Всички категории

6-те Най-Добри Душ Слушалки

При обзавеждането на новия дом или реновирането на стария неминуемо идва моментът, в който трябва да обърнете внимание на банята…

Все пак, това е едно от най-полезните и посещавани места, което задължително присъства във всяко модерно жилище, независимо от неговото устройство.

Разбира се, в банята се помещават множество полезни уреди и мебели, които улесняват вашето ежедневие и ви помагат да се грижите за себе си. Няма съмнение, обаче, че сред първенците по функционалност и употреба се нареждат душ-слушалките.

Мнозина ги предпочитат пред ваната не само заради по-компактния размер, но и заради благоприятните ефекти, които те предлагат.

Освежаващият душ сутрин или релаксиращият вечер могат изцяло да променят деня ви и да подобрят настроението ви.

Сигурно се досещате, че душ слушалките намират приложение и извън дома. Подобно приспособление може да се окаже изключително полезно в градината, особено ако разполагате с басейн, както и в хотели, спа центрове, фитнеси, спортни зали и други.

Ако се чудите как да изберете новата си душ слушалка, имате късмет!

В следващите редове сме ви подготвили основната информация, с която трябва да се запознаете преди да направите вашия избор, както и най-добрите продукти на българския пазар към този момент.

Защо е важно да изберете правилната душ слушалка?

Както се досещате, основната причина за появата на душ слушалките е желанието да се поддържа по-добра хигиена.

В днешно време, обаче, при производството на тези продукти се взима предвид не само това главно предназначение, но и комфортът, допълнителните нужди на клиента, условията в дома, естетическата стойност и много други.

Именно затова на пазара съществуват разнообразни душ-слушалки, което допълнително затруднява избора ви и увеличава риска да закупите неподходящ продукт, който да не пасва на вашите желания и да не оправдае очакванията ви.

Ето някои причини, поради които е нужно внимателно да подберете продукта в зависимост от вашите лични предпочитания и ситуацията, в която се намирате…

Качествено почистване

Без съмнение, ако попаднете на душ слушалка, която да отговаря на вашите нужди и условията в банята ви, ще ви бъде по-лесно да поддържате пълноценна личната си хигиена.

Мнозина забравят, че не всеки продукт е изработен специално за техния ръст или размера на помещението им например.

В случай, че не обмислите внимателно покупката или начина на монтиране, тя може да се окаже крайно неудачно приспособление и да създаде затруднения за даден член от семейството или за вас самите.

Релаксация

Душът не е само средство да се приведете в приличен и изряден вид. Той е и един от най-леснодостъпните варианти за освежаване и отпускане след натоварване или при липса на енергия.

Без съмнение докато разглеждате многобройните продукти ще срещнете душ слушалки с разнообразни функции, предназначени да осигурят възможно най-много комфорт на потребителя.

Изберете тази, която да е снабдена с нужните характеристики за удовлетворяване на вашите лични предпочитания.

Например, ако смятате за релаксиращи леките струи, е удачно да избягвате малките и тесни душ-слушалки, при които водата се концентрира на едно място и удря с по-голяма сила.

Те обаче са подходящи ако определена част от тялото ви често се схваща, тъй като при къпане по-силната струя може да масажира и отпусне въпросния мускул.

Водно налягане

Поради различията в местоположението и условията, водното налягане в домовете ни също варира.

Това може да повлияе и на душ-слушалката.

Ако закупите продукт, който не отговаря на налягането във вашето жилите, може той да не работи правилно. Ако слушалката е предназначена за по-високо налягане, а домът ви не разполага с такова, може водата да тече прекалено слабо. Обратният вариант също е възможен.

Именно затова много от душ слушалките на пазара са изработени така, че да регулират максимално налягането в дома ви. Съществуват например душове, които добавят въздух към водата, за да създадат по-силна струя, което ги прави подходящи за тези от вас, които живеят в жилище с по-ниско налягане.

Пестене на вода

Изчислено е, че водата, изразходена за пет минути под душа, се равнява приблизително на една трета от тази, използвана за напълването на ваната. Това показва, че душ-слушалките са чудесен избор за почитателите на природосъобразния начин на живот.

В допълнение, много от тях са изработени така, че да разпръскват водата повече и така да създават фина и лека струя, която да харчи сравнително по-малко.

Подобни слушалки са чудесна инвестиция за тези, които живеят с повече хора и имат високи разходи за вода. За други, които живеят сами и не намират леките душове за практични и ефективни, този вид продукти може да се окажат неудовлетворяващи.

Естетика

Очевидно е, че обзавеждането на банята не се ограничава само до душ-слушалката, а включва мебели и устройства от всякакво естество. Душът, обаче, стои в основата на всяка функционална баня и рядко се среща подобно помещение без поне една слушалка.

Това, че душът се купува главно заради функциите му, далеч не означава, че той не може да се превърне и в акцент от интериорния дизайн, който да се съчетава с останалата част от обзавеждането и да обогатява цялостния изглед на помещението.

