Всички категории

6-те Най-Добри Хидравлични Преси

Всеки занаятчия се нуждае от определени инструменти, за да свърши работата си пълноценно. За обработката на различни видове материали се използват какви ли не средства.

Надали обаче има по-мощен и ефективен уред в областта от хидравличните преси!

Тези невероятни устройства са възможно най-доброто средство за променяне на формата на определени материали. Именно това ги прави изключително популярни в областта на метало- и пластмасообработката, както и други индустриални сфери.

Хидравличните преси са удобни за употреба и безупречни в постигането на крайните резултати. Една подобна машина осигурява възможност на потребителя си да пресова, да щампова, да кове, да извършва монтажни и демонтажни операции и какво ли още не.

Това са мощни и надеждни инструменти, които без проблеми ще се справят с поставената задача.

Производителите на хидравлични преси се стремят да задоволят всички пазарни потребности, на своите потенциални производители. Тъкмо затова разнообразието от модели с различен капацитет и особености нараства постоянно.

Това може да окаже известни затруднения в подбора на точния продукт. Ако искате да се сдобиете с възможно най-добрата хидравлична преса, определена си заслужава да се запознаете с няколко ключови въпроса.

Подготвили сме това ръководство тъкмо за да ви помогнем да се ориентирате в разнообразието от предложения на пазара в момента. В него ще откриете всичко, което трябва да знаете за хидравличните преси, така че няма за какво да се тревожите.

А най-долу дори ще споделим с вас и няколко от най-добрите актуални предложения в областта

Какво представляват хидравличните преси?

Съществуват различни видове преси, с които ще ви запознаем след малко. Така или иначе ключовите елементи на една подобна машина не варират. Основният принцип на работа си остава един и същ.

Всяка преса е съставена от плъзгач, неподвижна основа (т.е. своеобразна работна маса) с направляващи плъзгача елементи, задвижващ механизъм и механизъм за управление.

Основното действие, което една преса извършва, се състои в придвижването на плъзгача към работната маса посредством възвратно-постъпателно движение.

Заготовката, която искате да обработите, бива притисната между двете части на пресата (подвижна и неподвижна). Вследствие на оказания натиск на материала се придава определена форма. Ако владеете достатъчно добре инструмента си, новата форма на обработвания обект ще бъде тъкмо такава, каквато целите да бъде.

Особеното в случая с хидравличните преси е, че при тях целият механизъм се задвижва посредством работни цилиндри, пълни с течност под налягане.

Една хидравлична преса може да бъде оборудвана с един или няколко цилиндъра, съединени посредством специален тръбопровод. В същото време течността, запълваща цилиндрите може да варира. Обикновено се използват различни масла, но в някои случаи и вода може да послужи за извършването на работата.

Механизмът е следният. Върху буталото на цилиндъра се оказва налягане. То от своя страна се предава върху хидравличната течност. На свой ред хидравличната течност пренася натиск върху буталото на пресата, който многократно увеличава силата си и се пренася върху обработвания обект.

Хидравличната преса е устроена така, че относително малката сила, която бива приложена върху буталото на цилиндъра, да нарасне значително и да бъде впрегната в модифицирането на различни материали.

Тези машини са толкова популярни не само поради изключителните си възможности, а и поради факта, че ги реализират изключително лесно. В много от случаите хидравличните преси се оказват по-здрави, по-достъпни, по-леки и в същото време много по-ефективни от останалите модели.

Какви видове хидравлични преси съществуват?

Въпреки че в общи линии всички преси работят благодарение на еднотипен механизъм, на пазара в момента могат да се открият различни видове подобни инструменти.

И сами се досещате, че това не е случайно. Определени типове преса се произвеждат специално за да обслужват определени крайни цели. Тъкмо затова някои инструменти ще се справят с поставените задачи, докато други дори няма да имат шанса да се опитат.

Различните видове хидравлични преси могат да бъдат класифицирани според различни критерии. Различията помежду им обаче са по-важни от класификацията.

