Всички категории

7-те Най-Добри Безжични Микрофони

Бас ловим, че обичате музиката! А творите ли музика? Обичате ли караоке? Искате ли да дадете воля на гласа си и да направите някои наистина невероятни записи изцяло в домашни условия?

Е, в такъв случай при всички положения ще имате нужда от подходящ микрофон!

Съвременните технологии се развиват и старите обременяващи и оплитащи се навсякъде кабели отдавна не са необходимост. В наши дни можете да се снабдите с микрофон, който е изцяло безжичен и върши същата невероятна (че и по-добра) работа като своите остарели предшественици.

Ако сте любители на авторските музикални изпълнения, със сигурност ще оцените тези страхотни устройства. В никакъв случай обаче не е задължително музикалните ви занимания да са толкова сериозни, за да се забавлявате.

Точно така! С помощта на един безжичен микрофон можете да превърнете всяко домашно събиране с приятели в невероятна караоке вечер. А кой не обича хубавите песни в приятна компания?

Песента означава споделеност, а заедно с това и сплотеност. Един микрофон обаче може да я превърне в изцяло ново преживяване.

За целта, разбира се, се нуждаете от подходящото устройство. Но как да го изберете?

Подготвили сме това ръководство специално за да ви помогнем да се справите с тази ситуация. В него ще откриете цялата необходима информация, свързана със съвременните безжични микрофони, техните технически особености и спецификите на тяхната употреба.

Когато се запознаете с всичко това, ви гарантираме, че ще знаете как да подберете точното устройство за своите нужди.

А за да сме ви от максимална полза, в края на статията си дори ще споделим с вас няколко от най-добрите актуални предложения в областта

Какво представляват безжичните микрофони и защо са по-добри от традиционните?

Надали ще ви изненадаме, като ви кажем, че основното, което отличава безжичните микрофони от всички останали, се свежда до липсата на кабел.

Това означава, че с подобни устройства ще бъдете много по-маневрени, без да се излагате на риск от спъвания. Освен това много от безжичните устройства работят на наистина големи разстояния.

Във всичките си разновидности те са дискретни и удобни за употреба. Освен това са изключително издръжливи – в крайна сметка кабелите се износват, а радиовълните – не.

Безжичните микрофони се предлагат в три основни вариации.

Във всичките си вариации обаче тези устройства работят с помощта на батерии.

Ръчните микрофони са стандартните сценични микрофони, обикновено динамични или кондензаторни. В повечето случаи в корпуса им е вграден предавател, което ги прави бързи и лесни за настройка и придвижване.

Слушалките на свой ред се позиционират върху главата на онзи, който ги използва. Техният микрофон е фиксиран на предварително определено разстояние от устата и е готов за употреба.

Така наречените “брошки” на свой ред са безжични микрофони, които се фиксират някъде по дрехата на говорещия. Те обикновено се настройват една идея по-трудно и задължително трябва да се свържат с предавателен пакет, който често се носи на колана.

(На особеностите на тези три основни разновидности на безжичния микрофон ще се спрем малко по-надолу.)

Трябва да знаете обаче, че всеки безжичен микрофон задължително върви заедно с два особено ключови компонента. Това са предавателят и приемникът.

Предавателят служи за преобразуване на аудиосигнала, който получава от микрофона. Той го трансформира в сигнал, който може да бъде приет от приемника, след което безжично предаден като цифров сигнал нататък.

Применикът на свой ред се намира в другия край на радиовръзката. Той извлича цифровия сигнал и наново го преобразува в аудиосигнал. Тези устройства на свой ред могат да бъдат едноканални и многоканални в зависимост от своите особености.

За какво трябва да помислите преди покупката на безжичен микрофон?

Сами виждате колко добре са конструирани подобни устройства и колко сериозни преимущества имат. Ако вече сте решили да се снабдите с безжичен микрофон обаче, тепърва ви предстои да проучвате.

Преди изобщо да стигнете до магазина, има няколко основни неща, за които е добре да помислите. Тези предварителни съображения ще ви насочат към определени модели и ще ви помогнат да канализирате избора си по-лесно.

