Всички категории

4-те Най-Добри Йонизатори за Вода

Последните години ни припомниха колко важно е собственото ни здраве и определено изведоха грижата за себе си на преден план. Начинът, по който живеем, не просто ни показва кои сме, а ни прави тези, които сме.

Всичко има значение – от количеството сън, през движението и храната, която приемаме, до всяка чаша вода, която изпиваме.

Ако искате да си гарантирате максимално здравословна вода, определено сте попаднали на правилното място!

Всеки знае, че водата е полезна за тялото. Тя е в основата на живота. Представете си тогава – не би ли било страхотно, ако можем да направим този източник на живот още по-здравословен?

Алкалната вода носи със себе си редица предимства и ползи за тялото. Тя допринася за неутрализирането на киселинния рефлукс, забавя процеса на стареене и дори може да предотврати сериозни хронични заболявания.

Алкалната вода става все по-популярна напоследък, тъй като хората търсят начин да изчистят всичко, което приемат, от вредните му особености. Да си осигурите такава вода, е един от най-лесните начини, да си гарантирате ежедневен прием на възможно най-здравословната течност.

Най-добрият начин да си осигурите пълноценна алкална вода е с помощта на един домашен йонизатор за вода. Тези уреди са просто страхотни и при всички обстоятелства ще ви свършат страхотна работа.

Предполагаме обаче, че йонизаторите за вода са напълно непозната територия за повечето от вас. Тъкмо затова сме подготвили това ръководство, което да ви служи като карта и компас в подбирането на възможно най-добрия продукт.

В него ще откриете всичко, което трябва да знаете за йонизаторите на вода. Когато се запознаете с информацията пълноценно, при всички положения ще имате възможност да подберете възможно най-подходящото устройство за себе си.

За да ви улесним максимално, най-долу дори ще споделим с вас и няколко от най-добрите актуални предложения в областта…

Какво представляват йонизаторите за вода?

Йонизаторите за вода са съвременни устройства, които постепенно се налагат. Напоследък те все по-настоятелно се превръщат в почти задължителен елемент за всеки един дом.

Основното, което тези уреди вършат, е да се грижат за здравето ви, като ви осигуряват необходимото количество алкална вода. Постигат го благодарение на сложни физически и химически процеси, с които ще ви запознаем най-общо.

Най-просто казано, йонизаторите за вода работят по следния начин. Прекарват водата ви през електрифицирана плоча, която на свой ред йонизира водните молекули. (Йонизацията е ендотермичен процес, при който от неутрални атоми или молекули се образуват йони.)

Прекарвайки водата през електрифицираната плоча, йонизаторите за вода повишават нивата ѝ на pH и я правят алкална.

В повечето случаи чешмяната вода има неутрално ниво на pH от около 7. Всичко, което надвишава 11 pH, се смята за алкално. Повечето хора така или иначе приемат алкалната си вода при около 8 pH или 9 pH.

Всички нива на pH по-малки от 7, се считат за киселинни.

Киселинната нива може би не е добра за пиене. Въпреки това обаче тя си има своите приложения – идеална е за измиване и грижа за кожата.

Споделяме ви това, понеже някои водни йонизатори ви дават възможност да произвеждате както алкална, така и киселинна вода. Разбира се, всичко това ще се случва в зависимост от вашите собствени нужди.

Възможностите ви определено ще се повишат, ако разполагате с един добре подбран йонизатор за вода.

Много от устройствата ще ви дадат възможност да ги адаптирате спрямо собствените си нужди, така че няма защо да се тревожите.

Повярвайте ни, йонизаторите за вода се справят със задачите си изключително ефективно.

Какви са основните ползи от йонизаторите за вода?

Вече знаете как работят йонизаторите за вода. Но вие всъщност вероятно се интересувате от това какво ще ви донесе използването на подобно устройство. Е, предстои ви да разберете.

Вече ви споменахме за част от начините, по които алкалната вода може да ви бъде полезна. Това обаче далеч не изчерпва всичко, което можете да спечелите за себе си, ако използвате добре подбран йонизатор за вода.

В тази секция ще ви запознаем с някои от основните ползи, които използването на йонизатор за вода може да ви донесе.

Предотвратяване на ракови заболявания

Едно от най-големите предимства на йонизаторите за вода, определено е свързано с възможността на тези устройства да допринесат за предотвратяването на ракови заболявания.

