Всички категории

7-те Най-Добри Електрически Четки за Зъби

Миенето на зъби с електрическа четка може да ви помогне да запазите зъбите и венците си по-чисти и здрави.


Затова е и от изключителна важност да подберете добре електрическата четка за зъби.
Различните модели струват между 30 и 200 лева и с големия избор на пазара, може да ви бъде наистина трудно да решите коя четка е най-подходящата за вас и вашите нужди.

Затова в нашето ръководство ще ви представим всичко, което трябва да знаете за електрическите четки за зъби – от различните видове, до техните функции и в какво си заслужава да инвестирате.

Видове електрически четки за зъби

Въртящи, вибриращи, ултразвукови, пулсиращи, въртящи в противоположна посока – на пазара има всякакви видове електрически четки за зъби, като всеки вид работи по различен начин.

Въртящи

Имат глава с влакна, която се върти.

Главата може да върти всички влакна или да се настрой различен кръг от влакна да се върти в различна посока.
Този тип електрически четки за зъби е най-евтин.

Въртящи и вибриращиТози тип четки имат малки, кръгли глави и са едни от най-популярните, особено в продуктовата гама на Орал Би.
Главата им вибрира и се върти първо в една посока и след това в обратна, за да премахне възможно най-добре зъбната плака.

Пулсиращи

Някои въртящи и въртящи и вибриращи четки също така пулсират, което кара главата да се изтегля по-назад и след това да излиза по-напред докато се върти.

Това допринася за различен натиск и по-добро почистване на зъбите.

Така плаката се отстранява по-добре.
Подобна технология може да се открие при по-скъпите електрически четки за зъби.

С обратно въртене

Тези четки са като въртящите, но при тях интересното е, че всяка част от влакната по главата се върти едновременно в различна посока.
Така се постига по-добро почистване на зъбите.

С двойна глава

Както подсказва името, тези електрически четки за зъби съчетават две глави в една – една част се върти и почиства, а другата полира след това.
Със странично движение
Вместо да се върти кръгово, главата на тези четки се движи странично и вибрира.
Моделите на Филипс от серията Соникеър почистват зъбите по този начин.

УлтразвуковиТези четки вибрират с висока скорост и на високи честоти, за да разграждат максимално ефикасно зъбната плака.
Производителите на ултразвукови четки твърдят, че те също така вкарват почистваща течност (смес от паста за зъби, вода и слюнка) между зъбите, за да спомогнат разграждането на плаката.

Вибриращите четки обикновено са по-скъпи от въртящите се модели.

Функции

Светлина за заряда

Индикира кога батерията на четката е за презареждане.
Функцията е полезна, особено ако не искате да останете изненадани някой път, когато се опитате да измиете зъбите си, а четката спре да работи.

Скорост

Някои модели разполагат с опция за избиране скоростта на въртене на главата.
Това става посредством копче в предната част на корпуса на четката.

Таймер

Таймерът индикира кога четката трябва да се премести към друга част на устата и кога са изминали препоръчителните две минути за миене на зъбите.

Сензор за натиск


Този сензор може да предотврати нараняването на венците когато натискате прекалено много главата на четката към зъбите и по този начин затруднявате и свободното движение на главата й.

Избледняващи влакна

Влакната на главата на четката са оцветени и с времето избледняват като по този начин индикират, че са износени и главата е за смяна.

Различни глави

Електрическа четка за зъби с различни глави в комплекта може да ви помогне да постигнете най-доброто измиване на зъбите.
Сред главите може да има такава за почистване на зъбите, глава за почистване на езика и глава за избелване на зъбите.

Някои хора намират различни от стандартната глави за по-удобни за почистване на задната страна на зъбите.

Кутия за главата

Кутията може да бъде полезна за семейства, които искат да използват една четка, но всеки член си има собствена глава.

Внимавайте – някои четки нямат сменяеми глави

Електрическите четки за зъби, които имат една глава и тя не се сменя означават, че след като главата се износи, трябва да си купите нова четка.
Това означава поне четири четки годишно, ако я сменяте на всеки три месеца.

Мога ли да използвам електрическа четка за зъби ако имам някое от следните:

Брекети

Миенето на зъбите е много важни, особено ако имате брекети.
Затова и електрическата четка за зъби може да ви помогне, стига да не повредите брекетите.

