Всички категории

8-те Най-Добри Четки за Грим

Има изключително много видове четки за грим. Това важи както за формата им, така и за размерите. Някои са много скъпи, а други пък евтини.


Дръжките им могат да бъдат дълги, къси, дебели или тънки. Косъмът пък може да бъде синтетичен или от животински произход.

В това кратко ръководство ще ви представим всичко по-важно относно избора на четки за грим.

В края дори ще ви представим някои от най-добрите на пазара, ако искате директно да преминете към покупка.

Какво да вземете предвид

Има четири основни неща, които е добре да имате предвид когато избирате четки за грим.

  1. Качество
  2. Предназначение и употреба
  3. Размери, форма и тегло
  4. Лични предпочитания

Разбира се, нека разгледаме по-подробно всяко нещо.

Качество

Качествените четки за грим са неразделна част от един добър комплект за гримиране. Дори за лична употреба е по-добре да имате четири-пет качествени четки за всякаква употреба отколкото много евтини и неприятни за използване.

За професионална употреба това няма защо да се коментира – нуждаете се от най-качественото. Четки, които се разпадат или оставят неравномерни ивици само ще ви пречат да си свършите работата.

Качествените четки за грим не винаги трябва да бъдат скъпи. Но най-евтините модели обикновено са отвратителни за ползване.

Също по подобен начин избирането на най-скъпите четки не означава най-високо качество. Цената обикновено може да бъде добър индикатор за качеството на даден комплект четки, но не е единствен и решаващ фактор за това.

Премиалните марки за козметика обикновено имат много по-високи цени за своите четки за грим само заради името на марката, не толкова заради качеството.

Обикновено при тях качеството не е никак лошо, но те често са надценени. Ако все пак имате любима марка козметика и харесвате техните продукти, то тогава няма нищо лошо да си вземете и техни четки за грим.

Проверявайте сглобката на четките. Прокарайте пръст през косъма – не трябва да бъде рядък или наръфан. Също така не трябва да пада лесно от четката или да се къса.

Косъмът на четките трябва да е захванат добре към основата – без да се клати или вади. Също така той трябва да запазва формата си след огъване и ползване. Некачествените четки за грим имат неприятен на допир косъм, който пада и се къса лесно и обикновено не може да изкара повече от няколко ползвания.

Сценичен грим

За сценичения грим, при който често се изпозлват и други материали освен грим като латекс или лепило, може да се използват стари четки или по-евтини такива.

Често четките, които не са специализирани и могар да се намерят и в супермаркетите, вършат работа в този случай. Избягвайте да използвате качествените си четки за подобно нещо – след това колкото и добре да сте ги почистили, тя няма да бъдат същите.

Малки четкиМалките четки, които обикновено идват в комплект с гримовете не са толкова добри. Стават за бърза корекция на грима, но не и за основно ползване, още повече за професионална употреба.

Предназначение и употреба

Обмислете добре за какво ще ползвате всяка четка за грим и изберете дизайн и форма, които ще ви бъдат най-удобни.

Ще смесвате няколко вида пудра, а може би искате да направите точна и равномерна линия, или пък да направите контур, а може би да покриете малка площ с грим? Сами можете да се досетите, че дебела четка с гъст косъм за нанасяне на коректор не би била подходяща за прецизна работа като нанасяне на очна линия.

Някои четки за грим могат да се ползват за много неща.  И докато те обикновено са си описани като такива за универсална употреба, повечето модели на пазара са направени за определено нещо. Разбира се, това не означава, че една четка за устни не може да се използва за нанасяне на очна линия и т.н. Ако четката според вас е подходяща и за друго предназначение – то тогава спокойно можете да я използвате.

Размер, форма и тегло

Четките за грим се предлагат в различни форми, размери и тегло. Дори и четки за еднаква употреба могат да изглеждат и чувстват по-различно в ръката.

Изпробвайте различни по размер и форма четки за да прецените кои са ви най-удобни за работа. Няма нужда изпробването им да е обвързано с покупка – просто отидете в магазин за козметика и ги разгледайте или пък помолете приятелка да ви услужи с нейните.

Сами ще се уверите, че различните по размер, форма и тегло четки оставят различно усещане при работа.

Лични предпочитания


Основно ще наблегнем на личните предпочитания спрямо дизайна на четките и косъма. Можете да намерите четки за грим, които най-добре да отговарят на вашите лични предпочитания – например да нямат животински косъм, да са веган съобразни и т.н. Също така на пазара има достатъчно модели рециклирани и екологични четки за грим. Ако подобни неща са важни за вас, то тогава не е необходимо да правите компромис с тях.

Ако пък сте професионален гримьор – винаги можете да съобразите какви четки използвате според предпочитанията на клиентите си.

Когато те не харесват четки от животински косъм или имат алергии, а може би са веган – просто използвайте четки със синтетичен косъм.

Видове четки за грим

Вероятно е добре да имате поне бегла представа какви са основните видове четки за грим според тяхната употреба.

Четки за руж

Използват се за нанасяне на руж върху кожата и след това за равномерното му разпределяне по нея.

Четки за пудра

Обикновено имат кръгла форма и се използват за прецизно нанасяне на пудри по дадени части на лицето, например нос, скули, брадичка и чело.

Четки за основа

Имат контурен връх и се използват за нанасянето на основа върху лицето.

Четки за коректорOбикновено са твърди и са изработени от синтетичен косъм. Използват се за нанасяне на сенки.

Четки за сенки

Oтново, обикновено са твърди и изработени от синтетичен косъм. Използват се за нанасяне на сенки.

