Всички категории

7-те Най-Добри Хладилници Side by Side

Хладилниците са част от ежедневието на всяко едно обичайно домакинство. Понякога обаче конвенционалният електроуред се оказва недостатъчен и нефункционален спрямо нуждите на своите потребители.

Ако искате нещо по-различно, обемно и удобно, значи сте попаднали на правилното място – хладилниците side by side са тъкмо за вас!

Предлагани в множество различни варианти, тези хладилни гиганти са един прекрасен избор, стига да разполагате с достатъчно място за тях. Вместимостта им е много по-голяма от тази на обикновения хладнилник. Освен това са проектирани така, че да разпределите охладените и замразените си храни максимално удобно.

Няма защо да се колебаете! Когато прочетете статията ни и сами ще се убедите защо хладилниците side by side са толкова страхотни. Неслучайно доста настоятелно тези модели си завоюват сериозна популярност на съвременния пазар.

Разнообразието от продукти, което се предлага в момента, обаче може да бъде и доста подвеждащо. Колкото и да са невероятни, хладилниците side by side далеч не са подходящи за всеки дом.

Подготвили сме това ръководство, за да ви запознаем с всичко, което трябва да знаете за тези електроуреди. Когато се запознаете с него, ще установите дали хладилниците side by side пасват на условията в дома ви и как да подберете точния за себе си продукт.

А за ваше максимално удобство, най-отдолу ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения в областта, които подбрахме специално…

Какво представляват хладилниците side by side и кои са основните им предимства?

Хладилниците side by side са значително по-обемни от конвенционалните си конкуренти.

Това, което ги отличава от обикновените хладилници, обаче се отнася най-вече до начина, по който са проектирани.

Обикновено тези електроуреди разполагат с две отделения, достъп до които получават благодарение на две врати, отварящи се в противоположни посоки.

В повечето случаи лявото отделение е предвидено изцяло за фризера, докато дясното ви осигурява хладилно пространство.

Встрани от огромното пространство, предоставено изцяло на ваше разположение, най-голямото предимство на този тип хладилници се свежда до удобството на достъпа, който ви предлагат.

Благодарение на двете отделения е еднакво лесно да достигнете както замразената, така и охладената си храна.

Най-често използваните хранителни стоки и напитки имате възможност да държите на нивото на очите си за максимално удобен достъп.

Междувременно продуктите, които не използвате толкова редовно, можете спокойно да разпределите по долните рафтове на двете отделения.

Ако ви се налага да съхранявате по-голямо количество хранителни продукти, тогава хладилницте side by side са идеалният избор за вас. Независимо дали замразени, или охладени, всички те ще бъдат винаги на ваше разположение.

Никак не е приятно да не разполагате с достатъчно пространство в хладилника си…

С хладилниците side by side никога повече няма да мислите за алтернативни методи на съхранение!

За какво трябва да помислите преди да се сдобиете с хладилник side by side?

Уверени сме, че и сами виждате колко страхотни са хладилниците side by side.

Те определено ви предлагат страхотен набор от положителни характеристики, които твърде често ги превръщат в по-добър избор от обикновените хладилници.

В много от ситуациите обаче условията в дома ви може да не отговорят на претенциите на хладилниците side by side. В тази секция ще насочим вниманието ви към всичко, за което трябва да помислите предварително. Адекватните съображения обикновено са следвани от удовлетворително резултати.

Ако съобразите няколко ключови неща преди изобщо да се насочите към хладилниците side by side, ви гарантираме, че ще останете доволни от стореното.

Вашето пространство

Имайте предвид обаче, че огромният обем на тези хладилници е както най-голямото им предимство, така и най-сериозният им недостатък. Ако не разполагате с достатъчно пространство и подходящи условия в дома си, подобен модел може просто да се окаже неподходящ за вас.

Хладилниците side by side са наистина големи електроуреди. Просто е задължително да прецените внимателно пространството, с което разполагате, преди изобщо да се заловите с избора на конкретен модел

Помислете си къде точно би било подходящо да позиционирате новата си придобивка.

