Всички категории

7-те Най-Добри Градински Маси

С настъпването на летния сезон започваме да прекарваме все повече време навън.

А тези от вас, които имат щастието да живеят в къща, знаят, че няма нищо по-приятно от лятна нощ, прекарана в градината с приятели.

Всички се стараем домът ни да е уютен и да ни носи комфорт. Екстериорът е изключително важен за цялостния вид на къщата, а градинските мебели допринасят за перфектната обстановка.

В повечето случаи градинските маси са сърцето на външния двор.

Те са мястото, на което можете да се съберете с приятели и семейство, за да се насладите на вкусна храна, докато се забавлявате.

Но кoгато става въпрос за такъв тип инвестиция е добре да обърнете повече внимание на продуктите преди да изберете.

Именно затова в това ръководство ще разберете какъв тип маса е най-подходяща за вашата градина, а за ваше улеснение сме добавили и някои от най-качествените предложения на пазара.

Какви са предимствата да имате градинска маса?

Пандемията сякаш ни показа колко важни за нас са външните пространства на дома.

Дали ще поставите масата на балкона или в градината, тя е безспорно един от най-необходимите екстериорни мебели.

Но нека обърнем вниманието си и малко по-конкретно към основните предимства на този тип мебелировка…

Ще вдъхне живот на двора ви

Градинските мебели ще ви насърчат да прекарвате повече време на открито.

Повечето хора са склонни да харчат средства и усилия, декорирайки интериора на своя дом, но външните пространства са най-забележимата точка от къщата.

Обзавеждайки двора с маса и столове, вие ще поставите центъра на външното пространство и ще изпълните двора с хармония.

Повече срещи с приятели

Наличието на градинска маса със сигурност ще направи ежедневието ви по-интересно. Ще имате по-голямо желание да поканите своите приятели на вкусна вечеря, а по този начин ще поддържате и своето настроение.

Барбекю вечерите винаги са свързани с приятни емоции и много смях до късно вечерта.

През топлите месеци ще имате възможността да отбележите своите радостни моменти и партита в градината, с вкусна храна и щастливи гости около масата.

Релаксация

Когато изпълните двора си с градински мебели ще усетите, че прекарвате повече време навън. Ще започвате сутрините си с удоволствие, пиейки кафето си на чист въздух.

Вечерта, пък, спокойно ще можете да релаксирате навън, четейки любима книга.

Градинската маса неизбежно ще ви пренесе навън, а това ще се отрази добре и на вашето психическо здраве.

Как да изберете най-добрата екстериорна маса?

Ако тепърва ще декорирате вашата градина и сте стигнали до момента, в който ще избирате подходящата маса вероятно се чудите на кои характеристики да обърнете повече внимание.

Като за начало е добре да прецените за какво пространство ви е нужна масата…

Така наречените “градински маси” всъщност могат да бъдат практично допълнение и към балкони, веранди и тераси.

В зависимост от това колко свободно пространство ви е налично ще прецените какъв размер маса да изберете. Не забравяйте да включите в изчисленията и място за столовете.

За тераси и балкони най-често се препоръчват кръгли маси с по-малък размер. Те са по-компактни и осигуряват комфорт без да са натрапчиви и да заемат твърде много място. Освен това ви съветваме да изберете лек вариант, който да местите лесно в пространството.

Ако, пък, обзавеждате вашата градина ви съветваме да се насочите към по-масивните правоъгълни модели. Изберете голяма, стабилна маса, която ще можете да използвате без притеснения. В този случай можете спокойно да се спрете и на по-тежък вариант, защото се предполага, че едва ли ще се налага да местите масата често.

Какво трябва да имате предвид при покупката на градинска маса?

Това, което грабва вниманието ви на пръв поглед вероятно е дизайнът. И да, разбира се, той е много важна част от избора, но ето на какво още е добре да обърнете внимание…

Материал

Материалът, от който е изработена масата е може би най-важната характеристика, на която трябва да обърнете внимание.