Много телесни канцерогенни заболявания биват причинени от кислородни радикали. Кислородните радикали се произвеждат като страничен продукт от много важни за тялото метаболитни процеси.

Въпросните радикали са нестабилни молекули, които атакуват клетките в тялото ви. На свой ред това води до смущения, които могат да прераснат в ракови образувания.

Макар и опасни, тези свободни кислородни радикали всъщност могат да бъдат преборени с антиоксиданти. Същите антиоксиданти, които се произвеждат с помощта на йонизационни процеси под формата на хидроксидни йони (OH-).

Тези йони работят подобно на други пълноценни антиоксиданти като витамин A и витамин C. Те могат да се комбинират с кислородните радикали и да образуват пълна кислородна молекула, която тялото ви спокойно може да използва практически.

Разбира се, в никакъв случай не бива да говорим за пряко лечение на ракови заболявания. При всички обстоятелства обаче алкалната вода ще ви помогне да намалите риска от образуването на ракови клетки.

Усилване на сърдечно-съдовата система

Свободните радикали не водят единствено до образуването на ракови клетки. Много изследвания с течение на времето показват връзката между тях и по-лошото сърдечно-съдово състояние.

По-специално – свободните радикали могат да доведат до атеросклероза. Те могат да повредят вътрешната стена на кръвоносния съд, която след това да се запуши с холестерол.

Стесняването и запушването на кръвоносните съдове може да доведе до инсулт и инфаркт. Това най-често се случва вследствие от образуването на атером. Ограниченият приток на кръв би могъл да се окаже фатален, тъкмо затова трябва да се грижите за състоянието на сърдечно-съдовата си система.

Както вече знаете, алкалната вода има възможност да неутрализира образуваните свободни радикали. По този начин нейното приемане може да ограничи риска от влошаване на сърдечно-съдовата система.

Интересно е също, че алкалната вода показва и някои обещаващи резултати за намаляването на растежа на вече образуваните атероми. Това, разбира се, ги обезсилва и на свой ред допълнително намалява риска от инфаркт или инсулт.

Ефективна хидратация

Може да ви се стори странно, но на практика йонизираната вода на практика ви осигурява по-добра хидратация.

Разбира се, и обикновената чешмяна вода е достатъчно хидратираща. Въпреки това обаче процесът на йонизация кара клъстерите от молекули във водата да се разпадат на по-малки групи.

Оказва се, че йонизираната вода на практика разполага с повече молекули, които да ви хидратират по-ефективно. По-малките клъстери биват абсорбирани от клетките с по-голяма лекота и значително по-бързо, понеже проникват през мембраната с по-малко съпротивление.

Хидратацията се реализира по-бързо и в същото време водните молекули могат да бъдат използвани от тялото ни за по-бързо изхвърляне на отпадъците.

Подобрено храносмилане

Доказано е, че алкалната вода има интересно въздействие върху храносмилането и е особено полезна за дебелото черво.

Поддържането на дебелото черво алкално му позволява да функционира значително по-ефективно. В същото време вече знаете, че алкалното му състояние ще допринесе за предотвратяването на ракови образувания.

Алкалната вода не оказва силно отрицателно въздействие върху стомаха в процеса на храносмилане. По-голямата част от самото храносмилане така или иначе се извършва с помощта на ензими, а не от самата киселина.

В този ред на мисли, дори и киселината да бъде леко отслабена, това в никакъв случай няма да попречи на тялото ви да смели приетата храна пълноценно.

Въпреки това, ако ядете месо, лактоза, глутен или други по-трудно смилаеми продукти, би било най-добре да изчакате поне 20-ина минути след хранене преди да приемете алкална вода.

Грижа за кожата

Грижата за тялото ни далеч не се свежда единствено до неговото пълноценно медицинско състояние. Йонизираната вода при всички обстоятелства ще допринесе за запазването на кожата ви чиста, свежа и без бръчки.

Същите свободни радикали са основните виновници за изтощаването на вашата кожа. Те влошават състоянието на кожата ви с течение на времето и именно затова трябва да бъдат неутрализирани.

Обикновено това се постига с помощта на различни ексфолианти и овлажняване на лицето. Алкалната вода обаче ще ви свърши също толкова добра работа.

Триенето на йонизирана вода върху лицето дори допринася за намаляването на образуването на акне и различни възпалени зони.

Свеж вкус

Всеки обича да пие различна вода. Много хора твърдят, че чешмяната вода е най-сладка. Други пък предпочитат мека, твърда или бутилирана вода.