Съобразете се с това, че и от двете страни на хладилника трябва да има достатъчно пространство. Отварянето на вратите и маневрирането ви около тях (често с различни купи или нещо подобно в ръка) трябва да се осъществява спокойно и безпрепятствено.

Трябва да се погрижите също и да оставите на хладилника си достатъчно вентилационно пространство. Хладилниците и фризерите произвеждат немалко количество топлина, която може да доведе до прегряване на уреда, ако няма къде да отиде.

Необходимият минимум от разстояние за вентилация варира при различните модели. Така или иначе обаче по около 2 см от двете страни и по 3 см отгоре и отзад би трябвало да бъдат напълно достатъчни.

Освен това имайте предвид, че масивният електроуред все някак трябва да стигне до кухнята ви. Проучете внимателно какви са размерите на хладилника, който сте избрали. Така ще имате възможност да прецените дали новата ви придобивка изобщо има шанс да стигне до предвиденото място.

Надали искате да се приберете вкъщи с покупката си само за да установите, че не можете да прекарате хладилника през вратата си.

Ако отговаряте на изискванията, които хладилниците side by side имат към едно домакинство, тогава вече можете да си позволите да предявявате претенции към различните модели.

Дизайнът на вашата кухня

Разбира се, по-важно е да намерите на бъдещия си хладилник подходящо място, както и да му осигурите достатъчно пространство наоколо, така че да го използвате безпроблемно. Чисто пространствената съвместимост на един хладилник side by side с вашата кухня обаче, не единственото, на което трябва да обърнете внимание.

Преди да се насочите към магазина в търсене на подходящия продукт, помислете си добре какво всъщност си представяте. Все пак надали искате новата ви придобивка да стои неестествено на фона на останалата обстановка в кухнята ви.

Можете да започнете съображенията си от цветовата съвместимост. В повечето случаи по-големите задължителни електроуреди в една кухня като печка, хладилник, миялна машина и пр. могат да си позволят да не се съобразяват толкова с останалите цветове наоколо.

На преден план излиза тяхната функционалност, а не естетическо въздействие. Тъкмо затова често тези кухненски компоненти е добре да се съгласуват цветово помежду си.

Така те се обединяват в една детайлна композиция от електроуреди и могат да се впишат подобаващо във всяка кухня.

Разбира се, все пак можете да проявите цветови предпочитания към тези хладилниците и печките си. В повечето случаи тези предпочитания се свеждат до избора между светли и тъмни електроуреди.

В случай че искате всичко в кухнята ви да е под ваш контрол обаче, можете да помислите за вграждането на хладилника си. Така ще имате възможност да превърнете масивния електроуред в естествена част от интериора си, която да напомня по-голям шкаф.

Повечето съвременни продукти така или иначе изглеждат доста добре и ви предлагат достатъчно опции за съчетаемост. Бъдете внимателни в преценката си и се възползвайте от възможностите, които производителите ви предлагат.

Вашият бюджет

Независимо за какво става въпрос, когато ни се налага да правим покупки бюджетът винаги е определящ за нашия избор. В много от случаите тъкмо той се оказва онзи ключов фактор, който натежава във везните на един или друг продукт.

Хладилниците по принцип не са сред най-евтините предмети, с които човек може да се сдобие. Що се отнася до моделите side by side, трябва да отбележим, че по-големият им обем често върви ръка за ръка с по-високите им цени.

Имайте предвид обаче, че вероятността да ви се наложи да си купувате различен хладилник всяка година е просто нищожна. Електроуредите от този порядък са инвестиция, която обикновено се прави веднъж или най-много два-три пъти в едно конкретно жилище.

Тъкмо затова в много от случаите си заслужава да отделите малко повече средства за покупката на бъдещия си хладилник. В много от случаите това може да се окаже определящо за това доколко доволни ще останете от новата си придобивка.

