Всички категории

6-те Най-Добри Градински Чадъри

Търсите перфектния градински чадър, който да изпълни екстериора ви със стил и удобство?

Е, ако искате да направите най-добрия избор, тук сте на правилното място.

Градинските чадъри са изключително модерно допълнение към естестиката на всеки двор през последните години.

Те гарантират сигурност и спокойствие във всеки един момент като междувременно носят със себе си чувство на класност и нежност.

Градинските чадъри биват наистина много и разнообразни, а покупката на идеалния вариант не е никак лесна задача.

Уви, ние сме насреща, за да ви помогнем в това начинание, и да ви гарантираме прекрасни мигове на почивка, забавление и удовлетвореност край дома.

В това ръководство сме ви дали ценни насоки в избора на градински чадър, като за ваше максимално улеснение сме подбрали и някои от най-добрите предложения в областта на пазара в момента.

Какво представляват градинските чадъри и какви са най-големите им предимства в екстериорен план?

Градинските чадъри, сами по себе си, доста наподобяват конструктивно класическите плажни чадъри, с разлика в това, че са много по-големи, стабилни и разнообразни в дизайнерски план.

Перфектни за аранжиране на двор, градина, тераса или веранда, те бързо се превърнаха в любимци на домакинствата с активен екстериор през последните години.

Този тип дизайнерски допълнения, обаче, са дългосрочна инвестиция, която е важно да е качествена и съответно изисква значително заделяне на средства от семейния бюджет.

Именно затова, не трябва да бъдете лекомислени в покупката, а внимателно да прецените дали наистина имате нужда от градински чадър.

Но ако все още се колебаете, тук сме ви представили някои от най-големите предимства на този тип екстериорни аксесоари…

Уют и стил

Каквото и да си говорим, определено наличието на кокетно изглеждащ голям чадър в двора или на терасата ви, ще й придаде на екстериора много комфортно излъчване.

Впрочем, дори ако заложите на по-нестандартна стилистика на продукта, той може да бъде свеж акцент в обстановката покрай вас, което е търсен ефект при повечето външни домашни аранжировки.

Комфорт и сигурност

Визията, обаче, не е всичко. Сред най-отличителните качества на градинските чадъри винаги ще открояваме тяхното основно приложение – да осигуряват подслон.

Независимо дали в най-слънчевите и горещи летни дни или в дъждовните пролетни и есенни следобеди, наличието на такъв чадър в екстериора на дома ви ще ви носи сигурност.

Специално изработени от плътен, непромокаем материал с UV-защита, тези чадъри ще бъдат ваш добър приятел в специалните мигове на спокойствие навън. Гарантирано!

Практичност и универсалност

Освен много стилни и изключително ефективни, градинските чадъри са и наистина универсален и практичен избор за всякакви открити помещения по всяко време на годината.

Стабилни, издръжливи и много стилово разнообразни – винаги може да откриете най-добрата комбинация между елегантност и спокойствие в тях.

Освен това, повечето модели са снабдени с много удобни механизми, които правят инсталацията им бърза и лесна.

В допълнение към това, пък, основно предложенията са изработени и от практични материали, гарантиращи перфектна прецизност при почистването им.

Какви видове градински чадъри същестуват?

След като сте решили, че желаете да подберете градински чадър, е време да съсредоточите вниманието си и в конкретното търсене на перфектния за вас модел.

Темата е наистина доста обширна, тъй като на пазара се предлагат най-различни стилове предложения, подходящи за разнообразните вкусове и отделните екстериорни подходи.

И за да обхванем и разгледаме всичко най-важно за популярните избори през последните години, тук сме ви дали основни насоки в областта.

Представяйки ви от най-класическите стилове и градирайки към по-екстравагантните и модерни предложения, вярваме, че ще ви помогнем в избора.

Вграден градински чадър

Вградените градински чадъри са може би най-широкоразпространения и класически стил, който всички добре познаваме.

Удобни за инсталация в маса, например, те се открояват с устойчивост и практичност и са перфектен избор за всеки двор или тераса.

Вградените чадъри попринцип са доста обемни, но същевременно леки и фини. Те се предлагат в наистина голямо разнообразие откъм стил и изработка.

С други думи- вградените чадъри са наистина са универсално решение. Те, обаче, също има недостатък и това е фактът, че са една идея по-специфични откъм инсталация.

Наклонен градински чадър

В сравнение с вградените чадъри, т.нар. “наклонени” модели се открояват с много по-модерен и практичен стил.

Тяхната конструкция е сравнително гъвкава, което ги прави много удобно приложими във всякакви условия.

