Всички категории

7-те Най-Добри Електрически Косачки

Електрическите косачки със сигурност могат да ви предложат някои уникални предимства, но те имат и ограничения на производителността, за които също ще искате да знаете.

Ако сте в търсене на електрическа косачка за вашия двор, има някои неща, които трябва да имате предвид.

Продължете да четете, за да ви разясним всичко необходимо, преди да инвестирате парите си в този уред!

За много хора косенето на тревата е необходимо зло, задача, която трябва да се свърши, за да поддържаме тревните ни площи и дворовете зелени и красиви. Освен ако не сте от онези типове, които предпочитат дворовете си непокътнати и неподредени, тогава вероятно притежавате косачка за трева.

Независимо дали купувате първата си косачка или искате да замените старата си, важно е да вземете предвид нуждите си, преди да изберете косачката за вас.

Преди време всички косачки за трева бяха зверове, изгарящи газ, чиито двигатели с дърпане и стартиране разчитаха колкото на лакътната смазка, толкова и на вътрешното горене, само за да започнат. Днес, обаче, имате повече възможности!

Въпреки че големите магазини все още имат изложени много модели, захранвани с газ, има нарастващ брой електрически косачки, които могат да бъдат закупени.

Електрическите косачки за трева са невероятно полезни, ако имате малък до среден двор, който искате да поддържате в топ форма.

Има два вида електрически косачки: електрически косачки с кабел и акумулаторни електрически косачки за трева. Всяка има своите плюсове и минуси и трябва да подредите приоритетите си, за да си помогнете да решите коя косачка може най-добре да обслужи вашите нужди.

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за електрическите косачки за трева. А за да сме ви от още по-голяма полза, по-долу сме ви запознали и с някои от най-впечатляващите модели на пазара.

Какво представляват електрическите косачки и как работят?

Технологията на батериите се е подобрила до степента, при която акумулаторната косачка работи също толкова добре, колкото и тази, захранвана с газ.

Екологичните електрически косачки са с до 40 процента по-тихи от своите газови колеги, които могат да изхвърлят около 11 пъти повече емисии, отколкото една кола прави за същия период.

Електрическите модели също изискват минимална поддръжка, почти винаги стартират от първия опит и не отделят вредни изпарения. Нека обърнем внимание и на устройството и начина на работа на този тип уреди…

Същност на електрическите косачки

Електрическите косачки, като всеки друг инструмент за дома и градината, предлагат предимства и недостатъци. Те не са подходящи за всяка тревна площ, но при правилните условия електрическата косачка може да бъде по-добър избор от модела на бензинова косачка.

Електрическите косачки се предлагат в два основни типа. Електрическите косачки с кабел черпят мощността си от електрически контакт през удължител. Акумулаторните косачки черпят електричеството си от вградена батерия.

Акумулаторните електрически косачки за трева се захранват от акумулаторна батерия. В зависимост от модела, напрежението на батерията варира от 18 волта до 36 волта. Колкото по-високо е напрежението, толкова по-мощна ще бъде косачката.

Тъй като акумулаторните електрически косачки нямат кабели, те позволяват неограничено движение и по-голям обхват в сравнение с косачките с кабел. Докато косачката, захранвана от батерии, предоставя на потребителя по-добра свобода на движение, батерията също може да бъде недостатък. Тя трябва често да се презарежда, особено ако ще по-дълги задачи.

Междувременно, електрическите косачки с окабеляване се захранват от захранващ кабел, включен в електрически контакт. Наличието на кабел изисква потребителят да се увери, че кабелът не е хванат или заплетен под косачката. Обхватът на косачката също е ограничен от дължината на захранващия кабел. Може да се наложи да използвате удължител или да превключвате между контакти, докато работите.

Едно ясно предимство на кабелната косачка пред техните безжични братовчеди е цената им – електрическите косачки с кабел винаги ще бъдат по-бюджетни от акумулаторните.