Вашите нужди

Със сигурност си давате сметка, че всеки отделен микрофон ще бъде по-подходящ за използване в една ситуация, отколкото в друга. Това важи както за моделите с кабел, така и за моделите без кабел.

Именно защото разликите могат да бъдат наистина значителни, искаме да ви върнем на въпроса за основните разновидности безжични микрофони.

Припомняме ви, че ръчните микрофони обикновено са по-удобни за настройка и придвижване. Те до голяма степен са универсални и могат да се използват в какви ли не ситуации. Всичко от сценичното изпълнение до репортажа и преподавателската лекция може да бъде извършено подобаващо с помощта на ръчен микрофон.

И все пак при тях има едно основно ограничениенеобходимостта все пак да ангажирате ръката си устройството. Ако искате изцяло да освободите ръцете си, ще трябва да се насочите към слушалките с микрофон или към микрофоните “брошки”.

Слушалките с микрофон поначало са доста разпространени, най-вече поради двойствената си функция. Благодарение на тях можете както да приемате, така също и да предавате аудио.

В повечето случаи те се позиционират на главата ви, често над ухото. Микрофонът на свой ред се настанява с помощта на рамо на подходящо разстояние, достатъчно близо от устата ви.

Слушалките са особено полезни, когато ви се налага да ги използвате в шумна среда или в движение. Микрофонът ще остане на същото разстояние от устата ви и ще ви гарантира добър сигнал. В същото време обаче ръцете ви ще бъдат изцяло свободни за употреба.

Така наречените “брошки” обаче също са доста добър избор. Те са малки, ненатрапчиви и могат да се позиционират наистина близо до устата. Това им осигурява добро съотношение между сигнал и шум.

Те най-често се използват във видео и филмопроизводстовто. Това е така, тъй като видимият микрофон често не се вписва достатъчно добре в контекста на заснемането.

Специфики на употребата

Едно от основните предимства на безжичните микрофони е тяхната гъвкава употреба. Те са от решаващо значение в много професионални и творчески области. В много от случаите дори се оказват в основата на развитието на много медийни формати от самото им създаване.

Режисьорите, телевизионните оператори и влогърите са може би най-запалените потребители на безжичните микрофони. Това важи особено извън сферата на игралните филми.

В повечето случаи това изключва класическия ръчен микрофон, но в много от случаите той бива заменен от микрофон към камерата. Тези устройства са чудесен начин за заснемане на основен и референтен звук от DSLR или видеокамера.

Друга добра алтернатива са микрофоните за пушка, монтирани на стрела. Ако трябва обаче да заснемете даден обект отблизо и не искате в кадъра да има огромен микрофон, безжичната микрофонна система е тъкмо за вас.

Тя може да бъде особено полезна и в образователната среда. Това е така, понеже безжичният микрофон позволява на учителите, лекторите и гостлекторите да се движат свободно, докато работят с учениците и справочния материал.

Разбира се, в огромните аудитории на повечето университети усиленият звук си се превръща в необходимост.

Да не говорим, че дистанционното обучение създаде предпоставки за много повече предавани на живо или записани лекции. Те винаги са по-приятни за слушане, когато са записани с помощта на висококачествено устройство.

Всякакъв вид обществени презентации като цяло се получават по-добре с помощта на микрофон. От семинари и конференции до обществени събития и молитвени домове – безжичните микрофони са чудесно решение за висококачествено звукопредаване.

В никакъв случай обаче не бива да пропускаме и сценичните (или домашни) музикални приключения. В много от случаите ограниченията на кабелите, особено на сцена, се оказват неприложими.

Независимо дали става въпрос за шоу или музикално изпълнение, безжичните микрофони са чудесен избор. Свободното движение и минималните ограничения в случая се превръщат в необходимост.

Бюджет

Каквато и покупка да ви предстои да направите, винаги е добре предварително да помислите за ограниченията на своя бюджет. Благодарение на тях ще можете да се насочите към продуктите в определен ценови диапазон и да стесните значително избора си.

