Всички категории

8-те Най-Добри Инверторни Климатици

Поддържането на възможно най-приятната температура е от ключово значение за цялостния уют в дома ни. Когато въпросът опре до терморегулаторите обаче, винаги се оказваме изправени пред решението какво отоплително или охладително средство да изберем.

В света ни все още битуват митовете, че климатиците далеч не са най-икономичното решение, че влияят на доброто качество на въздуха и какво ли още не.

Е, съвременните технологии отдавна са надживели подобни клиширани и неистинни представи!

Днешните климатици ви предлагат перфектната регулация на температурата и грижа за цялостната атмосфера в дома ви. В същото време високите сметки за ток, които вървяха заедно с по-старите модели, вече отдавна не са актуални.

Климатиците са се превърнали в едно от най-икономичните средства за отопление и определено най-ефективното средство за охлаждане.

Ако сте обърнали внимание на няколко каталога или сте попаднали на каквито и да е реклами, свързани с климатици, при всички обстоятелства сте срещали термина “инвертор”.

Какво обаче представлява въпросната инверторна технология и защо инверторните климатици са толкова популярен избор в наши дни? Подготвили сме това ръководство тъкмо за да ви дадем отговорите на тези въпроси.

В него ще откриете цялата необходима информация за инверторните климатици, за техните предимства и особености. След като се съобразите с всичко ключово, на което предстои да ви обърнем внимание, при всички положения ще имате възможност да изберете възможно най-подходящия за себе си модел.

За да ви улесним максимално, най-долу дори ще споделим с вас няколко от най-добрите актуални предложения в областта…

Какво представляват инверторните климатици и как работят?

Всичко по реда си – какво точно представляват инверторните климатици и защо са толкова популярни?

Краткият отговор на този въпрос е, че инверторните климатици са толкова популярни, защото представляват надеждна климатична технология. Те контролират скоростта на компресорния мотор на климатичната система, като същевременно се грижат за непрекъснатото оптимизиране на температурата в дома ви.

Инверторите контролират честотата на енергията, която се подава към двигателя на компресора в климатичния блок. Моторът на компресора работи, за да поддържа и регулира скоростта на въртене на компресора.

Това е важно, понеже именно скоростта на въртене на компресора се грижи за климатичния поток на системата. По този начин се управляват максимално адекватно процесите на охлаждане и отопление в конкретното пространство.

Инверторите разполагат с променлива честота. Това означава, че с тяхна помощ можете да контролирате лесно скоростта както на охлаждането, така и на отоплението.

По този начин имате възможност да разпределите равномерно отоплението или охлаждането с течение на целия процес.

Моделите от най-висок клас превръщат инверторната технология в най-търсената на пазара в момента.

Това е така, защото инверторните климатици допринасят за оптималното понижаване на отоплителните и охладителните разходи.

В същото време инверторните системи се грижат да бъдат максимално надеждни, което означава минимални изнервящи повреди и съответно поддръжка.

Огромната изкусителност на инверторните технологии произтича не просто от намаляването на консумативните разходи. На практика това огромно намаляване на енергийната консумация осигурява на подобни устройства максимално дълъг живот.

Именно тези особености на инверторните климатици ги превръщат в добра инвестиция, която гарантирано ще намали разходите ви в дългосрочен план.

Да, със сигурност ще ви се наложи да отделите известна сума допълнителни средства за покупката на подобен модел. Тя обаче при всички обстоятелства ще ви се отплати в бъдеще.

Инверторен или неинверторен климатик да изберете?

Вече знаете как работи инверторната технология. При всички положения, тя е сред най-ефективните отоплително-охладителни технологии, които се предлагат на пазара в момента.

Така или иначе обаче не е единствената. Ако сте решили да се снабдите с климатик, в процеса на търсене със сигурност ще попаднете както на множество инверторни, така и на множество неинверторни модели.

Разбира се, и двата типа климатици си имат както купища предимства, така и серия недостатъци. Кой от двата в действителност си заслужава да изберете, ще зависи единствено от вас и вашите собствени потребности.

За да бъдем максимално обективни, в тази секция ще се постараем да ви запознаем с основните предимства и ключовите недостатъци както на инверторните, така и на неинверторните климатици.

Инверторни климатици

Инверторната технология е изключително интелигентна. Климатици, които работят с нейна помощ, всъщност печелят най-много от специализирания си компресор.

