Всички категории

8-те Най-Добри Гребни Тренажори

Гребните тренажори са машини, които ви позволяват да тренирате почти всички мускулни групи от уюта на своя дом и без изобщо да ви се налага да приближавате до река или езеро.


Когато избирате подобен уред е добре да намерите възможно най-подходящия за вас модел – така няма да инвестирате повече пари, отколкото реално има нужда.

Независимо дали сте начинаещи и просто искате уред, с който да тренирате в домашни условия или пък се занимавате с гребане и искате нещо, с което да поддържате форма когато сте вкъщи – бъдете сигурни, че ще намерите подходящ гребен тренажор.

В това ръководство ще ви представим всичко по-важно около избирането на гребен тренажор – така ще можете да направите една по-информирана покупка.

Освен това в края ще ви представим и някои от най-добрите модели на пазара, от които можете да си изберете конкретен.

Как да изберем гребен тренажор

Когато избирате гребен тренажор трябва да си определите бюджет, да прецените колко свободно място имате в дома си и какво точно търсите от дадения уред.

Бюджет

По-евтините гребни тренажори могат да бъдат достатъчно надежден избор, но трябва да имате предвид, че могат да бъдат по-шумни и не използват реалистичен механизъм за съпротивление на водата. Ако вдигнете бюджета си ще можете да вземете по-здрав и издръжлив тренажор с повече нива на съпротивление и по-плавно движение.

Това колко ще похарчите за подобен уред зависи изцяло от личните ви предпочитания и бюджет.

Евтини гребни тренажори

Обикновено струват около и дори под 300 лева и са на незнайни марки. Ако искате такъв тренажор, то първо прочетете потребителски мнения и ревюта в интернет за дадени марки и модели, за да не останете неприятно изненадани накрая.

За начинаещи потребители без опит в гребането, евтин гребен тренажор не сравнително добър вариант.

Среден клас гребни тренажори


Цената на подобен уред в средния клас започва от 300 лева и може да достигне до 2000 лева. Тези тренажори могат да бъдат с въздушно, магнитно или водно съпротивление.

Избирайки такъв уред ще получите повече екстри в сравнение с евтините модели, например избиране степен на съпротивление. Също така можете да очаквате, че машината ще е цялостно по-здрава.

Според това къде в ценовия диапазон попада гребния тренажор от среден клас, той може да има или не допълнителни екстри като изгорени калории, измерване на пулс, вграден екран и други подобни.

Висок клас гребни тренажори

Ако нямате ограничения в бюджета и можете да отделите 2000 лева или повече за гребен тренажор – то тогава навлизате към моделите от висок клас.

За подобна цена можете да намерите уред на реномирана марка, който ще е направен от най-висококачествените материали и ще издържи дълги години употреба. Също така ще получите множество нива на съпротивление, вграден екран, измерване на пулс, изгорени калории, темпо и много други.

Имайте предвид, че най-скъпите гребни тренажори във високия клас достигат до около 10 000 лева – така, че все пак е добре да си определите някакъв бюджет.

Тренажорите в класа могат да имат един или няколко вида съпротивление, например въздушно и магнитно, с възможност за смяна по всяко време. Също така много от тях се свързват към смартфон или друго мобилно устройство чрез специализирано приложение където можете да гледате всички статистики и детайли от тренировките си.

Свободно място

Гребните тренажори са сравнително обемисти и съответно ще трябва да се уверите, че имате достатъчно свободно място за поставянето на такъв.

Освен това трябва да оставите допълнително място около самия уред, за да можете да тренирате безпроблемно.  Има тренажори, които са направени специално за домашно ползване и съответно са по-компактни. Сред тях има наистина впечатляващи модели, които ще напрегнат мускулите ви колкото професионалните, които използвате във фитнеса.

Гребните тренажори са едни от най-обемистите фитнес уреди, което означава, че ще ви трябва доста място за разполагането на един такъв в дома ви.

Уверете се, че имате помещение с достатъчно свободно място.