Повярвайте ни, измежду колкото по-малко опции имате да избирате, толкова по-добре.

Безжичните микрофони като цяло не са сред най-скъпите устройства, с които можете да се снабдите. В същото време покупката им обикновено се превръща в дългосрочна инвестиция, тъй като се оказват доста устойчиви.

Въпреки това обаче можете да попаднете на модели както за няколко десетки, така и за няколко стотин лева. Тъкмо затова трябва да знаете точно какво искате – на какво държите и от какво можете да се лишите.

Разбира се, ако нямате намерение да се занимавате с музика професионално, надали се нуждаете от най-висококласния модел. Ако просто искате да се забавлявате с приятели, като си организирате домашно караоке от време на време, вероятно и някое по-просто устройство ще ви свърши достатъчно добра работа.

Въпреки това обаче качественият звук винаги е за предпочитане. Дори и да не сте ценители на звука, неприятният аудиосигнал със сигурност ще ви подразни.

Именно затова, дори когато се ориентирате към по-нискокачесвените модели, все пак се насочете към онези от тях, които предават достатъчно добър звук.

Подбирайте разумно и със сигурност ще останете доволни!

Какво трябва да вземете предвид при покупката на безжичен микрофон?

Сигурни сме, че искате да се снабдите с максимално качествен безжичен микрофон на максимално достъпна цена. Тъкмо затова в тази секция ще ви обърнем внимание на подробностите, свързани с особеностите на тези устройства.

Когато се запознаете с тях, при всички обстоятелства ще започнете да отсявате моделите на пазара по-прецизно. Всеки детайл има значение, затова трябва да бъдете особено внимателни по време на своето проучване.

Честота

От много години насам честотният стандарт в сферата на безжичните микрофони е ултра високата честота (UHF). Това означава стойности от 400 MHz нагоре, които обикновено дават най-мощните и добри резултати.

През последните години Федералната комисия по комуникациите (FCC) наложи ограничения върху работните честоти на безжичните микрофони. Въпреки това обаче честотния диапазон на различните устройства все още може да варира значително.

Най-добрата комбинация при голямо разстояние на предаване и достатъчно ясни честоти се помества между 470 MHz и 548 MHz.

Бихте могли обаче да намерите също така редица безжични микрофонни системи, които работят в честотната лента от 2,4 GHz.

Имайте предвид, че тази честотна лента е същата като Wi-Fi честотната лента на вашия компютър. Когато има подобни съвпадение на използваните честотни ленти, това създава предпоставки за потенциални смущения. Микровълновите печки могат да предизвикат подобен (д)ефект.

Работният обхват на подобни 2,4-гигахерцови устройства като цяло е доста по-къс. Именно затова силно ви препоръчваме да използвате подобни безжични микрофони само в по-малки помещения. По възможност сведете препятствията между антените на предавателя и приемника също до минимум.

Другата честотна лента, която се използва особено активно при професионалните безжични микрофони, е между 902 MHz и 928 MHz. Ако сте сред хората, които заменят остарителите безжични микрофони с работен честотен диапазон между 600 MHz и 700 MHz, това ще бъде добър вариант за вас.

Не забравяйте също, че старите 700-мегахерцови безжични микрофони вече от известно време насам са незаконни. От 2020 г. същото важи и за устройствата с работен честотен диапазон между 566 MHz и 698 MHz.

Ако разполагате с подобно остаряло и вече незаконно устройство, заменете го с ново. Новите цифрови технологии предлагат достатъчно добри алтернативни варианти.

Работен обхват

Работният обхват на един безжичен микрофон засяга максималното разстояние, на което предавателят и приемникът могат да оперират един от друг. Разбира се, то трябва да бъде достатъчно голямо, за да ви свърши работа и да можете да използвате устройството си безпрепятствено.

Именно тук имаме един ключов съвет за вас, който можете да приемете като правило. Спрете се на безжична микрофонна система с посочен работен обхват поне два пъти по-голям от разстоянието, което смятате, че ви е необходимо.