Компресорът поначало се грижи за трансформацията на охлаждащия газ в течност. Именно вследствие на този процес всъщност можете да се насладите на температурните условия, които един климатик може да ви създаде.

Така или иначе инверторните климатици, както вече знаете, работят с помощта на контролируем компресор. Той се адаптира спрямо температурата в помещението и работи по-усилено или по-пасивно, за да увеличи или намали температурата.

Инверторните климатици засичат температурата в помещението с помощта на термостат и правят необходимото, за да я поддържат в оптимално състояние. Но необходимото и нищо повече!

Подобни модели на практика свеждат работата си до абсолютния минимум, който ще ви гарантира идеалните условия в помещението.

Тъкмо затова инверторните климатици се оказват много по-функционални и енергийно ефективни спрямо своите неинверторни конкуренти. Както вече ви споделихме, те със сигурност ще ви помогнат да намалите разходите си за електричество, докато в същото време ще се самосъхранят за макисмлано дълъг период от време.

Не бива да пропускаме обаче, че намалените разходи по електричество означават по-природосъобразен работен процес. Всъщност инверторните климатици използват между 30 % и 50 % по-малко електрическа енергия от своите конкуренти.

В същото време именно благодарение на гъвкавия и адаптивен компресор, инверторните климатици се оказват сред най-ефективните уреди на пазара.

Така или иначе и неинверторните модели ще се справят доста прилично с поддържането на определена температура. Със сигурност обаче това ще се случи за сметка на определени условия, с които просто ще ви се наложи да се съобразите.

Може би единственото положение, при което инверторните климатици отстъпват на неинверторните, се отнася до тяхната цена. Специализираната технология излиза по-солено при първоначалната покупка, инсталирането ѝ също е една идея по-скъпо.

Съветваме ви обаче да мислите това като инвестиция, която ще ви се изплати с времето.

Неинверторни климатици

Неинвенторните модели все още успяват да запазят своята популярност сред потребителите благодарение на ниските пазарни цени, които поддържат. Най-достъпните климатици, на които можете да попаднете, при всички положения ще бъдат от неинверторен тип.

На практика с тяхната първоначална достъпност горе-долу се изчерпват техните ключови предимства.

С неинверторните климатици нямате възможност да контролирате работата на компресора. Подобни модели успяват да регулират температурата в помещението единствено като работят на пълна мощност или не работят изобщо.

Сигурни и сами си давате сметка, че въртенето на компресора винаги с пълна скорост означава, че нивата на шума, които работата му произвежда, ще бъдат по-високи. В същото време ще бъдете принудени да слушате постоянното включване и изключване на компресора.

Тъй като тази особеност на неинверторните климатици редовно нарушава установената шумова ситуация в дадено помещение, за някои хора това може да се окаже особено напрягащо и досадно.

Освен това именно поради спецификата на начина, по който работят, неинверторните климатици имат склонността да изразходват повече енергия от необходимата. Това означава, че при всички положения, ако разполагате с подобен модел, работата му ще се отрази по-скоро неприятно на сметките ви за ток.

Издръжливостта на даден електрически уред е неизбежно зависима от начина, по който работи. Именно понеже неинверторните климатици имат навика да “се напъват” повече от необходимото, продължителността на живота им е значително по-ниска от тази на инверторните.

Както вече ви споменахме, инверторните модели се представят по-гъвкаво и продуктивно. Въпреки това обаче в крайна сметка неинверторните климатици също ще съумеят да се погрижат за поддържането на желаната температура в помещението.

В крайна сметка нещата опират до няколко въпроса. От една страна, е важно да сте наясно с това колко средства сте готови да инвестирате в бъдещия си климатик. От друга страна, определено има значение дали шумът от включването и изключването на компресора ви дразни, или не му обръщате внимание.

Какво трябва да вземете предвид, когато си купувате инверторен климатик?

Да, инверторните климатици може да са по-скъпи от своите алтернативни конкуренти, но сме сигурни, че и сами си давате сметка колко си заслужават инвестицията. След като сте се изкушили от техните страхотни възможности обаче, проучването тепърва започва.

В крайна сметка не всеки инверторен климатик ще ви свърши читава работа. Ако не сте достатъчно критични към бъдещата си покупка, може да се окаже, че вашата инвестиция далеч не е толкова сполучлива, колкото сте се надявали.

Инверторните климатици си имат куп характеристики и особености, на които определено си заслужава да отделите подобаваща доза от вниманието си.

