Всички категории

25-те Най-Добри Идеи за Подаръци за Златна Сватба

Всички си мечтаят за любов, която трае цял живот

Е, някои двойки имат това щастие и успяват да стигнат до “златна сватба”!

Ако се чудите какво представлява “златната сватба”, така се нарича 50-годишнината от началото на брака.

Във всяка държава има различни поверия и традиции, свързани с конкретните годишнини. Според правилата, златната сватба трябва да се отпразнува шумно и да наподобява максимално истинската сватба отпреди 50 години.

Несъмнено това е един от най-важните юбилеи за всяка двойка и заслужава да бъде споделен с всички близки и приятели.

Разбира се, както на оригиналната сватба всеки поканен идва с подарък за младоженците, гостите на годишнината също трябва да подготвят нещо специално за двойката.

Всяка сватбена годишнина е символизирана от определен материал, както в случая символът е златото. Според традициите най-удачно е гостите да подаряват предмети, изработени от въпросния материал.

Разбира се, това не е задължително и може да се спрете на множество други полезни или красиви предмети, които да очароват вашата приятелска двойка.

Ако сте поканени на подобно празненство и се чудите какъв подарък да купите – имате късмет!

В следващите редове ще ви представим няколко съвета, за да подберете най-добрият подарък. След това сме ви подготвили и някои идеи, които ви препоръчваме да обмислите внимателно.

Да започваме!

Какво трябва да имате предвид при избора на подарък?

Както вече споменахме, главното правило при избора на подарък за годишнина е той да е изработен от конкретния материал.

Разбира се, никой не очаква да подарите чисто злато на вашата близка двойка.

Въпреки това, ако подберете предмет, в който има поне малко злато, това ще покаже, че имате около за детайла и наистина сте се постарали.

Освен това, щом двойката празнува 50 години брак, то със сигурност става дума за хора, които имат изграден вкус и са видяли доста от живота.

Препоръчваме ви добре да обмислите какво точно допада на съпрузите и от какво имат нужда. Ако не ги познавате добре, задължително се допитайте до техен по-близък човек.

Не на последно място, преценете доколко личен искате да бъде подаръка.

Мнозина се притесняват, че подаръкът им няма да влезе в употреба или че двойката вече разполага с подобен предмет.

Това може и да е така, но именно личното послание или интересният детайл ще отличат вашия подарък и ще го направят специален. Именно затова се постарайте да придадете и личен акцент към предмета, независимо какъв е той.

А сега нека пристъпим към някои от най-подходящите подаръци за златна сватба…

1. Позлатена икона


Иконата е подарък, който никога няма да остане недооценен. Макар в днешно време доста двойки да сключват само граждански брак, ритуалът в църквата носи специално значение и е дори по-вълнуващ и символичен.
Освен, че има златни елементи по нея, иконата позволява и голяма свобода. Някои залагат на по-обемна икона, подходяща за закачане в дома на двойката. Други решават да подарят две еднакви малки икони на всеки от съпрузите, които те да носят винаги със себе си.
Обмислете добре и светецът, който ще бъде изобразен на иконата. Света Богородица е покровителка на дома и децата и е подходящ лик за всеки повод. Освен нея, други закрилници на дома са Света Петка, Свети Стилиян, Свети Мина и Свети Архангел Михаил.
Купи сега

2. Сувенир


Статуетките и изобщо всички украшения за дома са изключително подходящи за подаръци за годишнина. Освен, че носят конкретна символика и често са изградени от определен материал, те могат да имат и лично значение.
Препоръчваме ви да подберете сувенир, който има връзка с някоя закачка, която имате със съпрузите. Така със сигурност ще оставите впечатление у двойката, която ще се досеща за вас, винаги когато мине покрай украшението у дома.
Купи сега

3. Златна монета или кюлче


Продължаваме със златните предмети, които са най-подходящи за 50-тата годишнина от сватбата. Монетата е дребен, но символичен подарък, който двойката може да остави на показ у дома или да носи със себе си за късмет.
Разбира се, можете да се спрете и на монета или кюлче по поръчка и върху тях да изобразите лицата на съпрузите или послание, което искате да им предадете.
Купи сега

4. Семейна фотосесия


Ако двойката е била заедно през последните 50 години, то вероятно съпрузите са успели да съградят семейство. В случай, че имат голямо поколение, една фотосесия, която да събере всички членове на рода, ще бъде оценена по достойнство.
Нищо не може да се сравни с щастливите моменти и спомените, които споделяте с близките си, затова можете да зарадвате двойката именно с тази възможност.
Купи сега

