Всички категории

7-те Най-Добри Хендсфри Слушалки

Повечето съвременни смартфони вече нямат жак за слушалки и съответно използването на безжични хендсфри слушалки се превръща в необходимост.


Независимо дали ще използвате слушалките в офиса, вкъщи или докато шофирате – на пазара има прекалено голям избор от марки и модели.

И докато базова хендсфри слушалка може и да ви свърши работа, някои модели предлагат много повече като защита от пот и вода, възможност за свързване към няколко устройства, потискане на шума и впечатляващ звук.

В това ръководство ще ви представим всичко по-важно относно безжичните хендсфри слушалки – така ще можете да направите една по-информирана и правилна покупка.

В края дори ще ви дадем конкретни предложения за някои от най-добрите хендсфри слушалки на пазара към момента.

Предимства на безжичните хендсфри слушалки

Безопасност на пътя

Несъмнено основното предимство на хендсфри слушалките е, че елиминират разсейването от говоренето по телефона по време на шофиране.

Използвайки хендсфри слушалки можете бързо и лесно да приемете обаждане и да говорите по телефона докато шофирате без никакъв риск за безопасността на вас и спътниците ви.

Също така можете да слушате инструкциите на навигацията директно в ухото си без да се налага да поглеждате екрана на телефона си.

Забавление

Повечето безжични хендсфри слушалки позволяват слушането на музика от телефона, а някои модели от високия клас дори позволяват стриймване на музика.

С добро безжично хендсфри ще можете да се наслаждавате на музикално съдържание докато сте в автомобила, в офиса или вкъщи без да ви се налага да използвате телефона си.

Безжично свързванеНесъмнено безжичните хендсфри слушалки нямат недостатъците и ограниченията на кабелните.  Това е голямо предимство, тъй като не трябва да се притеснявате за дължината на кабела, неговото оплитане и евентуално прекъсване.

Видове безжични хендсфри слушалки

Моно

Моно хендсфрито се съставлява от една слушалка и микрофон. Обикновено се използва когато основната цел е разговори без слушане на музика. Обикновено моно слушалката осигурява ясен и отчетлив звук като същевременно е лека и лесна за използване.

Повечето слушалки от този вид са компактни и идеални за целодневно използване на открито. Разбира се, моно хендсфри слушалките могат да се използват и за слушане на музика и друго аудио съдържание, стига да нямате против да го чувате само в едното ухо.

Стерео

Стерео хендсфри моделите се състоят от две слушалки – по една за всяко ухо и могат да влизат в ушната мида или да стоят върху нея според дизайна си.

Дори безжични стерео слушалки, които покриват изцяло ушната мида също могат да се счетат за хендсфри, стига да имат вградени микрофони за разговори. Стерео моделите се използват както за слушане на музика и аудио съдържание, така и за телефонни разговори.

Обикновено предлагат добре балансиран звук и са предпочитани от повечето потребители.

Цени на безжичните хендсфри слушалки

Под 100 лева

Повечето слушалки в този ценови сегмент са моно, но се срещат и стерео модели с по-компромисно качество. За разговори вършат добра работа.

Времето за разговори с едно зареждане е по-малко от седем часа, а самите слушалки издържат около две години експлоатация преди да започнат да правят проблеми. Тези евтини хендсфри слушалки са най-подходящи за кратки разговори, тъй като не са предназначени за продължителна употреба.

Над 100 лева

Безжичните хендсфри слушалки в по-високия ценови сегмент са по-здрави и възпроизвеждат по-чист и качествен звук. Дизайнът на някои стерео модели може да е доста обемист, но това означава по-голяма батерия и съответно по-дълго време разговори.

Топ моделите покриват цялата ушна мида, изключително комфортни са, имат технология за премахване на странични шумове и са идеални както за разговори, така и за слушане на музика. Ако имате по-висок бюджет или изобщо нямате ограничения, можете да бъдете сигурни, че ще намерите невероятни безжични хендсфри слушалки, независимо от предпочитанията и изискванията ви.

Основни характеристики

Безжична свързаност

Всички безжични хендсфри слушалки се свързват чрез Bluetooth, но версиите от 4.0 нагоре са за предпочитане. Това е така защото слушалките, които ги поддържат имат по-силна връзка и качеството на звука е по-добро.
Също така могат да се свържат към повече от едно устройство, включително смартфон, таблет, лаптоп или автомобил. Приоритизирайте хендсфри слушалки, които могат да се свържат поне към две устройства едновременно.

Регулиране

Ако възнамерявате да носите хендсфри слушалките повече време, например през работния ден или по време на дълго пътуване, то тогава изберете модел, който може да се регулира – така ще ви стои максимално удобно на или в ушите.

Повечето хендсфри слушалки тип тапи идват с различни по големина накрайници, така че изберете тези, които пасват най-добре в ушните канали. Но независимо от размера и дизайна на хендсфри слушалките, стремете се да изберете модел, който ви дава възможно най-много опции за регулиране.

Живот на батерията

Препоръчително е да изберете хендсфри слушалки, които издържат над пет часа разговори с едно зареждане.  Разбира се, колкото повече – толкова по-добре.

Така ще сте сигурни, че ще можете да изкарате дългото пътуване или натоварения работен ден преди да се наложи да презаредите батерията.