За ваше щастие ние сме тук тъкмо за да ви разясним ситуацията. В тази секция ще откриете цялата необходима информация за инверторните климатици. След като внимателно се запознаете с нея, гарантирано ще имате шанса да подберете възможно най-добрия продукт според собствените ви нужди.

Капацитет

На пазара в момента се предлагат най-различни модели в изключително широк капацитетен диапазон. Можете да попаднете както на невероятно мощни, така и на минимално производителни инверторни климатици.

Как тогава да разберете точно от климатик с какъв капацитет имате нужда?

Разбира се, необходимата производителност на вашия бъдещ климатик може да зависи от ужасно много фактори. Такива са например географската област, в която се намира помещението ви, изгледа на прозорците, размерите на прозорците, общият брой на термо източниците и какво ли още не.

Обменът на топлинна енергия във вашето помещение зависи от всичко това. Ние обаче няма да ви изнасяме лекция по термодинамика, а ще насочим вниманието ви към най-важното съображение, което трябва да направите.

Тъй като България се намира в сравнително балансирана климатична област, най-важният фактор, с който трябва да съобразите капацитета на бъдещия си климатик, се свежда до размерите на вашето помещение.

И сами се досещате, че колкото по-голямо е дадено помещение, от толкова по-мощен климатик ще имате нужда. Ако се снабдите с твърде слаб уред, той просто няма да свърши работата си адекватно. В същото време обаче ще повиши сметките ви за ток, тъй като ще се опитва да постигне непостижимото.

Да се снабдите с прекалено мощен инверторен климатик, също не е особено добра идея. Ще инвестирате значителна сума в доста сериозна машина, чийто потенциал в крайна сметка няма да използвате.

Всичко опира до това да съобразите внимателно избора си на инверторен климатик с размерите на вашето помещение.

Ако разполагате с помещение, чиято площ не надвишава 20-ина квадратни метра, между 2 и 2,5 kW ще ви свършат идеална работа. Между 20- и 40-квадратните помещения обаче се нуждаят от между 2,5 и 5 kW.

40 до 60 квадратни метра изискват между 4 и 6 kW, a 60 до 80 квадратни метра – между 5 и 7 kW.

Енергийна ефективност

След като вече сте подбрали точния капацитет на инверторен климатик за собствените си нужди, остава да подберете подобаващ модел. Тъкмо в този случай си заслужава да обърнете внимание на неговата енергийна ефективност. Тя може да се окаже най-добрия съветник в избора на най-добрия продукт.

Енергийната ефективност на даден електрически уред се измерва, когато неговата производителност се съпостави с разхода му на енергия. Накратко – по-висока енергийна ефективност означава по-малко използвана електрическа енергия за сметка на по-добре свършена работа.

По-високата енергийна ефективност означава минимални загуби на електрическа енергия. Тъкмо затова определено си заслужава да се стремите към възможно най-енергийно ефективния продукт, който можете да си позволите.

Разбира се, по-високата енергийна ефективност върви ръка за ръка с по-високата цена. Инвестицията обаче определено си заслужава, тъй като високата енергийна ефективност ви гарантира ниски разходи за ток впоследствие.

Как обаче да се информирате за енергийната ефективност на даден продукт? Много просто – само трябва да обърнете подобаващо внимание на неговия енергиен клас.

Всички електрически уреди от порядъка на климатиците биват категоризирани в различни енергийни класове. Тази категоризация се извършва посредством международна система за проверка на енергийната ефективност. От колкото по-висок енергиен клас е даден уред, толкова по-енергийно ефективен ще бъде.

Би трябвало да срещнете въпросните енергийни класове в описанието на всеки от продуктите. Те са изразени посредством комбинация между латинска буква и знак “+”.

Продуктите от енергиен клас “А” са енергийно най-ефективни, а тези от клас “G” – най-малко. И сами се досещате, че колкото повече плюсове има след буквата, толкова по-добре.

Разбира се, съветваме ви, на първо място, да се съобразите със собствения си бюджет. Помислете си внимателно обаче дали да не го разширите малко, за да се сдобиете с инверторен климатик от по-висок енергиен клас. Доверете ни се, неговата икономичност със сигурност ще ви се изплати впоследствие.

Дизайн

Съвременните климатици могат да бъдат разделени най-общо на инверторни и неинверторни. На пазара в момента обаче могат да се открият най-разнообразни модели, всеки от които е проектиран специално за определени цели.

