Всички категории

12-те Най-Добри Блендери

Объркани сте от огромното количество нови блендери на пазара?

Е, за да ви улесним в избора, ние изпробвахме някои от най-добрите модели, за да откроим най-висококачествените предложения сред тях…

Блендерът определено е must-have във всяка кухня…

Удобен и функционален – той ще ви осигури максимален комфорт при приготвянето на различни храни и напитки.

Създадохме това ръководство, за да ви помогнем да разберете плюсовете и минусите на различните блендер-предложения на пазара и да ви дадем ценни съвети, които да следвате при покупката си.

Така, че ако сте в търсене на перфектния блендер, останете с нас докрай и научете всичко най-важно за тези практични кухненски уреди.

Какви видове блендери съществуват?

Има много различни видове блендери, а покупката ви в това отношение трябва да е съобразен най-вече с нуждите и желанията ви.

Като започнем от най-обикновените предложения с ръчен работен механизъм, преминем през интуитивните големи домакински блендери и стигнем до нашумелите през последни години малки “персонални” уреди – изборът е наистина широк и задоволителен.

Но преди да задълбочим ръководството си в областта на характерностите, които е важно да вземете предвид при покупката на блендер, трябва да ви запознаем малко по-подробно и с най-основните типове предложения в сферата..

Професионални

Между мощните си мотори и бързо въртящите се остриета, те ще ви сервират замразени напитки, млечни шейкове и плодови сокове от цели плодове, пълни с фибри, за секунда.

Универсални и много високоефективни – те са страхотно решение за всеки дом или бизнес.

Определено този тип предложения са с най-прецизно качество. Ценова гама, в която се предлагат, обаче, също е доста забележителна  – от 300 до 700 лева.

Конвенционални (стандартни)

Тези модели са също толкова удобни, колкото професионалните, но са най-добри по-скоро за извършване на задачи с по-ниска интензивност.

В този смисъл, те са надежден избор за приготвяне на млечни и плодови шейкове, крем супи и едросмляни плодове.

Практични и комфортни – те са оптимален избор за всеки дом, тъй като не изискват особени усилия откъм инсталиране, позициониране и поддръжка.

Но дори и с една идея по-скромна функционалност, в ценови аспект тези модели определено ще ви привлекат. Те варират в гамата между 40 и 150 лв.

Персонални

Както по-горе намекнахме, тази категория блендери е сравнително нова, но много популярна през последните години.

Нейното предназначение е насочено към хора, които обичат да взимат енергийните си шейкове и йогурт-шейкове за из път, тъй като смесващите им контейнери могат да се използват и като преносими чаши.

Макар и създадени за не чак толкова интензивно блендиране, те гарантират качествено пасирани храни и напитки и комфорт.

В ценови план, аналогично, предложенията от този тип също са доста изгодни. Моделите варират в гамата между 20 и 130 лв.

Блендер с ръчно потапяне

Доста сходен по механика с класическия пасатор, този тип блендер определено ще ви улесни в ежедневието.

Той представлява цилиндрично устройство с външни остриета, които може да потопите директно в храната или напитката, която приготвяте.

Важно е да отбележим, че този тип блендери, макар и доста практични, често са недостатъчни за пълноценното аранжиране на кухнята. Именно затова е добре да се използват в допълнение към плот-предложенията, а не като техен цялостен заместител.

В ценови аспект ръчните блендери са най-широкоспектърни. При тях се срещат оптимални варианти в ценовия диапазон между 30 и 250 лв.

Какво трябва да имате предвид при покупката на блендер?

Покупката на блендер не е никак лесна задача и изисква изключително внимание и проучване.

Този тип кухненски уреди са дългосрочна инвестиция и именно затова покупката ви трябва да е много прецизна.

За ваше улеснение тук сме ви представили систематизирано някои от най-основните неща, които е добре да имате предвид преди да закупите блендер…

Практичност

Някои блендери са по-лесни за съхранение от други, което би било голяма грижа, ако имате малка кухня.

Тук, обаче, определено не трябва да правите компромис с продуктивността на уреда в ежедневието ви!

Например – със своите супер компактни дизайни, блендерите с ръчно потапяне лесно е прибират в чекмедже. Те, обаче, не могат да заместят един плот блендер напълно пълноценно.

Персоналните блендери също са доста компактни и удобни за употреба и съхранение. При тях, обаче, ефективността на пасиране е значително по-ниска.

Именно затова нашия съвет е да откриете перфектния баланс.

