Всички категории

4-те Най-Добри Електрически Ролки за Коса

Чудите се как да стилизирате косата си без да я третирате с излишни вредни уреди и препарати?

Е, отговорът се крие в електрическите ролки за коса.

Открай време се смята, че косата е короната на всяка жена. До ден днешен представителките на нежния пол отделят специално внимание на своите прически. Все пак оформлението на косата може да завърши или напълно да развали общия външен вид на всеки.

Вероятно вече сте забелязали, че през последните години модата от 90-те години на 20 век постепенно се завръща. Това, разбира се, не се ограничава само до облеклото или музиката, а важи и за тенденциите в грижата и оформлението на косата.

Именно затова мнозина се връщат към добре познатите ролки, за да постигнат характерната обемна прическа отпреди 20 години.

Благодарение на технологиите и социалните мрежи, обаче, в днешно време споделянето на съвети и трикове за косата е по-лесно от всякога.

Един от продуктите, който привлече значителен интерес от страна на фризьори и почитателките на красотата в социалните мрежи, са електрическите ролки за коса.

През изминалата година те бяха многократно рекламирани и препоръчвани в онлайн платформи като TikTok и Instagram, тъй като са практични и безопасни.

Ако се чудите дали имате нужда от подобни ролки или вече сте се насочили към тях, но не знаете как да изберете най-подходящите за вас – имате късмет!

В това ръководство ще ви представим най-важната информация за електрическите ролки за коса. В края, пък, сме ви подготвили и някои предложения, които в момента са сред най-добрите на българския пазар.

Какво представляват електрическите ролки за коса и какви са ползите от тях?

Електрическите ролки се използват за къдрене на косата. За разлика от отделните уреди за коса като пресата или машата, ролките идват в комплект и се загряват в специална кутия.

След като включите кутията, трябва да изчакате малко, докато тя затопли ролките. Обикновено самият уред ще ви осведоми, че те са готови за употреба чрез светлинка или звукова аларма.

Щом ролките се стоплят, можете да навиете с тях косата си. В продължение на 12 до 15 минути те постепенно ще изстиват, а след като времето изтече и ги махнете прическата ви ще бъде готова.

Разбира се, този начин на къдрене е комбиниран вариант между традиционните ролки и топлинните уреди за коса. Поради това електрическите ролки крият множество предимства, които си струва да обмислите.

Повече обем

Когато използвате преса или маша вие обработвате най-вече долната част на кичурите.

За разлика от тях ролките се навиват до самия скалп, като така успяват да обхванат горната част на косата и да работят в дълбочина.

Това означава, че те ще окажат влияние именно върху частта от косата, която се разрошва и сплесква най-лесно и бързо. Бъдете сигурни, че ако използвате електрическите ролки косата ви ще получи обем, който иначе не би бил възможен с други уреди за стилизиране.

Това е особено полезно за тези от вас с тънка или изтощена коса, която се нуждае от подхранване и специална грижа, за да се запази обемна.

Дори и да сте надарени с естествено гъста коса, обаче, малко допълнителен обем никога не е излишен. Електрическите ролки ще ви помогнат да организирате буйните си кичури и да изглеждате спретнати, подредени и стилни.

Практичност

Ако често къдрите косата си то добре познавате дългия и понякога мъчителен процес, нужен за постигането на мечтаните къдрици.

Трябва да изчакате машата да загрее, а след това да отделите значително време за самото стилизиране. Накрая, пък, е задължително да сте особено внимателни докато горещият уред изстива, за да не предизвикате пожар или да изгорите близък човек или домашен любимец.

При електрическите ролки за коса подобни старания не са необходими.

Те се затоплят изключително бързо – нужни са им от 30 до 60 секунди. Веднъж в косата ви, те действат само за минути, което ще ви спести значително количество време. След като ги махнете, пък, можете директно да ги приберете в кутията без да се притеснявате от евентуален инцидент.

Разбира се, изисква се време, за да навиете ролките в косата си. За сметка на това, обаче, докато те вършат своята “магия” вие ще сте със свободни ръце. Това ви позволява междувременно да се гримирате или да се посветите на друго полезно занимание.

Щадят косата

Вероятно вече знаете колко вредни са горещите уреди за вашата коса.

Пресите, машите, сешоарите и останалите подобни уреди работят с изключително високи температури, които изтощават кичурите ви. Те изсмукват влагата от косъма, което го изсушава и го кара да цъфти или да се къса по-лесно.

