Всички категории

6-те Най-Добри Електрошокове

Светът около нас непрекъснато се променя и за съжаление понякога е именно в негативна насока.

Важно е да се грижите на първо място за вас и вашата безопасност, за да се чувствате по-спокойни и уверени в заобикалящата ви среда.

На вашето внимание представяме едно зашеметяващо устройство, което до голяма степен би осигурило вашата защита, където и да се намирате – електрошок.

Всички знаем, че вече има много причини, поради които ни се налага да сме въоръжени с подобен тип средства, които да ни пазят.

Тези електрошокове са доказано ефективни и осигуряват бърз тласък на човека или животното, които имат намерение да ви нападнат.

И да, способността да се защитавате срещу потенциален нападател е важна, но не всеки метод за самозащита е подходящ за всеки.

Имайте предвид, че притежанието на електрошок изисква известна физическа и психическа подготовка, а за да се сдобиете с такава ще ви се наложи да се запознаете с някои основни особености.

Ние сме тук, за да ви представим всичко най-важно, което е нужно да знаете и ще ви дадем правилни съвети относно използването на този тип устройства.

Ако ви е любопитно – продължавайте да четете нашето ръководство, в което по-долу ще намерите и най-добрите устройства за самозащита на българския пазар в момента…

Какво представляват електрошоковете и как работят?

Ако обмисляте закупуването на електрошок за лична употреба, трябва да се запознаете много добре с тези устройства, преди да започнете да боравите с тях.

Въпреки че не са толкова опасни, все пак, бъдете с ясната представа, че това не са детски играчки.

И трябва да бъдете особено внимателни и отговорни във всяко едно отношение, когато притежавате какъвто и да е вид оръжие.

Същност

Зашеметяващият пистолет е вид електрошоково оръжие, което действа, като доставя електрически удар на нападателя, за да го накара да се почувства заплашен.

Целта на електрическия шок е временно и без последици да наруши мускулните и двигателните функции, като същевременно нанесе значително количество болка, без да причини нараняване.

На пазара има много видове електрошокови оръжия. Терминът “зашеметяващ пистолет” често се отнася до това устройство, което доставя електрически удар чрез директен контакт.

То е различно от например устройствата TASER, които доставят електрически удар чрез снаряд с прикрепени жици.

Физически ще трябва да упражнявате производството, насочването и разгръщането на оръжието, докато не се чувствате напълно добре с движенията.

В лицето на истинска атака трябва да можете да нанесете солиден удар възможно най-бързо.

Това е може би най-популярният инструмент сред жените, който се превръща в техен най-добър приятел, когато се чувстват застрашени и уязвими.

Електрошокът ви дава в пъти по-голяма увереност, независимост и най-вече доза спокойствие, както за вас, така и за вашите близки, които ги е грижа за вашето добро състояние.

Начин на работа

Зашеметяващия пистолет изпраща заряд с високо напрежение, но с нисък ампераж.

Този заряд пречи на мускулите на тялото и нервната система, но не крие трайни заплахи за тях.

Тези устройства използват кратки изблици на шокове, които имат за цел да нарушат временно функционирането на мускулите и съответно да попречат на нападателя да отвърне.

Обикновено електрошока има два открити електрода (метални проводници на електричество), които се притискат към недоброжелателя.

Електрическата дъга между двата електрода преминава през тялото на нападателя и предизвиква физическо неразположение, което ви дава “преднина”.

Някои мотивирани нападатели могат да издържат на този шок. Което всъщност се случва значително рядко, но повечето изпитват значителна болка и временна загуба на двигателен контрол върху тялото си.

В тази връзка самият процес на работа на електрошока е високоефективен.

По какъв начин електрошоковете спират нападателя и колко бързо действат?

Това са едни от най-често задаваните въпроси, от които се интересуват потребителите и затова ще се опитаме да ви отговорим максимално ясно на тях.

Може би някои отговори ще се разминат доста с вашите представи, но това е напълно нормално.

И все пак е важно да знаете истинското действие на устройството, с което ще се сдобиете, за да ви носи възможно най-много ползи, докато го използвате.