Имайте предвид, че не ви трябва място само за машината, но и за свободното движение на ръцете и лактите ви докато тренирате.

Ако нямате отделно помещение за фитнес цели и тренировки, може и да искате да прибирате някъде тренажора когато не го използвате.

Някои модели могат да се сгъват за по-лесно съхранение и пренасяне.

Ползи от използването на гребен тренажор


Гребният тренажор е един от малкото фитнес уреди, които могат да натоварят почти всички мускулни групи в тялото и то едновременно. Така бързо и лесно ще можете да направите една наистина пълноценна тренировка в домашни условия.

Използвайки гребен тренажор ще тренирате всички основни мускули в горната и долната част на тялото – раменете, гърба, ръцете и краката.

Сред останалите предимства са:

 • Кардио с нисък интензитет – идеален вариант за хората със ставни проблеми.
 • Загуба на тегло – гребането на тренажор изразходва от 600 до 1000 калории за час.
 • Повишена сила и мускулна маса – тренирате и развивате 85% от всичките мускули в тялото си.
 • Подобрена стойка – винаги оставате добре изправени когато гребете.
 • Повишена издръжливост – физическата активност под каквато и да е форма няма да ви притеснява повече.
 • Основни характеристики на гребните тренажори

  Ръчен или електрически – повечето гребни тренажори са ръчни, но имат дисплеи захранвани от батерия. Ако се спрете на електрически модел ще ви трябва контакт в близост до уреда.

  Дисплей – почти всеки гребен тренажор има вграден дисплей, който показва основна информация като изминало време, дистанция, изгорени калории, темпо и други подобни. Разбира се, по-скъпите модели имат по-големи дисплей, които показват и много повече информация.

  Детайлна информация за тренировките – някои гребни тренажори имат смарт съвместимост и информацията за всяка тренировка може да бъде прехвърлена на мобилен телефон чрез специално разработено приложение.

  Интерактивна помощ – някои модели имат подобна функция като нейната цел е ви помогне да подобрите техниката си на гребане.

  Предварително зададени тренировки – можете да избирате тренировка за конкретна мускулна група или цел ако желаете.

  Възможност за сгъване – отличен вариант ако искате да съхранявате и местите тренажора си когато не се използва.

  Максимално тегло на трениращия – съобразете теглото си с максималното тегло, което тренажорът може да издържи. По-евтините модели издържат по-малко килограми.

  Комфорт на седалката – уверете се, че седалката е достатъчно голяма и комфортна. В противен случай рискувате да изпитвате дискомфорт, което може да се отрази негативно на вашите тренировки и тяхната продължителност.

  Дължина на релсата за седалката – ако сте по-високи от средното, то тогава се уверете, че релсата за нагласяне на седалката е достатъчно дълга за ръста ви.

  Колелца – ако планирате да местите тренажора, то тогава модел на колела ще е най-удачен.

  Педали – при някои модели педалите са фиксирани, докато при други се въртят и по този начин освобождават напрежението в глезените.

  Дръжки – трябва да бъдат сравнително дебели и да имат омекотяване за максимален комфорт.

  Видове гребни тренажори


  Гребните тренажори използват един или няколко вида съпротивление и се класифицират според това.

  Хидравлични гребни тренажори

  Съпротивлението при този вид тренажори се получава при компресирането на течност или въздух от бутало като има възможност за регулиране.

  Тези модели обикновено са с фиксирани дръжки, които позволяват да дърпате само в права линия.

  Предимства:

  • Можете да тренирате цялата горна част на тялото;
  • Отлично се съчетават с други фитнес уреди за получаване на цялостна тренировка;
  • Евтини и компактни.

  Недостатъци:

  • Ограниченото движение пречи да тренирате всички мускулни групи;
  • По-подходящи са за повишаване на мускулната сила и маса, отколкото за кардио тренировки.

  Кабелни гребни тренажори

  Съпротивлението на тези тренажори се генерира от ластичните кабели и нивата му зависят от конкретният модел тренажор.