За щастие електрическите ролки за коса използват далеч по-малко топлина. Това ги прави много по-внимателни към косата, с което печелят и популярността си сред мнозина почитателки на красотата.

Освен че използват по-ниски температури, те прекарват и по-малко време в допир с косата ви. Мнозина минават един кичур няколко пъти, когато използват преса или маша, с което допълнително вредят на косата.

С електрическите ролки подобна опасност от прекалено обработване не съществува. След като сте ги оставили за няколко минути в косата, където те междувременно изстиват, къдриците ви ще бъдат готови и няма да се налага повторно навиване.

Разнообразни възможности

Както вероятно се досещате, електрическите ролки не се ограничават само до един размер.

Подобно на обикновените ролки, в комплектът от електрически такива често има както по-големи, така и по-малки приставки.

Това означава, че ще имате неограничен набор от възможности що се отнася до вашата прическа. Ще можете да избирате големината на къдриците си, както и тяхната подредба, посока и разположение.

Подобна свобода рядко се среща при къдренето с маша или преса, тъй като те предлагат само един размер и къдриците ви винаги са еднакви.

Какво трябва да обмислите преди закупуването на електрически ролки за коса?

Преди да се сдобиете с новите си ролки за коса е нужно да обърнете внимание на някои подробности около продукта.

За да извлечете максимума от подобна инвестиция ви препоръчваме да вземете предвид както вида на вашата коса, така и прическата, която искате да ѝ придадете.

Косата

Едно от предимствата на електрическите ролки за коса е, че те са подходящи за почти всяка коса, била тя права или къдрава.

Същото се отнася и за плътността на косата. Независимо дали се радвате на естествено гъста коса или сте от хората с тънък косъм, ролките ще ви бъдат от полза.

Въпреки това те са най-удачни за хората с тънка и крехка коса, тъй като ролките ще ѝ придадат липсващия обем, от който тя се нуждае.

Поради ниската температура, с която работят, те са изключително подходящи за боядисана или изтощена коса, тъй като няма да й нанесат допълнителни щети.

Нужди

Характеристиките на бъдещите ви ролки трябва да бъдат определени и от начина, по който ще ги използвате.

Помислете колко често ще ги употребявате – всеки ден или само при специални поводи. Ако сте от хората, които редовно къдрят косата си, то ще ви е нужен издръжлив уред, който да ви служи вярно години наред.

Важно е да уточните и колко души ще използват ролките. В случай, че те ще бъдат за лично ползване, то може да изберете продукта на база на личните си предпочитания.

Ако, обаче, възнамерявате да ги споделяте с вашата майка, сестра или дъщеря, е най-удачно да се насочите към продукт, който предлага по-голямо разнообразие. Така всички ще останат доволни, въпреки различните си предпочитания за прическа.

Бюджет

Не на последно място е редно да вземете предвид и паричните средства, с които разполагате.

Електрическите ролки за коса далеч не са малка инвестиция. Добре съобразеният избор може да ви спести купища главоболия и напълно да оправдае вложените средства. От друга страна може да се окаже, че сте дали парите си напразно, ако ролките не пасват на вашите нужди или предпочитания.

Между различните продукти на пазара има огромна разлика що се отнася до тяхната цена. В магазините ще откриете както скромни комплекти, подходящи за домашна употреба, така и луксозни ролки за професионална обработка на косата.

Какво трябва да имате предвид при избора на електрическите ролки за коса?

След като уточните предварителните условия следва да обърнете внимание и на самия уред. На пазара се предлага широко разнообразие от електрически ролки за коса, които да удовлетворят нуждите и желанията на всеки купувач.

За ваше улеснение сме подбрали най-важните характеристики, за които трябва да следите при избора на вашите ролки.

Дизайн

Външният вид на електрическите ролки за коса рядко се различава от този на обикновените ролки. В повечето комплекти ще откриете поне един от двата главни вида – назъбени и гладки.

Назъбените ролки са покрити с шипове и издатини.

Тяхната цел е да задържат косата по-здраво, за да може тя да се накъдри равномерно и къдриците да не се получат рошави. Бъдете сигурни, че този вид ролки няма да се изплъзнат от косата ви докато все още са горещи.

Когато дойде моментът да ги свалите, пък, ще откриете, че те са доста лесни за премахване от косата и рядко се заплитат.

Гладките ролки не разполагат с подобни шипове, но понякога са покрити с дупки, наподобяващи мрежа.