5. СПА процедури за двама


Разбира се, съжителството между двама души и поддържането на брака не е лесна задача. Можете да помогнете на двойката да се отпусне, като я зарадвате с ваучери за релаксиращи процедури. Така ще им помогнете да си починат, да забравят за проблемите и да се насладят на споделеното преживяване.
Освен това, подобен тип процедури са и доста полезни за здравето, така че съпрузите ще останат доволни от такъв подарък.
Купи сега

6. Екскурзия


Ако двойката е с по-приключенски дух, ви препоръчваме да заложите на екскурзия до някое родно кътче, а защо не и в чужбина.
Някои от най-ярките спомени се създават именно на път, а посещаването на нови места винаги ободрява човека и обогатява светогледа му. Не се колебайте да им подарите нещо по-нестандартно – все пак се живее само веднъж.
Купи сега

7. Картина


Възможно е някой от съпрузите да е почитател на изкуството. В такъв случай, играйте на сигурно и зарадвайте двойката с красива картина на техен любим художник.
Произведението може да бъде закачено у дома и да им напомня за вашия жест към тях. Освен това, всяка картина е уникална и носи конкретно послание и символика, така че тук възможностите ви са неограничени.
Купи сега

8. Златни бижута


Една от традициите, която отличава 50-годишнината от сватбата е подмяната на халките. Както добре знаете, при сключването на брак, съпрузите си разменят халки, които трябва да носят в знак на отдаденост един към друг. Някои двойки заменят тези халки със сребърни по време на “сребърната” сватба, тоест на 25-тата годишнина.
Когато настъпи “златната” сватба е прието съпрузите да си разменят нови златни пръстени. Старите обикновено се завещават на децата и символизират постоянството и вечната връзка на родителите.
Доста често разходите по новите пръстени се поемат от близките, затова се поинтересувайте дали някой вече не се е заел с тази задача. Ако никой все още не е поел задължението, давайте смело напред – съпрузите ще ви останат благодарни.
Купи сега

9. Стенен часовник


Времето лети, когато си с човека, когото обичаш. Съпрузите, които празнуват 50 години брак, със сигурност ще се съгласят с това твърдение. Е, стенният часовник е един прекрасен подарък, с който двойката да ви запомни.
Препоръчваме ви да се насочите към елегантен продукт със златни орнаменти, за да се впишете в темата.
Купи сега

10. Свещник


В перфектната връзка романтиката никога не си отива, но за целта и двамата съпрузи трябва да полагат усилия.
Можете да им помогнете, като им подарите елегантен свещник, който да краси дома и трапезата им. Така ще ги мотивирате да си организират романтична вечеря на свещи и да им припомните красивите моменти от началото на връзката им.
Купи сега

11. Библиотека


Представете си колко знание и споделен опит са събрали двамата съпрузи през последните 50 години. Вероятно дори имат любими книги, които са чели заедно.
Доста подходящ подарък за любителите на литературата е библиотеката, която да краси спалнята или всекидневната им. На нея те могат да подредят както книги, така и снимки с любимите хора или сувенирите от минали пътувания.
Купи сега

12. Глобус – бар


За толкова дълъг брак, съпрузите са посрещали множество гости, а всеки домакин знае колко трудно е да създадеш перфектната обстановка за парти. Стилният бар, в който двойката да съхранява бутилките алкохол, ще очарова посетителите на дома им и ще бъде повод за разговори.
Освен това, този подарък е и доста практичен и значително ще улесни вашите близки в подготовката на всеки домашен празник.
Купи сега

13. Хубав алкохол


Още един подходящ подарък за почитателите на алкохола е бутилка от любимата им напитка. Независимо дали са почитатели на твърдия алкохол или на лекото питие, качеството на подаръка със сигурност ще бъде оценено по достойнство.
Препоръчваме ви внимателно да се запознаете с личните предпочитания на двойката и да се допитате до продавачите в магазина, за да сте сигурни, че бутилката ще бъде изконсумирана с удоволствие.
Купи сега

14. Сет за алкохол


Колкото и качествен да е един алкохол, преживяването става още по-приятно, ако го пиете от стилна чаша. Всяко добро уиски или вино заслужава да се съхранява в красива гарафа, а още по-добър вариант е да снабдите двойката и с чаши със същия дизайн.
Така ще оставите траен спомен и съпрузите винаги ще си спомнят за вас, когато използват комплекта и се наслаждават на любимото си питие.
Купи сега

15. Чаен комплект


Все пак, не всички пият алкохол, затова трябва да помислите и за друг вариант. Тук решението е именно комплектът за чай. Чаят е универсална напитка с множество полезни свойства – някои я използват за отпускане, други – за сгряване, а трети я предпочитат само заради ободряващия вкус.
Елегантният комплект от чаени чаши и чайник ще бъде от значителна полза за всеки почитател на напитката и несъмнено ще влезе в употреба още при първото посрещане на гости у дома.
Купи сега