От това зависи колко стабилна и здрава ще е тя и дали е подходяща за вашето пространство.

Един от най-използваните материали за създаване на градински мебели е пластмасата.

Този материал е особено удобен, тъй като е рентабилен и изисква много ниско ниво на поддръжка.

Пластмасовата маса обаче няма да придаде на вашата градина естетическия, привлекателен вид, който желаете. И все пак пластмасовите маси имат предимството да са леки, което ги прави удобни за пренасяне и подходящи за балкон.

Имайте предвид, че пластмасовите маси не са най-качественият вариант, който можете да изберете и вероятността да не се окажат достатъчно здрави и стабилни, колкото ви се иска е висока.

Друг много популярен материал, който се използва за изработване на градински мебели, е металът, особено предвид неговата издръжливост и здравина.

Металът е много по-добър вариант от пластмасата за градински мебели, особено когато се имат предвид предимствата, на които можете да се насладите от този материал. В това число влизат по-голямата трайност и по-стилния външен вид.

Всъщност, трябва също така да се отбележи, че са налични още редица предимства, които металните мебели могат да предложат за вашата градина.

Комфортът се предоставя от стабилността, издръжливостта и лесната поддръжка. Дизайнът им често е класически и стилен. Металните маси често предлагат красиви детайли.

Металните градински мебели имат много предимства, но имайте предвид, че постоянното излагане на слънце може да направи този тип мебели особено горещи.

Но фаворит на повечето домакинства си остава класиката – дърво.

Всъщност този конкретен материал може да създаде перфектния баланс между естетически дизайн, комфорт и устойчиво решение за вашата външна площ.

Освен това, дървото предлага богат набор от дизайни, с които да си осигурите перфектното място за почивка.

Друго предимство, което може да се изтъкне за дървените маси е тяхната солидност. Често дървените варианти са тежки и устойчиви и ще ви осигурят удобство и сигурност. Редно е да споменем, че тежките дървени маси изглеждат много по-стилно и придават хармония на двора.

Лесно се вписват във външната атмосфера и, когато поставите дървената си маса навън, тя несъмнено ще изглежда точно на мястото си. Сякаш винаги е била там.

Форма

Когато избирате каква форма на градинска маса да купите, е много важно да се ръководите от съществуващите форми на вашия външен двор, тераса или широкото вътрешно пространство, където ще седят мебелите.

Ако пространството е кръгло или го определято по-скоро като заоблено, тогава кръглата маса ще допълва пейзажа и ще създава хармония.

От друга страна, ако дворът ви е по-правоъгълен и с по-ясно изразени прави граници, за вас ще е подходяща правоъгълната или квадратната маса.

Друго важно съображение е ограничението на пространството на вашия двор.

Имайте предвид, че маса с кръгла или овална форма ще заема по-малко място от маса с квадратна или правоъгълна форма с подобен размер.

Въпреки това, квадратната или правоъгълна маса може да бъде поставена до стена или в ъгъл, като по този начин ще загубите места за сядане, но пък ще спестите значително място. Или поне ще улесните пространството за придвижване.

Правоъгълните форми са класически вариант за кухненска маса, затова са и удобни, ако ви е необходима маса за хранене. Те изпълват пространството и осигуряват баланс от естетическа гледна точка. Формата им е адаптивна и се вписва лесно във почти всякакъв терен.

Квадратните маси от друга страна са чудесни за отваряне и откриване на вашето външно пространство и предлагат изобилие от дизайни. Основното им предимство е, че осигуряват интимност и са идеални за сядане на малък брой хора.

Кръглите или овални градински маси, пък, са чудесен избор за максимизиране на пространството, предлагат гъвкавост при сядане и са чудесни за общуване. Те са идеални за по-малки вътрешни дворове и градини. Добре използват пространството и изглеждат по-неформални. Недостатъкът на по-големите кръгли маси (8-местни и плюс) е, че хората наоколо може да се чувстват отдалечени.