Спиране на нападателя

Човекът, който получава удара, вероятно няма да знае какво му се случва в първия момент и буквално и преносно ще се шокира от случващото се.

Гледайки сцени по телевизията, изглежда просто, но не е толкова лесно, колкото просто да докоснете някого и той веднага да падне на земята.

За да свалите някого, зашеметяващият пистолет трябва да бъде задържан срещу определена мускулна група за до пет секунди, ако е възможно.

Най-добрите целеви зони са рамото, шията, под мишницата, корема или слабините.

Ако бъдете атакувани, този списък може да не ви хрумне, така че просто се опитайте да държите пистолета срещу тялото им толкова дълго, колкото можете.

Откритата кожа също е най-доброто място за опит и зашеметяване. Ако трябва да го направите през дрехите, опитайте се да изберете нещо различно от яке или дънки, което ще ги изолира от удара.

Мощният, несмъртоносен електрически зашеметяващ пистолет, нарушава нормалното функциониране на мускулните движения.

по този начин ефективно деактивира нападателя за кратък период от време (в зависимост от устройството и продължителността на удара).

Често пъти шокът (дори и само за няколко секунди) ще доведе до загуба на всякакъв контрол върху движенията.

Той вероятно ще падне на земята в инвалидизирано, дезориентирано и объркано състояние.

Интересното е, че електрическият шок всъщност прекъсва функционирането на мозъка.

Веригите, които обикновено контролират движенията, се смущават от токов удар. Ефектите от получаването на токов удар от устройството обикновено ще продължат от няколко минути до повече от половин час.

Степента на отговора на зашеметяването зависи от няколко фактора. Видът на пистолета е важен, очевидно.

Също така, размерът на човека, който е зашеметен, и продължителността на времето, през което пистолетът се държи срещу тялото, играят роля за ефективността.

Повалянето на нападателя с устройство от този тип дава на защитника достатъчно време да избяга от нападателя и да извика помощ.

Това, в подобен случай, е напълно достатъчно и няма нужда от допълнителни действия, които биха създали по-сериозни проблеми на вас или отсрещния.

Бързина на действие

За щастие електрошока действа веднага при контакт с дадения агресор.

Електрическият удар е достатъчно мощен, за да покори незабавно евентуален нападател, като дава достатъчно време на жертвата да избяга от ситуацията, както ви намекнахме и по-рано.

Освен това, тези оръжия доставят само шок на жертвата, дори и да са се хванали за вас, ако се притеснявате, че токът ще ви порази – това е невъзможно.

Електрическият удар преминава през дрехите и се абсорбира напълно от тялото на вече засегнатия.

Често срещано погрешно схващане е, че тези оръжия причиняват сърдечен удар на лицето, получаващо шока.

Това не е истина. Устройството не е смъртоносно и не причинява значителни или трайни наранявания (въпреки че дава подобно усещане на човека, че е претърпял масивно нараняване поради причинената болка).

Именно дезориентиращите и изтощителни ефекти на тези устройства са доказано ефективното средство за самозащита.

Какви видове електрошокове разпознаваме?

За щастие се предлагат разнообразни модели, които да са подходящи за различните потребители.

Така получавате максимално удобство при работа, все пак това е един от най-важните аспекти в това отношение.

Ако електрошокът не ви е удобен и ви е трудно да боравите с него, това би ви донесло известни негативи, които ще се отразят зле в случай на защита.

Съветваме ви, да се постарате да изберете възможно най-компактното решение според личните ви нужди, без да се влияете от чужда намеса.

Тук ще ви изброим едни от най-често срещаните модели на пазара, които смятаме, че са доста ефективни и в същото време лесни за употреба…

Стандартна форма

Обикновено тези модели са с правоъгълна форма и размер, колкото дистанционно за телевизор, например.

Подходящи са по-скоро за потребители с по-големи ръце. И затова може да се окажат проблем за повечето жени (хубаво е да прецените това още във физическия магазин, ако пазарувате от такъв).

Но вече има все повече хора, които предпочитат онлайн пазаруването.