Начин на работа на електрическите косачки

Косачките се предлагат с прости бутони за управление, които правят тези машини лесни за употреба. Освен бутоните, те имат и лост, кабели, задни ролки, батерии и превключватели за изключване.

Лостовете за управление обикновено се намират на ръчно управляваните устройства, които определят нивото за косене на тревата. Задните валяци са най-добри за изравняване на по-дълги треви. Този инструмент помага за ефективно косене на небалансираната трева.

Превключвателите за изключване осигуряват защита на притурката. При проблеми с безопасността можете да спрете работата на ножа, като използвате именно този превключвател.

Електрическите кабели се използват само в кабелните косачки за захранване на машината. От друга страна, акумулаторните косачки използват батерии за работа на машината. Тази батерия се нуждае от непрекъснато зареждане. Роботизираните акумулаторни електрически косачки имат сензорен механизъм.

Основното предимство на косачката с кабел е нейното неограничено време за работа. Докато електрическият контакт е наблизо, можете да я използвате на максимална мощност. Тази косачка е най-добра за малка морава, тъй като обикновено кабелът се предлага с дължина от 15 до 30 метра.

Основното предимство на използването на акумулаторни косачки е, че те могат да осигурят по-голям обхват отколкото тези с кабел. Тъй като те не са ограничени от дължината на кабела, можете да работите на по-голяма площ. Те са отлични за плоски тревни площи. А с по-мощна батерия можете да косите трева с повече мощност.

Кои са основните предимства на електрическите косачки?

През годините индустрията за грижа за тревните площи е видяла огромни промени в качеството на оборудването. Косачките за трева не са малко, а всеки модел има своите плюсове и минуси.

Ако сте в търсене на такъв уред, ви съветваме да подходите към въпроса с мисъл за здравето, безопасността и екологичната отговорност. Ще откриете, че отговорът е прост – определено ви трябва електрическата косачка!

Все пак, нека се фокусираме върху предимствата й, ако все още не сте сигурни, че това е вариантът за вас:

Природосъобразност и грижа за здравето

Масово произвежданите косачки за двор се захранват с бензин. Точно затова е важно да се вземат предвид отрицателните ефекти, които бензинът има, както върху оператора на машината, така и върху околната среда.

Знаете ли, че над 17 милиона галона бензин се разливат всяка година при зареждане на косачки? Това не само е загуба на пари и ресурси, но и бензинът се просмуква в подземните ни води, а останалата част се изпарява във въздуха ни, замърсявайки озона. При електрическите косачки няма разливи на газ!

Не по-малко важно е здравето на човека, който управлява косачката. Според редица здравни проучвания, замърсяването с частици на летливите органични съединения, които се отделят при изгарянето на бензин в косачките, могат да се задържат в белите дробове на оператора. Това би причинило дихателни проблеми, сърдечна аритмия и сърдечни удари. Електрическата косачка за трева не произвежда вредни емисии!

Лесни за работа и поддръжка

Електрическите косачки за трева са по-леки и лесни за използване в сравнение с обемистите бензинови модели. Това ви гарантира по-лесна маневреност и по-бързо косене.

Напрежението на гърба и раменете е намалено, тъй като вече не е нужно да бутате тежка машина около двора си. Също така няма нужда да дърпате кабел, просто включете превключвателя и можете да започнете да косите.

При липсата на газов двигател, единствената реална поддръжка, от която се нуждае електрическата косачка за трева, е почистването.

Не издават силен шум

Бензиновите косачки са изключително шумни и често вредни за слуха на опериращия ги. Те работят при около 95 децибела и може да възникне загуба на слуха след продължително излагане на звук на тази честота.

Електрическите косачки са практически безшумни. Така че, като използвате такъв уред, ще запазите слуха си и здравия разум на съседите си.