Когато си представяте климатици, вероятно си мислите за онези класически модели, които разполагат с външно и вътрешно тяло. Те определено са най-популярните и съответно могат да ви предложат изключително широк избор.

Външното и вътрешното тяло на климатичната система са свързани посредством тръби, през които циркулира фреонът или други охладителни газове.

Подобни климатици са страхотни, тъй като могат да се инсталират почти навсякъде. В същото време ви лишават от високите нива на шума, изнасяйки ги извън помещението.

Дори съществуват модели, които ви позволяват да свържете множество вътрешни тела към едно външно тяло. Те са идеални, ако искате да се погрижите за температурните условия в повече от едно съседни помещения.

В същото време обаче с тях рискувате да се изложите на неприятни течове и отстраняването на различни потенциални повреди може да се окаже сравнително неприятно.

Най-сериозният конкурент на подобни двусъставни климатични системи са онези климатични устройства, събрани в едно тяло. Те са популярни като стенни климатици или климатици за прозорци поради особеностите на тяхната инсталация.

Подобни модели събират цялата климатична система в едно тяло и по този начин ви лишават от много грижи. В същото време климатиците от такъв тип обикновено поддържат по-ниски пазарни цени, тъй като на практика разполага с по-малко компоненти.

Те могат да бъдат инсталирани на по-дебели стени или в отворен прозорец. Най-големите им минуси произтичат от това, че не могат да бъдат инсталирани абсолютно навсякъде и в същото време обикновено поддържат по-високи нива на шума.

Ще прескочим вградените климатични системи, които осъществяват преноса на охладен или затоплен въздух посредством множество въздухопроводи. Знайте обаче, че съществуват и подвижни климатици, които побират цялата климатична система в сравнително малко тяло.

Инсталация и поддръжка

Съветваме ви да се насочите към онези инверторни климатици, които се инсталират и поддържат възможно най-лесно. Това просто ще ви спести множество излишни грижи.

Не забравяйте, че правилната инсталация е от изключителна важност за всяка климатична система. Всичко, което не е в реда на нещата, може да доведе до потенциални повреди, загуби на енергия и неудовлетворителни резултати.

Тъкмо затова много хора се изкушават от по-компактните монокомпонентни модели, които не изискват кой знае какво, за да заработят.

Ако искате да заложите на утвърдената класика или някаква друга по-сложна система, определено ви съветваме да се свържете със специалист, който да се погрижи за инсталацията ѝ. Това ще ви гарантира добре свършена работа и оптимизиран, работлив и услужлив климатик.

Имайте предвид, че един климатик може да бъде позициониран не само на стена. Много устройства могат да се инсталират и на подовото равнище, във или на тавана. Посъветвайте се със специалист, за да установите също коя е най-подходящата позиция за вашия климатик съобразно особеностите на помещението.

Що се отнася до поддръжката на даден климатик, тя е от основно значение за неговата дълготрайна производителност.

При всички положения ще ви се наложи периодично да се грижите за климатика си. Основните грижи най-често включват почистване на филтрите и редовна профилактика.

Тъкмо затова ви съветваме да се насочите към онези модели, които се поддържат сравнително лесно. Така с минимално количество усилия ще се радвате на максимално дълготрайна услужливост от страна на климатика си.

Редовното почистване на филтрите ще ви гарантира с до 10 % повече производителност. Тъкмо затова лесният и бърз достъп до филтрите е от базово значение, когато подбирате своя бъдещ климатик.

Грижете се за уреда си и той при всички положения ще се погрижи подобаващо за вас.

Приспособления, функции и екстри

Ако си мислехте, че досегашните възможности бяха разнообразни, сега ви предстои да усетите главата си сериозно замаяна.

Съвременните климатици се произвеждат с толкова разнородни функции, екстри и приспособления, че изборът на конкретен модел се оказва ужасяваща плетеница. За да ви изкараме малко от кашата, ще ви обърнем внимание на онези бонуси, които действително си струват.

Такива са например специализирани филтри като антибактериалните или други грижещи се за въздуха филтри.

Обикновените филтри на климатиците обикновено се справят идеално със задържането на по-едри частици, прахоляк и мръсотия. Те не позволяват на нищо прекалено неприятно да се вмъкне в атмосферата на помещението и вършат работата си доста прилично.