Ако сте от тях опитайте да сравните с подръчен предмет, който наподобява формата и размерите на избрания от вас модел, за да придобиете по-добра представа как бихте се справили.

Това е от изключителна важност, защото както вече разбрахте, електрошока се използва от близко разстояние и трябва да се държи възможно най-здраво.

Комбинация от фенерче и електрошок

Изключително често срещан и използван модел на пазара е именно този, който наподобява фенерче.

Естетически, всеки човек би се заблудил, но всъщност зад така невинният предмет се крие истински електрошок.

Собственикът получава възможност да заслепи противникът, като го дезориентира и забави действията му допълнително.

А повдигнатите ръбове на фенерчето, всъщност са електроди, които доставят мощен удар при натискане върху кожата на нападателя.

Доста хитро оръжие, не мислите ли? Функционално, мощно, бързо и често предпочитано решение за много купувачи.

Електрошок – смартфон

Друг известен тип е този, който прилича на смартфон. Това всъщност е едно незабележимо решение, което не привлича никакво внимание към себе си.

Все пак, в днешно време всеки се разхожда с телефон в ръка и трудно биха се усъмнили, че държите потенциална защита от опасност в себе си.

Тези модели също са изключително мощни и биха ви свършили отлична работа.

Но имайте предвид, че повечето са с малко по-големи размери от стандартните смартфони, което може да представлява проблем за някого.

Зашеметяваща палка

Всеки поне веднъж е виждал точно този тип дали на живо, или по телевизията в някой екшън филм. Такива се използват именно от специалистите по сигурността.

Отново доставят мощен, несмъртоносен шок и се отличават най-вече с това, че не е нужен близък контакт за използването им.

Поради дължината, можете да достигнете нападателя до доста по-далечна точка от обикновено.

Това е една доста ефективна алтернатива, но обикновено се изисква да се използва от обучени специалисти и не е толкова достъпен вариант, колкото останалите.

Зашеметяващ пръстен

Това е едно от най-подходящите устройства за нежния пол. Той се справя много добре с прикриването, като по никакъв начин не подсказва, че държите нещо в ръката си.

Само един удар, би довел до наситен шок за приблизително дълго време.

Зашеметяващият пръстен носи със себе си, обаче, един недостатък, а именно необходимостта оръжието да се държи в готовност по всяко време.

В случаите на внезапна атака, може би този метод няма да е толкова ефективен. Но в други случа,и ще ви бъде доста полезен.

Какво да вземете предвид при покупката на електрошок?

След като разгледахме основите на това какво е зашеметяващ пистолет и как работи, нека се потопим в това какво да търсите, когато вече сте готови за следващата крачка.

По-долу са изброени различни съображения, които трябва да се вземат предвид, преди да закупите устройството, което е най-подходящо за вашите желания и потенциални нужди.

Характеристики и функции

Преди покупката, не забравяйте да сравните различните характеристики между потенциалните си избори.

Някои ключови функции, които трябва да търсите, например щифт за деактивиране, лични аларми и акумулаторни батерии.

ПИН-а за деактивиране е практична функция, която не позволява на нападателя да използва вашето устройство срещу вас.

Устройството се прикрепя към вас чрез каишка за китката. Ако щифтът е изваден, няма да работи.

Други удобни функции, които трябва да имате предвид и да следите, са тези, които включват лична аларма или фенерче.

Силната аларма ще изплаши нападателя, тъй като звукът привлича вниманието към сцената. Като алтернатива фенерчетата са идеални за всеки, който се нуждае от допълнителна защита през нощта.

Акумулаторните батерии също често се предпочитат пред батериите за еднократна употреба.

С акумулаторните устройства, необходимостта от тестване и смяна на батериите е елиминирана.

Напрежение

Важен аспект на тези устройства, който трябва да се вземе предвид, е какво е изходното напрежение.

Съществува общоприето, но погрешно вярване, че колкото по-високо е напрежението, толкова по-силно е зашеметяването.

Волтовете определят скоростта на заряда в тялото, но не и размера на заряда. Това е амперажът, който определя това.