Алкалната вода всъщност ви предлага съвсем различен освежаващ вкус, който може особено да допадне на онези от вас, които предпочитат да пият бутилирана вода.

В този ред на мисли закупуването на йонизатор за вода може да се окаже особено добра инвестиция. Той ще ви лиши от необходимостта постоянно да се снабдявате с бутилки вода, което, от друга страна, би ви направило и значително по-екологични.

Извън свежия вкус, много хора твърдят, че алкалната вода е по-приятна за пиене и утолява устната им кухина по-добре. Това все още не е доказано и много изследователи го смятат за своеобразен плацебо ефект.

Истината е обаче, че усещането за по-пълноценно утоляване на жаждата може да е свързано с по-малките клъстери, открити в йонизираната вода.

Отлична филтрация на водата

Йонизаторите за вода ви предлага отлично филтриране на водата, и то почит неволно.

Понеже зареждат молекули, йонизаторите за вода всъщност са в състояние изключително ефективно да отделят общите замърсители от чешмяната вода. В това число влизат хлор, хлорамин, тежки метали като олово и живак, ЛОС и пестициди.

В същото време полезните минерали като магнезий, калий и калций в по-голямата си част остават недокоснати.

Резултатът е пълноценно филтрирана вода, идеална за консумация.

Какво трябва да вземете предвид, когато си избирате йонизатор за вода?

Представяте ли си само колко страхотни са йонизаторите за вода? Вече сме убедени, че е така. Ако сте се решили да се снабдите с подобно устройство обаче, проучването ви тепърва предстои.

Йонизаторите за вода си имат куп характеристики и особености, на които определено си заслужава да отделите подобаваща доза внимание. Когато се запознаете внимателно с тях, при всички положения ще имате възможността да направите възможно най-добрия избор.

Дизайн и размер

Сигурни сме, че си давате сметка, но все пак ще направим това уточнение – бъдещият ви йонизатор за вода ще стане част от атмосферата в дома ви. Подобно на всичко, изложено в дома ви, е необходимо да съобразите внимателно както неговия дизайн, така и размера му.

Надали някой иска кухненският му ъгъл да е окупиран от някаква масивна и непривлекателна машина. В същото време обаче е напълно възможно да не ви пука достатъчно, за да инвестирате допълнително в устройство, инсталирано под кухненския плот.

Някои от йонизаторите за вода, на които ще попаднете, ще ви предложат възможност за подобна подплотова инсталация. Други обаче ще трябва да бъдат изложени на повърхността.

Това означава, разбира се, че ще се наложи да съобразите избора на бъдещия си йонизатор за вода с условия в собствения си дом.

Освен това не бива да забравяте, че тези устройства трябва да бъдат поставени в близост до съществуващ кран. Съветваме ви, преди да се ангажирате с покупката на даден продукт, да сте уверени, че той ще стои добре до крана ви.

Преценете внимателно къде точно да поставите йонизатора си. Погрижете се обаче и да си подберете такъв модел, който да съответства на атмосферата в дома ви.

По време на търсенето си и сами ще забележите колко разнообразни могат да бъдат тези устройства. Подбирайте внимателно и със сигурност ще останете доволни.

Инсталация

Когато преглеждате различните продукти, определено е добра идея да помислите внимателно за начина, по който се инсталирате.

Тази информация невинаги е налична в описанието на стоките. Определено ви съветваме обаче да си я набавите, за да си спестите потенциалните неприятни изненади.

Някои йонизатори за вода не предявяват никакви претенции към своята инсталация. Нещата се случват толкова лесно, че вероятно ще се справите безпроблемно само с помощта на ръководството към устройството.

Ако изпаднете в крайни затруднения, винаги бихте могли да потърсите и няколко инсталационни видеа в интернет.

От друга страна, съществуват и такива модели, с които просто няма да успеете да се справите сами. Допустимо е да ви се наложи да се възползвате от услугите на професионален водопроводчик или електротехник (доста често и двете).

Освен ако не разполагате с приятел, който да ви свърши тази услуга безплатно, подгответе се, че ще ви се наложи да отделите допълнителни средства за инсталацията на своя йонизатор за вода.

Така или иначе не забравяйте, че веднъж инсталирано, устройството е предоставено изцяло на ваши разположения и е готово да ви служи дълго и почтено.