Все пак е добре да се консултирате със своя стоматолог преди да пристъпите към покупката на електрическа четка.

Зъбни протези

Електрическите четки за зъби могат да бъдат полезни в почистването на зъбните протези, особено при възрастни хора, които изпитват затруднения да мият добре протезите си с обикновена четка.

Зъбни импланти

Последните проучвания сочат, че въртящите и вибриращи четки са препоръчителни за почистване на зъбни имплатни.
Въпреки това преди да си купите подобна четка се консултирайте с вашия стоматолог.

Сменяеми и вградени батерии

Четките с вградени батерии са в вградена в корпуса батерия, която зареждате със специално зарядно в комплекта.
Тези със сменяеми батерии са като обикновени четки за зъби, но в основата си имат отделение за батерия, която добавяте вие.

Електрическите четки за зъби със сменяеми батерии са много по-евтини, но трябва да обмислите разходите за батерии, особено ако са обикновени.

Тук можете да заложите и на презареждаеми батерии, но първоначалната инвестиция ще е по-голяма.
Четките с вградена батерия ще ви струват не повече от няколко лева на година под формата на разходи за електроенергия, докато тези със сменяеми батерии могат да ви струват над 30 лева годишно под формата на батерии.

Колко дълго издържа батерията на електрическата четка?


Има голяма разлика между живота на батерията на различните електрически четки за зъби.

В най-добрите случаи една четка може да издържи над 184 минути работа, което се равнява на около шест седмици и половина миене, два пъти дневно по две минути.

Но други модели не могат да издържат толкова дълго и има четки, които ще трябва да зареждате само след 16 измивания на зъбите.
Преди да се спрете на определена четка, обмислете колко може да издържи батерията й и колко често сте склонни да я зареждате.

Ако зарядното ще ви бъде винаги под ръка и ще зареждате батерията често, дори и без подобна нужда, вероятно няма да ви е приоритет четка с голяма батерия. Но ако искате да зареждате четката си минимално малко пъти в годината и да не носите зарядното си всеки път когато заминете някъде, тогава по-добре изберете четка, чиято батерия има по-дълъг живот.

Колко често се сменя главата на електрическата четка?

Главата на четката обикновено се сменя след като влакната индикират, че са износени.

Новите глави обикновено са скъпи и затова е по-удачно да се купуват в опаковка по няколко, не по единично.

Повечето четки на Орал Би и Филипс Соникеър могат да работят с много и различни глави.
Всеки вид глави са с различна конкретна функция, например избелващи, полиращи, почистващи и т.н.

Тези глави винаги са по-скъпи от стандартните.

Най-добрите електрически четки за зъби

Добрата устна хигиена не спомага само за здравите зъби и красивата усмивка, тя може да ви спести много пари от посещения при стоматолог.
Повечето хора знаят, че електрическата четка за зъби спомага за добрата устна хигиена, но заради огромния избор на пазара, вероятно ще ви е трудно да изберете правилната.

За съжаление нещата не са просто до това да купите една електрическа четка. В повечето случаи трябва да я подберете внимателно, за да ви върши добра работа.

Всяка електрическа четка за зъби предлага различно почистване, екстри и глави.

От четки най-висок клас, които са отлична дългосрочна инвестиция до непретенциозни модели, които са подходящи за пътуване и деца, представяме ви някои от най-добрите електрически четки за зъби.

1. Oral-B PRO 2 2000 Cross Action


Oral-B PRO 2 2000 Cross Action е една страхотна вибрираща и въртяща се електрическа четка. По време на работа тя може да ви осигури едновременно до 8800 оборота и 40000 импулса в минута. Тази страхотна комбинирана технология се справя изключително ефективно с премахването на бактериалната плака и се грижи устата ви да бъде винаги в идеално състояние. Четката разполага с 2 програми на работа и сензори за налягане, които при употреба да ви осигурят максимално удобство. Устройството е проектирано с вградена батерия, за чието състояние ви информира специализиран индикатор. Освен това разполага и със стандартен таймер.
Купи сега