Напрежението на устройството е правопропорционално на неговата спирателна мощност.

Пазарът е изпълнен с голямо разнообразие от диапазони на напрежение, така че трябва да внимавате при избора на вашия. Амперите се измерват с милиампери или хилядни от ампер.

Ефективният зашеметяващ пистолет трябва да доставя до 4 милиампера.

Напрежението обикновено варира от 50 000 волта в ниския край до 80 000 000 или повече волта.

Дори устройства с по-ниско напрежение ще имат достатъчна мощност, за да спрат похитителя. Въпреки това, по-високото изходно напрежение също се изразява в по-голяма спирателна мощност.

Дизайн

Технологиите и иновациите изминаха дълъг път. Вече можете да закупите зашеметяващи пистолети в различни размери и форми. Това ви носи елемент на изненада и в някои случаи е по-лесно за носене.

Както вече споменахме можете да ги намерите във видове, които приличат на фенерчета, химикалки или дори мобилни телефони.

Точно в това отношение няма да сте ограничени по никакъв начин, а дамите ще останат силно очаровани от елегантните модели, които ги очакват.

Размер

Отново пазарът предлага голямо разнообразие от продукти, като устройства варират от малки, средни до големи.

Важно е да вземете предвид лекотата на използване и транспортирането, когато избирате собствено устройство.

Мини зашеметяващите пистолети, например, са малки и леки, което ги прави лесни за носене и скриване. Много устройства от този размер също са по-достъпни от други, по-големи модели.

Оръжията със среден размер също са лесни за транспортиране и скриване.

Големите размери, понякога наричани палки, обикновено се използва от правоприлагащите органи и бодигардове. Въпреки това, те също са много подходящи за лична защита на дома.

Бюджетност

Зашеметяващите пистолети са в пъти по-евтини от огнестрелното оръжие. Те са по-достъпни и по-лесни за намиране. Освен това не е включено обучение или боеприпаси за закупуване.

Това е един наистина бюджетен вариант, който ще купи най-важното – безопасност и спокойствие.

Съветваме ви да заложите на по-компактен модел, който ще ви бъде възможно най-удобен за употреба, останалото е без значение, когато става въпрос за вашия живот…

Като се има предвид крайната цел – защита – по-добре е да инвестирате в по-висококачествен електрошок с колкото се може по-ефективни функции.

Законови ограничения

Преди да закупите вашето лично защитно устройство, е важно да проучите и да сте наясно с всички закони, отнасящи се до използването му.

Не всяка държава прави използването му законно, докато други разрешават използването им, но със законови ограничения.

Консултирайте се с местната правоприлагаща агенция, за да проверите дали носенето на такова устройство е законно във вашия район.

Как да използвате електрошока си възможно най-безопасно?

Всеки заслужава да се чувства в безопасност, когато е навън и именно зашеметяващият пистолет може да е опцията, от която се нуждаете.

Тези устройства буквално ще се превърнат във ваши спасители, в случаи на лична атака.

Обикновено са безопасни за употреба и носят малък риск от причиняване на сериозни наранявания, но все пак трябва да сте напълно наясно какво правите.

Вашата безопасност е много важна за нас и затова сме ви предоставили някои прости правила, които да са ви от полза в бъдеще…

Както при всяко оборудване, трябва да прочетете ръководството и всички инструкции, които идват с вашия зашеметяващ пистолет, но ето и най-основните, които се отнасят за почти всички устройства от този тип.

Когато не използвате електрошока, е хубаво той да се поставя в безопасен режим.

А в случай, че ви се наложи да го използвате, докато е изключен, трябва да сте усвоили техниката да го включвате незабавно, дори и в екстремни ситуации (това се случва с предварителна практика у дома).

Важно е да свикнете с начина по който държите електрошока най-стабилно, ако ще го държите в чантата си, например, можете да тренирате и самото изваждане от нея.

Друг важен съвет е, да държите устройството винаги напълно заредено (не се знае кога ще изпаднете в стресова ситуация и трябва да сте в постоянна готовност).

