заради това първо трябва да се запознаете с нещата, които трябва да се вземат предвид при избора. Така ще направите цялостно по-правилна и информирана покупка, за да осигурите максимален комфорт на вашето бебе без да се охарчвате излишно.

Преди всичко обмислете размера на гнездото или барбарона. Не трябва да е прекалено малък или голям.

Също така проверете от каква материя е калъфът. Колкото по-мека е тя – толкова по-добре. Освен това е препоръчително да няма прекалено много външни шевове и самата материя да не е прекалено нежна защото може да се прокъса. Преценете всеки един фактор около бебешкото гнездо и барбарон, който може да повлияе на комфорта на вашето бебе. Калъфът прекалено груб ли е, а може би неприятен при допир с кожата и други подобни.

Също така обърнете внимание на пълнежа – колко големи са топчетата и от какво са.

Някои топчета могат да са по-груби или едри от други и съответно да не са толкова удобни.  Силно препоръчително е след като се спрете на даден модел гнездо или барбарон да прочетете ревюта и потребителски мнения в интернет.

Ако пък избирате на място в магазин – задължително изпробвайте сами доколко е комфортен определен барбарон или гнездо. Заради малките размери няма да можете да седнете, но е достатъчно да изпробвате с ръка. Натиснете и преценете доколко е меко или твърдо, как е калъфът на пипане и т.н.

Допълнителни съвети

Ако сте твърдо решени, че искате да вземете гнездо или барбарон за своето бебе – то тогава избирайте внимателно.

Вземете предвид основните фактори когато разглеждате дадени модели.

Ако пазарувате онлайн задължително четете потребителски мнения и ревюта. На място в магазина също ще ви бъде достатъчно лесно – просто изпробвайте и не бързайте.

Никога не купувайте първия бебешки барбарон или гнездо, което ви хване окото. Просто защото на пазара има прекалено голямо разнообразие и идеята е не само да си хвърлите парите, ами да осигурите максимален комфорт за вашето бебе. Задължително си отделете повече време за изпробване на място или търсене и четене онлайн.

Не избирайте бебешко гнездо или барбарон, което не поддържа теглото на вашето бебе защото няма да му предоставя достатъчно добра опора. Всеки производител трябва да упоменава максималното или препоръчително тегло на бебето за своите продукти.

Най-добрите бебешки гнезда и барбарони

Дойде и моментът, в който ще ви представим някои от най-добрите гнезда и барбарони за бебета.  Просто изберете моделът, който най-добре отговаря на вашите изисквания и бюджет.

1. Барбарон за бебе Sevi Baby, мишлеИзключително мек и удобен барбарон за бебета с дизайн на мишле. Подпомага бебето в периода за сядане. Пълнеж от силиконови нишки, които не запарват.

Височината му е 25 сантиметра, а дължината 45 сантиметра. Има опция за регулиране мястото за крачетата.
Купи сега

2. Адаптираща се възглавница барбарон DoomooАдаптиращ се барбарон за бебета до 30 килограма. Поддържа тялото на бебето в идеална позиция – стабилно гръбче и вдигнати крачета.

Разполага с триточков регулиращ предпазен колан.

Възглавница с възможност за адаптиране според теглото на бебето, мек обиколник и мек памучен калъф за максимално удобство.
Купи сега

3. Бебешки фотьойл Пуф, зайчеИзключително мек и удобен барбарон за бебе с дизайн на зайче. Осигурява максимална опора на гръбната мускулатура на бебето като същевременно го предпазва от преобръщане и падане.

Подходящ е за деца от 12 месеца до 3 години.
Купи сега

4. Барбарон за бебе Sevi Baby, кучеБебешки барбарон, който подпомага бебето в периода на сядане. Има пълнеж от силиконови нишки, които не запарват.

Възможност за регулиране мястото за крачетата. Размерите на модела са 25 сантиметра височина и 45 сантиметра дължина.

Сваляем калъф за по-лесно почистване.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Бебешко гнездо Baby Matex Prestige 05Позициониращо бебешко гнездо с много функции. Предоставя удобно и безопасно място за седене и сън на бебето. Изработено от памук и мрежест слой, които изобщо не запарват. Може да се използва за пренасяне на бебето благодарение на двете дръжки.

Изработено изцяло от екологични материали без вредни химикали.
Купи сега

6. Гнездо LORELLI CLASSIC, агънцеБебешкото гнездо е изработено от висококачествена и хипоалергенна мемори пяна. Може да се използва като място за седене, спане, кърмене и дори пренасяне.

Подходящо е за новородени и по-големи бебета.
Купи сега

Заключение

За да расте здраво и жизнено едно бебе то се нуждае от 16 – 20 часа сън дневно. Така неговото физическо и умствено развитие протича нормално. А когато става дума за качествен сън, няма по-важен фактор от комфорта.

Именно това е целта на бебешките гнезда и барбарони – да осигурят максимално удобство по време на почивка и сън.

Можете сами да се уверите в това – бебето ще спи много по-спокойно, дълго и непробудно.

3.7/5 - (6 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!