Ако искате да си вземете продукт с пълен размер и планирате да го държите на плота, закупете модел, който е по-нисък от 43 см., за да ви спести място без това да е за сметка на качеството на блендиране.

Освен цялостния стил и размер на блендера, обърнете внимание и на броя на аксесоарите и допълненията, които идват с него.
Някои модели са с множество контейнери за смесване, което може да подобри гъвкавостта им, но също ще заеме допълнително място в шкафовете ви.

Качество и функционалност

Учудващо, но по-високата цена на един блендер незадължително ви носи повече сигурност при използването му.

На първо място при избора на качествен блендер обърнете внимание на контейнера му.

Повечето от блендерите, например, са с пластмасови контейнери, които са леки и по-малко податливи на счупване, отколкото стъклените.

Техен недостатъкът, обаче, е, че пластмасата може да абсорбира миризми и петна, така че е добре да я почиствате добре след всяка употреба.
Без значение от материала, обаче, друг важен фактор е да търсите контейнер с отлична конструкция.

За целта е важно да заложите на модел с широко гърло, за да улесните зареждането и почистването на блендера, както и да подобрите разчитането на мерките му.

Важен аспект от покупката е да съобразите и вида управление на блендера.

Попринцип няма един вид управление, което да е най-добро, така че решението е предимно основано на личните предпочитания.
Тъчпад управлението, например, е най-лесно за почистване, но с него се работи малко по-трудно.

Моделите с бутонно управление, пък, са най-универсални, но пък се замърсяват много лесно, тъй като мръсотията може да се натрупа на процепите им значително.


Управлението с набиране е също отличен избор – почиства се лесно и не е много сложно за употреба. Уви, в случая самия механизъм е по-нестабилен и податлив на повреди.

Функционалността на уреда също не е за пренебрегване при покупката!

Някои първокласни блендери идват снабдени с предварителни програмирани настройки – например, за шейкове, гореща супа и сок от цели плодове. Какво по-удобно от това?

Скорост

Блендерите могат да имат само една скорост или цели 17. А изборът ви в това отношение трябва да е съобразен изцяло с вашите нужди.

Като цяло, 3 работни скорости (бавна, средна, интензивна) са напълно достатъчни.

Тук правилото “колкото повече-толкова повече” не е особено релевантно, тъй като при 12 или повече скорости започва да става трудно да различите една скорост от друга, което прави тази прекомерна функционалност напълно ненужна.

Именно затова не обръщайте чак толкова много внимание на конкретната скорост на работа на уреда, а по-скоро на настройката на импулсите му. Тя елиминира времето на засичане между момента, когато натиснете бутона, и когато блендерът започне или спре, и позволява повече точност, когато работите с деликатни съставки.

Мощност

Ще срещнете блендери от 300 до 1000 W мощност или дори повече, тъй като много производители твърдят, че по-високият волтаж е равен на по-добро представяне.
Това, обаче, не задължително е така, понеже дизайнът на остриетата и формата на контейнера също са фактори за представянето на блендера.

Именно затова подберете продукт с мощност, пасваща идеално на предпочитанията ви в ежедневен план, и избягвайте да се съобразявате прекалено много с митовете в областта.

Гаранция

Както при всеки продукт, продължителността и обхвата на гаранцията на блендера може да са показателни за това колко дълго производителят очаква уредът да издържи.
Някои първокласни блендери, например, имат гаранции от по 7 и 8 години, докато по-евтините предложения може да имат гаранционен период от само една година.

Какво трябва да знаете относно вечния въпрос “сокоизстискване срещу блендиране”?

Често е трудно да изберете между сокоизстисквачка и блендер, докато се чудите кой е най-правилния уред за вас…

Има много спорове в тази област, като почитателите на сокоизстисквачките превъзхвалят чудесата на високото съдържание на витамини, а любителите на блендерите щастливо се хвалят с добавените фибри.

Сокоизстисквачките извличат течността и разтворимите фибри, оставяйки неразтворимите фибри (кашата) настрани.

Блендерите, пък, смилат всичко, оставяйки “кашата” в напитката, с което доставят и всички нужни вещества до консуматора.
В един идеален свят може да притежавате и двете, тъй като в някои дни искате шейк, а в други – пресен сок. 

Ако оборудвате първата си кухня и избирате между двете, обаче, препоръчваме първо да си купите блендер, тъй като те имат по-широко приложение и универсален стил.

Ако не смятате, че някога ще правите супи или домашно приготвен хумус, например, и искате напитки, които са с най-голяма хранителна стойност, обаче, по-добре изберете сокоизстисквачка.