Тъй като всеки има собствена идея за това как най-добре ще изглежда домът му, при избора е препоръчително да обърнете внимание и на дизайна, покритието и размера. Стремете се към продукти, които добре се вписват в общата рамка на банята, не се губят сред останалите мебели, но и не претрупват обстановката.

Какво да имате предвид при закупуването на душ слушалка?

Както стана ясно, на пазара има огромен набор от предложения, а когато става дума за уред като душ-слушалката, който ще използвате всеки ден, изборът задължително трябва да бъде добре обмислен и информиран.

За ваше улеснение ще ви представим основните характеристики, за които да внимавате когато взимате решение за новата си покупка.

Вид

Стандартните душ слушалки са фиксираните. Те не се местят след първоначалното монтиране, макар някои по-нови модели да позволяват регулиране на главата на слушалката. Въпреки това, височината винаги си остава същата.

От друга страна, тези душ слушалки се запазват здрави за по-дълго време, тъй като няма опасност да попаднат в неопитни ръце и да бъдат наранени.

За тези от вас, които желаят повече гъвкавост, съществуват и ръчни душ слушалки. Те са прикрепени към шлаух, по който върви водата, и могат да бъдат държани или окачени на стойка в зависимост от вашите предпочитания.

Тези слушалки са подходящи ако имате деца, домашни любимци или близки, които трудно се движат или стоят на крака. Този вид продукт със сигурност ще им бъде от полза и ще направи миенето по-практично, пълноценно и безопасно.

Както подсказва името им, двойните душ слушалки са комбинация от фиксиран и ръчен вариант. Те са чудесен избор за многочленни семейства, в които всеки може да предпочита различен начин на миене.

Панелите са едни от най-модерните и луксозни предложения сред душ слушалките. Те разполагат с множество функции и стилна визия, а простият им дизайн предпазва от запушване и не изисква много поддръжка. За всичко това обаче трябва да заплатите по-висока цена.

Регулируемите душ слушалки, пък, включват поне няколко опции за струята и водното налягане, като настройването обикновено става чрез завъртане на главата на уреда. Този вид е чудесен избор за тези от вас, които не обичат ограниченията и желаят разнообразие в ежедневието си.

Окачване

Монтирането на душ слушалката зависи от тръбопровода във вашия дом, като може да изберете между три вида окачване.

Стандартното и най-предпочитано окачване е на стената, тъй като в повечето жилища то най-добре пасва на тръбите.

Често срещан недостатък на този вид монтаж е височината, тъй като ако сте по-високи може душ слушалката да се окаже прекалено ниска и неудобна.

Този вид окачване се поддържа лесно, а поради популярността му лесно може да намерите нужните за ремонт части в повечето магазини.

Предимството на душ слушалките, окачени на тавана, е, че предпазват стените от мръсотия и намокряне.

Те са предпочитан вариант за слушалки, които имитират дъжд, тъй като така се създава най-реалистичен ефект.

За сметка на това, слушалките на тавана обикновено са по-трудни за почистване или поправка.

Добър вариант за големи семейства, чиито членове са с различен ръст, са душ-слушалките, окачени на пръти.

Приспособлението се монтира на стената, а на него се поставя стойка или закачалка за слушалката, която може да се мести нагоре или надолу в зависимост от предпочитанията на потребителя.

Стил на струята

В днешно време много от душ слушалките разполагат с повече от една опция за водната струя. Иначе казано, една слушалка може да пръска по няколко различни начина.

Дъждовната” струя е една от най-популярните и предпочитани, тъй като дава усещане за лекота и свежест. Обикновено слушалките с подобен стил на пръскане са по-големи и работят с по-ниско налягане.

За разлика от нея, “масажната” струя е предназначена за по-високо налягане. Причината е, че тя е по-мощна с цел да ударите от водата да спомогнат с отпускането на дадена схваната част от тялото или с цялостната релаксация.

При пълната струя водата извира от всички дюзи на слушалката, а при така наречената “джет” опция налягането обикновено се покачва и струята се концентрира само на едно място, като е възможно да тече само от няколко пролуки.

Някои душ-слушалки разполагат и с опция на пръскане, наречена “пауза”. За нея е нужно средно налягане, като силата на струята се променя на определен интервал от време за по-екосъобразна и пълноценна употреба.

Размер

Що се отнася до размера на душ слушалките запомнете, че тези с тесни и малки глави обикновено предлагат по-мощна струя, докато тези с широки глави – по-лека. Причината е, че при по-големите глави дюзите са разпределени по-далече една от друга и така създават усещане за лекота.

При избора трябва да съобразите не само размера на приспособлението, но и тези на вашата баня. Преди да се запътите към магазина измерете разстоянието, което ще използвате за миене, и най-вече височината.

Обикновено душ слушалката се монтира на около два метра от земята, тъй като е съобразена със средностатистическия ръст на човека. Така, дори и да сте с малко по-нисък или висок ръст, пак ще може да я използвате.

