Всички категории

7-те Най-Добри Бетонобъркачки

Бетонобъркачките могат да помогнат за бързото и лесно смесване на материалите, необходими за получаване на бетон.


За да бъде достатъчно ефективен, бетонът трябва да се смеси бързо и добре, което на ръка става доста трудно. Бетонобъркачките са идеални за всякакви проекти – от малки домашни подобрения до големи строителни обекти.

Независимо дали търсите бетонобъркачка за голямо количество бетон или просто ви трябва малко за градината – важното е да изберете бетонобъркачката добре, за да сте сигурни, че ще ви свърши работа и с нейна помощ ще завършите задачата си по-бързо и лесно, а не обратното.

Основните работни стъпки с бетонобъркачките са сравнително еднакви без значение какъв е проекта – следвайте насоките от това ръководство, за да изберете правилната бетонобъркачка, независимо дали ще изливате основи на сграда или просто ще направите няколко стъпала в градината.

Характеристики

Независимо от външния вид и дизайн на бетонобъркачката, вътрешната конструкция при всички модели е еднаква и сравнително проста. Отвътре те имат голямо отворено пространство наречено барабан, който се върти на ос.

Повечето барабани са изработени от тежки и здрави материали като подсилена стомана, които могат да издържат допълнителното тегло на бетона.

В самия барабан има бъркалка, която размесва материалите – цимент, чакъл и вода и прави еднородна бетонова смес.

Бетонобъркачките идват в различни форми и размери. Понеже това ръководство се отнася до бетонобъркачките, които могат да се купят в магазина или онлайн, няма да се концентрираме върху големите промишлени машини, които се използват по строежи и фабрики.

Вместо това ще разгледаме по-преносимите варианти, които повечето хора биха искали да си купят.

Преносимите бетонобъркачки са по-малки от индустриалните, но вършат отлична работа за по-малки домашни и професионални цели.

Ако поради някаква причина имате нужда от голяма бетонобъркачка – най-добрият вариант е да наемете такава, вместо да купувате.

Основа

Бетонобъркачките трябва да са здрави и надеждни заради естеството им на работа. Не само, че трябва безпроблемно да смесват бетон, но това трябва да става на място в полеви условия. Това означава често пренасяне, тежки метеорологични условия и интензивна експлоатация.

Както споменахме вече, барабанът обикновено е изработен от подсилена стомана, както и основата. Стоманата е един от най-здравите материали и може да се справи с лекота с тежестта на бетона. Внимавайте и не купувайте бетонобъркачка, при която е направен компромис с материалите на основата и барабана. Ако цената на бетонобъркачката е прекалено ниска, рискувате скоро отново да ви се наложи да търсите нова.

Колела

Големите бетонобъркачки се теглят и колелата им са големи и здрави. Обикновено с такава бетонобъркачка не трябва да се притеснявате, но с преносимите модели нещата стоят по малко по-различен начин.

Не забравяйте, че ще трябва да я местите насам-натам, включително по кални баири и неравен терен.

Добавете и теглото на бетона и ще ви стане ясно защо колелетата са толкова важни.

Когато си избирате бетонобъркачка отделете малко време да проучите колелата й. Те трябва да са достатъчно големи и дебели – малки колелца няма да вършат добра работа.

Гумите трябва да имат хубав грайфер, подобно на този на гумите на офроуд джиповете.

Осите също са от значение и би било добре да тествате бетонобъркачката като я дърпате малко из магазина. При дърпането колелата трябва да са устойчиви, да нямат луфт и осите не трябва да поддават по никакъв начин. По-евтините модели обикновено са компромисни откъм качество на осите, а последното нещо, което бихте искали е бетонобъркачката да поддаде и да се разлее бетона навсякъде.

Размер на барабана

Производителите обикновено дават размерите на барабаните си в литри.

Най-разпространените размери барабани са 113, 170 и 225 литра.

Имайте предвид, че един барабан може да е 255 литра, но това не означава, че може да побере толкова бетон. Реално в 113-литров барабан може да съберете до 75 литра, в 170-литров до 113 литра, а в 255-литров максимумът е 170 литра.

Обикновено бетонобъркачките могат да се пълнят до две трети. Това е така защото трябва да има пространство за бъркането на бетона. Ако бетонобъркачката е пълна при самото бъркане ще излиза от сместа при всяко завъртане на барабана.

Мощност


Бетонобъркачките са два вида – ръчни и електрически. Всеки трябва да избере вида, който отговаря на нуждите и предпочитанията му.

Може да се изкушите да похарчите по-малко пари за ръчен модел, но едва ли ще ви е приятно ръчно да задвижите 255-литров барабан пълен с бетон.

Ръчни бетонобъркачки

Ръчните бетонобъркачки очаквано са по-евтини от електрическите, но изискват повече усилия за миксирането на бетоновата смес. 

Повечето се задвижват от голямо стоманено колело, което се върти с лост. Ако избирате бетонобъркачка под 170 литра – можете да вземете и ръчна, защото въртенето не е особено трудно. И тъй като ръчните модели не се нуждаят от електричество – те са и по-удобни.