Как да се грижите за блендера си най-пълноценно?

Както намекнахме по-горе, блендерите са дългосрочна инвестиция. Именно затова, трябва да се отнесете отговорно не само към избора им, но и към поддръжката им.

На първо място не пренатоварвайте блендера по време на употреба!

В противен случай създавате сериозен риск от прегряване, спукване или счупване на уреда – нещо, което определено ще ви донесе дискомфорт и разходи.

За целта използвайте блендера изцяло според неговото предназначение и условията, описани в ръководството му.

В този смисъл не бъдете лекомислени – твърде затормозения при пасиране блендер може да се повреди безвъзвратно.

Почистването на блендера е от най-основно значение за отличното му състояние…

Редовната поддръжка е ключа към надеждния и трудно амортизиращ се кухненски уред.

Именно затова, винаги след употреба почиствайте прецизно блендера си и го оставяйте да изсъхне в проветрива среда.

Останалите полепи по устройството могат да се явят особен проблем и да развият бактерии, мухъл и дори ръжда. Това, пък, както се досещате, е опасно не само за блендера, но и за вашето здраве.

И не на последно по важност място – съхранявайте уреда си умно.

Не го “наблъсквайте” в тесни пространства и го ситуирайте в суха, сенчеста среда. 

Ако разполагате с класически блендер, например, най-добре го позиционирайте на зона от кухненския ви плот, която не крие риск от нараняването на устройството.

Ако, пък, сте се снабдили с портативен блендер или такъв за ръчно потапяне, го съхранвяйте внимателно в шкаф, в който няма условия за влажност.

 

Е, време е да ви запознаем малко по-подробно и с някои от най-добрите блендери на пазара в момента…

1. Philips Daily Collection HR2052/90Този компактен, класически блендер е идеалния и универсален избор за всеки дом.

Моделът е с мощност 450 W, оптимална функционалност и отлично качество на пасиране.

Конструкцията му е изработена от пластмаса и остриета от неръждаема стомана и е с вместимост 1,25 л.

Дизайнът на блендера е семпъл и практичен, а употребата и почистването му – лесни и приятни.
Купи сега

2. Star-Light BLP-1200SSТози блендер се откроява с много висока мощност от 1200 W, 5 скорости на работа и перфектно качество на пасиране.

Моделът е с цифрово управление и богата функционалност, гарантираща отлична прецизност.

Освен това, той разполага с много стабилна конструкция от стъкло и неръждаема стомана и вместимост 1,5 л.

Дизайнът му е изчистен и удобен за употреба, снабден е с дигитален дисплей за по-пълноценно управление.
Купи сега

3. Heinner Master Collection HBL-1000XMCТози практичен и функционален блендер е с мощност от 1000 W и разполага с 5 скорости на работа.

Конструкцията му е изработена от стъклен материал, а вместимостта му достига 1,5 л., а ножът му е изработен от неръждаема стомана и е лесен за сваляне и почистване.

В дизайнерски план, блендерът разполага и с удобен LCD дисплей, който показва времето, което отнема извършването на операцията.

Управлението на моделът е електронно, а качеството му на работа – прецизно и гарантирано.
Купи сега

4. Philips Viva Collection Problend 5 HR2162/90Този блендер разполага с мотор с мощност 600 W, което позволява лесно смесване и пасиране на продуктите.

Моделът се откроява и с богата функционалност, включваща импулсен режим, бутон за управление на скоростите и степените на пасиране и индикатор за ниво на водата.

Капацитетът на устройството е 1,5 литра, а конструкцията му е изработена от устойчива пластмаса.

Дизайнът му е компактен и удобен и снабден с дръжка за по-голяма практичност и неплъзгаща се основа.
Купи сега

5. Heinner HSB-1000Този нутри блендер е с висока мощност от 1000 W, което гарантира винаги перфектно пасирани резултати.

Моделът е изключително компактен и е с регулируема вместимост от 0,5 л. и 1 л.

Конструкцията му е изработена от тритан и стоманени остриета, снабдена е с контролен панел и разполага с неплъзгаща се основа и допълнителни аксесоари.

Моделът се откроява и с отлична функционалност – 2 скорости и “турбо” режим на пасиране.

Предназначен за удобна употреба и пренос – дизайнът му е снабден с 2 капака за съхранение и един капак в стил “готов за път”.
Купи сега

6. Tefal BlendForce 2 BL420838Ако търсите блендер с отлично качество на пасиране и практичен дизайн – то това предложение със сигурност ще ви впечатли.