В тази секция ще ви запознаем с основните видове хидравлични преси. Когато ги проучите, със сигурност ще знаете кой от тях може да ви свърши работа, и кой от тях можете да си позволите да подминете, без да се замисляте.

Вертикални и хоризонтални хидравлични преси

Хидравличните преси могат да се разделят на два основни вида в зависимост от начина, по който са конструирани. Двата вида преси могат да бъдат дефинирани като вертикални и хоризонтални.

Вертикалните хидравлични преси са по-разпространения вид. И сами се досещате, че се наричат вертикални поради ориентацията на движение на техния механизъм.

Те се използват предимно в областта на машиностроенето и за ремонтни дейности. Тези машини се справят доста добре навсякъде, където се налага пресоване и избиване на определени детайли и заготовки.

Хоризонталните хидравлични преси от своя страна ориентират движението на целия си механизъм хоризонтално. Те се използват за най-различни операции, повечето от които обаче са свързани преди всичко с огъване и изправяне на различни детайли и конструкции.

В повечето случаи подобни машини се управляват изключително лесно. Тъкмо затова за пълноценната работа с тях обикновено е достатъчен и само един човек.

Хидравлични преси с просто, двойно и тройно действие

Хидравличните преси, които се откриват на пазара в момента, могат да бъдат класифицирани и според начина си на въздействие върху обработваните обекти. Така те се разделят на преси с просто, двойно и тройно действие.

Пресите с просто действие могат да се използват за най-различни дейности, свързани с щамповането на различни материали. Това може да включва щанцоване, рязане, огъване и др.

Този вид преси се наричат така, тъй като разполагат с един плъзгач и осъществяват дейността си благодарение на него.

От друга страна, хидравличните преси с двойно действие работят с помощта на два независими плъзгача. Движението на плъзгачите се осъществява напълно самостоятелно. Те са разположени един в друг – единият е външен, а другият вътрешен.

Външният плъзгач изпълнява пресоващи функции, докато вътрешният се явява изтеглящ.

Въпреки че плъзгачите на подобни модели могат да се движат независимо, в много от случаите се налага тяхното да бъде обединено. Разбира се, нищо не възпрепятства подобни операции – двата плъзгача могат съвсем спокойно да се придвижват и заедно.

Хидравличните пресите с двойно действие намират най-различни приложения. Въпреки това най-често се използват за изтеглянето на листов материал, както и за формоизменящи или разделителни цели.

Може би вече и сами се досещате, че хидравличните преси с тройно действие работят с помощта на три плъзгача. В повечето случаи става въпрос за два горни плъзгача и един долен, който извършва изтегляне в противоположна посока.

Подобни прецизни модели се използват преди всичко за сложно и дълбоко изтегляне на различни листови детайли.

В общи линии всички хидравлични преси могат да бъдат задвижвани както с помощта на една или повече помпи, така и благодарение на акумулаторен механизъм.

Какво трябва да вземете предвид, когато си избирате хидравлична преса?

Е, вече сте запознати с основните видове хидравлични преси. Да се ориентирате в тях, при всички положения е първото нещо, което трябва да свършите.

Ако искате да си изберете възможно най-добрата машина обаче, определено си заслужава да помислите над още няколко ключови въпроса. Хидравличните преси си имат куп характеристики и особености, на които със сигурност си заслужава да обърнете внимание.

Познавайки ги, ще можете да се ориентирате по-добре в многообразието от предложения и да отсеете доброто от посредственото. В крайна сметка целта е да се сдобиете с точно онова, от което имате нужда.

Размер

Размерът на хидравличната преса е едно от първите неща, които при всички обстоятелства трябва да съобразите, когато подбирате точния модел.

На пазара в момента можете да откриете сериозно разнообразие от предложения, чиито размери се различават значително. Вероятно и сами си давате сметка, че по-малките модели ще ви свършат работа за едно, но със сигурност няма да ви дадат възможност да вършите с тях абсолютно всичко.

На практика никоя хидравлична преса няма да ви предложи абсолютно универсално приложение. Именно затова е важно да подбирате внимателно.

Когато става въпрос за размерите на една хидравлична преса, обикновено се говори за размера на работната маса, за работната височина на машината и за цялостните ѝ габаритни размери.

