Всички категории

7-те Най-Добри Диспенсъри за Вода

Спокойно може да заявим, че няма недостиг на добри модели диспенсъри за вода на пазара.


Въпреки това за много потребители избирането на подходящия може да не бъде толкова лесно. Ако искате да направите правилен и информиран избор в никакъв случай не трябва да купувате първия видян диспенсър.

Вероятно предпочитате да вземете модел, който да ви предостави най-доброто съотношение между цена и качество.  В такъв случай нека ви представим всичко необходимо, което трябва да знаете за диспенсърите за вода.

Защо точно диспенсър за вода

Ако се питате дали изобщо имате нужда от диспенсър за вода – нека ви дадем няколко добри причини за подобна покупка.

Чиста вода

Една от основните причини хората да избират диспенсърите за вода е денонощния достъп до чиста питейна вода.

Въпреки това трябва да сте наясно, че самият диспенсър е просто машината. Отделно ще трябва да си купувате бутилираната вода, с която да го зареждате.

Студена вода

Ако живеете на в по-топъл град през лятото вероятно ще искате свежа студена вода. Хубавото при диспенсърите е, че можете да си налеете студена вода по всяко време когато поискате.

Без рискове от замърсяванеВодата в туби, бутилки и всякакви други контейнери, от които се налива може лесно да се замърси. При диспенсърите няма никакъв риск от замърсяване на водата.  Съответно няма да ви се налага да се притеснявате за подобно нещо.

Въпреки това е препоръчително да смените тубата след като водата в нея свърши.

Видове диспенсъри за вода

Има няколко основни вида диспенсъри, за които трябва да знаете. Така ще можете да изберете най-подходящия за вас. Хубавото е, че те не са толкова много – съответно няма да настъпва излишно объркване.

Настолни диспенсъри за вода

Ако искате диспенсър с нисък профил, който може да се постави лесно навсякъде – тогава настолен модел би бил добра идея, тъй като лесно може да се намести на кухненския плот или дори на маса или всяка друга равна повърхност.

Този вид диспенсъри използват малки туби за вода от 5 литра, които се намират навсякъде.

Свободностоящи диспенсъри за водаМоже би това е най-често срещаният вид диспенсъри. Както подсказва името те стоят изправени на земята и тубите за вода се зареждат отгоре.

Повечето свободностоящи диспенсъри имат опция и за топла вода.

Диспенсъри за стенен монтаж

Тези модели се фиксират към стената и осигуряват непрекъснато водоподаване директно от тръбите. Освен че няма да ви се налага да сменяте туби за вода, тези диспенсъри могат да охлаждат и подгряват водата.

Обикновено имат резервоар за студена вода, така че когато искате да си налеете няма да ви се налага да чакате тя да се охлажда на момента.

Диспенсъри за вода с долно зареждане

Последният вид диспенсъри за вода са тези с долно зареждане. Имайте предвид, че тези модели не са толкова често срещани. Предимството им е, че не се налага да вдигате тежката туба с вода, за да я сложите отгоре.

Вместо това, както подсказва името, тубата с вода се слага в долната им част. Така зареждането им става много по-бързо и лесно.

Какво още да търсите в един диспенсър


След като вече знаете какви видове диспенсъри има на пазара – можете спокойно да изберете най-подходящия за вашето жилище и нужди.

Следващата стъпка е да разберете как по-добре да изберете конкретен модел от съответния вид.

Някои хора може би просто искат диспенсър за вода, от който да си наливат вода. Съответно не им трябват допълнителни екстри, които също увеличават цената.

Нека ви представим някои от основните допълнителни неща, които трябва да знаете за диспенсърите за вода.  Сами можете да прецените дали имате нужда от някои допълнителни екстри или не и какъв модел би бил най-удачен за вас.

Консумация на електроенергия

Ако не искате диспенсърът да консумира прекалено много електроенергия и съответно да увеличава месечните ви сметки, потърсете модел с възможно най-ниска консумация.

Студена и топла вода

Повечето от съвременните диспенсъри за вода могат както да изстудяват, така и да затоплят водата.  Подобна екстра е сред най-подценяваните, но всъщност е особено полезна и практична.

Заключващ механизъмЗаради лесното използване на диспенсърите за вода, все повече производители слагат заключващи механизми. Така се намалява рискът от ненужно използване или инциденти, най-вече при малките деца.

Сглобка

Важно е да огледате добре избраните модели диспенсъри откъм сглобка. Има такива, които са направени много модерно и лъскаво, но от евтина пластмаса и се усещат сякаш скоро ще се разпаднат.

Ако искате диспенсър, който да ви служи дълго време – не пренебрегвайте качеството на сглобката и използваните материали.

Филтри

Това е нещо, което изцяло зависи от потребителя.

Има филтри за вода за допълнително пречистване на водата, както има и диспенсъри с възможност за монтиране на филтър и такива без. Вероятно ще платите повече за модел с филтър и в последствие ще трябва да купувате и филтри, но ако искате възможно най-пречистена вода – може би си заслужава.

От друга страна ако пиете бутилирана вода от определена марка, харесвате вкуса и чистотата й – едва ли ще ви е необходим допълнителен филтър.

По-скоро е добре да заложите на модел с филтър ако ще се снабдява с вода директно от тръбите.

ПоддръжкаПоследното нещо, но не и по важност е да проверите колко лесно се поддържа избраният от вас диспенсър. Ако поддръжката не е особено лесна може да ви се наложи да извикате експерт за това, което ще ви струва допълнително.