Този тип чадъри често са с регулируем дизайн, който им позволява не само да гарантират максимална сигурност, но и да изглеждат естетически перфектно.

В допълнение, някои от тях могат да се използват както самостоятелно, така и за вграждане, което ги прави още по-универсални.

Тук, обаче, също можем да откроим един основен недостатък. Наклонените чадъри се амортизират по-лесно и не се характеризират с максимална стабилност и устойчивост.

Окачен градински чадър

Окачените градински чадъри, пък, определено са хита на последните няколко лета. Още познати като “конзолни” или “свободни”, те са перфектния избор за всеки домашен екстериор.

Изключително удобни за ситуиране, те се открояват и с изключително елегантен стил.

Основата им не е проектирана в техния център, което често е предпочитан вариант, независимо дали инсталирате чадъра на широки или по-тесни пространства.

Попринцип този тип модели се открояват с много по-масивни стилистики, които, от своя страна, гарантират максимална безопасност и комфорт.

Това, обаче, крие и един основен недостатък. Окачените чадъри са доста по-тежки и трудно преносими, което не винаги е достатъчно практично.

Градински чадър тип “платно“

И от най-класическите модели постепенно се пренасяме към по-екстравагантните предложения.

Градинските чадъри тип “платна” са много нашумели сред потребителите с големи дворни пространства през последните години.

Те нямат основна ос и се ситуират свободно, прикрепени само чрез горната си част. Това, съответно, ги прави много удобни и практични, тъй като гарантира перфектна защита от слънце и дъжд без какъвто и да е екстериорен дискомфорт.

Най-често този тип предложения са в триъгълна форма и се предлагат в доста големи размери.

Тяхно основно предимство, освен отличната им ефективност, е и че придават на екстериора много нежен, изчистен вид, като междувременно са много лесни за ситуиране.

Недостатък, обаче, е фактът, че са доста по-специфични откъм поддръжка и се замърсяват доста по-лесно.

Градински чадър в стил „Палапа Тики“

И когато говорим за нестандартно, но впечатляващо решение – моделите в стил “Палапа Тики” определено ще ви грабнат.

Този тип градински чадъри носят в същността си островно-екзотични нотки и най-често са изработени от полипропилен и слама.

“Палапа Тики” чадърите са идеален избор за всеки дом, който желае да предприеме по-смели екстериорни стъпки и да създаде около себе си райско кътче топлина.

Моделите от този тип са подходящи за употреба във всякакви условия, устойчиви са и са много стабилни.

Техен единствен недостатък, обаче, е че са изключително скъпи, тъй като са с много фина изработка. Именно затова инвестицията в тях трябва да е доста отговорна и сигурна.

Соларен градински чадър

Летните вечери винаги носят някакъв привкус на романтизъм и положителна енергия със себе си.

И независимо дали просто желаете спокойно време за релак в двора или сте планирали весело събиране със семейство и приятели, соларните чадъри определено ще придадат на обстановката около вас свежест.

Този тип модели са много сходни по конструкция с наклонените модели и нямат прекалено сложен за инсталация и поддръжка стил.

Те, обаче, се открояват с вграденото си LED-осветление, което определено създава красива атмосфера.

Уви, колкото и впечатляващи да са този тип предложения също имат своите недостатъци. По-склонни са към повреди и изискват доста внимание при поддръжка – неща, които може да ви се сторят доста непрактични, ако реално нямате потребност от чак толкова отличителен аксесоар в екстериора си.

Какво трябва да имате предвид при покупката на градински чадър?

След като сте преценили какъв тип градински чадър най-точно отговаря на екстериорните ви очаквания и нужди, е време да задълбочите търсенето си малко повече.

На този етап вече трябва да прецените внимателно с какво пространство разполагате в двора/терасата/верандата си и каква степен на покритие целите.

Именно затова е изключително важно да се съобразите с няколко основни неща…

Размер

Това да подберете чадър с перфектния размер за вашите нужди е много ключова точка по отношение на комфорта, който той ще ви предоставя.

Има две основни неща, които трябва да наблюдавате при покупката на градински чадър – диаметър на чадъра и височина.

Диаметърът на чадъра е добре да бъде внимателно съобразен с останалата дворова мебелировка (най-вече масата).

Това определя колко добра сянка и покриваемост на зоната ще гарантира той.

За целта най-основно тук ще ви представим базово и стандартизирано съотношение…

  • За масичка с диаметър под 70 см., например, подберете чадър с диаметър под 170 см.
  • За масичка с диаметър между 75 и 90 см., подберете чадър с диаметър 180 – 220 см.
  • За масичка с диаметър между 95 и 120 см., подберете чадър с диаметър 230 – 300 см.
  • За масичка с диаметър над 125 см., пък, заложете на чадър с диаметър по-голям от 300 см.