Имайте предвид, че е възможно да се опитат да ви отнемат защитното средство. За щастие има някои модели с подвижна каишка за китка, която би ви помогнала в подобна ситуация, но все пак – имайте едно на ум.

Още нещо, което за съжаление не можете да предвидите, освен в случаите, в които познавате недоброжелателя, а именно дали е под влиянието на определен вид лекарства. Това би довело до по-висока толерантност на болка или довеждане до по-голяма отсрещна агресия.

Не винаги ще знаете кога е налице опасност, но има моменти, когато ще се чувствате несигурни. Добра идея е да сте подготвени и да имате зашеметяващия пистолет вече в ръката си, така че да сте готови, ако бъдете провокирани.

Нужно е да сте запознати и с това как точно работи вашият зашеметяващ пистолет.

Най-основното е, че сондите трябва да докосват тялото и след това да натиснете спусъка. Дръжте го срещу човека толкова дълго, колкото можете, за да сте сигурни, че е напълно неспособен да ви нарани.

И все пак сме длъжни да припомним, че всяко оръжие, дори да причинява само шок, трябва да се използва единствено, когато ситуацията не оставя друг избор. Бъдете отговорни и разумни, без да злоупотребявате с възможностите си.

 

Ще се радваме, ако нашето ръководство е било достатъчно полезно и изчерпателно за вас…

Ако е така, може да разгледате и специално подбраните от нас предложения, с които несъмнено ще си гарантирате по-добра сигурност.

1. Tw-801 TypeКомпактен и лесен за употреба електрошок с фенерче. Заряден на 220 V, 10000V volt и в страхотен черен цвят. Притежава акумулаторна батерия и идва в комплект с кабел за зареждане, за да сте винаги подготвени при екстремни ситуации. Изработен е от полимер, което го прави здрав и надежден във времето.
Купи сега

2. Ideal StoreФункционално устройство, съчетано от мощност с фенерче и вградена батерия. Притежава в себе си интегрирана сирена и генерира напрежение от 400 KV за много добра защита от нападатели. Препоръчва се дори за охранителни агенции, поради силния шум, който се разпростира на разстояние от 25-30 метра. С керамичен пиезоелектрически трансформатор и материал на изработка – пластмаса.
Купи сега

3. Power Style Type 1101 PlusЕфективно 2в1 решение, включващо фенерче и електрошок. Служи за самоотбрана, както за агресивни хора, така и за животни. Доста компактен и удобен модел с вградена акумулаторна батерия и качествен алуминиев корпус. С напрежение 4.8V и изходно напрежение над 1000kV. Комплекта включва: зарядно устройство, електрошок с фенерче, калъф за фенера и с възможност за носене на колан.
Купи сега

4. HY-6618Мощен и функционален модел с фенерче и лупа, който излъчва силен акустичен и оптичен сигнал, който има обезсърчаващ ефект за агресори или агресивни животни. Има мощност 5000KV и действа в нервно -мускулната система на нападателя, като вследствие на това обездвижва. Изработен е от пластмаса и алуминий и включва със себе си заряден кабел.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. IdeallStore червилоИдеалното решение за дами, които не се страхуват да се отбраняват. Този електрошок с мощност 3800 KW действа в нервно-мускулната система на нападателя, като има ефект за обездвижването му. Електромагнитът с факел може да се използва за аварийни ситуации, оборудвани с лунен фенер и фаза на увеличение, което би било полезно и при защита от животни. Изработен е от стомана, което само по себе си говори за качеството и е в страхотен червен цвят.
Купи сега

6. Type 1101 PlusКомпактен и удобен полицейски електрошок с фенер, който служи отлично за самоотбрана от хора или животни. С напрежение 4.8V и изходно напрежение над 1000kV. С вградена акумулаторна батерия, качествен алуминиев корпус и включени в комплекта – зарядно устройство, електрошок с фенерче, калъф за фенера и с възможност за носене на колан.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. Даниела Семова пише

    Здравейте, как точно се използва електрошок на разярено куче и кои са най- подходящите устройства за тази цел? Трябва ли да се допре до животното или само от звука му се плашат?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!