Всички категории

7-те Най-Добри Бетонобъркачки

Бетонобъркачките могат да помогнат за бързото и лесно смесване на материалите, необходими за получаване на бетон.


За да бъде достатъчно ефективен, бетонът трябва да се смеси бързо и добре, което на ръка става доста трудно. Бетонобъркачките са идеални за всякакви проекти – от малки домашни подобрения до големи строителни обекти.

Независимо дали търсите бетонобъркачка за голямо количество бетон или просто ви трябва малко за градината – важното е да изберете бетонобъркачката добре, за да сте сигурни, че ще ви свърши работа и с нейна помощ ще завършите задачата си по-бързо и лесно, а не обратното.

Основните работни стъпки с бетонобъркачките са сравнително еднакви без значение какъв е проекта – следвайте насоките от това ръководство, за да изберете правилната бетонобъркачка, независимо дали ще изливате основи на сграда или просто ще направите няколко стъпала в градината.

Характеристики

Независимо от външния вид и дизайн на бетонобъркачката, вътрешната конструкция при всички модели е еднаква и сравнително проста. Отвътре те имат голямо отворено пространство наречено барабан, който се върти на ос.

Повечето барабани са изработени от тежки и здрави материали като подсилена стомана, които могат да издържат допълнителното тегло на бетона.

В самия барабан има бъркалка, която размесва материалите – цимент, чакъл и вода и прави еднородна бетонова смес.

Бетонобъркачките идват в различни форми и размери. Понеже това ръководство се отнася до бетонобъркачките, които могат да се купят в магазина или онлайн, няма да се концентрираме върху големите промишлени машини, които се използват по строежи и фабрики.

Вместо това ще разгледаме по-преносимите варианти, които повечето хора биха искали да си купят.

Преносимите бетонобъркачки са по-малки от индустриалните, но вършат отлична работа за по-малки домашни и професионални цели.

Ако поради някаква причина имате нужда от голяма бетонобъркачка – най-добрият вариант е да наемете такава, вместо да купувате.

Основа

Бетонобъркачките трябва да са здрави и надеждни заради естеството им на работа. Не само, че трябва безпроблемно да смесват бетон, но това трябва да става на място в полеви условия. Това означава често пренасяне, тежки метеорологични условия и интензивна експлоатация.

Както споменахме вече, барабанът обикновено е изработен от подсилена стомана, както и основата. Стоманата е един от най-здравите материали и може да се справи с лекота с тежестта на бетона. Внимавайте и не купувайте бетонобъркачка, при която е направен компромис с материалите на основата и барабана. Ако цената на бетонобъркачката е прекалено ниска, рискувате скоро отново да ви се наложи да търсите нова.

Колела

Големите бетонобъркачки се теглят и колелата им са големи и здрави. Обикновено с такава бетонобъркачка не трябва да се притеснявате, но с преносимите модели нещата стоят по малко по-различен начин.

Не забравяйте, че ще трябва да я местите насам-натам, включително по кални баири и неравен терен.

Добавете и теглото на бетона и ще ви стане ясно защо колелетата са толкова важни.

Когато си избирате бетонобъркачка отделете малко време да проучите колелата й. Те трябва да са достатъчно големи и дебели – малки колелца няма да вършат добра работа.

Гумите трябва да имат хубав грайфер, подобно на този на гумите на офроуд джиповете.

Осите също са от значение и би било добре да тествате бетонобъркачката като я дърпате малко из магазина. При дърпането колелата трябва да са устойчиви, да нямат луфт и осите не трябва да поддават по никакъв начин. По-евтините модели обикновено са компромисни откъм качество на осите, а последното нещо, което бихте искали е бетонобъркачката да поддаде и да се разлее бетона навсякъде.

Размер на барабана

Производителите обикновено дават размерите на барабаните си в литри.

Най-разпространените размери барабани са 113, 170 и 225 литра.

Имайте предвид, че един барабан може да е 255 литра, но това не означава, че може да побере толкова бетон. Реално в 113-литров барабан може да съберете до 75 литра, в 170-литров до 113 литра, а в 255-литров максимумът е 170 литра.

Обикновено бетонобъркачките могат да се пълнят до две трети. Това е така защото трябва да има пространство за бъркането на бетона. Ако бетонобъркачката е пълна при самото бъркане ще излиза от сместа при всяко завъртане на барабана.

МощностБетонобъркачките са два вида – ръчни и електрически. Всеки трябва да избере вида, който отговаря на нуждите и предпочитанията му.

Може да се изкушите да похарчите по-малко пари за ръчен модел, но едва ли ще ви е приятно ръчно да задвижите 255-литров барабан пълен с бетон.

Ръчни бетонобъркачки

Ръчните бетонобъркачки очаквано са по-евтини от електрическите, но изискват повече усилия за миксирането на бетоновата смес. 

Повечето се задвижват от голямо стоманено колело, което се върти с лост. Ако избирате бетонобъркачка под 170 литра – можете да вземете и ръчна, защото въртенето не е особено трудно. И тъй като ръчните модели не се нуждаят от електричество – те са и по-удобни.