Моделът е с мощност 600 W, 2 работни степени и класическа функционалност.

Конструкцията му е компактна и удобна за употреба, снабден е с 4 остриета за максимално прецизно блендиране, и е с отличната вместимост от 2 л.

В дизайнерски план, пък, предложението е стилно и елегантно и може да се приспособи с лекота към интериора на всяка кухня.
Купи сега

7. Elekom Smoothie MasterЗдравословни смутита, максимален комфорт и сигурност – този блендер може да ви гарантира всичко това с лекота.

Моделът е с мощност 600 W, което гарантира винаги перфектно пасирани резултати.

Конструкцията му, пък, е от неръждаема стомана и стъкло и е с вместимост 0,7 л.

В дизайнерски план предложението е компактно, стилно и много надеждно – определено ще спечели сърцата ви.
Купи сега

8. Electrolux ESB2300 PerfectmixТози модел блендер се откроява с две отлични характеристики – практичност и достъпност в ценови аспект.

Устройството е с мощност 450 W, 3 скорости, оптимална функционалност и удобен за управление интерфейс.

Конструкцията му е изработена от стъкло и е в класически, лесен за почистване стил с вместимост 1,5 л.

В дизайнерски план, пък, блендерът е доста елегантен и подходящ за всеки кухненски интериор, така че определено ще ви впечатли.
Купи сега

9. Russell Hobbs Desire 24720-56Този блендер разполага с мощност от 650 W и обещава винаги перфектни резултати на пасиране.

Моделът е снабден с 2 скорости на работа и отлична функционалност, включваща рязане, пасиране, смесване, кълцане, трошене на лед, мелене и приготвяне на супи.

Конструкцията му е изработена от стъкло и неръждаема стомана и е с вместимост 1,5 л.

В изцяло дизайнерско отношение, пък, блендера е класически и практичен, което го прави супер допълнение за всеки дом.
Купи сега

10. First Austria FA-5241-3Този блендер се откроява с няколко основни специфики – отлична мощност, елегантен стил и интелигентна технология.

Моделът разполага с 2 скорости на работа и е снабден с мощност от 1000 W.

Конструкцията му е фино изработена от стъкло и инокс, a вместимостта му е 1.5 л.

Откъм дизайн предложението е снабдено с дигитален контролен панел и изчистена, луксозна структура.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

11. НутрибулетПопулярен особено през последните години, този модел блендер е универсално решение за всеки ден.

Моделът е с мощност 900 W, гарантиращ изключително фин и прецизен процес на пасиране.

Конструкцията му е изработена от пластмаса и неръждаема стомана и е с компактна вместимост от 0.7 л.

В този смисъл предложението би било перфектно допълнение към вашето ежедневие както у дома, така и в движение, а дизайнът му се откроява с практичност, лекота и отлична портативност.
Купи сега

12. Zephyr ZP-1162Мощен, практичен и много модерен – този нутри блендер определено ще спечели интереса ви с лекота.

Моделът е с мощност 1200 W и ръчен механизъм за максимално прецизен процес на блендиране.

Освен това, в конструктивен план предложението се откроява с регулируем обем от 0.8-1 л. и надеждна структура, изработена от стомана и пластмаса.

Блендерът ще ви впечатли и със стилния си, много компактен дизайн, който го прави идеално допълнение към всяко ежедневие.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
7 Коментари
 1. Калин Атанасов пише

  3. Блендер Bosch MMB64G3M – пълен боклук , с малка мощност. Не става за приготвяне на смути.
  Бях подведен както от Вашата статия, така и от некомпетентна продавачка в Технополис Бургас

  1. bestoadmin пише

   Здравейте Калин, съжалявам ако сме ви подвели, конкретния модел не е с по-малка мощност в сравнение с други сходни продукти на пазара. Може ли да споделите за какъв тип смути не става? Какво точно се случва?

   Мисля, че отговорът ви ще бъде полезен както за нас така и за нашите читатели.

   1. Мими пише

    Каква е разликата между блендер Тефал и Филипс вакуум. Каква е ролята на вакуума? Искам малко информация,моля,да направя избор при покупка. Тефал е с 6 остриета,4 степени,бъркалка….. хубав ден!

 2. Ина пише

  Каква е разликата между кухненски чопър и блендер?

 3. Александра пише

  Откъде си купихте вашия блендер?

  емаг, лидъл, технополис, зора или техномаркет

 4. Vanq пише

  blender ili nutribulet?

 5. Ивайла пише

  Как се прави смути? Може ли рецепти за блендер?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!