2. Philips Sonicare DiamondClean HX9372/04


Тази електрическа четка е един прекрасен продукт, произведен от Philips. Sonicare DiamondClean HX9372/04 използва специализирана звукова технология, която разбива пастата ви за зъби на балони и ги избутва дълбоко между зъбите и линията на венците ви. С помощта на 62000 нежни движения в минута косъмчетата на четката успяват да отстранят петната по зъбите. както и плаката по линията на венците в пъти по-ефективно. За нула време употреба тази електрическа четка ще ви осигури по-бели зъби и по-здрави венци. Продуктът се предлага заедно с допълнителна глава и специален елегантен и удобна кутия за съхранение и пренасяне.
Купи сега

3. Oral-B Genius 9000


Oral-B Genius 9000 е една иновативна електрическа четка за зъби, която ще се погрижи всичко в устната ви кухина да бъде съвършено почистено. В комплекта са включени 4 глави, комплект за пътуване и стойка за смартфон. Защо ви е стойката за смартфон? Ами защото можете да свържете четката към мобилното си устройство с помощта на блутут. Благодарение на специализирания сензор за откриване на позицията и мобилната апликация на Oral-B имате възможност да следите през кои части на устата си сте успели да минете и кои ви остават. По този начин можете винаги да бъдете сигурни, че почиствате зъбите си идеално.
Купи сега

4. Philips Sonicare HealthyWhite HX6712/43


Philips Sonicare HealthyWhite HX6712/43 е прекрасна звукова електрическа четка за зъби, чиято технология ви осигурява значително по-бели и здрави зъби само след 2 седмици употреба. Таймерът на устройството ви сигнализира на всеки 30 секунди в продължение на две минути, че е време да смените зоната на почистване. Когато приключи този цикъл обаче можете да активирате втория режим на работа на четката. White режимът ви осигурява още 30 секундни почистване с по-силни вибрации за максимално ефективно премахване на петната по зъбите. В комплекта е включена една допълнителна глава, както и зарядно, което да поддържа вградената батерия винаги готова за работа.
Купи сега

5. Dr Mayer GTS2080BK


Тази електрическа четка за зъби произвежда от 31000 до 48000 мощни звукови вибрации, които да се погрижат за перфектното почистване на вашата устна кухина. Специализираният дизайн на главата позволява на косъмчетата ефективно да проникнат навсякъде и да се справят с плаката между зъбите. Батерията на четката ѝ осигурява до 180 минути време за работа. Освен това този продукт ви предлага наистина сериозно разнообразие от програми на сравнително ниска цена. С тази четка можете да си осигурите почистване, избелване, полиране, масаж, както и грижа за чувствителните зъби. Тя е изключително удобна за употреба и ви гарантираме, че няма да ви разочарова.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Philips Sonicare HealthyWhite+ HX8911/01


Представяме ви още една електрическа четка, произведена от Philips, която ви гарантира съвършено бели и здрави зъби. Sonicare HealthyWhite+ HX8911/01 ви дава възможност за персонализирани настройки, при които да комбинирате различните режими на работа и тяхната интензивност, за да ви бъде максимално комфортно да поддържате искрящата си усмивка. Главата на четката е проектирана специално за избелване и е сред най-ефективните доказали се глави на пазара в момента. Режимът Clean се грижи зъбите ви да бъдат идеално почистени, докато режимът White отговаря за отстраняването на всички неприятни петна по тях. Гарантираме ви, че само за няколко седмици ще видите резултатите.
Купи сега

7. Xiaomi Soocas X3U


Xiaomi и по отношение на електрическите четки за зъби запазват славата си с достъпни продукти от висок клас. Soocas X3U е едно страхотно звуково устройство, което по време на работа може да достигне до близо 40000 оборота в минута. Тази електрическа четка работи с помощта на вградена батерия, която ви гарантира безпрепятствена употреба. Устройството е проектирано с 4 специализирани режима на работа, които да се погрижат за идеалното състояние на устната ви кухина. Главата ѝ е сравнително мека и се справя с почистването на зъбите и грижата за венците деликатно и ефективно. В комплекта е включено всичко необходимо.
Купи сега

Често задавани въпроси

Съществуват ли някакви рискове за здравето ми, когато използвам електрическа четка за зъби?