Така или иначе, преди изобщо да се заловите с търсенето на точния за себе си продукт, най-добре би било да определите ясно своите бюджетни граници. По този начин автоматично ще започнете да изключвате голямо количество от предложенията, на които ще попаднете.

Преценете внимателно на какво точно държите в един хладилник side by side. Така ще установите от какво можете да лишите бъдещата си придобивка. По този начин ще имате възможност да намалите цената на продуктите, към които насочвате вниманието си, за сметка на повишаването на тяхното качество.

Бъдете разумни и със сигурност ще останете доволни!

Какво друго трябва да вземете предвид при избора на хладилник side by side?

Е, вече сте направили предварителните съображения относно покупката на един хладилник side by side. Какво обаче следва?

Тези електроуреди си имат значително количество особености и характеристики, на които си заслужава да обърнете внимание.

Когато вземете предвид основните положения, със сигурност ще имате възможност да изберете точния за себе си продукт.

Размер

Ако сте обърнали подобаващо внимание на предната секция, вече със сигурност сте наясно колко сериозно значение има размерът на един хладилник side by side и колко определящ може да се окаже той за крайния ви избор. Сега обаче ще се постараем да ви дадем малко повече конкретна информация.

Размерът на хладилниците side by side обикновено варира някъде между 550 и 800 литра вместимост.

Имайте едно наум, че колкото по-голям е един хладилник, толкова повече енергия ще изразходва по време на работата си. Именно затова е необходимо да подберете точния размер, който да отговаря на нуждите на вашето домакинство.

Разбира се, навиците на всички ни са различни. Някои хора предпочитат да държат хладилниците си винаги заредени, докато други съхраняват в тях само най-необходимото.

Като цяло всичко над 500 литра би трябвало да бъде подходящо за едно обикновено 4-членно семейство. Това, разбира се, изключва всички особени и извънредни случаи, които могат да модифицират конкретните ви нужди.

Така или иначе, ако това не е първият ви хладилник, вероятно и сами сте наясно горе-долу от какъв обем имате нужда.

Ако се колебаете между два размера, ние ви препоръчваме да се насочите към по-големия. Няма нищо по-неприятно от това да не ти достига място в хладилника. Освен това – малко допълнително пространство никога не е излишно, в случай че посрещате гости и ви се налага да разполагате с повече хранителни стоки.

Впрочем имайте предвид, че ако искате да си спечелите малко допълнително място, подвижните рафтове са просто задължителни. С тяхна помощ можете спокойно да модифицирате пространството вътре в машината, така че да го оптимизирате спрямо потребностите си.

Естествено, колкото повече – толкова повече. Добре е да се насочите към най-големия възможен хладилник, но най-добре е да се съобразите с бюджета и потребностите си.

Температура и влажност

В общи линии всички хладилни устройства би трябвало да създадат подходящи условия за максимално дълго съхранение на хранителни стоки. Тъй като това е основната им цел, те се грижат нивата на температурата и влажността да бъдат оптимални.

Разбира се, неизбежно някои модели се справят със задачата си значително по-добре от други.

Повечето хладилници side by side ви осигуряват лесен и удобен контрол върху нивата на температурата. Съвременните модели обикновено ви предлагат подобна регулация с помощта на интуитивен LED дисплей.

По-модерните хладилници дори разширяват възможността ви за контрол, позволявайки ви да зададете различни температури в определени зони от хладилното пространство.

Някои модели например ви предлага специално отделение за охлаждане. То е идеално за поддържането на месо и други нетрайни продукти по-свежи за по-дълъг период от време.

Съществуват и хладилници, които предоставят на своите потребители специализирана опция за охлаждане на напитки. С тяхна помощ можете бързо да приведете шампанското или виното си в идеалната температура за сервиране.

По подобен начин някои фризери имат възможност за турбо замразяване. То е предвидено за изключително бързо замразяване на храни, които са наскоро вкарани в камерата.