  Предимства:

  • Едно от най-евтините тренажори;
  • Отлично се съчетават с други фитнес уреди за получаване на цялостна тренировка;
  • Страхотен избор за начинаещи.

  Недостатъци:

  • Съпротивлението не се увеличава значително, дори да гребете по-здраво и бързо, което може да ограничи покачването на мускулна маса.

  Магнитни гребни тренажори  Тези тренажори имат метален маховик и силен магнит се приближава и отдалечава към него. Съответно колкото по-близо е – толкова по-голямо е съпротивлението, и обратното когато се отдалечи.

  Предимства:

  • Сравнително евтини;
  • Плавно гребане;
  • Сравнително тиха работа.

  Недостатъци:

  • Могат да бъдат малко по-тежки;
  • Някои модели са електрически и изискват контакт в близост.
  • Съпротивлението не се увеличава значително, дори да гребете по-здраво и бързо, което може да ограничи покачването на мускулна маса.

  Въздушни гребни тренажори

  Тези модели използват маховик за създаване на съпротивление когато гребете. Колкото по-бързо и силно гребете, толкова по-голямо ще става съпротивлението.

  Предимства:

  • Наподобява гребането във вода много по-точно от магнитните тренажори;
  • Сравнително леки като тегло;
  • Конзолата дава точни данни, защото следи съпротивлението на маховика.

  Недостатъци:

  • Сравнително шумна работа;
  • Променливо съпротивление на база скорост и сила на гребане.

  Водни гребни тренажори

  Тези тренажори са създадени да наподобяват лодка, която се движи по вода. Съпротивлението им се създава от водата, която преминава през резервоар.

  Предимства:

  • Много реалистична гребна тренировка;
  • Изключително тихи при работа;
  • Съпротивлението се увеличава колкото по-бързо и силно се гребе.

  Недостатъци:

  • Доста скъпи като цена.

  Най-добрите гребни тренажори

  Дойде и моментът, в който ще ви представим някои от най-добрите гребни тренажори.

  Просто изберете този модел, който най-добре отговаря на личните ви изисквания, предпочитания и бюджет.

  1. Гребен тренажор Technogym Skillrow  Тренажорът е подходящ за начинаещи, напреднали и експерти. Съпротивлението му е на въздушна основа и механично. Има 13 различни степени на натоварване. Максимално поддържано тегло от 150 килограма. Един от малкото модели, които предлагат високоефективна кардио и силова тренировка за цялото тяло.

  Вграден сензорен екран с диагонал от 7 инча. Блутут свързаност и поставка за мобилен телефон.
  Купи сега

  2. Гребен тренажор Tunturi FitRow 50  Тренажорът е подходящ за начинаещи, напреднали и експерти. Предлага 17 тренировъчни програми и има 16 степени на натоварване. Има 6-килограмов маховик. Конструкция изработена от здрава стомана. За по-лесно съхранение моделът се сгъва.

  Вграден компютър, който измерва време, скорост, пулс и изгорени калории. Максимално поддържано тегло от 120 килограма. Моделът тежи 31 килограма.
  Купи сега

  3. Гребен тренажор DKN Technology R-400  Моделът е подходящ за начинаещи, напреднали и експерти. Симулира гребане в кану. Съпротивлението му е магнитно и има 16 степени на натоварване. Предварително зададени 12 програми за тренировки. Максимално поддържано тегло на трениращия от 140 килограма.

  Теглото на самият тренажор е 63 килограма.
  Купи сега

  4. Гребен тренажор Finnlo Aquon Water Glide  Иновативен гребен тренажор с воден резервоар. Изключително здрава и стабилна конструкция без възможност за сгъване. За по-лесно съхранение може да се изправи когато не се ползва. Удобна подвижна седалка на лагери. Две релси за повече удобство и стабилност. Възможно най-реалистично симулиране на гребане по вода. Възможност за ръчно регулиране на съпротивлението.

  Водният резервоар е изработен от здрав поликарбонат. Висококачествени степенки и ремъци за максимална стабилност.