16. Сервиз за хранене


Освен за напитките, всеки уважаващ себе си домакин ще посрещне гостите си с вкусни ястия. Неслучайно професионалните готвачи отделят време на “плейтването” – външният вид на храната е от огромно значение.
Тук идва ролята и на чинията, в която е поставено ястието. Ще помогнете значително на двойката, ако я снабдите с нов комплект от красиви чинии и купи, които да използват на специални поводи и с любимите хора.
Купи сега

17. Прибори за хранене


Вероятно сте забелязали, че особено в домовете на по-възрастните приборите за хранене изглеждат напълно еднакво. Това не е изненада, тъй като преди време те са се правили по един и същ начин.
Е, защо не подарите на двойката нов комплект от елегантни прибори, които да използват на всяко хранене? Можете да сте сигурни, че подобен подарък няма да остане в кутията и всеки ден ще им бъде от полза.
Купи сега

18. Спално бельо


Всеки човек има нужда от добра почивка, а това може да стане най-добре в удобна постеля. Качественото спално бельо гарантира не само комфорт и хигиена, но и стилна обстановка в помещението. Тук отново разполагате с огромна свобода в избора на продукти.
Можете да заложите на двуцветно бельо в любимите нюанси на съпрузите или да ги изненадате със скъпа и ефирна материя, върху която е удоволствие да лежиш.
Купи сега

19. Домакински уред


За 50 години съпрузите най-вероятно са успели да се сработят и да намерят начин да поддържат домакинството. Още един уред, който да им помага в тази задача, никога не е излишен. В днешно време пазарът е пълен с модерни и нестандартни устройства и машини за готвене, чистене или комфорт.
Дори двойката вече да разполага с даден уред, не се обезкуражавайте! Замяната с нов винаги носи своите предимства, така че нямате повод за притеснение.
Купи сега

20. Шах/табла


Понякога именно състезателният дух на съпрузите дърпа връзката напред. Той става повод за забавни съревнования между съпрузите и ги кара да не падат духом при първия проблем в брака.
Можете да подхраните това чувство като подарите на празнуващите комплект от шах и табла. Надали има човек, който не може да играе поне една от двете игри, а и подобен подарък може да се използва и от други близки на двойката.
Купи сега

21. Фотоапарат


Вече споменахме колко са ценни красивите спомени, които двойката е създала по време на брака. Ако им подарите фотоапарат ще ги улесните значително и занапред, а те със сигурност ще ви бъдат благодарни.
Препоръчваме ви да съобразите устройството с техническите познания на съпрузите и да заложите на професионален продукт със сложни функции, само ако сте сигурни, че двойката ще се справи с него.
Купи сега

22. Фотоалбум


След като уловят моментите в кадри, двойката най-вероятно ще иска и да ги прояви на хартия. Стилният фотоалбум, който ще им подарите, несъмнено ще им бъде от полза и ще им напомня за вас всеки път, щом го отворят.
И не забравяйте за златното правило – тук също може да заложите на албум със златни орнаменти, който да се връзва с празничния повод.
Купи сега

23. Растение


Малко неща могат да освежат дома като растенията. Освен, че служат за декорация, те пречистват въздуха и внасят усещане за простор в жилището. Ако някои от съпрузите си пада по градинарството или просто обича красивите цветя, не се колебайте да подарите на двойката именно такъв подарък.
Препоръчваме ви да се запознаете със символиката на конкретното растение, както и дали домът на празнуващите предлага подходящите условия за отглеждането му.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

24. Домашен любимец


Независимо дали двойката има деца или не, верният домашен любимец няма как да бъде заменен. В случай, че съпрузите нямат алергии към козина и имат възможност да отглеждат животно в дома си, подаръкът ви няма да има равен.
Разбира се, най-добре е да осиновите любимеца от приют, вместо да го купувате, защото така, освен да зарадвате двойката, ще дарите и ново семейство на животното.
Купи сега

25. Декоративен фонтан


Последното ни предложение е леко нестандартно, но все по-често срещано във всеки модерен дом.
Ромонът на течаща вода може да успокои съзнанието и да помогне на човек да се отпусне, затова декоративните фонтани са перфектната придобивка за дома. С негова помощ ще внесете късче от природата в помещението и ще направите обстановката в дома на съпрузите по-свежа и уютна.
Купи сега

Е, това бяха нашите предложения, с които да зарадвате вашите близки на тяхната “златна сватба”!

В случай, че все още не сте намерили подходящ продукт, можете да откриете и още идеи за подаръци, които са подходящи за всяка годишнина.

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!