Те са най-подходящи за дълга коса, тъй като по-късите кичури по-лесно биха се разхлабили ако няма шипове, които да ги застопорят. За сметка на това, обаче, се смята, че гладките ролки правят по-издръжливи къдрици.

Размер

Както вече стана ясно, електрическите ролки се продават в комплекти.

Обикновено идват в пакет от осем, тъй като тази бройка е достатъчна за къдрене на тънка коса. За по-обемна и гъста коса, обаче, ще са необходими повече ролки, затова на пазара се предлагат и комплекти от 10 до 16 ролки.

Важно е да обърнете внимание на големината на ролките в тези комплекти.

Повечето кутии разполагат с ролки в три размера. Малките са предназначени за стегнати букли, докато най-големите ще оформят косата ви в подскачащи меки вълни.

Тук следвайте универсалното правило – колкото по-голяма къдрица искате, толкова по-голяма ролка ви е нужна.

Освен, че оформят прическата ви в гладки и гъсти вълни, по-големите ролки работят и по-близо до скалпа. Това означава, че те ще придадат и допълнителен обем на косата ви.

От своя страна по-малките ролки придават на косата ви естествено изглеждащи къдрици, които изглеждат сякаш са се получили напълно случайно.

Материал

Електрическите ролки за коса се изработват от разнообразни материали.

Тук ще изброим най-често срещаните, макар доста от продуктите да съчетават поне два от тях – един в сърцевината и друг като външно покритие.

Керамичните ролки са подходящи за тези от вас, чиято коса има естествени леки вълни и често се разрошва.

Този вид материал се затопля равномерно и умело удържа горещината. По този начин ролките не вредят толкова на косата. Даже напротив – излъчват йони, които правят косъма още по-здрав и лъщящ.

Восъчните ролки, пък, са най-удачни за тези с тънка коса, която не се поддава на къдрене.

Причината се крие в това, че те задържат топлината за по-дълго време. Смята се, че от тях се получават най-дълготрайните къдрици.

Този вид ролки са подходящи и за дълги коси, тъй като по-лесно ще се задържат между слоевете кичури, които оказват тежест след като се навият.

Ролките от гума са много меки и задържат част от влагата.

Това прави къдриците по-издръжливи. В зависимост от това колко стегнато завиете ролките, пък, те ще се получат по-компактни или отпуснати.

Пластмасовите ролки често са с грапаво покритие.

Те успяват да удържат косата, от което се получават равномерни къдрици. Това ги прави и много подходящи за тънка или жива коса, която трудно се стилизира.

От своя страна ролките с пяна са най-удачни за суха или изтощена коса, тъй като са изключително нежни и нанасят далеч по-малко щети от останалите видове.

Не на последно място е редно да отбележим и ролките с покритие от кадифе. Те са едни от най-популярните и предпочитани видове и са подходящи за всякакъв тип коса.

Механизъм за затопляне

Електрическите ролки за коса спадат към една от двете категории що се отнася до затоплянето – такива със суха топлина и други с влажна.

Продуктите, които работят със суха топлина, често разполагат с повече настройки за загряването.

Това ги прави многофункционални и доста полезни и гъвкави. Те се затоплят на основата на два физични процеса, наречени кондукция и индукция. Накратко казано, при тях топлината се провежда директно от кутията до ролките.

Поради тази причина тези ролки се загряват изключително бързо и позволяват почти веднага да започнете работа по косата си.

За разлика от тях ролките с влажна топлина изискват повече време.

Те работят с водна пара, което означава, че за загряването им се изисква и определено количество течност. За сметка на това, обаче, те щадят косата доста повече от другите ролки и са подходящ вариант, ако сте търпеливи и склонни да отделите повече време за къдрене.

Как най-безопасно да използвате електрическите ролки за коса?

Електрическите ролки за коса по начало са далеч по-безопасни от останалите уреди за стилизиране на косата.

Те се загряват в специална кутия, от която трябва да ги извадите, за да ги навиете в косата си. Вече вплетени в кичурите ви, ролките стоят там докато не изстинат.

Всичко това означава, че опасността от изгаряне по време на къдрене е далеч по-малка.

Разбира се, винаги трябва да четете инструкциите в листовката към продукта. Освен това, никога не оставяйте горещите ролки или кутията близо до малки деца или домашни любимци.

Бъдете изключително внимателни с водата и влагата.

Тъй като става дума за електрически уред, никога не използвайте ролките в непосредствена близост до мивки, вани или други контейнери, пълни с вода. Запомнете, че ако електроуредът влезе в контакт с дадена течност, то рискът от това да ви удари ток е огромен.

