Всички категории

9-те Най-Добри Електрически Маслени Радиатори

Маслените радиатори са енергийно ефективен начин да поддържате дома си топъл през студените зимни месеци.


Независимо дали искате да добавите допълнителен отоплителен уред в помещението, да се отоплявате само с един уред или искате да обновите старите отоплителни уреди, масленият радиатор е подходящ за вас.

Маслените радиатори са преносими електрически отоплителни уреди, които както можете да се досетите от името им – са пълни с масло, което се загрява от един или повече нагреватели.

Маслото в радиаторите е херметически затворено и можете да сте сигурни, че никога няма да ви се налага да го сменяте или допълвате.

За разлика от други отоплителни тела, маслените радиатори отдават смесица от лъчиста и конвекторна топлина, което означава, че с тях не само ще отоплявате въздуха в стаята, но и ще загрявате предметите в нея.

Това придава на помещението уютна топлина без да изсушава въздуха.

Използване на маслени радиатори

Маслените радиатори са идеални за отопляване на една стая и могат да се използват като самостоятелен отоплителен уред или в допълнение към друг – например централно отопление, когато има нужда дадено помещение да бъде по-топло от останалите.

Има широка гама от модели на пазара, на различни производители, налични в различни форми, размери, цветове и мощности.

Някои от най-популярните марки са Делонги, Теси и АЕГ.

Повечето маслени радиатори са изработени да бъдат преносими и имат колелца, за да се местят лесно от едно помещение в друго, или да се пренесат по-лесно някъде на склад през топлите сезони от годината.

Предимства на маслените радиатори

Маслените радиатори предоставят безопасен източник на топлина, защото всички загряващи елементи са затворени.

Повечето модели също така имат и защита, която изключва уреда при неволно събаряне или ако бъде покрит с нещо.

Радиаторите също така са много тихи и предоставят уютна топлина за дома, защото нито изсушават, нито овлажняват въздуха.

За разлика от вентилаторните печки, маслените радиатори не разпространяват прах в помещението.

Повечето маслени радиатори имат вграден термостат и благодарение на това могат да се настроят да отопляват помещението до зададена температура и да я поддържат без нуждата от допълнителна намеса.

Някои модели имат и таймер, който може да се използва за автоматично загряване на помещенията – например спалнята да се загрее час преди да станете от сън, за да се чувствате комфортно след това, докато се оправяте за работа.

Маслените радиатори са много лесни за използване.

Някои модели могат да изискват монтиране на крачетата преди да започнете да ги използвате, но след тази елементарна процедура – просто ги включвате и започвате да се отоплявате.

Те също така не изискват никаква поддръжка или обслужване.

Електрическите радиатори са 100% ефективни, което означава, че всичката използвана електроенергия се превръща в топлина.

Електричеството е по-скъпо от природния газ, което го прави и по-скъп начин за отопление на цяло жилище, но за отоплението на едно или две помещения масленият радиатор би бил най-евтиния и удачен избор.

Общата консумирана мощност на радиатора ще зависи от размера на помещението и желаната температура, а не от максималната мощност на радиатора.

Така ако на едно малко и привидно топло помещение му трябват 500 вата за отопление, радиаторът ще консумира 500 вата електроенергия, независимо от факта, че мощността му е 2000 вата например.

Маслото в радиатора може да изпуска топлината си в продължение на известно време след изключване на радиатора, което означава, че този тип отоплителни уреди предоставят равномерна топлина и няма с изключването им стаята да изстине мигновено.

Недостатъци на маслените радиатори


Маслените радиатори имат много малко недостатъци.
Един от най-често споменаваните е, че загряват по-бавно от други видове отоплителни тела.

Въпреки това времето за загряване е няколко минути и ако моделът има вграден таймер, можете да го настроите да се включи в определено време и да загрее предварително.

Маслените радиатори обикновено са по-големи и обемни от други отоплителни уреди, като например вентилаторни печки и съответно трябва да им осигурите повече пространство.