Имайте предвид, че хидравличните преси поначало са сравнително обмени инструменти. Тъкмо затова е необходимо да разполагате с подходящото работно пространство, в което да можете да позиционирате подобно масивно тяло.

Съобразяването на работното пространство с цялостните размери на машината са само първата стъпка. От размерите на работната маса и работната височина на новата ви придобивка ще зависят и размерите и особеностите на материалите, които имате възможност да обработвате.

Естествено, с по-голяма хидравлична преса много по-лесно можете да манипулирате различните метални листове. Модифицирането на по-малки обекти обаче може да се окаже по-скоро затруднено от прекомерно големите размери на уреда.

Преценете какво точно имате намерение да обработвате с помощта на хидравличната си преса. Съобразете се с пространството, с което разполагате. Така със сигурност ще имате възможност да си осигурите хидравлична преса с точните размери.

Дизайн

Вече познавате основните видове хидравлични преси. Трябва да си дадете сметка обаче, че много от тях могат да бъдат проектирани по различен начин.

В наше време са се формирали няколко основни дизайна хидравлични преси. Разбира се, по време на търсенето си е възможно да попаднете на какви ли не модели. Повечето от тях обаче почти със сигурност ще отговарят на един от тези най-популярни типове.

C-Frame хидравличните преси се наричат така, понеже формата на техните рамки наподобява буквата “C”. Те са популярни още като рамка с празнина (на англ. Gap Frame).

Тъкмо този отличителен дизайн е това, което прави подобни модели толкова популярни.

Подобни машини обикновено заемат пространството от пода до тавана. Те могат да ви осигурят невероятно сила. В същото време обаче са подходящи преди всичко за ситуации, в които се изискват по-скромни размери на леглото (т.е. работната маса), а също и по-нисък тонаж.

Един от другите изключително популярни дизайни е този на H-Frame хидравличните преси. Тяхната рамка отново е проектирана по уникален начин, който ги прави особено подходящи за работа с по-дълги парчета метал.

Същевременно обаче H-Frame хидравличните преси си имат и други особености. Техните системи работят при по-ниско налягане и по-ниска температура на маслото. Тъкмо това прави работата с тях значително по-ефективна и в пъти по-безопасна от тази с останалите модели.

Съществуват и специализирани хидравлични преси за изправяне. Те се срещат доста често и постигат блестящите си резултати благодарение на равномерно разпределения натиск върху обработвания обект.

По време на търсенето си може да попаднете и на така наречените преси с флуидни клетки. Те са популярни още като преси с торби, тъй като за работата си използват гъвкави мехури, пълни с течност.

Те са проектирани специално, за да оформят метални обекти по нестандартен начин. Благодарение на страхотното налягане се справят просто перфектно с работата си.

Тонаж

Тонажът на една хидравлична преса се отнася до количеството мощност, необходимо за нейното използване.

Разнообразието при различните продукти е наистина главозамайващо. Можете да попаднете на модели, които работят при тонаж от 1 тон. В същото време обаче тонажът на множество хидравлични преси надхвърля 5000, дори 7000 тона.

Тези числа обаче без проблеми могат да продължат да растат. Всъщност най-голямата преса в света разполага с тонаж, който възлиза на цели 50000 тона.

Така или иначе обаче, ако досега сте използвали механична преса, надали ще имате нужда от прекалено много тонаж. Въпреки това винаги е препоръчително да се стремите към възможно най-високите стойности.

Каквато и дейност да извършвате с хидравличната си преса, възможно най-високият тонаж винаги е препоръчителен.

Необходимият тонаж за обработването на определени обекти може да варира и зависи от множество фактори. В това число могат да влязат здравината на материала, неговите размери, неговата дебелина и много други.

Възможно е тонажът на вашата хидравлична преса да варира в процеса на работа. Така например при дълбоко изтегляне ходът на пълна мощност на машината ще редуцира тонажа ѝ.

Трябва да имате още нещо предвид. Една дейност е допустимо да може да се извърши и със значително по-малък тонаж от очаквания.