Височината на градинския чадър, пък, се определя от вашите лични предпочитания за комфорт.

Повечето модели се предлагат с регулируема височина, тъй като тя често не е константно еднакво необходима. С други думи, в зависимост от атмосферните условия, нуждите и целите ви тя изисква допълнително нагласяне.

Най-класическата и стандартизирана височина за градински чадър е 2 м., като често допълнителните условия за нагласяне на чадъра варират с височина между 1.5 – 2.5 м.

Форма

Формата на чадъра също е от изключителна важност както за вашия комфорт, така и за цялостната визия на екстериора ви.

Именно затова е добре да бъдете много прецизни и в разглеждането на този аспект, търсейки този модел, който най-точно отговаря на вкуса ви.

Подберете класически кръгъл или шестоъгълен ако търсите оптимален комфорт и свежа екстериорна визия.

Това са най-често разпространените форми чадъри и повярвайте – подбирайки такъв никога няма да сгрешите.

Предлагани в най-различни размери и стилове, кръглите и шестоъгълните предложения, несъмнено ще придадат на екстериора ви стил, без да го натоварват излишно.

Ако, обаче, искате да придадете малко повече луксозност и елегантност на обстановката около себе си, подберете квадратен или правоъгълен чадър. 

Тези модели, макар и доста по-рядко срещани, определено се открояват с неописуем чар.

По-остри, графични и нетипични – те могат да изпълнят всеки екстериор с чувство за нестандартност. Впечатляващо!

И когато говорим за ексцентичност – чадърите с асиметрични форми определено са фаворити в областта.

Те са доста по-скъпи в ценови план и най-често се изработват по поръчка, но пък се открояват и придават на всеки екстериор перфектната визия.

Именно затова, ако желаете градинския ви чадър да е не просто аксесоар, обещаващ комфорт, но и отличен акцент в атмосферата около вас – асиметричните варианти са пълноценен избор.

Материал

Материалът, от който е изработен чадъра също е от изключително значение при избора.

Както споменахме, този тип градински аксесоари са дългосрочна инвестиция и не е никак приятно и желателно да се разпаднат още на първия месец от употребата им.

Рамката на чадъра е отговорна за неговата стабилност и здравина.

Тя може да е изработена от дърво, метал или фибростъкло.

Дървените рамки са класически. Те са устойчиви и леки, но и не разполагат с удобни механизми и крият рискове от по-бързо амортизиране на чадъра.

Металните рамки са най-често срещани. Те са здрави и стабилни, разполагат с много удобни механизми за регулация и гарантират максимална сигурност. Те, обаче, не винаги да практични, тъй като, особено най-устойчивите конструкции, са доста тежки.

Рамките от фибростъкло, пък, са доста иновативни и интересни. Те са много леки, а същевременно изключително здрави. Моделите с такъв материал на рамкиране, обаче, са изключително скъпи и често, особено ако нямате особена потребност от тях, могат излишно да натежат на бюджета ви.

Шапката на чадъра, пък, е отговорна за ефективността му.

Тя най-често може да е изработена от полиестер или полипропилен, а основните неща, които трябва да наблюдавате по отношение на изработката й са нивото й на слънцезащита, водоустойчивостта и топлоустойчивостта й. 

Тук е важно да отбележим, че колкото по-висок клас е чадърът, толкова по-надеждна е неговата шапка, което, пък, ви обещава комфорт за по-дълго време.

Как да се грижите за градинския си чадър най-пълноценно?

Има много и различни условия, които трябва внимателно да следвате, за да поддържате чадъра си правилно. От това зависи не само запазването на доброто му състояние, но и вашия комфорт и сигурността ви. 

Именно затова, има няколко основни правила, които е добре да следвате в употребата на градински чадър…

Позиционирането на чадъра е от ключово значение за неговата издръжливост и вашата безопасност…

Поставете чадъра си така, че той да ви осигурява максимална сянка и защита от бури.  За целта проследете откъде идва светлината и как най-пълноценно може да си гарантирате комфорта и след това инсталирайте аксесоара.

Освен това, съвет е по възможност да разположите чадъра далеч от печки и дървета, тъй като това ще го изложи на сериозен риск.

А в допълнение, за да е максимално стабилен и да ви гарантира спокойствие, се стремете да го позиционирате в не прекалено ветровити зони. В противен случай стабилността му може да бъде нарушена прекалено лесно.