По-големият размер е компромисът да имате напълно тихо и безопасно отопление.

Основни характеристики

Термостат

Термостатът поддържа температурата в помещението на зададени градуси.

Почти всички маслени радиатори имат вграден термостат.

Таймер

Някои от по-простите таймери могат да включат радиатора веднъж в определено време и за фиксиран период.
С други можете да настройвате различни интервали за загряване на помещението, например сутрин и вечер.

Изходяща мощност


Измерва се във ватове като 1 киловат е равен на 1000 вата.
Обикновено мощността при маслените радиатори е между 400 вата и 3 киловата.

По-мощните радиатори са по-големи, но пък са способни да отопляват по-големи като площ помещения.

Нива на отопление

Някои маслени радиатори имат различни нива на отопление според мощността.
Така например модел от 1500 вата може да има три степени на отопление – 500, 1000 и 1500 вата.

Можете да ги използвате, за да отоплявате по-бързо стаите или просто за поддържане на температурата.

Дистанционно управление

Обикновено с него можете да настройвате температурата и да включвате и изключвате радиатора.
Някои от по-скъпите модели ви позволяват да настройвате и таймера чрез дистанционното.

Колелца

Много от маслените радиатори имат колелца, за да се преместват бързо и лесно от едно помещение в друго.
Защита от накланяне Ако радиаторът се наклони или събори защитата ще се включи и той ще спре да нагрява.

Най-добрите маслени радиатори на пазара

Ако се колебаете и не можете да изберете подходящия за вашия бюджет, предпочитания и помещения радиатор, ние ще ви предложим някои от най-добрите, които в момента можете да намерите на пазара.

1. Маслен радиатор Jata R111EТози радиатор е с 11 ребра и разполага както със защита от прегряване, така и с механичен регулируем термостат за удобен и лесен контрол. Снабден е с три нива на мощност – ниска на 1000W, средна на 1500W и висока на максималните 2500W.
Купи сега

2. Маслен радиатор TESY CB 2512 E01 RTова предложение също е с максимална мощност от 2500W и е оборудвано с механичен контролен панел. Състои се от 12 ребра, колелца, както и място за съхранение на кабела и светлинен индикатор. Термостатът може да се регулира, а при ниски температури няма нужда от притеснения – радиаторът разполага със защита срещу премръзване.
Купи сега

3. Маслен радиатор Diplomat DPL-OFR2514TТози маслен радиатор отново е с 11 ребра и 3 нива на отопление, най-високото от които оперира на максимална мощност от 2500W. Освен, че е специално изработен, за да не издава много шум, той е и компактен и лесно преносим, тъй като тежи само 12 килограма и разполага с удобни крачета.
Купи сега

4. Маслен радиатор AEG RA 5588Този продукт разполага само с 9 ребра и макар да предлага максимална мощност от 2000W, отново може да отоплява на три различни степени. Лесно може да го настройвате чрез модерния LCD дисплей, към който има и сигнална светлина при работа. Снабден е също с противопожарни контактни ключове, както и специално място за съхранение на кабела.
Купи сега

5. Маслен радиатор FIRST AUSTRIA FA-5588-3Този радиатор се състои от 13 ребра и предлага максимална мощност от 2750W. Със своите три нива на отопление, от които да избирате, той е идеалното решение за по-обширни помещения. В допълнение разполага с вентилатор, таймер, както и защита срещу прегряване.
Купи сега

6. Маслен радиатор SENCOR SOH 3007BEТози радиатор е удачен за детски спални, тъй като е със заоблени ръбове, което намалява риска от нараняване. Освен, че работи тихо, той е и по-малък на размер със 7 ребра. Трите му нива на мощност, пък, са съответно с 600W, 900W и максималните 1500W – удачни за по-тесни помещения.
Купи сега