По-бюджетни

Ако искате да спестите пари, електрическите косачки може да са разумен вариант, който да обмислите. Вместо да купувате бензин на галон, можете просто да заредите косачката в контакт на значително по-ниски цени.

Електрическата косачка е не само по-евтина за захранване, но и по-евтина за поддръжка. Няма нужда да плащате за настройки на двигателя, масло и горивен филтър и смяна на свещи, тъй като електрическите косачки са премахнали всичко това.

Кои са недостатъците на електрическите косачки?

Колкото и предимства да имат електрическите косачки, няма как да не отбележим и негативните им страни. Въпреки ползата за околната среда, а и за вашия джоб, съществуват някои фактори, които не биха се понравили на всеки потребител.

И все пак ние смятаме, че когато притеглите плюсовете и минусите, везната определено ще се наклони към позитивната им страна.

Вижте сами какво имаме предвид и преценете сами има ли минус, който да ви повлияе:

По-кратко време на работа

Ако вашият двор е повече от половин декар, тогава електрически модел може да не е най-добрият избор. Много електрически косачки, както вече споменахме, използват кабел, който ще ви позволи по-продължителна работа. Въпреки това, този кабел може да бъде и пречка, докато работите.

Тъй като те трябва да останат свързани към контакт, не можете да ги използвате за покриване на големи разстояния. Необходима е и грижа, за да не се скъса случайно самия кабел – нещо, което е потенциално опасно. Ако повредите кабела, разбира се, това ще направи електрическата косачка безполезна, докато нейният кабел не се поправи или заменен.

От друга страна, повечето електрически модели, които работят на заредени батерии, предлагат време на работа между 20 и 45 минути. Ако косенето на вашия двор отнема повече време от това, това ограничение е проблем. За да завършите работата, ще трябва да изчакате косачката да се презареди. По-доброто решение е да държите под ръка друга заредена батерия, за да удължите времето си за косене. Това обаче изисква да закупите допълнителна самостоятелна батерия.

Неспособност за справяне с по-трудни задачи

Има добра причина много професионални градинари да продължават да предпочитат косачките на бензин. Освен че могат да косят по-големи площи поради липсата на захранващ кабел, те също са по-мощни.

Съответно, докато електрическите косачки са идеални за повечето домашни градини, те могат да се затруднят с по-дълга трева и по-взискателен терен, където косачката с газ обикновено се отличава.

Не се препоръчват за влажно време

Докато косенето на тревна площ, когато вали или е валяло скоро, рядко е добра идея, това все още е опция, когато използвате косачка, захранвана с газ.

При електрическа косачка обаче условията трябва да са сухи, за да работи безопасно. Въпреки че това не е кой знае какъв недостатък, заслужава да се отбележи, особено ако се намирате в по-влажен климат.

Какво да имате предвид, когато купувате електрическа косачка?

Електрическите косачки за трева са чудесен избор за хора, които искат екологично чист и удобен начин за косене на тревата си. Както вече споменахме, те са по-тихи и няма нужда да се притеснявате за съхранението на бензин.

Въпреки това, има някои неща, които трябва да имате предвид, когато купувате електрическа косачка за трева. Затова сме приготвили най-важните от тях по-долу, за да сте сигурни, че ще направите правилния избор за вашето домакинство.

Размер на косачката

След като разберете дали имате нужда от кабелна или акумулаторна косачка за трева, следващият фактор, заслужаващ вниманието ви е размерът на косачката. Това е така, защото всеки има различен тип дворна площ и различни пространства с място за съхранение на самата машина.

Косачките с по-големи пропорции ще помогнат за косенето на тревата ви с по-малко обиколки, спестявайки ви много време и енергия. От друга страна, това означава по-голяма и тежка косачка, която може да бъде по-трудна за придвижване.

Така че, ако тревата ви е по-гъста, може би трябва да инвестирате в по-голяма косачка. Ако пък имате по-тънка трева, можете да изберете по-малък размер, който ще е компактен.