Другият ключов фактор за пълноценното съхранение на хранителните ви стоки, се свежда до нивата на влажност, които един хладилник може да ви предостави.

Влажността влияе най-вече върху свежестта на плодовете и зеленчуците ви. Тъкмо затова повечето модели разполагат със специално отделение за плодове и зеленчуци, в което нивата на влажността са по-специализирани.

По-модерните хладилници обаче ви предлагат възможности за прецизна настройка на точните нива на влажност в електроуреда. Можете да ги оптимизирате, за да отговарят идеално на необходимите ви за съхранение на конкретни плодове и зеленчуци условия.

Листните зеленчуци например имат нужда от повече влага, за да не увяхват. Тиквата, чесънът, лукът и др. обаче тъкмо напротив се съхраняват по-добре при по-малко влага.

Енергийна ефективност

Вече ви споменахме, че колкото по-голям е един хладилник, толкова повече енергия ще му бъде необходима, за да поддържа пълноценни условия за съхранението на хранителните ви стоки.

Разбира се, някои модели са по-икономични от други. За да не натежи на сметките ви за ток, е важно да си потърсите такъв хладилник side by side, който да ви предложи максимална производителност при минимален разход на енергия.

Това съотношение обаче не винаги е особено лесно определимо. Тъкмо тук като верен съветник на купувача на помощ идват международните оценки за енергийна ефективност.

В описанието на повечето модели ще откриете тази информация като буквени и знакови означения. Те могат да ви кажат доколко подобаващо се представя даден продукт според международните стандарти и системи за проверка.

Естествено, колкото по-висок е енергийният клас на определен хладилник, толкова по-добре.

Често високият енергиен клас върви ръка за ръка и с по-високата цена на даден продукт. Това обаче не бива да ви притеснява прекалено, тъй като енергийната ефективност на конкретния хладилник със сигурност ще ви се изплати постепенно с времето.

Ако искате да бъдете максимално икономични обаче, можете да си потърсите и специални свръхикономични хладилници. Можете да се оглеждате за модели с еко режими на работа или режим на работа при почивка.

Тези опции позволяват на хладилника ви да пести енергията си максимално, и са особено подходящи, когато определен уред не се използва толкова често.

Разбира се, сами трябва да прецените дали определен продукт си заслужава цената. Само имайте едно наум, че понякога по-изгодното предложение излиза по-солено впоследствие. (Естествено, това твърдение може да се формулира и в обърнат вариант.)

Функции и приспособления

Вече ви споменахме за част от функциите, които един хладилник side by side може да ви предложи. Сега обаче ще се опитаме да съберем всичко останало от този аспект, на което си заслужава да се обърне внимание.

Вероятно ви се е случвало да не можете да откриете нещо в недобре осветен хладилник, нали? Тъкмо затова ще започнем от осветлението на вашия хладилник, тъй като то в никакъв случай не бива да се пренебрегва.

Някои хладилници са проектирани с вътрешно осветление точно по задния си панел. По този начин рафтовете се осветяват далеч по-ефективно спрямо стандартното осветление, позиционирано в горната част на хладилника.

Освен това ви препоръчваме да се насочите към хладилниците с LED осветление. То е по-ефективно енергийно и освен това отделя значително по-малко топлина. Това е страхотно предимство, тъй като дори леки температурни колебания могат да повлияят злощастно върху уж добре съхраняваната ви храна.

Някои модели ви предлагат и възможност за осветление във фризера, което определено също е от полза.

Що се отнася до рафтовете на един хладилник, най-добре е те да бъдат регулируеми и стъклени. Вече знаете колко полезно може да ви бъде малко допълнително място, организирано изцяло според вашата подредба на рафтовете.

Имайте предвид обаче, че стъклото се почиства по-лесно, по-здраво е и освен това допринася за задържането на студения въздух. Тъкмо това го прави предпочитаният материал в този случай.

Освен това ви съветваме да се оглеждате за рафтове със защита от разливане по долните етажи. Предпазните мерки никога не са излишни.