Ако искате да дишат максимално чист въздух обаче определено си заслужава да насочите вниманието си към съвременните филтърни технологии.

За жалост, е невъзможно да инсталирате HEPA филтър в двукомпонентна климатична система. Това е така, тъй като, за да преодолее съпротивлението на филтъра, въздухът ще трябва да бъде задвижван с неимоверно голяма мощност.

Много от съвременните модели разполагат с филтрационна система, която се базира на йонизационни или фотокаталитационни процеси. Макар че не се славят с качеството на HEPA филтрите, подобни системи успяват да филтрират много фини частици. Някои от тях дори могат да се справят с филтрирането на определени вируси.

Ако искате пък да заложите на максималната икономичност, определено си заслужава да обърнете внимание на някои от спестовните функции на различните климатици. Можете да се насочите към моделите, които ви предлагат спящ режим или таймер за пускане в предварително настроен момент например.

Каквито и да е икономични режими на работа, също са в общи линии винаги за предпочитане. Самопочистващите се и самоизключващите се функции също са доста полезни.

А ако искате да сте изцяло в крак със съвремието, може да помислите за модел, който ви предлага възможност за регулация посредством директна Wi-Fi връзка.

Бюджет

Бюджетът определено не е последното съображение, което трябва да направите. Тъкмо напротив, когато си избирате каквото и да е, винаги е най-добре да започнете от него.

Възможностите на всички ни са различни. Тъкмо затова обаче и предложенията на пазара са толкова различни – за да има по нещо за всеки.

Имаме няколко основни съвета за вас. На първо място, трябва да помислите внимателно какво количество средства сте готови да отделите за бъдещия си климатик.

В същото време обаче определено си заслужава да погледнете какво ви предлага пазарът според тавана на цената, която сте си определили.

Освен това е изключително важно да си дадете сметка, че колкото и нисък бюджет да си определяте, в никакъв случай не бива да падате под определен минимум от характеристики, когато си избирате климатик.

Вашата нова придобивка при всички положения трябва да съответства на нуждите на вашето помещение. Вече ви разяснихме тази ситуация, но ще си позволим да ви припомним, че несъобразената покупка може да се окаже ужасна инвестиция.

От изключителна важност е да не забравяте още нещо. На практика, макар и първоначално по-скъпа, определена покупка може да се окаже страхотна инвестиция в бъдеще.

Това е така, понеже инверторните климатици от по-висок клас със сигурност ще се погрижат разходите ви по тях да бъдат сведени до минимум.

От една страна, те няма да използват прекалено много електрическа енергия и съответно да натоварват сметките ви за ток. От друга обаче, няма да имат кой знае какви изисквания към вас за поддръжката си – ще работят безпроблемно и без да ви създават допълнителни грижи.

И не на последно място – гаранционните срокове на моделите от по-висок клас обикновено са по-дълги. Това означава, че веднъж снабдили се с даден климатик, надали в близките години ще ви се наложи да го смените.

Бъдете съобразителни и със сигурност ще останете доволни от избора си!

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за инверторните климатици и техните особености, както обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Инверторен климатик Bosch CL3000iU-W3.5E/CL3000i-3.5E Climate 3000i


Инверторният климатик на Bosch CL3000iU-W3.5E/CL3000i-3.5E Climate 3000i е едно страхотно и изключително съвременно предложение. Уредът е оценен с енергиен клас А+ при отопление и А++ при охлаждане. Машината работи безшумно и максимално ефективно, за да ви гарантира оптимални температурни условия. В същото време е оборудвана със серия страхотни функции и режими на работа, които да направят употребата ѝ още по-страхотна. Сред тях са режимът “сън”, таймерът, автоматичното поддържане на температурата, функция за изсушаване на въздуха, както и самопочистваща се функция, която премахва прах, мухъл и замърсявания.
Купи сега

2. Инверторен климатик MIDEA MA2-12NXD0-XI PRIME R32


Този инверторен климатик е една идея по-достъпен, но в същото време ви предлага енергийна ефективност от енергиен клас А++ при охлаждане и А+++ при отопление. Уредът е изключително безшумен и се препоръчва за обслужване на около помещения с площ от около 25 квадратни метра. Климатичната система отново се състои от два компонента – вътрешен и външен. И двете тела са сравнително компактни, което разширява възможностите за тяхното позициониране. Този инверторен климатик не ви предлага кой знае какви екстри, но е сравнително достъпен и върши основната си работа по-добре от повечето модели на пазара.
Купи сега