Допълнителни екстри

Потискане на шума

Безжичните хендсфри слушалки, които поддържат технологията несъмнено имат голямо предимство пред останалите. Благодарение на нея ще провеждате по-чисти и ясни телефонни разговори и ще слушате музика без странични шумове, особено когато сте на открито.

Обхват

Добрите хендсфри слушалки имат голям обхват от поне 10 метра. Така ще можете да говорите дори когато сте отдалечени от телефона или автомобила си без да се губи или влошава връзката.

Микрофони

Обикновено колкото повече микрофони имат слушалките – толкова по-добро е качеството при разговор през тях. Някои модели имат до четири микрофона в слушалка, което означава, че отсрещната страна ще ви чува идеално при всякакви обстоятелства.

Често задавани въпроси

Безжичното хендсфри източва ли батерията на телефона?

Това зависи основно от капацитета и състоянието на батерията на телефона. Обикновено безжичната връзка между двете устройства не се отразява значително на живота на батерията. Повечето модерни смартфони могат да работят и издържат също толкова с включен Bluetooth. 

Провеждането и приемането на телефонни обаждания през безжично хендсфри изисква също толкова батерия, колкото разговор през самия телефон. Ако обаче говорите постоянно или слушате музика с часове, вероятно батерията на телефона ви няма да издържи колкото обичайното.

Какво качество на сигнала мога да очаквам от хендсфрито на открито?

Стига да сте в рамките на обхват между телефона и хендсфри слушалките (обикновено около 10 метра) не би трябвало да изпитвате проблеми с връзката. Все пак имайте предвид, че ако използвате евтино хендсфри, то шансът връзката да има смущения на открити публични места е голям. Освен това препятствия като стени, дървета и стълбове също могат да блокират сигнала.

Могат ли Bluetooth и Wi-Fi връзките да си взаимодействат?

Обикновено това е невъзможно. Двете технологии за безжично свързване са различни, съответно приемат и предават отделни сигнали, които няма как да си взаимодействат. Можете спокойно да използвате Bluetooth и Wi-Fi връзка едновременно без да се притеснявате.

Така например за музика можете да използвате безжичен интернет за по-бърза връзка и същевременно да слушате на безжичните си хендсфри слушалки.

Най-добрите хендсфри слушалки

Дойде и моментът, в който ще ви представим някои от най-добрите модели хендсфри слушалки на пазара. Просто изберете тези, които най-добре отговарят на вашите изисквания и бюджет.

1. Безжично хендсфри Plantronics M70Това безжично хендсфри се отличава с компактни размери и изтънчен ергономичен дизайн. Много леко и приятно за носене дори през целия ден.

Лесен контрол на силата на звука и приемане на обаждания с натискането на един бутон. Функция за пестене на батерията, която гаси слушалката след 90 минути без връзка към устройство.

Хендсфрито има обхват от 10 метра и използва версия Bluetooth 3.0 за безжично свързване.

Може да работи непрекъснато до 11 часа с едно зареждане на батерията.
Купи сега

2. Безжично хендсфри Jabra Talk 5Стилна и удобна безжична слушалка, която се отличава с комфорт, стабилност и изчистен дизайн. Високо качество на изработка типично за марката.

Моделът има обхват от 10 метра и се свързва безжично посредством Bluetooth 2.1 версия. Има функция за намаляване на шума.

Може да работи непрекъснато до 8 часа с едно зареждане.
Купи сега

3. Слушалка Plantronics Explorer 55Универсална хендсфри слушалка, която се свързва безжично към всяко устройство. Моделът е лек и с изчистен дизайн.

Свързаност посредством Bluetooth 3.0. Функция за намаляване на околния шум. Непрекъсната работа до 11 часа само с едно зареждане.
Купи сега

4. Слушалка Jabra BoostБезжична хендсфри слушалка с обхват до 30 метра при идеални условия. Може да се използва с всяко устройство, което поддържа Bluetooth свързаност.

Слушалката има функция за изчистване на гласа. Свързва се посредством Bluetooth 4.0.

Може да работи непрекъснато до 9 часа с едно зареждане.
Купи сега

5. Слушалка Bluetooth V9 ProУниверсална безжична слушалка, която може да се свързва с телефон, таблет, автомобилно стерео и други. Има обхват от 10 метра.

Използва Bluetooth 4.0 за свързване. Отличава се с компактен и гъвкав дизайн.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Слушалка Bluetooth V8 ProХендсфри безжична слушалка с обхват от 10 метра. Универсална е и може да се ползва с всякакви устройства с Bluetooth свързаност. Може да се върже само към едно устройство едновременно и използва версия Bluetooth 4.0.

Отличава се с компактен и гъвкав дизайн. Батерията се зарежда за 1 час и може да работи до 10 часа непрекъснато.
Купи сега

7. Безжично хендсфри Jabra Talk 25Удобна и много стилна безжична слушалка с оригинален дизайн. Ще ви помогне да провеждате разговори с безупречна чистота и качество без да се разсейвате или използвате ръцете си. Може да се свързва с до две устройства едновременно.

С едно зареждане на батерията за около 2 часа слушалката може да изкара до 8 часа непрекъснати разговори.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!