Всъщност неправилната употреба на каквато и да е четка за зъби крие известни рискове за вашето здраве. Повечето от тях така или иначе се отнасят най-вече до зъбния емайл и неговото пълноценно състояние. Без значение е дали използвате ръчна, или електрическа четка за зъби – ако прилагате прекомерно голям натиск по време на миене, при всички положения има сериозна вероятност да навредите на зъбите си. Лек натиск със сравнително мека четка ще бъде напълно достатъчен за отстраняването на бактериите и мръсотията. От друга страна, не забравяйте, че електрическите четки могат да бъдат доста мощни устройства. По време на работа те отделят значително количество енергия, насочена директно върху вашите зъби. Тъкмо затова с тях трябва да бъдете още по-внимателни. Необходимо е единствено да ги прекарате през всички кътчета на устата си – те са програмирани специално, за да свършат цялата работа ефективно напълно сами. Не прекалявайте с натиска!

Кои са основните признаци, че е време да сменя електрическата си четка за зъби?

За разлика от ситуацията с ръчните четки за зъби, не е нужно да сменяте цялата си електрическа четка на определен период от време. Ако всичко с устройството е наред, достатъчно би било да сменяте само главата му веднъж на всеки три месеца. Ако обаче забележите, че косъмчетата са избледнели или са започнали да се разпръскват или разрошват, значи е време за смяна.

В случай че се появят някакви нередности със самото устройство обаче, може да ви се наложи да замените самото него. Ако батерията му се изтощава прекалено бързо, ако четката се изключва по време на работа или отказва да се включи изобщо, значи има някаква нередност. Всичко необичайно, свързано с поведението на вашата електрическа четка, следва да ви сигнализира, че е време да я смените. Действайте навреме, за да не съжалявате впоследствие!

Мога ли да заменя батерията на електрическата си четка?

Най-коректно е да кажем, че отговорът на този въпрос зависи от конкретния модел електрическа четка, с който разполагате. В някои случаи батерията може да се смени безопасно, докато в други опитът за подобна смяна далеч не се препоръчва. В някои случаи самите производители предлагат на клиентите си опции за замяна на батерията. Понякога пък различни професионалисти извършват подобни услуги. При всички положения трябва да се запознаете внимателно с ръководството за употреба на дадена електрическа четка. В никакъв случай не бива да предприемате действия, които не съответстват на позволените в него.

В много от случаите при електрическите четки с вградени батерии батерията се намира при електрониката на устройството и е в пряка връзка с цялата система. За да се предотврати навлизането на вода в тази част от устройството, тя е идеално херметизирана и не бива да бъде разпечатвана. Ако производителят не се наема да свърши нещо подобно, и вие не бива.

Защо електрическата ми четка се включва и изключва от само себе си?

Причината за необичайното поведение на една електрическа четка може да се крие къде ли не. От една страна, възможно е нещо със сензорите или таймера на устройството ви да не е наред. От друга страна, може би има някаква неизправност с батерията или цялостната електрическа система на вашето устройство. Каквато и да е причината, при всички положения, ако нещо подобно се случва с вашата електрическа четка за зъби, трябва да се свържете със специалист, който да разреши проблема.

В много от случаите автоматичното включване и изключване се дължи на натрупана паста в областта на старт бутона или в основата на главата на устройството. Често обаче ситуацията се предизвиква от проникнала в иначе непромокаемия корпус на четката вода. Проникналата при електрониката на вашата електрическа четка за зъби вода може да предизвика сериозни проблеми. В този случай включването и изключването от само себе си могат да се схванат и като предупредителни сигнали.

3.4/5 - (39 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
3 Коментари
 1. Симона пише

  Кои четки за зъби са по-добри philips sonicare или oral b четки за зъби?

  Четките на гилипс са доста по-скъпи от тези на орал би и се колебая коя да избера.

 2. Trayan пише

  Къде има електрически ултразвукови четки за зъби на промоция?

  Намирам много в техномаркет, технополис и зора, но не мога да избера?

  В емаг също има доста модели.

 3. Nestor пише

  Много е важно да се обърне внимание и на накрайниците за четки за зъби.

  Те са консуматив, който може да се купи дори от лидл или кауфланд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!