Размер

Външният вид на вашата градинска маса е важен, разбира се, но първо се уверете, че тя отговаря на вашето външно пространство и предоставя на вас и вашето семейство всички места, от които се нуждаете.

Няма смисъл да имате красив комплект, ако масата няма място за придвижване из пространството или няма достатъчно място за всички гости.

За да прецените какъв размер маса ще ви е необходима трябва да обърнете внимание на свободното пространство в градината.

Градинските маси трябва да позволяват на хората, които седят наоколо да се чувстват удобно и същевременно да оставят достатъчно свободно пространство за движене около нея.

За да осигурите максимално удобство, внимавайте с количеството столове, които поставяте. Хората трябва да имат достатъчно лично пространство за свободно движение. И все пак не поставяйте столовете твърде далеч един от друг, защото това няма да подейства добре на обстановката.

Стил

Дизайнът е може би първата характеристика, на която обръщате внимание, когато избирате вашата маса. Това е напълно нормално, но трябва да бъдете предпазливи.

Не позволявайте мнението ви да бъде разклатено от най-новата мода или тенденция. Не забравяйте, че един добър комплект маса и столове за хранене в градината ще се използва поне 5 до 10 години.

Придържайте се към класически, стилни дизайни и цветове, които ще са актуални за дълго време. За целта избирайте семпли и опростени откъм дизайн модели.

Преди да изберете окончателно помислете как ще използвате масата

Ако вашата градинска маса ще се използва редовно през лятото, тогава изберете дизайн, който да е издръжлив и лесен за почистване.

Помислете какво е усещането да седите на масата, дали ще ви е удобна за дълги периоди и как ще я съчетаете с останалото пространство…

Помислете за какво вие и вашето семейство ще я използвате. Дали за семейни барбекюта, кафе за двама в неделя сутрин и т.н. Това ще ви насочи най-лесно към подходящия вариант.

 

Ако нашите съвети са били полезни и нямате търпение да изберете перфектната градинска маса, не пропускайте да разгледате класическите предложения, които сме подбрали…

1. Градинска маса My GardenКласически модел квадратна маса, подходяща за вашето следобедното кафе. Чудесно се вписва в по-малки пространства, защото е лека и компактна. Перфектна е за поставяне, както на балкони, така и в малка градина, а стъклената повърхност се поддържа лесно.
Купи сега

2. Градинска маса Богдан MiamiМалка и компактна градинска маса, която пък осигурява необходимата стабилност. Предлага се в актуален, но същевременно семпъл дизайн, който ще се впише лесно във всяка обстановка. Ниската височина я прави идеална и за поставяне на декорации.
Купи сега

3. Градинска маса N FurnitureГрадинска маса за шест човека с изчистен и опростен дизайн. Краката са направени от лек метал и са лесни за сгъване, когато не ви е необходима. Масата е идеален избор за събития на открито като градински партита, отворени бюфети, външни мероприятия и сватбени празненства.
Купи сега

4. Градинска маса WoodHouseСтабилна, класическа маса, изработена от масивно иглолистно дърво, която е изключителен избор за всяка градина. Продуктът е много подходящ за големи пространства и ще добави нужната хармония с индивидуалния си, качествен дизайн.
Купи сега

5. Градинска маса Kring BruxellesКръгла маса с елегантен дизайн, която е изработена от висококачествена стоманена конструкция и стъклен плот на вълнички осигуряващ естетически красив вид. Удобна е за поставяне на терасата или на верандата.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Градинска маса TemiСгъваема кръгла масичка за кафе в актуален, минималистичен дизайн. Размерът на масата я прави перфектна за малки пространства, а качествената изработка осигурява стабилност. Модерен вариант за вашето ежедневие.
Купи сега

7. Градинска маса vidaXLТази мозаечна маса ще бъде чудесно допълнение към вашия балкон или градина, служейки като масичка за кафе, върху която да поставите напитката си. Дизайнът е много интересен, а масата гарантира устойчивост и лесна поддръжка.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!