Представете си, че обработвате определени материали само при тонаж от 100 тона. В същото време обаче е допустимо същите материали да могат да бъдат обрабтовани при 75 или дори 50 тона. Никога няма да разберете, ако не сте опитвали.

За ваше щастие, почти всички хидравлични преси ви позволяват да регулирате техния тонаж. Той може да се настрои бързо, лесно и удобно с голяма точност за всяка конкретна работа.

Така или иначе тонажният таван е онова, което трябва да вземете предвид по време на търсенето си.

Капацитет

Капацитетът на една хидравлична преса се свежда преди всичко до нейната производителност. Колкото по-широки възможности ви предлага тя, за толкова по-капацитетна може да се мисли.

Въпросът с капацитета на хидравличните машини опира преди всичко до две техни ключови характеристики. Става въпрос, от една страна, за работната скорост на машината, а от друга, за дълбочината на нейните движения.

На пазара в момента ще попаднете на хиляди хидравлични преси, които ви предлагат работната скорост на обикновена механична машина.

По принцип има голяма вероятност с механична преса да успявате да работите по-бързо върху фиксиран обект. Именно затова в много от случаите тези обикновени модели са все още предпочитани.

По-новите хидравлични преси обаче могат да ви осигурят наистина страхотни условия за работа. С подобен уред имате шанса да постигате целите си изключително бързо и ефективно, без да се изискват кой знае какви усилия от ваша страна.

Няма да ви се налага да се напрягате излишно и постоянно за дреболии. Машината ще ви помогне да настроите хода и да проследите мястото с най-голям тонаж бързо и удобно.

Що се отнася до дълбочината на хода, тя може и да не надвиши 0,5 мм, ако определите долната граница с краен превключвател. Множество съвременни модели ще ви позволят да ги настроите спрямо собствените си предпочитания.

Фиксирането на избрано от потребителя налягане обикновено води до еднородни крайни резултати.

Ако искате да сте максимално прецизни с дълбочината на хода обаче, определено си заслужава да помислите за “целуващи” се блокове.

Както казахме, капацитетът на една хидравлична машина може да зависи от множество фактори. Тъкмо затова е необходимо да вземете всички тях предвид, когато подбирате точния за себе си модел.

Работна мощност

Имайте предвид, че е изключително важно да съобразите работната мощност на хидравличната си преса с онова, за което имате намерение да я използвате. При всички положения трябва да подберете бъдещия си помощник спрямо конкретното му приложение.

Ефектът от удара върху обработвания обект с хидравлична преса може да не се различава особено от този с механична. И при двата типа машини обаче могат да се наблюдават определени ограничения.

Така наречените падащи чукове и механичните преси обикновено се справят по-добре с обработката на по-меки бижута и по-остро режещи действия. Пълният удар на хидравличната преса обаче от своя страна е в състояние да произведе много по-добри резултати при дейности като дълбоко изтегляне и др.

Има много малко случаи, при които прилагането на 100 тона хидравлична сила произвежда кой знае каква разлика.

Така или иначе бъдете внимателни, когато подбирате хидравличната си преса. Погрижете се да се възползвате от работната ѝ мощност максимално.

Съобразете работната мощност на машината с особеностите на обектите, които имате намерение да обработвате, и със сигурност ще останете доволни.

Качество

Ако имате намерение да извършвате само по-леки задачи, е напълно възможно да сте готови да се задоволите и със значително по-малка хидравлична преса.

Имайте предвид обаче, че винаги ще съществуват 10-тонови хидравлични цилиндри с H-образна рамка, които са способни да се справят и с доста по-сложни и взискателни металообработващи задачи.

Съществуват хидравлични преси, проектирани специално за леки натоварвания. С тях обикновената работа тече напълно пълноценно и спокойно. От друга страна обаче, съществуват и доста по-сериозни машини, които ви предлагат почти универсално приложение.

Така или иначе, с каквото и да имате намерение да се снабдите, ви препоръчваме винаги да се стремите към възможно най-висококачественото предложение. То ще ви гарантира безпроблемна работа и перфектни крайни резултати.