Препоръчваме ви да се насочите към системите, които ви предлагат работен обхват от поне 300 метра. Това важи дори в случаите, в които не се нуждаете от толкова голямо работно пространство.

Дори работното ви пространство да възлиза само на около 900 квадратни метра и да съдържа малко препятствия, пак ви препоръчваме този вариант. Оказва се, че безжичните микрофонни системи, които имат по-къси работни разстояния, като цяло обикновено имат по-сериозни проблеми със смущенията.

Освен това обаче безжичните системи с малък обсег на действието не се справят особено добре с предаването през леки прегради. Амвони, бюра, врати или озвучителни кабини – всичко това може да се превърне в непреодолимо препятствие за по-теснообхватното устройство.

Това са фактори, които задължително трябва да вземете предвид, ако разглеждате безжични микрофонни системи в определен честотен диапазон. UHF системите обикновено имат най-добър обхват. 2,4-гигахерцовите и VHF (между 30 MHz и 300 MHz) устройства в повечето случаи не се справят така добре.

Бъдете съобразителни предварително, за да си спестите неприятните изненади после. В крайна сметка безжичният ви микрофон трябва да работи оптимално в рамките на условията, при които смятате да го използвате.

Надеждност

Както е при повечето неща като цяло, при безжичните микрофони също получавате това, за което плащате. Разбира се, искате да закупите възможно най-надеждната система, която можете да си позволите. Как обаче да разграничите надеждната от нефелната безжична микрофонна система?

По-евтините системи като цяло могат да съдържат компоненти, които не са особено надеждни. В много от случаите те дори могат да причинят проблеми със съвместимостта.

Именно затова е необходимо да проучвате по-внимателно устройствата, които са с нисък шум, ниска статичност и ниско ниво на отпадане. Много от маркетинговите капани се оказват именно на тяхна територия.

Необходимо е да разберете дали редуцирането на шума, използвано при конструирането на системата, е от истински тип компресиране. Става въпрос за специфичното компресиране на сигнала, когато той влиза в системата ви. Сигналът повторно се разширява, когато излиза.

Немалко системи използват редуциране на шума, което генерира специфичен пукащ и неприятен шум. Не само вие ще можете да го чуете. Вашите слушатели също ще пострадат от това. А повярвайте ни, вторичният шум е наистина много неприятен и разсейващ.

Просто не си заслужава нещо подобно да ви отвлече от прекрасното преживяване, което бихте имали иначе. Тъкмо затова проверявайте неколкократно надеждността на устройствата, към които сте се насочили, преди да направите своята покупка.

Цената, гаранцията, производителят – всички тези елементи могат да се превърнат в гарант на надеждността. Стига, разбира се, да знаете точно за какво да следите.

Качество на звука

В света на микрофоните съществува едно основно противопоставяне. Това е противопоставянето между аналоговите и цифровите безжични микрофонни системи.

В много отношения цифровите устройства побеждават аналоговите. Две от основните точки, по които се случва това, се свеждат до живота на батерията и спектралната им ефективност.

Поначало цифровите микрофонни системи са значително по-издръжливи. Често животът на техните батерии се оказва до 40% по-дълъг. От друга страна, цифровите модели могат спокойно да съберат повече устройства в даден честотен диапазон наведнъж.

Така или иначе обаче основното предимство на цифровите пред аналоговите безжични микрофонни системи се свежда до подобреното качество на звука.

Аналоговите безжични системи използват компаундър. (Това е техническо съкращение от думите компресор и експандер.) Това се случва, за да съумеят да вместят целия динамичен диапазон на гласа или инструмента в тясното честотно разпределение, предвидено за използване на безжични микрофони.

Цифровите системи на свой ред могат просто да предадат последователен цифров сигнал. Той пък ще осигури пълния динамичен обхват без необходимост от компресиране. Това води до много по-естествено звучене, което винаги е за предпочитане.

Имайте предвид, че някои микрофонни системи дори ще ви позволят да правите настройки на предавателя от обикновения си настолен компютър, стига да е свързан в мрежа с приемника.