Заключение

Избирането на диспенсър за вода може да не е толкова лесно, особено ако го правите за първи път и пред вас стоят десетки различни модели. Повечето са сходни едни с други, но само на пръв поглед.

Затова и сравнението им може да е по-трудно от това да ги погледнете и да прецените.

Но пък спокойно можете да сравните всички характеристики на моделите, които ви харесват и попадат във вашия бюджет. Така с малко повече време и усилия ще можете да изберете най-подходящия.

Най-добрите диспенсъри за вода

За да ви улесним още повече в избора на диспенсър за вода ще ви представим някои от най-добрите модели, които към момента могат да се намерят на пазара.

1. Диспенсър за вода с компресор ZEPHYR ZP 1449 ACB


Компресорен диспенсър за свежа студена и гореща вода по всяко време. Изчистен дизайн с бял корпус, това е изключително полезен и удобен уред за дома.

Загрява горещата вода от 85 до 95 градуса. Охлажда студената от 6 до 10 градуса. Мощността му при загряване е 500 вата, а при охлаждане 120 вата.

Вградени индикатори за топла и студена вода. Капацитетът на загряване е 5 литра на час, а на охлаждане 2 литра на час. Вградена тавичка за вода, която събира излишната вода при наливане. Защита от работа без вода.

Съвместим с туби от 5, 10 , 19 и 20 литра.
Купи сега

2. Диспенсър за вода Elite WDC-0556


Този диспенсър има обем на резервоара за топла вода от 1 литър и от 3.5 литра за студена.

Изчистен дизайн в бял цвят, който ще подхожда на всяка кухня. Мощността на затопляне на модела е 550 вата, а температурата на водата е между 85 и 95 градуса. Капацитетът на затопляне е 5 литра на час. Мощността на диспенсъра при охлаждане е 90 вата, а капацитетът 2 литра на час.

Температурата на охлаждане е от 5 до 10 градуса.
Купи сега

3. Диспенсър за вода Elekom EK-107 EC


Моделът е с електронно охлаждане и автоматичен термостат.

Мощността при загряване на водата е 500 вата като водата е с температура от 90 до 95 градуса. Капацитетът на загряване е 5 литра на час.

Мощността при охлаждане е 70 вата с температура на водата от 8 до 15 градуса. Капацитетът на охлаждане е 1 литър на час. Диспенсърът има автоматичен термостат и защита от прегряване. Водосъдържателят е от неръждаема стомана.

Вградена защита от токов удар и антибактериална защита на водата.
Купи сега

4. Диспенсър за вода Megatrade W-35


Диспенсърът може да охлажда и загрява водата. Бутонът за топлата вода има защита за малки деца. Охлаждането на водата е електронно. Мощностите при загряване и охлаждане са 400 вата и съответно 65 вата.

Капацитетът на загряване е 5 литра на час, а на охлаждане 0.8 литра на час. Температурата на горещата вода е между 85 и 95 градуса.

Температурата на студената вода е от 10 до 14 градуса. Резервоарът за горещата вода е изработен от неръждаема стомана.
Купи сега

5. Диспенсър за вода Elezar EL-551E


Моделът е с електронно охлаждане и автоматичен термостат. Мощността при загряване е 500 вата, а при охлаждане 70 вата.

Температурата на топлата вода е между 90 и 95 градуса, а капацитетът на загряване е 5 литра на час.

Температурата на студената вода е от 8 до 15 градуса, а капацитетът на охлаждане е 1 литър на час. Диспенсърът има защита от прегряване и водосъдържател от неръждаема стомана. Защита от токов удар и антибактериална защита за водата също са налични.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Настолен диспенсър за вода ZEPHYR ZP 1449 ACS


Диспенсър за топла и студена вода, който може да бъде наистина полезен и удобен за всяко домакинство, офис, рецепция или зала. Загряването на водата е до температура от 95 градуса за бързо и лесно правене на любимите горещи напитки.

С едно натискане на крана ще можете да се насладите на свежа студена вода през топлите дни. Всичко се случва благодарение на висококапацитетния компресор, който може да охлади и стопли вода бързо и безпроблемно по всяко време. Моделът е с два крана – за топла и студена вода, а отдолу под тях има тавичка, която да събира излишната вода при разливане.

Температурата на горещата вода е от 85 до 95 градуса, а на студената от 6 до 10 градуса.

Светлинни индикатори за водата. Мощността при загряване е 500 вата, а при охлаждане 120 вата. Капацитетът на загряване е 5 литра на час, а при охлаждане 2 литра на час.

Защита от токов удар.
Купи сега

7. Диспенсър за топла вода Andrew James AJ001266


Диспенсърът е само за топла филтрирана вода, която излиза само с натискането на един бутон. Устройството е компактно и практично, изработено от неръждаема стомана с LED екран и безжични сензорни бутони.

Загряването на водата може да се избира според това за какво ще я използвате. Нагревателната мощност е 2600 вата, с която можете да си заврите вода само за пет секунди.

Машината събира до 4 литра вода в резервоара. Има малки размери и може да се постави директно на кухненския плот.

Пет топлинни настройки, три настройки за разпределяне на водата – 100, 200 или 300 милилитра. Има възможност и за ръчно контролиране количеството на водата.

Два филтъра за вода, като един филтър може да филтрира до 150 литра. Заключваща система за детска безопасност.
Купи сега

4.5/5 - (2 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!