7. Електрически маслен радиатор АдлерСледващото предложение е снабдено с 11 ребра, светлинен индикатор и защита от прегряване. Чрез регулируемия термостат може да настройвате съоръжението да грее на едно от двете нива на отопление, като максималната мощност от 2500W е напълно достатъчна да затопли и по-широки помещения.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Маслен Радиатор Delonghi Trd4 1025Този продукт е с 10 ребра и е изключително удобен за пренасяне, благодарение на монтираните крачета и специалната дръжка. Освен, че е със защита от замръзване и светлинна индикация, има и регулируем термостат. Според вашите предпочитания може да го използвате на едно от трите нива за отопление – с 1100W, 1400W или 2500W.
Купи сега


9. Електрически маслен радиатор NEO OR-2013FTПоследното ни предложение е с мощност от 2000W, които влизат в употреба при най-високото от трите нива на отопление. Със своите 12 ребра, той ще е достатъчен за всяко помещение във вашия дом и най-вече за спалните, тъй като работи значително по-тихо от повечето радиатори на пазара.
Купи сега

Често задавани въпроси

Колко време издържат радиаторите?

Продължителността на живота на вашия радиатор е пряко свързан с честотата на употребата му. Както вече споменахме, маслото в радиаторите е херметически затворено. Ако, обаче, електрическата намотка, която го загрява, се изхаби, то ще се оксидира и радиаторът ще стане неизползваем.

Възможността това да се случи е по-голяма, когато често оставяте радиаторът да работи повече от няколко часа и не му осигурявате време да се охлади. В случай, че щадите уреда и не пренатоварвате намотката, радиаторът ви ще работи ефикасно в продължение на 16 до 20 години.

Трябва ли да презареждам маслото на радиатора си?

Както вече споменахме, радиаторите работят с масло, което се загрява от една, а понякога и повече намотки. В този смисъл, то функционира чрез електричество и не се изчерпва. Освен това маслото е и херметически затворено, следователно трудно може да достигнете до резервоара, за да налеете още течност. Предвид тези характеристики, не е предвидена нужда от допълнително презареждане с масло. То ще издържи дълги години, а когато спре да върши работа, значи самият радиатор е за смяна.

Кои са главните знаци, че радиаторът ми е повреден?

Има много начини, по които да разберете дали в радиатора ви има повреда. Ако забележите, че докато работи се затопля само част от уреда, вероятно става дума за запушване в системата. В случай, че уплътненията или заварките са се отхлабили или счупили поради не грижливо съхранение например, маслото от радиатора може да протече. В такъв случай рядко може да се направи нещо по въпроса.

Когато, пък, радиаторът ви не загрява изобщо, това може да се дължи на няколко причини. Имайте предвид, че в такива случаи не винаги целият радиатор е за смяна – някои от проблемите са поправими, като например повреда в кабела или в контролния панел.

Къде да позиционирам радиатора си, за да отоплява най-пълноценно?

За да бъде радиаторът възможно най-ефективен, най-удачно е да го позиционирате на централно място. Винаги се стремете да го оставяте към средата на стаята, за да може топлината да се разпределя възможно най-равномерно из цялото помещение. В тази връзка неефективни места за радиатора са ъглите и нишите близо до стените. Уверете се също, че работещият радиатор не е в близост до врати и прозорци. Дори и да сте сигурни, че те са добре уплътнени, при всяко тяхно отваряне топлината ще преминава в съседното помещение, особено ако то е по-студено.

4.1/5 - (12 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
3 Коментари
 1. Стефан пише

  Какво ви е мнението за маслените радиатори? Икономични ли са?
  Има ги в технополис, техномаркет и зора?
  Ползвал съм много отоплителни уреди, но мисля, че ел маслените радиатори са най-икономични?

 2. Grigor пише

  Каква е разликата в сметките с електрически печки за отопление и маслени радиатори?

  Ел печки на ток има много видове.

  Интересува ме най-икономичната печка.

 3. Petyr пише

  Има ли маслени радиатори на промоция в емаг, практикер или метро?

  Има ли маслени радиатори за стена? Енергоспестяващи ли са?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!