Всички категории

6-те Най-Добри Дефлектори За Климатик

Охлаждането на помещенията през горещите дни е наистина важно за всяка работна среда и за всяко домакинство. Горещото време може да бъде наистина изтощително и дори опасно за здравето

Едно от най-удобните средства за охлаждане несъмнено са климатиците.

Но за да вършат работата си добре, трябва да ги поддържате с много вимание и прецизност!

Климатикът е изключително лесен за използванe. Той охлажда помещенията ефективно и е сравнително икономичен електроуред.

За да бъде пълноценна употребата му, обаче, климатикът се нуждае от определени грижи – редовно почистване на филтрите, диагностика…

Разбира се, външното тяло на климатика също има нужда от определена поддръжка. За добрата работа и на външното, и на вътрешното тяло, е добре да се доверите на дефлектора за климатик.

Дефлекторът е приспособление, което се прибавя допълнително към външното тяло на климатика, като целта му е да подобри качеството на работа на климатика.

Какво всъщност е дефлекторът и какви са ползите от него, ще разкрием в това ръководство.

А за да ви улесним максимално, по-долу сме селектирали и някои от най-впечатляващите предложения за продукти в областта на българския пазар, които със сигурност ще ви впечатлят.

Какво представляват дефлекторите за климатик?

Дефлекторът е приспособление, което се поставя на външното или вътрешното тяло на климатика. Неговата роля е да отклонява въздушната струя, която излиза от тялото, нагоре или настрани.

Това приспособление наподобява приставка, която се поставя допълнително върху тялото на климатика.

Най-често се прилага върху външното тяло и се използва в случаите, в които то е прекалено близо до друга стена, ограда или друго ограничено пространство без достатъчен въздушен поток.

Във всяка от тези ситуации пространството между външното тяло на климатика и стената или оградата се запълва с влажен и застоял въздух, който трудно се разсейва.

Този застоял въздух може да бъде причина за неефективност на климатика – понякога застоялият въздух може значително да забави охлаждането на стаята.

Тук на помощ идва дефлекторът за климатици. Той задава посока на въздушната струя, предотвратява задържането на въздух и появата на рециркулационен проблем. Така климатикът може да работи много по-оптимално и ефикасно.

Как всъщност работят дефлекторите за климатик?

Когато климатикът работи в охлаждащ режим, външното му тяло отделя горещ въздух. Както споменахме, когато външното тяло е срещу стена, ограда или се намира в тясно пространство, топлият въздух не може да се разсее и остава там.

Така горещият въздух се връща обратно в кондензаторния модул. За да работи добре, климатичният модул има нужда от свеж и хладен въздух.

Ако в климатичния модул се “върне” горещият и застоял въздух, то климатикът ще се затрудни да охлажда помещенията. Това пък ще увеличи силата, с която работи климатикът и е възможно да се увеличи напрежението в електрическата система.

Дефлекторът дава възможност на климатика да поеме “глътка свеж въздух”.

Той се поставя върху външното тяло на климатика. Чрез своите специални вентилационни отвори дефлекторът “отвежда” горещия въздух настрани или нагоре.

По този начин дефлекторът дава възможност в климатичния модул да има поток от свеж въздух и да се избегне рециркулация на застоял горещ въздух.

Дефлекторът предотвратява лошата производителност и значително удължава живота на климатика. Чрез дефлектора можете да избегнете и увреждането на стената или оградата, срещу които е разположен климатичният модул.

Дефлекторът може да се използва за повечето видове климатици.

Той може да е подходящ за сплит системи, стенни климатични модули, канални климатични модули, модули за прозорци.

Има възможност дефлекторът да се използва и за климатици с външен кондензатор, ако има някакъв проблем с циркулацията на въздуха.

Разбира се, също така има климатици, за които се изискват определени модели дефлектори. В такива случаи производителят на климатика може да ви предложи специален дефлектор, който ще пасне идеално на вашия климатик.

Какви са ползите от употребата на дефлектор за климатик?

Дефлекторът за климатик не е просто прищявка – той е изключително важен и особено необходим, най-вече за случаите, в които има неефективност в системата.

Вече изяснихме основното и най-важно предимство на дефлектора – той подобрява ефективността на климатика.
Но това не е единствената полза от чудесното приспособление!

Спестява средства

Дефлекторът спестява пари от поддръжката на климатик.

Климатиците работят посредством система от серпентини. В процеса на работата серпентините могат да прегреят или да замръзнат, ако няма правилна циркулация на въздуха.

Липсата на правилна циркулация може да доведе до лоша производителност на климатика и до повреда на серпентините. Това, от друга страна, може да създаде разходи за постоянна поддръжка и ремонт.

Лесна поддръжка

Поддръжката на дефлектора е изключително лесна – необходимо е периодично да почиствате дефлектора от прах и други частици, които могат да се задържат по вентилационните отвори.

Дефлекторът е толкова удобен, че не се налага да го премахвате, за да поддържате или почистите външното тяло на климатика.

Комфорт за всички

С дефлектора за климатик вие предоставяте комфорт и на хората, които живеят около вас.

Ако климатичния модул е насочен към външни жилищни помещения, то е много възможно застоялият въздух да пречи на вашите съседи. Някои проучвания показват, че честото вдишване на този въздух е изключително вредно за организма.

Дефлекторът може да отклони потока на излизащия от климатика въздух. Отклоненият поток може да отива нагоре или настрани, в зависимост разположението на съседните сгради.

Така въздухът не се задържа в пространства като вътрешни дворове или балкони.

Бързо инсталиране

Дефлекторът се инсталира бързо и лесно. Единственото, което трябва да направите, е да изберете подходящ модел за вашия климатик.