В крайна сметка обаче зависи единствено от вас колко точно средства, време и усилия сте готови да отделите за инсталирането на бъдещия си йонизатор за вода.

Ефективност

С какъвто и уред да се снабдяваме, винаги искаме от него да върши работата си пълноценно и максимално ефективно. Ситуацията с йонизаторите за вода в никакъв случай не е по-различна.

В общи линии всяко подобно устройство ще ви свърши доста прилична работа. Тъкмо затова в случая въпросът с ефективността на йонизаторите за вода обикновено опира до това колко бързо си вършат работата.

Това зависи най-вече от броя на плочите, с които е проектирано устройството. С колкото повече плочи разполага вашият йонизатор, толкова по-бързо ще се справя с поставената задача.

Разбира се, скоростта, с която работи вашето устройство, следва да ви интересува дотолкова, доколкото то самото трябва да смогва на вашите потребности.

Ако вашето домакинство не е особено голямо и в същото време търси алкална вода единствено за пиене, по-малкият брой плочи също ще ви свършат достатъчно добра работа.

В случай че домакинството ви е по-голямо, а нуждите ви по-широки обаче, ще имате нужда от по-сериозен йонизатор за вода. Ако по-голямата част от домакинството ви използва водата както за пиене, така и за миене, при всички обстоятелства ще се нуждаете от значително по-голям брой плочи.

Помислете внимателно от какво точно се нуждаете и със сигурност ще вземете правилното решение.

Капацитет

Вече сте наясно, че ефективността на даден йонизатор за вода се свежда до скоростта, с която устройството си върши работата. На свой ред капацитетът на устройството обикновено се свежда до количеството йонизирана вода, която то самото е способно да събере.

Ситуацията в случая е доста аналогична. Колкото по-голямо е потреблението ви на йонизирана вода, от толкова по-капацитетно устройство ще имате нужда.

Ако вашето домакинство е по-голямо и имате намерение да използвате йонизирана вода за различни цели, определено ви препоръчваме да се насочите към значително по-капацитетните йонизатори за вода.

В случай че домакинството ви е по-малко обаче и всичко, за което използвате алкалната си вода, е за пиене, надали се нуждаете от кой знае колко капацитетно устройство.

От друга страна, бихме могли да говорим и за капацитет на филтриране. Той на свой ред зависи от множество фактори, но най-общо се свежда до това как дадено устройство се справя с филтрационните процеси.

В случая ситуацията не зависи кой знае колко от особеностите на вашето домакинство. Препоръчваме ви да се насочите към възможно най-доброто при всички положения – заслужава си.

Приспособления и функции

Основната функция на йонизаторите за вода се свежда до йонизационните процеси. Вследствие на тяхната регулация обаче може да се образуват различни видове вода.

В общи линии почти всички йонизатори за вода, на които ще попаднете, ще успяват пълноценно да произвеждат алкална вода. Това е нещо като абсолютният пазарен минимум за подобни продукти.

Някои от устройствата обаче ще ви предложат възможност за произвеждане на киселинна или pH неутрална вода. Други пък дори могат да ви предложат различни предварително зададени типове вода, всеки от които е специално проектиран за оптимизирано използване в различни ситуации.

Помислете внимателно точно от какво имате нужда, и се погрижете да се снабдите с онова устройство, което отговаря на потребностите ви. В никакъв случай не бива да падате под минимума на собствените си нужди и желания.

Освен регулация на нивата на pH много от йонизаторите за вода ще ви предложат разнообразни филтрационни възможности. Вече ви споменахме за това, но ви припомняме, че голяма част от устройствата ще се грижат за филтрирането на различни замърсители, сред които хлор, пестициди и др.

След тази база на практическата функционалност различните йонизатори за вода могат да ви предложат сериозно разнообразие от екстри за удобство на потребителя.

Съвременният свят става все по-технологизиран и сме свикнали всяко от устройствата ни да бъде доста “smart”.

Повечето новоизлизащи на пазара йонизатори вероятно ще ви предложат различни настройки с помощта на специализиран LCD дисплей например. От друга страна, бихте могли да си помислите за уред с гласова настройка или пък такъв, който след еднократно програмиране сам да отговаря за задоволяването на потребностите ви.

Преценете също дали искате устройството да ви напомня само кога е време да смените филтъра му. Или сте достатъчно организирани, за да се справите и сами с тази отговорна задача?

Възможностите са необозрими, така че подбирайте внимателно и се възползвайте от тях разумно.