Видове глави

Главите на четките могат да бъдат в различни форми според преценката на производителя и според предназначението им. Затова е важно да разбирате поне бегло какво може да ви предложи всяка глава.

Квадратна или под ъгъл – косъмът е прецизно подреден в тесен профил с остър ъгъл или плоска повърхност в горната си част.

Резец – косъмът е подреден в тесен профил и върховете са внимателно скосени в заоблени форми – използват се за блендиране или контуриране.

Заострена – косъмът е подреден или в тесен профил или в напълно закръглен профил. Върховете се събират в центъра и дават възможност за детайлна работа.

Кръгла – косъмът е разположен в кръгъл профил. Върховете могат да бъдат под ъгъл, плоски или в купол.

Кабуки – подобна е на кръглата глава, но е по-голяма и добре направена. Отново върховете могат да бъдат под ъгъл, плоски или в купол.

Комплекти или отделни четки за грим


Комплектите за грим могат да бъдат добра отправна точка. В тях обикновено има четки от различни размери и за различно предназначение. Те са събрани в чантичка или калъф, което ги прави и лесни за пренасяне. Ако избирате комплект от четки, просто се уверете, че в него има всичко необходимо.

Ако сте подбрали добър и качествен комплект, след това можете да надграждате с избирането на отделни четки.

Това ще ви даде възможността лично да изберете всяка четка според личните си предпочитания и приложението й. Не е задължително да избирате четки от една и съща марка, както и ценови диапазон.

Всичко е въпрос на личен избор, но не забравяйте най-важното – не правете компромис с качеството!

Най-добрите четки за грим

Ако все още изпитвате затруднения с избирането на подходящ комплект или отделни четки за грим – няма за какво да се тревожите. Нека ви представим някои от най-добрите на пазара. Бъдете сигурни, че съотношението между цена и качество при тях е оптимално и каквото и да изберете – няма да съжалявате.

1. Десет естествени четки за професионален грим ZOREYAКомплект от десет четки от естествен косъм, с който можете да нанесете професионално грим върху себе си или друг човек.

Те са събрани в несесер за носене и явно разпределени за всяка една задача. С тях ще можете да нанасяте основа, пудри, руж, сенки, да контурирате и т.н.

Бъдете сигурни, че няма да ви липсва четка за каквото и да било приложение с този комплект.
Купи сега

2. Комплект четки с калъф Da Vinci SetsТова е комплект от четири четки за всички основни приложения, с който ще можете да създадете всякакъв вечерен или дневен грим като истински професионалист.

Четките са събрани в твърд несесер, който ви позволява да ги носите навсякъде със себе си.
Купи сега

3. Комплект Real Techniques – четири апликатора за грим и калъфчеКомплект от четири пълноразмерни четки прецизно подредени в калъф със стойка. Идеалният инструмент, който ще помогне за нанасянето на перфектния грим на вашето лице. Четките са изключително луксозни, ръчно изработени от синтетични материали с грижа за животните и природата.

Имат издължени алуминиеви дръжки, които ги правят леки и удобни за използване. В комплекта са включени четка за коректор (детайлна), заострена четка за основа, четка за контур и четка за пудра.

Купи сега

4. Комплект четки за жени EcoTools Start The Day BeautifullyТози комплект ви позволява да създадете всякакъв ефектен вечерен и дневен грим като истински професионалист.

Състои и се от пет четки за грим и калъфче за лесното им съхранение и пренасяне.

Четките в комплекта са за грим, две за сенки и преход между нюанси, скосена четчица за очна линия и четка за руж.
Купи сега

5. Комплект от четири четки за грим Real TechniquesТози комплект се състои от четири на брой четки – всяка от които е важна и неизменна част от козметичния набор за гримиране на жената.

В комплектът ще намерите четка за лице от ултра солидни фибри, която е подходяща за деликатна кожа и спомага за равномерното нанасяне на пудра без да се оставят неприятни следи.

Четка за основа, с която ще нанесете фон дьо тен равномерно и правилно по лицето. Четка за контуриране, която ще подчертае хармонично най-красивите черти от лицето като осигурява лесно и добро нанасяне в желаните зони. Последната четка е за сенки, която ще спомогне да направите очите си по-привлекателни благодарение на дългите си и фини косми, които поддържат цветните пигменти в сенките.
Купи сега

6. Комплект четки с чантичка Sigma Beauty Glam N GoКомплектът се състои от три на брой четки за грим, които вървят с малка и стилна кожена чантичка за съхранение и пренасяне.

Четките са мини Е25 четка за нанасяне на сенки, мини Е30 кръгла четка за сенки и мини Е55 печка за сенки преход между нюанси.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Комплект четки за жени Makeup Revolution Fierce Brush SetТова е комплект от пет четки, с чиято помощ ще можете да създадете всякакъв ежедневен или вечерен грим като истински професионалист.

Състои се от голяма четка за пудра, много голяма четка за лице, плоска четка за сенки, кръгла четка за сенки и четка за блендиране.
Купи сега

8. Комплект четки за грим Fancy WitchТози комплект се състои от осем на брой четки – за пудра, за бронзант, за основа, за руж, заострена четка за коректор и очи, плоска четка за коректор, заоблена четка за очи и кабуки четка. С всички тези четки ще можете да оправите грима си по цялото лице. С тяхна помощ ще нанасяте безпроблемно фон дьо тен, коректор, пудра, руж, контур, сенки, илюминатор, пудра, основа и други.

Те имат синтетичен косъм, а дръжките им са изработени от дърво и метал.
Купи сега

4.5/5 - (2 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!