Когато става въпрос за косачки, те наистина не са един стандартен размер. Може вече да сте разгледали куп различни размери, но е трудно да разберете какво означават те без никакъв контекст. Затова следете параметрите им и преценявайте за всеки отделен модел.

Производителност

Електрическата косачка за трева, която купувате, трябва да ви осигурява същото ниво на производителност като бензиновата косачка. Времето на работа и животът на батерията са добри индикатори за количеството тревна площ, което уредът може да покрие. Изберете косачка, която можете да използвате, за да косите цялата си морава, без да е необходимо да презареждате.

Една от най-важните характеристики на електрическите косачки е възможността за спускане или повдигане на цялата косачка чрез просто издърпване на един слой. Важността на тази функция е, че тя помага за поддържане на нивото на рязане. Освен това ви позволява да регулирате по-удобно височината на вашата косачка.

Повечето електрически косачки за трева ще изискват да използвате собствената си енергия и сила, за да преместите косачката. Въпреки това, ако имате нужда от помощ за това, изберете косачка с функцията за самозадвижване. Това ще ви помогне да косите тревата с много по-малко усилия.

Радиус на косене

Електрическа косачка с по-голям радиус на косене често означава косене на тревата за значително по-малко време. Според множество отзиви за електрически косачки, по същество има два вида радиуси на рязане, от които можете да избирате. Това са 35 и 50 см. Въпреки че косачките с по-голям радиус на рязане ще струват малко повече, те ще изпълнят задачата много по-бързо.

Имайки предвид тази точка, уверете се, закупувате косачка с по-голям радиус на рязане, най-вече ако имате голямо дворно пространство. Ако път дворът ви е по-малък, косачка с радиус на косене около 35 см. би ви свършила чудесна работа.

Дизайн

Въпреки че електрическите косачки са създадени да изпълняват една и съща функция, те могат да се различават значително при проектирането. В зависимост от материала, използван за направата на режещото острие, косачката може да бъде по-лека или по-тежка. Материалът също така влияе върху това колко ще бъде устойчив на издълбаване, надраскване и нарязване.

Ако косачката е тежка, за собственика може да е трудно да я бута. Големите колела позволяват по-лесно завъртане и теглене на косачката. Затова имайте предвид размера на колелата, още повече, ако вашата морава е просторна.

Мощност

Много електрически косачки се доставят с 12-волтова батерия, което означава, че може да реже само малка площ, преди да се наложи да се презареди. Един недостатък на електрическите косачки за трева е, че капацитетът на батерията често не е достатъчен, за да окосите целия двор. Ако имате голям двор, може да се наложи да вземете модел с по-голяма батерия.

Един от начините да увеличите капацитета на батерията на електрическа косачка за трева е да закупите модел, който има две батерии. Това ще удвои времето, през което можете да косите, преди да се наложи да презареждате батериите. Друг вариант е да закупите модел със сменяема батерия. Това ще ви позволи да извадите батерията от косачката и да я използвате в друго устройство, като електрическа бормашина.

Когато купувате електрическа косачка за трева, изберете такава, която има батерия, която не само се зарежда бързо, но и може да поддържа достатъчно мощност, за да коси цялата ви морава. Много електрически косачки често имат леки батерии, което прави много лесно маневрирането, без да се налага да ви изморява.

 

Е, време е да ви представим и някои от най-добрите предложения за електрически косачки на пазара в момента…

1. Електрическа косачка за трева Villager VillyПървият модел, който ще ви представим, е косачката Villager Villy. Тя е с кабел и се захранва от електрически контакт. Острието й е метално, а гумите и кошът за събиране на отпадъците – пластмасови. Изработена е с ергономична дръжка и изпълнява чудесно функциите си за рязане и събиране на окосената трева. Мощността й е 1200 W, а вместимостта на коша за събиране е 26 литра. Тежи под 10 кг и не изисква много голяма площ за съхранение и поддръжка.
Купи сега