Понижените цени на цифровите безжични микрофонни системи през последните години ги превърнаха в устройства, достъпни за в общи линии всички. Достъпността на подобни устройства и лесната им манипулация се оказват ключови за тяхното популяризиране.

Приспособления и функции

Към един безжичен микрофон вървят редица приспособления, които могат да направят неговата употреба по-ефективна и удобна. Тъкмо затова ви препоръчваме да се насочите към онази микрофонна система, която ви предлага най-полезните функции. Възможностите за бъдещо разширяване също не са за пренебрегване.

Започваме с нещо, което силно ви препоръчваме. Погрижете се всяка безжична микрофонна система, която влезе в списъка ви с кандидати, да разполага с поне две антени.

Системите с една антена поначало са предразположени към прекъсвания. При системите с две антени обаче, ако сигналът на едната антена отпадне, другата е готова да го приеме моментално.

N.B. Сигурен белег на истинската система с две антени са разглобяемите антени.

Още нещо. Търговските и професионалните безжични микрофони поначало имат балансирани изходи от приемника, за да се свързват директно към миксиращия пулт.

Балансираните връзки намаляват или направо елиминират проблемите с шума и бръмченето на аудиосигнала, след като той напусне приемника. Тъкмо затова ви съветваме да се насочите към моделите, които ви предлагат нещо подобно.

Една от ключовите особености на безжичните микрофонни системи обаче се свежда до техните батерии. По-новите модели използват високоефективни акумулаторни батерии, които издържат до 10 часа с едно зареждане.

В същото време батериите могат да преминат през 1000 цикъла на зареждане. Да, те са по-скъпи, но повярвайте ни, струва си! Това може да ви спести хиляди левове за сменяеми батерии.

Висококласните цифрови системи дори могат да следят нивото на батериите. И това се случва както по време на зареждането, така и по време на използването им. Някои модели дори ще ви показват колко часа остават на батерията, преди да се наложи повторни зареждане.

Ако вашата микрофонна система не е снабдена с акумулаторна батерия, можете да се снабдите с подобна като допълнително приспособление.

Свързване

Запознахме ви с голяма част от функциите и приспособленията, с които можете да оборудвате безжичния си микрофон. Искаме обаче да ви обърнем внимание на още нещо.

Поначало, що се отнася до подобни устройства, връзката между приемника и предавателя е ключова. Именно нейната ефективност ви гарантира висококачественото звуково предаване.

Тъкмо затова една от най-търсените функции в една безжична микрофонна система е отделният превключвател за заглушаване и захранване (предаване). Доверете ни се, подобна опция в никакъв случай не е за пренебрегване.

Когато вашият приемник и предавател “разговарят” помежду си, те ще бъдат “заключени” на една и съща честота. По време на подобна комуникация нищо не може да се намеси в тази система освен друга система на същата честота.

Когато обаче приемникът ви е включен, а предавателят изключен, не се предава никакъв сигнал. Следователно приемникът ви може да улови всеки предаден сигнал на определената му честота.

Дори само един отклоняващ се сигнал може да унищожи дадено изпълнение или съобщение. Ако добавите отделен превключвател за заглушаване на звука обаче пасторът може да заглуши своя аудиосигнал, когато не иска да бъде чут.

Така превключвателят за предаване може да остане включен, като фиксира предавателя към приемника и избягва нежеланите заблуждаващи сигнали.

Това означава висококачествен и безпрепятствен сигнал с максимално естествен звук. А в крайна сметка какво повече можете да искате от един микрофон освен оптималното му звукопредаване?

Как да използвате безжичния си микрофон възможно най-добре?

Е, вече знаете всичко необходимо за безжичните микрофони и техните особености. Сега сме спокойни, че със сигурност знаете как да подберете точния продукт, който да отговаря на вашите очаквания.

Ако искате да се възползвате от новата си придобивка по възможно най-ефективния начин обаче, преди това ще ви се наложи да се погрижите за нейните настройки. В тази секция ще ви дадем няколко ключови съвета и насоки за инсталацията и подготовката на вашата безжична микрофонна система.