Разбира се, всичко опира до личните ви предпочитания. Споменатата стандартна височина не е задължителна, ако не отговаря на вашите нужди или на наличното пространство в банята.

Затова внимателно подбирайте душ слушалката и при възможност търсете помощ от професионалист.

Материал и покритие

Повечето душ слушалки са изработени от метал или месинг, тъй като трябва да бъдат доста издръжливи. Съществуват обаче и такива от пластмаса, керамика и други.

С цел да се съчетаят възможно най-добре с интериорния дизайн във всяка баня, както и да бъдат предпазени от наранявания и ръжда, повечето слушалки разполагат и с някакъв вид покритие.

Най-често срещаните са от хром и никел, но се срещат и душове с гланцово или матово покритие.

Функции

Освен различни опции за струята, много от душ слушалките на пазара са оборудвани и с допълнителни функции, които да ви осигурят повече комфорт или да внесат разнообразие в ежедневието ви.

За тези от вас, които живеят в по-силно замърсени райони и се притесняват за качеството на водата, се предлагат душ-слушалки с филтър. Според твърденията той премахва вредните частици, химикалите, както и прекаленото количество хлор, който може да изсуши косата и кожата ви.

Единственото неудобство на тези приспособления е, че трябва да се сменят редовно. Препоръчително е да купувате нов филтър на всеки шест месеца, но това зависи най-вече от това колко често използвате душа.

Някои душ слушалки разполагат и с LED осветление, което често се захранва от водното налягане и няма нужда от батерии. Те са подходящи за семейства с деца, които не обичат да се къпят, както и за приглушено осветени бани. Някои от тях дори сменят цвета на светлината в зависимост от температурата на водата.

В тази връзка има и слушалки, които са снабдени с регулатори на температурата, както и такива с Bluetooth тонколони, за да слушате музика или новините докато се къпете.

Как да полагате пълноценни грижи за душ слушалката си?

Главната функция на душ-слушалката е да улесни изпълнението на хигиенните задължения и навици.

За да направи това пълноценно, обаче, самата слушалка трябва да бъде в добро състояние и да се почиства често.

Замърсените душове могат да предизвикат инфекции или да задълбочат вече съществуващи здравословни проблеми.

Препоръчително е веднъж на месец да почиствате слушалката с препарат или разтвор от оцет и вода (в съотношение 1 към 3), като напръскате душа и после изтъркате натрупалата се мръсотия.

След това е добре да пуснете водата, за да се промие и самото почистващо средство от дюзите, без да попада върху кожата на следващия, който ще ползва душа.

Ако смятате, че слушалката има нужда от по-дълбоко почистване, може да я демонтирате и да я накиснете. При боравенето с нея, обаче, бъдете внимателни да не нараните повърхността й и най-вече дупките за струята.

Избягвайте да използвате препарати с белина, тъй като някои бактерии са издръжливи на тях, а други може да се размножат допълнително. Освен това, винаги носете гумени ръкавици, за да не влезете в контакт с бактериите, химикалите в почистващото средство или други вредни вещества.

 

Надяваме се предоставената информация да ви бъде от полза при избора на вашата нова душ слушалка.

В случай, че още се колебаете кой продукт да изберете, ви представяме най-добрите предложения на българския пазар към този момент…

1. Душ слушалка EXTТози продукт е изработен от пластмаса и завършен с хромово покритие. Освен три функции и масажни струи, той разполага и с естествен филтър от турмалин, германий и медицински камък, което го прави подходящ за жилища в по-замърсени райони.
Купи сега

2. Душ слушалка FERRO CortessaТази душ слушалка също разполага с три функции. Покритието й от хром й придава елегантна визия в сребрист цвят, допълнена от два вида дюзи на главата с цел да осигури повече опции за мощността и вида на струята.
Купи сега

3. Душ слушалка Fala DeltaТова предложение е изработено от пластмаса и има покритие от гланц. Силиконовите дюзи на главата предпазват от натрупването на котлен камък, което улеснява поддръжката, а петте функции на уреда вкарват свобода и разнообразие в ежедневието ви.
Купи сега

4. Душ слушалка NovaservisТози продукт също е с хромово покритие, което защитава и осигурява стилен и сравнително универсален външен вид, подходящ за почти всякакви видове обзавеждане. Освен това той разполага с три функции, както и три вида дюзи за максимален комфорт и пълноценна употреба.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Душ слушалка Idrobric KEAТази душ слушалка също е изработена от пластмаса и довършена с покритие от хром. Разликата й с останалите продукти се крие в стилната й и изчистена визия, което е прави лесно съвместима с повечето интериорни стилове, предпочитани днес.
Купи сега

6. Душ слушалка SANOTECHNIKПоследното ни предложение е от пластмаса, но този път с покритие от мат в черен цвят. Тази слушалка е чудесен избор за почитателите на семплия дизайн, които обаче не искат да се лишават и от разнообразието, тъй като уредът разполага с три функции.
Купи сега

3.3/5 - (3 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!