Всички категории

12-те Най-Добри Кафе Mашини

Красотата на кафето се крие в това, че то не е просто обикновен вид напитка, направена по един единствен начин.

В зависимост от това как го варите, дали добавяте мляко и колко наливате можете да получите широка гама от различни на вкус и по аромат кафе-изкушения и това е впечатляващо!
Многото и разнообразни възможности да се сдобиете с перфектната тонизираща напитка определено привличат вниманието ни, а недостатъкът на това е само един – изборът на най-добрата кафемашина определено е много труден…

Искате ли да правите кафета като в изискано кафене? Или просто искате кана горещо кафе, която е винаги пълна?

Е, това ръководство цели да ви предложи подбрани модели от най-добрите кафемашини, които можете да намерите на пазара.

Предложенията ни са най-разнообразни и са разделени в различни категории, за да подхождат на различни нужди и бюджети.

Нека, обаче, преди това да ви дадем и ценни насоки в избора, благодарение на които сме сигурни, че ще подберете перфектната кафемашина точно за вас!

Какви видове кафемашини съществуват?

На първо място в избора си на кафемашина трябва да имате предвид това какъв вид именно отговаря най-точно на нуждите и очакванията ви.

Различните типове устройства се характеризират с разнообразни качества, сред които начин и стил на приготвяне на кафето, вкус на енергизиращата напитка и степен на гарантиране на вашия комфорт по време на използване.

Като за начало, обаче, е добре да имате предвид, че попринцип най-общо кафемашините са в две категории – филтърни и еспресо. Филтърните машини работят посредством преминаването на гореща вода през смяното кафе, докато еспресо предложенията използват налягане за извличане на специфичните вкус и ухание на кафето.

Интересен факт, но и двата типа кафемашини са доста надеждни и пълноценни, поради което изборът ви може да бъде наистина труден.

Именно затова ви съветваме да се запознаете с плюсовете и минусите на отделните видове кафемашини, за да сте сигурни, че сте подбрали най-оптималния вариант за вас.

Ръчна еспресо кафемашина

Ако искате пълната гъвкавост да създавате разнообразни кафе-напитки,  отличен вариант за вас е именно закупуването на ръчна еспресо кафе машина, много подобна на тези модели, използвани в кафенетата.

Ръчните еспресо машини са може би най-класическия начин за направата на кафе.

Както подсказва името им, за използването им е необходима ръчна работа, която в началото може да е леко по-сложна за усвояване, но с времето дава определено свобода и комфорт.

И когато говорим за свобода нямаме предвид само конкретния начин на приготвяне на напитките, но и възможността да експериментирате с широк набор от вкусове и ухания.

Ръчните кафемашини работят със смляно кафе и са леки, удобни и изгодни варианти за всеки дом.

Като единствен техен недостатък можем да откроим това, че изискват доста внимание по отношение на грижата за тях и почистването им, защото в противен случай могат да се амортизират сравнително лесно.

Кафемашина с капсули

В случай, обаче, че на първо място просто търсите удобство, без компромис в качеството на напитките, супер избор за вас биха били кафемашините с капсули.

Този тип еспресо машини са доста по-скъпи от ръчните, но пък се отличават с качества като практичност, ефективност и много чист процес на работа.

Както подсказва името им, тези кафемашини използват за приготвянето на напитките капсули, които са специално произведени и съдържащи определената доза кафе. Количеството и качеството на кафето в тях е предварително определено и има за цел постигане на оптимално добри кафе-резултати.

И макар, че вече ви запознахме с някои от основните им плюсове, няма как да не признаем, че този тип предложения крият и един особен недостатък. При тях, най-просто казано, възможността за “свобода” и “творчество” в кафе-напитките липсва. 

Точно това ги прави идеален избор за тези от вас, които не са страстни любители на кафето, и не желаят постоянно да разнообразяват вкусовете и уханията в ежедневието си.

Bean-to-cup кафемашини

Кафе-машините тип “bean-to-cup” (в превод: от зърно към чашата) са перфектен избор за страстните привърженици на кафето сред вас.

Този тип уреди мелят зърната на място и дозират кафето автоматично, а крайният продукт е топло и ароматно кафе директно в чашата ви.

Тази технология на приготвяне гарантирано максимално запазва качеството и свежестта на напитките, което ще ви гарантира пълноценни изживявания с тях.