Цена и качество

С какъвто и продукт да ви се налага да се снабдите, въпросът винаги опира до съотношението между цената и качеството. Ситуацията с йонизаторите за вода в никакъв случай не е по-различна.

Имайте предвид, че тези устройства поначало не са особено евтини. Най-достъпните модели започват от няколко стотин лева, но специализираните уреди могат да достигнат и до цени от над 5000 лева.

Тъкмо затова е от ключово значение да знаете как да подберете възможно най-доброто предложение.

Вие вече така или иначе сте наясно с основните неща, на които трябва да обърнете внимание. Сигурни сме, че сте достатъчно съзнателни, за да прецените разумно кой от многобройните продукти отговаря на собствените ви нужди.

Съветваме ви обаче да мислите за йонизаторите за вода като една дългосрочна инвестиция в собственото си здраве. И сами си давате сметка, че това означава никакви компромиси по отношение на качеството на бъдещата ви покупка.

Винаги се стремете към възможно най-доброто, което можете да си позволите!

Естествено, възможностите на всички ни са различни. Тъкмо затова обаче и разнообразието от продукти на пазара е толкова голямо – за всеки влак си има пътници.

Ако искате да спестите някой и друг лев, най-разумно би било да си помислите от какво можете да се лишите.

Дали имате нужда от всички допълнителни екстри и функции, ако имате намерение просто да пиете алкална вода? Оставяме отговора на този въпрос на вашата собствена преценка.

Подбирайте внимателно и със сигурност ще останете доволни от покупката си!

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за йонизаторите за вода и техните особености, както обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред многообразието от продукти на пазара в момента…

1. Йонизатор за вода Aquator Silver


Йонизаторът за вода Aquator Silver е едно страхотно устройство, което разполага с капацитет на резервоара от 3 литра и работи с помощта на плоски електроди. В същото време цената му е една от най-ниските, които ще откриете на пазара в момента. Това, което отличава този йонизатор за вода, е неговата уникална функция за приготвяне на сребърна вода. С негова помощ можете да произведете 2,3 литра йонизирана алкална вода, 0,7 литра йонизирана киселинна вода и 3 литра сребърна вода. Устройството се инсталира и използва изключително лесно и интуитивно. В същото време е компактно, лесно преносимо и напълно безопасно.
Купи сега

2. Йонизатор за вода Delphi Н2


Представяме ви един усъвършенстван и многофункционален йонизатор за вода. Delphi H2 ви предлага капацитет от цели 3,5 литра. В същото време филтрационната му система се базира на 13 етапа на филтриране, което ви гарантира безупречни резултати. Самите филтри са върха на съвременните технологии. Така или иначе този йонизатор за вода не е просто върхът на качеството в момента. Той ви предлага страхотен елегантен дизайн и максимално удобен потребителски интерфейс. С няколко докосвания можете да се ориентирате в процесите и да се погрижите за тяхната пълноценна реализация.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

3. Йонизатор за вода Alkaviva Athena H2


Alkaviva Athena H2 определено е едно значително по-масивно, но също толкова елегантно устройство. То разполага с 13 нива на филтриране и може да ви осигури максимален дебит от порядъка на цели 3,5 литра в минута. Този йонизатор за вода разполага със страхотна иновативна технология за вливане на водород и блестяща самопочистваща се функция. Този продукт е във всяко отношение произведение от най-висок клас. Предлага ви надеждна и ефективна работа, изключителни интуитивна регулация, система за контрол на потока в реално време, както и система за автоматично регулиране. С негова помощ ще си гарантирате прекрасни резултати и при всички обстоятелства ще останете наистина доволни.
Купи сега


4. Йонизатор и озонатор за въздух и вода GL 3190


Представяме ви и GL 3190. Това е едно изключително достъпно устройство, което ви предлага смесени функции. С негова помощ можете да си осигурите катко йонизирана вода, така и озонирани вода и въздух. Този уред се управлява или с интуитивен дисплей, или с помощта на дистанционно устройство. Това е едно чудесно комбинирано решение, което да осигури на всяко помещение както оптимална и здравословна вода, така и значително по-чист и благоприятен въздух. Извън йонизационните процеси, това устройство произвежда озон, който е доказал се многоспектърен дезинфектант. Ако си търсите начин с един куршум да обстреляте два заека, това е продуктът за вас.
Купи сега

4/5 - (5 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!