  Вграден дисплей с батерия, който показва всякакви измервания. Максимално поддържано тегло от 150 килограма. Самият уред тежи 40 килограма.
  Купи сега

  5. Гребен тренажор MASTER V-650  Уредът е идеалният начин да симулирате гребане в домашни условия. С него можете да натоварите всички големи мускулни групи на тялото. Тренажорът ви дава 8 различни степени на натоварване. Има вграден маховик с тегло от 7 килограма. Компютър, който измерва време, брой общо загребвания, брой загребвания в минута, пулс. Вграден дисплей, на който се визуализира информацията. Максималното поддържано тегло на трениращия е 120 килограма. Самият уред тежи 35 килограма.
  Купи сега

  6. Гребен тренажор Finnlo Aquon Evolution  Гребният тренажор има удобна подвижна седалка на лагери. Предлага 16 различни степени на натоварване и има електронен контрол.

  Конструкцията му е сгъваема с колелца за по-лесно пренасяне и съхранение. Възможност за регулиране на степенките с ремъци за краката. Вграден компютър, който отчита изгорени калории, изминато разстояние, натоварване, пулс, загребвания в минута, общ брой загребвания и други.

  Вградени 17 програми за тренировки.

  Ремъчна система за задвижване. Комбинирано магнитно и въздушно съпротивление. Максималното поддържано тегло е 150 килограма. Тренажорът тежи 45 килограма.
  Купи сега

  🔒 Този продукт е заключен! 🔒

  Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

  Loading...

  7. Гребен тренажор MASTER V-350  Тренажорът има стабилна и здрава конструкция от стомана и алуминий. Гребане посредством еластична система с въже. Предлага 4 различни нива на натоварване.

  Моделът има удобна седалка на колела, която се регулира. Вграден компютър, който следи време, брой загребвания, общо загребвания, изгорени калории, време и други.

  Максимално тегло на трениращия от 100 килограма и максимална височина до 180 сантиметра. Уредът тежи 15 килограма.
  Купи сега

  8. Гребен тренажор MASTER V-100  Моделът има механично хидравлична система за съпротивление и възможност за ръчен контрол на натоварването. Вграден екран и компютър, който измерва време, дистанция, изгорени калории и брой загребвания. Максимално тегло на трениращия до 100 килограма.

  Самият тренажор тежи 15 килограма.
  Купи сега

  3.5/5 - (13 votes)
  АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

  Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

  Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

  Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

  Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

  Подобни
  2 Коментари
  1. Някой пише

   Добре де, всички снимки в статията са на тренажори ConceptII, а после ги няма класирани никъде…
   Да не говорим, че има и други наистина професионални модели, които се ползват по целия свят. Да бяхте попитали някой, който наистина се е качвал на тренажор…
   Истинската класация е:
   1. ConceptII, Model D (моделът от четвъртата снимка в статията. Моделът Dinamic от втората и третата снимка не става) – цена около 2500 лв. Най-популярният гребен ергометър на света. Създаден е 1984 г, (Модел А) а от 1988 се организира и Световно първенство на гребен ергометър с машини на тази марка. Разглобяем, сравнително лек и ако не му чупиш или замразяваш монитора, на практика е вечен.
   2. RowPerfect – Цена около 3500 лв. Също доста популярен и използван, защото дава възможност за свободното движение на седалката и краката. Подходящ е обаче за по-напреднали гребци, защото другите няма да се справят с координацията на движенията.
   3. Technogym – нищо по-различно от ConceptII, малко по-добър дизайн, но два пъти по-тежък и 2-3 пъти по-скъп (около 6000 лв). Започнаха да ги правят около 2018 година.
   4. Други НЯМА – всички други изпълнения с хидравлични, водни, механични и всякакви други съпротивления не са подходящи и могат да нанесат повече вреда, отколкото полза. Стават да ги пробвате във фитнеса и толкова.

  2. Лео пише

   Благодаря за уточненията! Точно от такъв съвет имах нужда!!
   Желая Ви Здраве!!!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!