Bean-to-cup машините предоставят богата гама от възможности за обработка на кафето и ви дават пълна свобода в откриването на перфектния вкус. Освен това, те имат доста лесен процес на работа и са сравнително удобни за поддръжка.

Те, обаче, също имат някои ключови недостатъци. Този тип машини са значително по-скъпи в ценови план, а по-самостоятелната им технология на работа определено няма да ви позволи максимален контрол над процеса на приготвяне на напитката, което може да се яви като проблем.

Кафемашина с филтър

Кафемашините с филтър, пък, за разлика от еспресо предложенията, са много по-прости и лесни за използване и поддръжка. Те са универсален вариант за всеки дом, който определено няма да утежни дори и бюджета ви.

Този тип модели обикновено правят чисто кафе като се предлагат в два варианта – с филтър за многократна употреба или със сменящ се хартиен филтър. Която и от двете характерности да изберете, обаче, комфортът ви при употреба на машината е гарантиран.

Кафемашините с филтър се предлагат в много по-широко разнообразие от дизайни и с лекота може да откриете идеалния модел за вашия дом сред тях.

А откъм недостатъци можем да откроим по-скоро по-ограничения им стил на работа, който определено ще се открои с добро качество, но и еднотипност в кафе-изкушенията.

Какво друго трябва да имате предвид при покупката на кафемашина?

Както може би вече се убедихте, изборът на кафемашина може да е доста труден.

След като сте преценили точно какъв вид устройство желаете да закупите, обаче, за да е пълноценна покупката ви, трябва да обърнете внимание и на още няколко неща…

Дизайн

Идеята на кафемашината далеч не е единствено да ви прави вкусни освежаващи напитки сутрин.

Всъщност, тя може значително да допринесе за подобряване на чувството за уют в дома, носейки нежен аромат и топли емоции със себе си.

Точно затова, за да не е просто обикновен кухненски уред, е важно да подберете кафемашина със стил, който да пасва перфектно на вашия интериор.

На пазара се предлага наистина широко разнообразие от модели в различни размери, цветове и форми. Така, че не се колебайте и подберете точно този, който отговаря на вкуса ви максимално.

Практичност

Колкото и стилна, обаче, да е вашата кафемашина, разбира се, друг важен аспект за вашия комфорт е тя да е удобна за употреба.

С други думи потърсете модел с лесна за почистване и поддръжка конструкция и максимално надежден материал на изработка.

Това не само ще ви улесни в ежедневието, но и ще ви гарантира спокойствие, че кафемашината ви няма да се амортизира бързо.

Функционалност

В днешния забързан и модерен свят, колкото по-функционална е една кафемашина, толкова по-перфектна е за употреба тя.

С други думи, не се колебайте да закупите някоя машина, дори и по-скъпа, ако откриете, че притежава функции, които ще ви бъдат полезни в ежедневието…

Вградени кафемелачки, водни филтъри, функции за предварително затопляне на чашите, аксесоар за пяна и възможности за персонализирано настройване на устройството – това са само част от отличителните характерности, с които повечето от съвременните кафемашини разполагат.

Качество и цена

Както в повечето случаи, при кафемашините цената и качеството често вървят ръка за ръка.

Моделите от по-висок клас определено могат да се открият в доста по-високи ценови диапазони, тъй като в случая заплащате за перфектен работен процес, здравина и устойчивост на уреда, както и разбира се по-модерна функционалност.

Това, обаче, не означава, че няма оптимални предложения и в по-ниските ценови области. Има много нови марки, които имат за цел да предложат добри варианти на изгодни цени.

Именно затова, най-важният ни съвет по отношение на избора на качествена кафемашина и нейното отражение върху бюджета ви, е да четете ревюта на потребители. Те най-точно ще ви насочат кога си и кога не си струва да закупите определен модел.

Как да се грижите за кафемашината си най-пълноценно?

Колкото и качествена, стилна, практична, надеждна и функционална кафемашина да закупите, обаче, запомнете, че грижата за нея е най-важна за вашия комфорт.

С други думи, за да се наслаждавате възможно най-дълго на перфектно кафе, е добре да спазвате няколко основни принципа при работа с уреда…

Кафемашината не бива да работи без вода.

Не забравяйте да следите нивото на водата в началото на процеса на приготвяне на напитката.

В противен случай, липсата на вода подлага на изключително висок риск помпата й, което ще наложи и незабавната й подмяна (а това не е никак бюджетна стъпка).

Почиствайте кафемашината си винаги след употреба!