Можете да работите с подобна бетонобъркачка навсякъде без да се притеснявате, че ви трябва захранване.

Когато избирате ръчна бетонобъркачка се уверете, че механизмът за завъртане на барабана е здраво закрепен към самата машина. Той трябва да е направен от стомана, както и останалата част от машината. Стойте далеч от модели с пластмасови части, тъй като те не са достатъчно здрави.

Електрически бетонобъркачкиТези модели не изискват усилия и забъркват бетона посредством електричество.  Основното им предимство е, че са по-бързи и лесни за използване.

Особено популярни са електрическите модели със 170 и 255-литров барабан, с които може да се забърка средно голямо количество бетон.

Недостатъкът на електрическите бетонобъркачки е, че удобството им си има цена.

Те са по-скъпи и естествено се нуждаят от електричество. — За съжаление не са най-добрият избор за обекти където няма електрозахранване.

Най-добрите бетонобъркачки

Бетонобъркачките се предлагат във всякакви видове и размери – от гигантски индустриални модели до напълно преносими.

Има някои неща, които трябва да вземете предвид при избора на бетонобъркачка.

Най-важното е да обърнете внимание на самата конструкция на машината, колко здрава е основата й, колелата и осите.

Барабанът също е от особена важност – трябва да подберете такъв размер, че да ви върши добра работа.

Имайте предвид, че барабан с размери от 255 литра не може да побере толкова бетонова смес. И накрая ще трябва да прецените дали ви трябва ръчна бетонобъркачка или електрически модел.

По-скъпите и качествени бетонобъркачки са на по-висока цена, но в повечето случаи тя се оправдава с времето.

Представяме ви и някои от най-добрите модели бетонобъркачки, които можете да намерите на пазара.

1. Бетонобъркачка Temp


Бетонобъркачката е изработена от здрава стомана и има гумени колела. Дизайнът е стандартен в черни и оранжеви цветове.

Моделът е електрически, като моторът е с мощност от 850 вата. Захранващото напрежение е 230 волта.

Скоростта на въртене на барабана е 26.6 оборота в минута. Капацитетът му е 180 литра. Машината тежи 57 килограма.
Купи сега

2. Бетонобъркачка Evotools


Изключително здрава бетонобъркачка от стомана и чугун със стандартен дизайн в оранжев цвят. Тя е електрическа и се захранва на 230-240 волта.

Мощността на мотора е 850 вата. Барабанът е с капацитет от 180 литра, но може да поеме материал до 130 литра.

Скоростта му на въртене е 32 оборота в минута. Нивото на шум на машината е 102 децибела, а теглото й е 69 килограма.
Купи сега

3. Бетонобъркачка DAEWOO DACM 200H


Бетонобъркачката е изработена от чугун и има гумени колела. Дизайнът е стандартен в черен цвят.

Моделът е електрически, като моторът е с мощност от 800 вата. Захранващото напрежение е 230 волта.

Капацитетът на барабана е 200 литра. Машината тежи 60 килограма.
Купи сега

4. Бетонобъркачка DENZEL B-180


Моделът се отличава от повечето с това, че има подсилен барабан с по-дебели стени, двигател с медни намотки и защита от прегряване, прахово боядисани метални елементи със защита против корозия и чугунен венец.

Цветът на бетонобъркачката е оранжев, а дизайнът е стандартен. Електромоторът е с мощност от 700 вата.

Капацитетът на барабана е 180 литра.
Купи сега

5. Бетонобъркачка Bisonte BBY180


Бетонобъркачката е изработена от стомана и чугун, а колелата са от гума. Има стандартен дизайн и е преносима. Моделът е електрически със захранващо напрежение от 230 волта.

Мощността на мотора е 800 вата. Скоростта на въртене на барабана е 30 оборота в минута, а неговият капацитет е 180 литра (160 литра нетно).
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Бетонобъркачка Limex 190 LS


Бетонобъркачката е основно предназначена за хоби и домашни цели. С нейна помощ смесването на бетон, хоросан и други строителни материали става бързо и лесно.

За още по-добра работа и допълнителна стабилност зъбните и конусни колела са изработени от чугун, останалата част е от стомана.

Моделът е електрически и се захранва на 230 волта. Мощността на мотора е 850 вата. Капацитетът на барабана е 190 литра. Машината тежи 57 килограма и нивата й на шум са 88 децибела.
Купи сега

7. Бетонобъркачка [in.tec]


Моделът е изработен от стомана и има стандартен дизайн с оранжев цвят. Сред основните му характеристики са миксиращо рамо за отлично размесване, барабан с голям отвор, който е лесен за пълнене и форма за бързо изпразване, ръчно колело за регулиране наклона на барабана, стойка за допълнителна стабилност, здрав и издръжлив корпус и две колела за максимална подвижност.

Машината е изключително лесна за използване. Моторът е с мощност от 550 вата и максималните му обороти са 2800 в минута.

Барабанът е с капацитет от 140 литра и се върти с 30 оборота в минута.
Купи сега

3.8/5 - (18 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. Велизар пише

    Здравейте
    Може ли да добавите информация относно лагеруването на барабана? Всички бетонобъркачки ли са направени от един вид стомана?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!