Можете да работите с подобна бетонобъркачка навсякъде без да се притеснявате, че ви трябва захранване.

Когато избирате ръчна бетонобъркачка се уверете, че механизмът за завъртане на барабана е здраво закрепен към самата машина. Той трябва да е направен от стомана, както и останалата част от машината. Стойте далеч от модели с пластмасови части, тъй като те не са достатъчно здрави.

Електрически бетонобъркачки


Тези модели не изискват усилия и забъркват бетона посредством електричество.  Основното им предимство е, че са по-бързи и лесни за използване.

Особено популярни са електрическите модели със 170 и 255-литров барабан, с които може да се забърка средно голямо количество бетон.

Недостатъкът на електрическите бетонобъркачки е, че удобството им си има цена.

Те са по-скъпи и естествено се нуждаят от електричество. — За съжаление не са най-добрият избор за обекти където няма електрозахранване.

Най-добрите бетонобъркачки

Бетонобъркачките се предлагат във всякакви видове и размери – от гигантски индустриални модели до напълно преносими.

Има някои неща, които трябва да вземете предвид при избора на бетонобъркачка.

Най-важното е да обърнете внимание на самата конструкция на машината, колко здрава е основата й, колелата и осите.

Барабанът също е от особена важност – трябва да подберете такъв размер, че да ви върши добра работа.

Имайте предвид, че барабан с размери от 255 литра не може да побере толкова бетонова смес. И накрая ще трябва да прецените дали ви трябва ръчна бетонобъркачка или електрически модел.

По-скъпите и качествени бетонобъркачки са на по-висока цена, но в повечето случаи тя се оправдава с времето.

Представяме ви и някои от най-добрите модели бетонобъркачки, които можете да намерите на пазара.

1. Бетонобъркачка Temp


Бетонобъркачката е изработена от здрава стомана и има гумени колела. Дизайнът е стандартен в черни и оранжеви цветове.

Моделът е електрически, като моторът е с мощност от 850 вата. Захранващото напрежение е 230 волта.

Скоростта на въртене на барабана е 26.6 оборота в минута. Капацитетът му е 180 литра. Машината тежи 57 килограма.
Купи сега

2. Бетонобъркачка Evotools


Изключително здрава бетонобъркачка от стомана и чугун със стандартен дизайн в оранжев цвят. Тя е електрическа и се захранва на 230-240 волта.

Мощността на мотора е 850 вата. Барабанът е с капацитет от 180 литра, но може да поеме материал до 130 литра.

Скоростта му на въртене е 32 оборота в минута. Нивото на шум на машината е 102 децибела, а теглото й е 69 килограма.
Купи сега

3. Бетонобъркачка DAEWOO DACM 200H


Бетонобъркачката е изработена от чугун и има гумени колела. Дизайнът е стандартен в черен цвят.

Моделът е електрически, като моторът е с мощност от 800 вата. Захранващото напрежение е 230 волта.

Капацитетът на барабана е 200 литра. Машината тежи 60 килограма.
Купи сега

4. Бетонобъркачка DENZEL B-180


Моделът се отличава от повечето с това, че има подсилен барабан с по-дебели стени, двигател с медни намотки и защита от прегряване, прахово боядисани метални елементи със защита против корозия и чугунен венец.

Цветът на бетонобъркачката е оранжев, а дизайнът е стандартен. Електромоторът е с мощност от 700 вата.

Капацитетът на барабана е 180 литра.
Купи сега

5. Бетонобъркачка Bisonte BBY180


Бетонобъркачката е изработена от стомана и чугун, а колелата са от гума. Има стандартен дизайн и е преносима. Моделът е електрически със захранващо напрежение от 230 волта.

Мощността на мотора е 800 вата. Скоростта на въртене на барабана е 30 оборота в минута, а неговият капацитет е 180 литра (160 литра нетно).
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Бетонобъркачка Limex 190 LS


Бетонобъркачката е основно предназначена за хоби и домашни цели. С нейна помощ смесването на бетон, хоросан и други строителни материали става бързо и лесно.

За още по-добра работа и допълнителна стабилност зъбните и конусни колела са изработени от чугун, останалата част е от стомана.

Моделът е електрически и се захранва на 230 волта. Мощността на мотора е 850 вата. Капацитетът на барабана е 190 литра. Машината тежи 57 килограма и нивата й на шум са 88 децибела.
Купи сега

7. Бетонобъркачка [in.tec]


Моделът е изработен от стомана и има стандартен дизайн с оранжев цвят. Сред основните му характеристики са миксиращо рамо за отлично размесване, барабан с голям отвор, който е лесен за пълнене и форма за бързо изпразване, ръчно колело за регулиране наклона на барабана, стойка за допълнителна стабилност, здрав и издръжлив корпус и две колела за максимална подвижност.

Машината е изключително лесна за използване. Моторът е с мощност от 550 вата и максималните му обороти са 2800 в минута.

Барабанът е с капацитет от 140 литра и се върти с 30 оборота в минута.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!