Когато се оглеждате за точната за себе си хидравлична преса, винаги е добре да отделите внимание на няколко ключови фактора. Ще насочим вниманието ви към най-важните компоненти от една хидравлична преса, на базата на които можете да сравнявате различните модели.

По време на търсенето си винаги обръщайте внимание на конструкцията на рамката. Проверете нейните размери, твърдост и дебелината на опората ѝ.

Задължително е също да проверите състоянието на цилиндрите, както и максималното налягане в системата. Оценката на мощността, работната скорост и дълбочината на хода също в никакъв случай не са за пренебрегване.

Бъдете сигурни, че сте проверили всичко това, и сте се спрели на възможно най-доброто предложение. С него си гарантирате не само перфектни резултати, но и спестени главоболия вследствие на неудовлетворителни такива.

Аксесоари

Въпреки че хидравличните преси си имате едно централно приложение, ще се изненадате с колко различни аксесоари можете да оборудвате новата си придобивка.

Постоянната технологизация на света не оставя встрани тези огромни машини. Тя се грижи за това да направи употребата им максимално улеснена и функционализирана. Ограниченията постоянно биват превъзмогвани и допълнителните аксесоари имат възможността да превърнат работата с хидравлична преса в същинско удоволствие.

Можете да се снабдите с множество аксесоари, които значително ще подобрят използването на новата ви придобивка.

Сред тях са: улесняващи и интуитивни за употреба тъчскрийн контроли, плъзгащи се подпори и въртящи се индексни маси, възглавници, изхвърлящи цилиндри, превключватели за обръщане на разстоянието и налягането, сервосистема с обратна връзка за прецизен и последователен контрол на хода, електронни светлинни завеси…

Редът от аксесоари може да продължава да расте неимоверно. Надали обаче имате нужда от всички тези екстри. Разбира се, единствено от вас зависи доколко искате да технологизирате хидравличната си преса.

Така или иначе, обективно погледнато, някои аксесоари си заслужават много повече от други.

Така например някои модели вървят заедно с широка гама от допълнителни контроли. Колкото повече контрол имате над машината си, толкова по-добре. Повече контрол означава повече прецизност, значително по-голяма производителност и в крайна сметка полза от определен уред.

Определени сигнални системи също могат да се окажат особено полезни. Преждевременните сигнали от страна на машината могат да ви спестят немалко допълнителни средства и време в съвместната ви дейност.

Също така имайте предвид, че при подаването на обекти към пресата, вероятно ще се нуждаете от допълнително подаващо устройство. То обикновено се захранва отделно и се свързва към контролния панел на машината.

Ако цялата тази система е автоматична, всички обработвани предмети ще бъдат поставени на точното място в точния момент.

Могат да се открият множество видове подаващи системи. В това число влизат въздушното подаване, подаването с ролка, тегличи и др.

Цена

Естествено, каквато и покупка да ви предстои да направите, въпросът винаги опира до цената на продуктите. А цените на хидравличните преси могат да варират между няколко стотин и няколко хиляди лева.

Тъкмо заради големите разлики в цената на моделите е необходимо да знаете как да подберете възможно най-доброто за съответната сума. Преценете точно от какво се нуждаете и това ще ви позволи да се ориентирате в многообразието от продукти значително по-добре.

Ако разполагате с ограничен бюджет, ви препоръчваме не да се ограничавате, а да знаете от какво да спестите. Внимателно си помислете дали се нуждаете от всички допълнителни аксесоари, за които можете да се сетите.

По-добре подберете само онези от тях, от които наистина имате нужда. Всичко останало би се превърнало просто в излишен разход.

В същото време е от основно значение винаги да се стремите към възможно най-качествените продукти, които можете да си позволите. Те ще ви гарантират безпроблемна работа и в същото време ще ви осигурят възможно най-добрите крайни резултати.

Повярвайте ни, некачественият продукт със сигурност ще затормози работата ви. В същото време разходите ви по него могат да се окажат значително по-големи.