След употреба винаги изключвайте кутията от захранването.

Това ще предотврати евентуално прегряване на кутията, което иначе би довело до пожар. Освен това, ще предпази и кабела от скъсване или изхабяване. Ако все пак той е наранен, не е удачно да го използвате и задължително трябва да го държите далеч от горещи повърхности.

Макар да е изкушаващо, никога не използвайте кутията с ролките докато сте на леглото или друга мека мебел.

Докато работи, кутията трябва да има достъп до вентилация, за да не прегрее и да предизвика инцидент. Когато се къдрите винаги я поставяйте на твърда и равна повърхност. Избягвайте да я загрявате върху дивана или да я поставяте върху възглавници, меки кърпи и прочее.

Как да извлечете максимума от електрическите ролки за коса?

Електрическите ролки за коса със сигурност са невероятен помощник в оформянето на косата.

Без да вземете нужните мерки, обаче, къдриците ви може да останат без нужния обем и лъскавина, а косата ви може да се увреди допълнително.

За начало употребявайте ролките само върху суха или почти суха коса.

Влажната коса е далеч по-крехка и уязвима на наранявания. Макар тези ролки да щадят косъма, ако ги навиете веднага след като излезете от банята може да нанесете на косата си сериозни щети.

За максимална защита от топлинната обработка ви препоръчваме да използвате специален спрей преди къдрене.

Подобни продукти, които предпазват косата от изгаряне, можете да откриете в почти всяка дрогерия и магазин за козметика.

Освен предварителен спрей за защита можете да използвате и такъв за допълнителна текстура след като махнете ролките.

Той ще направи къдриците ви още по-обемни и лъскави и ще ги запази в съвършена форма за по-дълго време.

След като приключите с къдренето е добре да разрошите леко получените букли с пръсти.

По този начин те ще изглеждат по-естествено и непринудено. Избягвайте употребата на гребени и четки за коса, които ще развалят къдриците и ще оставят косата ви бухнала и неоформена.

Препоръчваме ви да се възползвате максимално от разнообразието, което електрическите ролки предлагат.

Ако искате косата ви да изглежда елегантно и я оформяте за официален повод, то можете да подредите къдриците в една посока и да използвате ролки с еднакъв размер.

В случай, че искате по-естествено изглеждаща прическа, пък, е по-добре да сменяте размера на ролките и да завивате къдриците в различни посоки.

 

Е, надяваме се предоставената информация да ви бъде от полза в избора на вашите нови електрически ролки за коса.

В случай, че все още се колебаете, можете да разгледате следните ни предложения

1. Електрически ролки за коса Remington Jumbo Curls H5670Този комплект съдържа 12 електрически ролки за коса в приятен лилав цвят. Изработени са с восъчна основа и са с покритие от кадифе, което щади косата и придава красиви, обемни къдрици.
Йонизиращата функция на ролките има антистатичен ефект, което спомага на буклите ви да останат гладки и да не се наелектризират. В допълнение ще можете да избирате и между два размера на ролките – 35мм и 40мм. В комплекта са включени и специални клипсове за захващане на ролките в косата.
Купи сега

2. Електрически ролки за коса Jumbo BAB3025EСледващото ни предложение е комплект от 12 ролки, които идват в елегантна черна кутия. Те са с диаметър от 38мм и са с титанокерамична повърхност. За допълнителна защита на косата са снабдени и с кадифено покритие.
За вашата безопасност към комплекта са включени и 12 щипки за захващане на ролките, както и 12 метални фиби. Самите ролки, пък, са със студени краища, за да не се изгорите по време на работа.
Купи сега

3. Електрически ролки за коса REMINGTON PROluxe H9100Този продукт включва цели 20 електрически ролки за коса, оцветени в нежен розов цвят и побрани в удобна бяла кутия.
Всяка ролка разполага с щипка към нея за улеснение при работа. Изработени са от керамика и са с кадифено покритие, което щади косата и й придава допълнителен обем.
Купи сега

4. Електрически ролки за коса LW 3028Последното ни предложение е комплект от 20 ролки за коса, които се загряват в компактна бяло-розова кутия.
Ролките се предлагат в три размера, което ги прави подходящи за тези от вас, които искат повече разнообразие в прическите си. Всяка ролка е с удобни бели накрайници, за да ги хващате и работите с тях лесно и безопасно.
Купи сега

4.5/5 - (4 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!