2. Електрическа косачка Bosch Advanced Rotak 750Bosch Advanced Rotak 750 осигурява цели 45 см ширина на рязане и 50 литра обем на коша. Двигателят е с мощност 1700 W. Острието е изработено от стомана за възможно най-качествено отстраняване на тревата. Тази електрическа косачка предлага много функции! Ще имате опция за почистване само на листа, система Ergoflex, както и гребен за тревни площи. Към нея има и индикатор, който да ви уведомява, когато колекторната торба е пълна и се нуждае от почистване. Не по-малко важно е, че уредът има и защита от претоварване. Въпреки големите си размери, косачката е изключително тиха, когато работи!
Купи сега

3. Акумулаторна косачка Einhell Power X-Change GE-CMТози модел електрическа косачка е изключително подходящ за къщи с не много големи дворни пространства. Тя работи с батерии и това я прави идеалният избор за малки парцели. Острието й е изработено от стомана, а височината й на косене е ксиално регулиране с 3 нива (30 – 70 мм). Препоръчва се за косене на площи до 180 кв. м. Обемът на коша за трева е 25 литра, но това е напълно достатъчно ако ще купувате косачка за лична употреба. Уредът работи с 1 бр. батерия от 18 V.
Купи сега

4. Електрическа косачка MAKITA ELM3711Ако пък сте в търсене на косачка, която да се захранва с кабел, то този модел е точно за вас. Кабелът позволява по-продължителна работа, без опасения от изтощаване на батерията. Мощността на този уред е 1300 W, а кошът за събиране на окосената трева е цели 35 литра. Това ще ви гарантира спокойствие при косене на големи тревни площи, защото обемът е достатъчен да събере всички отпадъци. Нивата на рязане са три, за да изберете спрямо личните си предпочитания. Косачката тежи близо 15 кг., което би затруднило честото й пренасяне, но пък за сметка на това й дава стабилност.
Купи сега

5. Електрическа косачка DAEWOO DLM1400EЕлектрическата косачка Daewoo е чудесно предложение за поддържане на малки до средни тревни площи. Тя е достатъчно мощна, че да се справи с поставените и задачи, а освен това има различни степени на настройка височината на косене. За да сме по-конкретни, мощността на уреда е 1200 W, а оборотите без натоварване са 3450 об/мин. Обемът на коша за вече окосената трева също е доста голям – цели 35 литра. Остриетата на косачката са изработени от качествена и дълготрайна стомана. С този продукт несъмнено получавате повече за това, което плащате!
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Електрическа косачка Agrimotor FM 3310Ако пък сте в търсене на нещо по-бюджетно, тогава електрическата косачка Agrimotor е може по-подходяща за вас. Тя е изцяло произведена в Унгария, а възможните дефекти, които може да получи, са сведени до минимум. Това се дължи да директното задвижване на уреда – без четки, без ремъци, без зъбни колела. Има и индукционен двигател с директна предавка, гарантиращ дълъг експлоатационен живот. Мощността на двигателя е 1000 W, а кошът за окосената трева е 28 литра. Теглото на косачката е малко над 10 кг и затова не е от най-трудно преносимите косачки.
Купи сега

7. Електрическа косачка Gardena POWERMAX 1800/42Ако ви е нужна електрическа косачка за голямо тревно пространство, или пък имате огромен двор, който искате да косите редовно, то си струва да помислите за този модел. Косачката Gardena притежава мощност от 1800 W, а обемът на колекторната кутия е 45 л! това ви гарантира продължително и спокойно косене, без нужда от спиране за почистване на уреда. Специално закаленото острие предлага оптимални резултати при рязане, а дръжката е изключително лека и гъвкава. Тя се сгъва и прави косачката лесна за транспортиране и спестява място за съхранение. Функцията QuickFit Plus позволява централно регулиране на височината на косене само в 5 стъпки.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!