Инсталирането на чадъра също не е за пренебрегване…

След като сте преценили как е най-добре да разположите този градински аксесоар, е време да го “инсталирате” по най-надеждния и стабилен начин.

В това отношение най-важна роля играят цялостните инструкции за употреба на съоръжението, които е важно да следите. В противен случай може не само да не се справите успешно с позиционирането, но и дори да нараните чадъра – нещо, което определено желаете да не допускате.

Както сами се досещате е добре моделът да не е поставен на наклон, върху неравенства или прекалено мека почва.

Всички останали специфики около установяването му, обаче, трябва да разгледате внимателно в описанието му за използване.

Почиствайте чадъра си прецизно…

Като честота на почистване на чадъра трябва да бъдете доста внимателни и да полагате грижи поне веднъж в месеца.

В противен случай наслоената мръсотия може да изхаби по-бързо градинския ви аксесоар, което определено не е желателно.

Има няколко основни начина за почистване на чадър, като вие сами може да изберете този, който най-точно отговаря на вашите възможности, модела на чадъра, материала му на изработка и спецификите на дизайна му.

Най-обикновен и прост е принципа за почистване с обикновена вода.

Лека, спокойна процедура, която, обаче, трябва да се прави сравнително често, тъй като иначе няма да е ефективна.

И дори напротив-  рядкото почистване само с вода може само да разнесе и наслои замърсяването..

Съществуват и множество препарати, специализирани за почистване на такъв тип повърхности.

И тук, обаче, както в повечето случаи, трябва да бъдете много внимателни, тъй като неподходящата формула може да навреди на градинския ви аксесоар.

Съхранявайте чадъра си отговорно…

А когато топлите летни мигове на безгрижие отминат, дъждовете и снеговете започнат да стават ежедневие, а дворът ви вече не е най-комфортното място за събиране с приятели и релаксация, е време да приберете градинския си чадър на топло и сигурно място.

В тази, макар и често пренебрегвана стъпка, е много важно да бъдете доста внимателни.

Не искате чадъра ви да ръждяса, мухляса или механизма му да се повреди, нали?

Е, именно затова, отделете специално сухо, проветриво и покрито пространство, където да съхранвявате градинския ви аксесоар максимално пълноценно.

Повечето модели се предлагат и с плик или кутия за съхранение. Дори и да нямате такива, обаче, сами можете да импровизирате и да гарантирате сигурност на съоръжението си за месеците, в които няма да е част от вашия екстериор.

 

Е, време е да ви представим и някои от най-добрите предложения за градиснки чадъри на българския пазар…

1. Градински чадър „My Garden“Свеж стил, удобен дизайн и перфектно качество – този окачен градински чадър несъмнено ще спечели вниманието ви. Моделът е изключително лесен за монтаж и ситуиране, снабден е с удобна стойка с механизъм и е изработен от полиестер и метал. Чадърът е с диаметър 300 см. и височина 200 см. и е отличен, практичен избор за есктериора на всеки дом.
Купи сега

2. Градински чадър „Ambiance“Този окачен градински чадър с нежен, луксозен дизайн ще гарантира уют и приятна обстановка в екстериора на дома ви с лекота. Практичният механизъм на модела го прави много удобен за инсталация и позициониране, а изработката му от полиестер и метал гарантира неговата стабилност. Предложението е с височина 245 см. и диаметър 300 см.
Купи сега

3. Градински чадър „Kring“Този класически градински чадър разполага със стилен шестоъгълен дизайн и практичен механизъм с ръчно повдигане. Моделът е изработен от пластмаса, метал и полиестер и разполага с диаметър 270 см.
Купи сега

4. Градински чадър „Koopman“Този окачен градински чадър се откроява с плътна полиестерна обвивка и стабилна метална конструкция и е перфектен избор за всеки дом. Моделът е наистина практичен, разполага с механизъм с ръчно повдигане и носи усещане за класност, благодарение на изчистения си стил. Той е и много практичен за употреба и е с диаметър 300 см.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Градински чадър „Good Sun“Класически кръгъл дизайн, регулируема конструкция и висока устойчивост на всякакви атмосферни влияния – този градински чадър ще ви впечатли. Моделът е изработен от стомана и полиестер и предлага отлична UV-защита 50+. В допълнение, предложението е с диаметър 240 см. и изчистена стилистика.
Купи сега

6. Градински чадър „Heinner“Този стилен градински чадър с осмоъгълен дизайн и изчистен, класически стил ще бъде уютно и хармонично допълнение към всеки екстериор. Предложението е изработено от полиестер и стомана и е с височина 200 см. и диаметър 270 см.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!