Много от съвременните хладилници ви предлагат опция за дозиране на филтрирана вода и лед от предната страна на едната от двете врати. Това със сигурност е удобна и функционална екстра, но може значително да повиши цената на определен продукт. Освен това прави и без друго масивния уред още по-обемен.

Врати

Искаме да ви обърнем специално внимание на един сравнително нашумял въпрос, отнасящ се до вратите на един хладилник.

Разбира се, вратите на вашия хладилник са от сериозно значение за неговото цялостно качество. Те трябва да бъдат лесни за отваряне и затваряне, като разполагат с удобни дръжки. В същото време обаче тяхната функция е да изолират вътрешната част на хладилника ви, като се уплътняват максимално по ръбовете.

Тъкмо затова е важно вратите на вашия бъдещ хладилник да бъдат от наистина високо качество. В противен случай може би ще ви се насъберат ядове заради трудно отваряне, недобро съхранение на храни и напитки, както и (не бива да се пропуска!) повишаването на разхода на енергията.

Като материал за врати на хладилник неръждаемата стомана напоследък е доста нашумяла, и то най-вече от естетическа гледна точка.

Подобни врати действително предлагат плътна изолация на температурата вътре и същевременно са доста издръжливи. Имайте предвид обаче, че този материал е сравнително тежък и има някои недостатъци, на които ще обърнем внимание след малко.

Погрижете се да си подберете хладилник side by side, изработен от качествени материали, за да не останете разочаровани впоследствие.

Дизайн

Надяваме се по-рано да е станало ясно колко важно е вашият бъдещ хладилник да се вписва добре в кухнята ви.

Когато заговорихме за неговите врати обаче, някак естествено ни идва да преминем в по-голяма конкретика към въпросите, засягащи дизайна и естетическото впечатление, което даден модел може да ни осигури.

Това е така, тъй като днес хладилниците обикновено се оказват под някаква форма сраснати с останалата част от кухненската композиция. По този начин на практика единствено вратите им остават на разположение, за да предизвикат впечатление и да допринесат за цялостната атмосфера в кухненското пространство.

Сега ще се върнем на въпроса с неръждаемата стомана, който повдигнахме по-рано. Този материал е станал изключително популярен в наши дни, тъй като предлага един елегантен и чист вид. Имайте предвид обаче, че неръждаемата стомана е склонна да събира пръстови отпечатъци и петна.

Някои модели се справят с този проблем, предлагайки на потребителите си устойчива на пръстови отпечатъци или матирана неръждаема стомана. Други пък просто ви предлагат в допълнение към себе си специален комплект за почистване и поддръжка на вида.

Ако сте привърженици на уютните магнити по хладилника, трябва да имате предвид, че моделите с покритие от висококачествена неръждаема стомана са немагнитни. Ако сте се насочили към нещо подобно, ще ви се наложи да се лишите от възможността за залепване на магнити.

Що се отнася до формите на вратите, в повечето случаи хладилниците се произвеждат с леко извити врати. Някои модели от по-висок клас обаче могат да ви предложат идеално плоска фасада за още по-елегантно излъчване.

Разбира се, освен от неръждаема стомана, можете да намерите и хладилници side by side във всякакви други цветове. Можете да изберете между бяло, черно, по-бледо или тъмно сребристо и др.

Подбирайте внимателно и не забравяйте – вграждане на хладилника винаги е опция!