Висококачествената хидравлична преса е инвестиция, която ще ви служи дълго време. Единствено от вас зависи да подберете възможно най-доброто.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за хидравличните преси, както обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Хидравлична преса GUDE


Тази хидравлична преса, произведена от GUDE, ви осигурява натиск от цели 12 тона. Ходът ѝ възлиза на точно 63 см, които могат да ви позволят да обработвате някои наистина обемни обекти. Буталото ѝ е високо 14 см. Можете да настроите работната повърхност в 8 различни позиции, които значително разширяват функционалността на машината. Размерите на цялата система са 123 х 58 х 50 см, а теглото ѝ е около 50 кг. Тя е изцяло на ваше разположение и е готова да свърши всичко, което ѝ възложите като задача.
Купи сега

2. Хидравлична преса vidaXL


Хидравличната преса на vidaXL е значително по-компактна с размери от порядъка на 40 х 32 х 74,5 см. В същото време машината е по-лека и е може би един от най-достъпните модели, на които ще попаднете. Системата разполага с две настройки, а капацитетът ѝ възлиза на 6 тона. В комбинация със стабилната ѝ конструкция това ви позволява да я използвате в множество различни ситуации, сред които отстраняване и поставяне на втулки, лагери, шарнирни кръгли и универсални ролки и зъбни колела.
Купи сега

3. Хидравлична преса Geko


Тази хидравлична преса тежи едва 23 кг и е проектирана специално за пружини. Системата поддържа пружини с диаметър между 102 и 380 мм, като максималният диаметър на компресираната пружина може да достгине до цели 40 см. Машината се използва изключително удобно, с ергономична крачна помпа и педал за източване. Към дължината на пружината е адаптирана специална 7-степенна настройка, която да ви свърши работа в почти всяка ситуация. Силата на натискане на хидравличната преса възлиза на 1 тон. Работният ѝ обхват се помества между 21 и 57 см, а работата ѝ на задвижване възлиза на 32 см.
Купи сега

4. Хидравлична преса RAIDER RD-HP04


RAIDER са произвели специализираната хидравлична преса RD-HP04 с товароносимост от порядъка на 20 тона и работна височина, възлизаща на цели 85 см. За да бъде максимално комуникативна, тази машина е оборудвана и с манометър за измерване на налягането по всяко време. Цялата конструкция тежи малко над 85 кг и е изключително стабилна и надеждна. Тази хидравлична преса намира страхотно приложение в монтажните и демонтажните дейности, както и в огъването и изправянето на различни метални елементи.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Хидравлична преса MAMMUTH


Висококачествената хидравлична преса на MAMMUTH поддържа една идея по-висока пазарна цена. Това обаче в никакъв случай не е случайно. Конструкцията е много устойчива и може да ѝ се доверите напълно. Системата тежи близо 60 кг, а размерите и възлизат на 500 х 790 х 1080 мм. Капацитетът на тази машина възлиза на цели 12 тона. Буталото ѝ е с дължина от 175 мм, а размерите на гнездото ѝ възлизат на 510 х 18 мм. Тази хидравлична преса е проектирана специално за обработката на по-фини елементи и може да се справи в общи линии с всичко, пред което я изправите. В комплекта е включена и специалната стабилизираща стойка.
Купи сега


6. Хидравлична преса Unicraft WPP 75 E


Тази вертикална хидравлична преса е от съвсем различна категория. Unicraft WPP 75 E тежи близо 500 кг и е един наистина мащабен уред. Само височината ѝ възлиза на близо 2 метра. С натиск от цели 75 тона тази хидравлична помпа има почти универсално приложение. Буталото ѝ може да се движи както по вертикала (с ход от 25 см), така и по хоризонтала (с ход от 26 см). Работното налягане на системата варира между 7,5 и 8,5 бара. В същото време работният ѝ обхват е изключително широк и възлиза на 170 х 884 мм. Двустепенната хидравлична ръчна помпа върви заедно с С цилиндър, който е заменяем. Масата за пресоване може да се регулира височинно. В същото време производителите са се погрижили да направят този инструмент максимално безопасен. Буталото може да бъде спряно във всяка една позиция, за да ви осигури максимална сигурност в процеса на работа.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!