Поддръжката на елементите на машината чисти има значение не само за вашия личен комфорт и хигиена, но и за цялостното запазване на уреда в добро състояние.

По-просто казано, отделяйте винаги 5 минутки след приготвяне на кафето си за грижа за машината, за да може и тя да отделя дълги години внимание към вас.

Използвайте машината си по предназначение!

Прочетете внимателно ръководството за употреба преди да стартирате уреда и съобразявайте стъпките, които предприемате спрямо него, с неговите качества и свойства.

Ако се колебаете за определено действие, по-добре се консултирайте със специалист или техник. В противен случай, както се досещате, излагате на риск кафемашината, та дори и вашето лично здраве.

 

Е, вече, когато сте наясно какво търсите, е време да ви представим и нашия списък с някои от най-добрите кафе машини, налични на българския пазар..

1. Еспресо машина DeLonghi EC221Този модел е 2 в 1 и неговият Crema Filter Holder е филтър, който работи не само с мляно кафе, но също така и с капсули E.S.E. Разполага с мобилен воден резервоар.

Системата за капучино (Cappuccino System) създава плътна пяна, благодарение на смесването на въздух, пара и мляко.

Кафе машината се изключва автоматично след 20 минути, тъй като е с вградена Eco функция, която ви помага да намалите консумацията на електричество.

Моделът е ръчен и мощността му е 1100 W.

Произвежда както еспресо, така и капучино, като капацитетът му за чаши е 2, а капацитетът на водния резервоар е 1л.
Купи сега

2. Еспресо машина Heinner Soft Cream HEM-250Този модел е ръчна кафе машина, която работи със смляно кафе.

Мощността ѝ е 1050 W. Произвежда еспресо и капучино, като капацитетът на водния резервоар е 1л, а капацитетът чаши е 1. Има мобилен воден резервоар и подвижна тава.

За ваша безопасност уредът трябва да е върху маса или друга гладка повърхност, като захранващият кабел не трябва да виси от ръба.

Апаратът не бива да работи, без да има вода в резервоара.

Налягането на кафе машината е 15 бара, а производителят е вградил технология за безопасност.
Купи сега

3. Еспресо машина Philips Saeco Poemia HD8423/19Апаратът е със специален филтър под налягане Crema, който произвежда дълготраен каймак, чийто вкус е превъзходен. Налягането на машината е 15 бара, което гарантира, че ароматът на смляното кафе ще бъде напълно извлечен.

Наличен е и нагревател на чашите, благодарение на което можете да оставите чашите направо върху машината.

Освен това той предварително ще ги загрее за по-дълготрайно запазване на каймака и по-добър аромат.
За млечна пяна е добавена приставката Classic, която ви позволява да си направите вкусна млечна напитка. Кафе машината е ръчна и приготвя капучино и еспресо.

Работи със смляно кафе, а капацитетът на водния резервоар е 1,25л.

Има система за гореща вода.
Купи сега

4. Еспресо машина Electrolux EEA111Този модел работи с мощност от 1250 W.

Налягането е 15 бара, благодарение на което целият аромат на смляното кафе ще бъде напълно извлечен.
Апаратът е ръчен и можете да приготвяте обикновено кафе и еспресо. Капацитетът му е 2 чаши, докато водният резервоар побира 1,25л.

Машината работи със смляно кафе и разполага с функция за автоматично изключване, която ви помага да пестите електрическа енергия.

Разполага със система за гореща вода, като също така има и устройство за пяна, а тавата е подвижна.
Купи сега

5. Еспресо машина Saeco Poemia HD8425/21Този модел разполага с приставка Classic за млечна пяна.

Също така е с медно покритие и филтър за каймак под налягане.

Може да работи с кафе-дози, а също и с мляно кафе.

Помпата за налягане е 15 бара и гарантирано извлича напълно аромата от смляното кафе. За подобрена енергийна ефективност е вградено автоматично изключване след 30 минути.

Вграден е филтър Crema, който създава дълготраен каймак.

Нагревателят е с бързо загряване.

С тази кафе машина можете да приготвяте обикновено кафе и еспресо. Машината е механична с капацитет от 2 чаши и воден резервоар от 1,25л.

Има плоскост, която задържа топлината на напитките.
Купи сега

6. Кафемашина с филтър Bosch TKA6A044Този модел е с практичен дизайн, който изглежда доста модерно във всяка кухня.

С подвижен резервоар за вода е, което ви помага лесно да го зареждате.