3. Инверторен климатик Gree GWH12UB-K3DNA4F U-Crown


Gree GWH12UB-K3DNA4F U-Crown е един сравнително компактен и страхотно функциониращ инверторен климатик. Най-подходящ е за помещения до около 30 квадратни метра, в които определено ще се погрижи да създаде и поддържа оптимални температурни условия. Оценен е с енергиен клас А++ както за охлаждане, така и за отопление. В същото време работи само при 17 dB (едни от най-ниските стойности на пазара в момента). Оборудван е с вграден генератор на отрицателни йони, който спомага за отстраняването на вредните бактерии и освежаването на въздуха. Предлага ви множество интелигентни функции, сред които и опция за Wi-Fi връзка.
Купи сега

4. Инверторен климатик Alizee Pro AW 12 IT2


Този инверторен климатик е едно страхотно устройство от най-висок клас. Идеален е за повечето средно големи помещения и се монтира изключително лесно. Продукта дори се предлага с комплект за монтаж. Alizee Pro AW 12 IT2 разполага с множество функции за оптимизиране на работата си. Сред тях са икономичен режим, функция за турбо охлаждане, Wi-Fi връзка, интелигентен въздушен поток и други. Машината се грижи за здравословните условия в помещението, като продължава да работи 15 минути след изключване, за да предотврати образуването на мухъл и плесен. Освен това този климатик разполага с изключително ефективна самопочистваща се функция, която посредством скоростно охлаждане и размразяване се самостерилизира.
Купи сега

5. Инверторен климатик Treo CS-I12MF3


Инверторният климатик Treo CS-I12MF3 е едно изключително достъпно предложение, което в същото време ви осигурява страхотна енергийна ефективност. Устройството е оценено с енергиен клас А++ при охлаждане и А+++ при отопление. Работи безшумно и се грижи интелигентно за поддържането на идеалната температура в средно голямо помещение. След загуба на електрическото захранване системата ще се включи автоматично с последния си настроен режим на работа. Климатикът разполага с трубо режим, който може да ви осигури желаната температура изключително бързо. Имате възможност да програмирате този уред за автоматично включване и изключване в предварително избрано време от денонощието.
Купи сега

6. Инверторен климатик Williams MSABBU-12HRFN8


Този инверторен климатик е подходящ за помещения с размери от порядъка на около 30 квадратни метра. В същото време по отношение на енергийната си ефективност при охлаждане е оценен с енергиен клас А++, а при отопление – А+. Устройството работи доста безшумно и оптимизирано, като ви позволява да създаде идеалната среда във всяко помещение, в което го инсталирате. За да бъде максимално икономичен, този инверторен климатик разполага и с еко режим. Този климатик ви предлага възможност за Wi-Fi връзка и лесно управление. Освен това, за да ви спести излишни главоболия, ако системата установи изтичане на фреон, ще се изключи моментално.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Инверторен климатик Daikin FTXC25C/RXC25C Sensira


Daikin FTXC25C/RXC25C Sensira е един прекрасен инверторен климатик, който е готов да се погрижи за оптимизирането на температурните условия, където ви е необходимо. Устройството е оценено с енергиен клас А++ при охлаждане и А+ при отопление, работи изключително безшумно и е подходящо за помещения с площ от около 20 квадратни метра. Специализираната филтрационна система на този климатик ще се погрижи за поддържането на здравословна атмосферна среда в помещението. Това се постига благодарение на фотокаталичния филтър от титаниев апатит, с който е оборудвана машината. Въпреки че няма вградена опция за Wi-Fi връзка, можете да снабдите климатика си допълнително с Wi-Fi адаптер, който ще ви осигури такава.
Купи сега


8. Инверторен климатик General/Fujitsu ASHG12LMCA/AOHG12LMCA


Fujitsu е една от доказалите се марки в сферата на климатичните системи. Инверторният климатик, който ви споделяме, е подходящ за повечето средно големи помещения с площ от около 25 квадратни метра. Уредът е оценен с енергиен клас А++ и в същото време работи едва при 21 dB. Класическата двукомпонентна климатична система се инсталира на стена и е готова да ви служи безотказно. Гарантираме ви, че с подобен инверторен климатик просто няма как да останете разочаровани – той при всички положения ще изпълни задълженията си към вас максимално пълноценно.
Купи сега

4.2/5 - (6 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!