Инсталирайте приемника и антената!

При настройването на една безжична микрофонна система, първата стъпка винаги се свежда до инсталирането на приемника и антената. Обикновено е удобно приемникът да се позиционира близо до пулта. “Правилното” място обаче е там, където предавателят ще има по-пряк път до приемника, без да среща излишни препятствия.

Позиционирайте приемника така, че изпълнителят да има постоянна видимост към него. Това трябва да се случи на най-малко 3 метра от всички безжични компютърни устройства. По този начин ще редуцирате максимално прекъсванията и смущения на сигнала.

Инсталирайте антената и я насочете към тавана. Ако приемникът ви има повече от една антена, наклонете ги така, че да образуват V-образна форма. Когато сте готови, свържете изхода на приемника към свободен вход на смесителния пулт и едва след това включете приемника.

Антената трябва да е насочена към тавана, а не към сцената. Ако я насочите право навън, много малко радиочестота ще достигне до предавателя.

Уверете се, че няма метални предмети, които да блокират антените. Това ще попречи на пълноценното изпращане на радиовълните.

Свържете предавателя и настройте честотата!

Има нещо, което трябва да направите, преди да започнете с процеса на свързване. Необходимо е да се уверите, че честотният обхват на безжичната ви система е съвместим с района, в който се намирате.

Ако не сте сигурни в правилния честотен обхват, използвайте търсачка за честоти на безжични системи, за да проверите съвместимостта.

Някои безжични микрофонни системи разполагат с функция за автоматично сканиране. Тя сканира всички честоти, групи и канали, за да намери най-добрата налична честота. За да извършите автоматично сканиране, най-добре би било да се посъветвате с ръководството за употреба на производителя.

Сега вече сте готови да свържете предавателя и приемника.

Процедурата е различна за всеки безжичен модел, затова е необходимо да се съобразите с ръководството на производителя. Така или иначе обаче ние можем да ви насочим към два от най-често срещаните начини за сдвояване на безжични системи.

Единият вариант е групата и каналът да се сдвоят с диапазона от честоти в конкретната лента. Алтернативата е честотата да се свърже с точната честота на безжичната мрежа.

Когато сте готови, потвърдете, че предавателят и приемникът са сдвоени, като погледнете RF метъра или светодиода на приемника. Ако уредът за измерване на радиочестотния сигнал или светодиодът премигват или не произвеждат ясен сигнал, помислете дали да не опитате друга честота.

При всички положения трябва да се уверите, че сте на правилната честота!

Когато използвате повече от една безжична система, използвайте различни честоти за всяка от тях. Ако няколко системи споделят една и съща честота едновременно, това ще доведе до смущения, прекъсвания и т.н.

Проверявайте честотите си преди всяко изпълнение. Дори ако системата ви винаги остава една и съща, смущенията от радио- и телевизионни станции могат да се променят редовно.

Настройте нивата!

Последното, което ви остава, след като вече сте свързали предавателя и приемника, е да настроите нивата на применика, предавателя и миксера. Това е прост процес от 3 стъпки, с които сега ще ви запознаем.

Трябва да започнете с регулиране на нивото на предавателя и приемника. Започнете с напълно понижени нива на предавателя, приемника и каналите на миксера.

След това се опитайте да пеете или свирете в микрофона, докато бавно повишавате нивото на предавателя и приемника. След като видите, че измервателният уред достига максималното ниво, трябва да го намалите, докато се нормализира.

Завъртете нагоре копчето за усилване на канала, докато се появи индикаторът за претоварване. След като лампичката се появи, завъртете надолу копчето за усилване, докато лампичката изчезне. Накрая преместете регулатора на канала, както е необходимо.