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за хладилниците side by side, както обещахме, ще споделим с вас няколко от най-добрите предложения на пазара в момента, които подбрахме специално…

1. LG Door in Door GSJ760WBXV


Представяме ви един изключително елегантен черен хладилник side by side, произведен от LG. Този модел е самото лице на лукса. Произведен е със специално инокс покритие и капацитет от 600 литра, а освен това е оценен с енергиен клас А+. Уредът се управлява от специален сензорен екран, който ви дава информация за неговото състояние. Проектиран е така, че да бъде максимално интуитивен и удобен за употреба, като същевременно ви осигурява максимално пространство и минимална загуба на енергията. Множество допълнителни екстри и настройки се грижат за пълноценното му функциониране.
Купи сега

2. Samsung RS66A8100S9/EF


Хладилникът side by side Samsung RS66A8100S9/EF е едно почти двойно по-достъпно предложение спрямо предходното. Този електроуред разполага с капацитет от около 650 литра. Проектиран е така, че ви дава възможност да избирате измежду 5 режима на работа, които да направят използването на хладилника максимално практично спрямо вашите нужди. Можете да превърнете едното отделение в хладилник или фризер по всяко време. Освен това имате възможност да изключите едното от двете отделения, когато то не ви е необходимо, за да пестите енергия. Иновативен, елегантен и достъпен едновременно – този хладилник side by side е страхотен!
Купи сега

3. Star-Light SSIM-516FISS


Този хладилник side by side работи с помощта на специална инверторна технология, която значително намалява консумацията на енергия и увеличава живота на компресора. Разполага с капацитет от 516 литра, както и диспенсър за лед и вода. Благодарение на технологията No Frost няма да ви се налага да се тревожите за периодичното размразяване на хладилника. Функцията Super Cooling пък ви дава възможност бързо и ефективно да охладите определени хранителни стоки. Когато пък ви се налага да отсъствате за по-дълъг период от време, можете да включите режима “Почивка” и ще бъдете максимално икономични.
Купи сега

4. Gorenje NRS9182VX


Gorenje NRS9182VX е един стилен и функционален хладилник side by side. Той ви предлага почти 400 литра хладилно пространство и още 200 литра капацитет на фризера. Разполага с диспенсър за вода, както и автоматичен ледогенератор. Пространството вътре в хладилника е организирано страхотно – на ваше разположение са предоставени различни отделения за съхранение и 5 стъклени лавици, осветени от приятна LED светлина. С помощта на удобния дисплей можете да регулирате режима на работа. Имате възможност да се възползвате от функциите за бързо охлаждане и бързо замразяване, както и Total No Frost системата.
Купи сега

5. Whirlpool WQ9 B2L


Този хладилник side by side е още едно елегантно и доста привлекателно предложение, оценено с енергиен клас А+. Горната му част представлява хладилник, а долната – фризер. 6 SENSE технологията му ще се погрижи температурата да бъде винаги в идеално състояние за пълноценното съхранение на вашите храни и напитки. На ваше разположение е предоставена опция за бързо замразяване, както и две отделно No Frost системи, които се грижат за образуването на леда. Можете да се възползвате и от специалното гъвкаво отделение Flexifreeze, което може да се адаптира към предпочитанията ви и да поддържа самостоятелна температура.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Hotpoint E4D B C1


Хладилникът side by side Hotpoint E4D B C1 е сравнително малък и се възползва по-скоро от елегантния дизайн на side by side моделите, а не толкова от възможността за осигуряване на по-големи обеми съхранително пространство. От друга страна 400 литра са напълно достатъчни за едно по-малко домакинство. Уредът си остава изключително функционален. Разполага с функции за бързо замразяване и бързо охлаждане. Освен това поддържа температурата си пълноценно, включително с помощта на вътрешния вентилатор. Total No Frost технологията му пък се грижи за образуването на неприятния лед и ви освобождава от занимаване с него.
Купи сега


7. Candy CHSVN 174X


Този хладилник side by side е едно стилно и елегантно произведение на Candy. Оценен е с енергиен клас А++ и предоставя на вашето разположение над 500 литра капацитет. По него няма нищо излишно – фин електронен панел ви информира за състоянието му и ви позволява да се възползвате от настройките. В същото време вътрешното пространство и на хладилника, и на фризера, е оптимално организирано, така че да ви бъде максимално удобно за употреба. Всичко вътре е осветено от нова Sky Led осветителна система. На ваше разположение е предоставена No Frost системата, както и всички необходими отделения и подотделения.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!