Можете да инсталирате дефлектора сами, но ако се притеснявате – можете да се доверите и на фирма за поддръжка на климатици.

Възможност за персонализация

Както вече казахме – има универсални дефлектори, които пасват на повечето видове климатични системи, има и специфични дефлектори за определени модели климатици.

Съществува обаче и трети вариант, който ви дава възможност да откриете уникален дефлектор за вашия климатик.

Фирмите, които са специалисти в тази област, могат да открият дефлектор, който е съобразен едновременно с вашия модел климатик, разположението на външното тяло и с необходимостта за вашия дом.

Какво трябва да имате предвид при закупуването на дефлектор за климатик?

Закупуването на дефлектор трябва да бъде добре обмислено решение. За да направите добър избор е необходимо да помислите за следните неща

Дизайн на дефлектора

На първо място помислете за разположението на дефлектора и съответно – накъде трябва да се отклонява въздухът. Преценете най-подходящия вариант и изберете каква да бъде посоката на вентилационните отвори – настрани или нагоре.

Моделите за вътрешно инсталиране са сравнително сходни и наподобяват прозрачен или бял панел, който се прикача към уреда.

Моделите за външно инсталиране, обаче, са малко по-разнообразни откъм дизайн и са приспособени към различните условия и климатици – вземете го предвид.

Вид на климатика

Проверете какъв дефлектор е подходящ за вашата климатична система – възможно е за вашия климатик да има определен модел дефлектор.

Ако изберете дефлектор, който е неподходящ за вашия климатик, ще ви бъде трудно да го монтирате и ще загубите вашата инвестиция.

При необходимост се свържете със специалист в тази област – той ще ви насочи и ще ви предложи най-добрия вариант за вас.

Качество

Неведнъж сме казвали, че за качеството не бива да се пести.

Доверете се на дефлектори, които са с доказана ефективност – така вашата инвестиция със сигурност ще си струва.

Материали

Качеството и вида на материалите, от които е изработен дефлектора, са изключително важни за дълготрайността и ефективността на приспособлението.

Качествените материали оскъпяват продукта, но гарантират за неговата устойчивост.

Най-често срещани са моделите от плътна пластмаса, но съществуват и “къстамайзмодели от стъкло, например.

Как да инсталирате дефлектора за климатик?

Инсталирането на дефлектор не е сложна задача, но при невнимание можете да повредите някои от частите на климатика.

Бъдете много внимателни!

При закрепянето на дефлектора е важно да не се засегнат серпентините. Ако те бъдат повредени, то със сигурност ще се наложи климатикът да бъде ремонтиран.

Също така е необходимо да обърнете внимание и на намотката – важно е тя да не бъде в близост до мястото, където ще се монтират панелите.

Важно е да споменем, че при инсталацията климатикът трябва да бъде изключен от електричеството. В противен случай е възможно да пострадате и да предизвикате увреждане на климатичната система.

За инсталацията е важно дефлекторът да бъде подходящ за климатика. Ако моделът не пасва, възможно е да монтирате дефлектора по грешен начин и да повредите както дефлектора, така и климатика.

В опаковката на дефлектора трябва да има инструкции за употреба. Ако все пак няма – попитайте в сервиза или магазина, откъдето купувате приспособлението.

Не забравяйте, че винаги можете да се доверите на специалист.

Ако не сте сигурни във възможностите си, то ние ви препоръчваме да се свържете с фирма за климатици, която да монтира вашия дефлектор.

Инсталирането на дефлектор не е сложно, но ако се направи неправилно може да създаде повече проблеми и съответно – повече разходи. Специалистите ще знаят по какъв начин и какъв дефлектор ще бъде подходящ за вашия дом.

 

Заинтригувахме ли ви?

Уютът у дома е важен за вашето спокойствие и комфорт. Подобряването на работата на електроуредите е важно както за вашето удобство, така и за енергийната ефективност.

По тази причина закупуването на дефлектор е важно и необходимо решение, което подобрява качеството на живот на различни нива. Както отвъд, така и в самия дом.

И вземайки предвид условията и спецификите на климатичните инсталации в България, в следващите редове избрахме да ви списък с някои от най-добрите дефлектори за вътрешно инсталиране, които се предлагат на българския пазар.

1. Дефлектор за климатик Smart WING


Този дефлектор за вътрешното тяло на климатика е лесно за поставяне и премахване. Изработен е от висококачествени материали. Има възможност за завъртане до 360 градуса.
Купи сега

2. Дефлектор за климатик Smart WING


Дефлекторът за климатик предпазва човешкото тяло от въздушната струя, тъй като тя може да предизвика схващане и простуда.
Купи сега

3. Дефлектор за климатик Dom Kola Hobi


Изработен е от PVC материал. Има универсален размер и възможност за завъртане до 360 градуса. Притежава ергономичен и иновативен дизайн. Лесен за монтаж и демонтаж.
Купи сега

4. Дефлектор за климатик Nedatech


Дефлекторът има възможност за регулиране на дължината му от 52 до 92 сантиметра, като по този начин се нагажда по дължината на вашия климатик. Подходящ както за дома така и за офиса.
Купи сега

5. Дефлекторно крило за климатик TISHEV COMPANY


Дефлекторното крило за климатик може да се регулира от 57 до 103 сантиметра, което го прави удобен за различни модели климатици. Лесен е за почистване, монтиране и демонтиране.
Купи сега

6. Дефлектор за климатик PROCART


Дефлекторът се поставя на климатика, като по този начин насочва въздушната струя в различна посока, за да не създава дискомфорт. Не пречи на сигнала от дистанционното управление.
Купи сега

4.3/5 - (3 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!