Намалете силата на звука на предавателя, ако забележите, че измервателният уред на приемника светва и сигналът ви започне да звучи странно. Ако предавателят е тих, проверете два пъти дали силата на звука на предавателя и на приемника е увеличена, преминете през поетапното усилване и сменете батериите.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за безжичните микрофони, както ви обещахме, ще споделим с вас няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Безжичен микрофон Media-Tech MT395 Accent Pro


Представяме ви един страхотен комплект, който включва два броя микрофони, специално създадени за феновете на караоке преживяванията. Media-Tech MT395 Accent Pro включва две страхотни устройства с обхват до 20 м. Работната честота на микрофоните е между 261,6 MHz и 268,8 MHz. Имате възможност да използвате тези два микрофона и в свързан вариант с помощта на USB. Ако решите обаче да ги използвате като безжични устройства, можете да разчитате на два броя стандартни АА алкални батерии.
Купи сега

2. Безжичен микрофон ЕК-9902


Тази оферта също включва комплект от устройства – два микрофона и приемник. Системата работи при УКВ честота и е готова да ви осигури висококачествен пренос на звука. За да се оптимизира то системата е проектирана със специална DBX система за потискане на шума. Механизмите за изчистване на звука включват още както вградена платка с кристален стабилизатор, така също и POP платка за елиминиране на шума. Тези микрофони са подходящи както за домашна, така и за по-професионална употреба и достигат до нива на звука от порядъка на 80 dB.
Купи сега

3. Безжичен микрофон Iso trade Bluetooth


Iso trade Bluetooth е едно чудесно и изключително достъпно безжично микрофонно устройство. Моделът е проектиран специално за парти ситуации – подходящ е за караоке в домашни условия и за класа си работи повече от чудесно. Това устройство няма да ви спечели с първокласно качество, но въпреки това гарантирано ще ви забавлява повече, отколкото можете да си представите. Елегантно е, улавя звука с Multi polar patterns система и може да достигне до нива на звука от цели 92 dB. Свързва се с блутут и е изцяло готов за употреба.
Купи сега

4. Безжичен микрофон Q7


Представяме ви още един чудесен парти безжичен микрофон. Q7 също е едно чудесно устройство, което се свързва с помощта на блутут система и е готов да ви забавлява цяла нощ. Моделът може да се свърже към всяко блутут устройство и да произвежда звук директно от него. За ваше удобство обаче разполага и с порт за флашка, благодарение на който можете директно да произвеждате музика от флаш устройство. Микрофонът е изключително стилен и е проектиран с вграден говорител, така че да се превърне във всичко, от което се нуждаете за една чудесна караоке вечер.
Купи сега

5. Безжичен микрофон BOYA BY-WHM8 Pro


С BOYA BY-WHM8 Pro определено скачаме в друг клас безжични микрофони. Това цифрово устройство отново е проектирано по-скоро за домашна употреба, но ще ви осигури звук от съвсем различен порядък. Работи при честота от над 400 MHz и разполага с цели 48 канала. Моделът е изключително стилен и е проектиран със специален и елегантен OLED дисплей, който да ви даде цялата необходима информация за него.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Безжичен микрофон BLOW PRM904


Представяме ви още един страхотен безжичен микрофон, проектиран за любителите на качествения звук. BLOW PRM904 се справя с нива на звука от порядъка на цели 105 dB. Устройството работи в честотния диапазон между 518 MHz и 542 MHz. Приемникът му се захранва с вградена акумулаторна батерия. Самият микрофон на свой ред работи с помощта на две стандартни АА батерии. Благодарение на това елегантно и високопроизводително устройство със сигурност ще си осигурите немалко запомнящи се вечери.
Купи сега

7. Безжичен микрофон SIKS


Безжичният микрофон SIKS изглежда като изваден директно от някоя холивудска класика. Устройството е проектирано за домашна употреба и работи при честота от 100 – 10 kHz. Разполага с високоговорител и в процеса на работа може да достигне до нива на звука от цели 115 dB. Свързва се с блутут и е изцяло готово за употреба. Микрофонът разполага с автономия на батерията между 3 и 5 часа. В комплекта е включен и AUX кабел, който идва на помощ, когато останете без заряд. Все пак шоуто трябва да продължи!
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!