Разполага с автоматично изключване, за да можете да пестите енергия.

Бутонът Aroma+ ви помага да създадете ароматно кафе.

С технологията Easy Descale3 премахването на котления камък е по-лесно. Каната е с широк отвор и по този начин можете да я почистите по-лесно.

Капацитетът ѝ е 10 или 15 чашки, а водният резервоар побира 1,2л.

Машината е със селектор за аромат, противокапкова система, автоматично изключване за пестене на електроенергия, както и с показател нивото на водата.
Купи сега

7. Кафемашина с капсули Krups Dolce Gusto InfinissimaТози модел предлага удобство, сигурност и винаги перфектни кафе-резултати.

Моделът работи чрез система за високо налягане (15 бара), гарантираща кадифена, кремообразна текстура на кафе-изкушенията.

Мощността на кафемашината е 1500 W, а капацитетът на водния й резервоар е 1,2 л.

Кафемашината е снабдена с функции за икономия и регулация на процеса по приготвяне на напитките.

В дизайнерски план открояваме стил, компактност и изключителна практичност.
Купи сега

8. Кафемашина с филтър Heinner HCM-D918XТози модел кафемашина е с мощност 800 до 950 W.

Разполага с електронен контрол, механизъм против капки и програмируем таймер.

Тя е с LCD дисплей и ви осигурява функция за затопляне, благодарение на която можете да държите кафето си топло. Машината е с крака против плъзгане.

Водният резервоар е с капацитет 1,8л.

Този модел е с автоматично изключване, което ви спестява електрическа енергия.

По-бюджетно решение, което ще ви направи ароматно кафе и същевременно ще го държи топло, благодарение на затоплящата плоча.
Купи сега

9. Автоматична еспресо машина DeLonghi Nespresso Lattissima TouchС тази кафемашина, с която ще можете да приготвяте обикновено кафе, еспресо, капучино, лате макиато, горещо мляко или чай.

Моделът има многобройни функции, някои от които са автоматично изключване и отложен старт, гарантиращи икономичност и практичност при употреба.

Други полезни негови характеристики са възможностите му за автоматично почистване, програмата за приготвяне на капучино и подвижния му контейнер за мляко.

Кафемашината разполага с мощност 1300 W, налягане от 19 бара и капацитет на водния резервоар 0,9 л.

Моделът работи с капсули е разполага с удобен, компактен дизайн.
Купи сега

10. Кафемашина с капсули Delta Q QOOL Evolution


Този модел кафемашина разполага с мощност 1200 W и капацитет на резервоара 1 л.

Удобна, компактна и много ефективна, тя поддържа три програми на работа – късо, дълго кафе и чай.
Кафемашината разполага с интересен дизайн с дигитален панел.

Работи с капсули ILLY и Mitaca и се откроява с отлична производителност.

Освен това, предложението е снабдено и с функция PowerStandBY, което я прави не само практиен, но и икономичен избор.

Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

11. Кафемашина Sencor SCE 2001Малка, но отличителна – тази кафемашина би била идеално допълнение към всеки дом.

Моделът работи с мляно кафе и разполага с мощност от 350 W и 0,3 л. резервоар за вода.

Той е с удобен дизайн, снабден с лрачета против приплъзване, защита против прегряване и одвижен, миещ се филтър.

Предложението е функционално и може да го носите абсолютно навсякъде със себе си, дори и на дълги пътешествия.

А като доказателство за неговата практичност можем да отличим и фактът, че може да обслужва 2 чаши едновременно.
Купи сега

12. Портативна еспресо машина Wacaco Minipresso NSЛюбители сте на кафето и търсите идеалния продукт за път? Е, този избор е перфектен за вас.

Моделът е ръчен и разполага с компактен дизайн, удобен за пренос.

Той работи с капсули, разполага с капацитет на водния резервоар 70 мл. и налягане от 8 бара.

Изработен от неръждаема стомана, той определено ще ви впечатли с дълготрайна конструкция и неповторим стил.

Купи сега

3.6/5 - (116 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
5 Коментари
 1. Георги Георгиев пише

  Много е добра последната но бих искал да разгледам и други кафе автомати ако е възможно .Благодаря предварително.

 2. Станко пише

  По големи глупости скоро не бях чел. Говорите за хубаво кафе, а в същия момент класирате евтини машинки с алуминиеви портафилтри, крема дискове и пластмасови мелачки 43 мм. Къде е Мис Силвия? Къде е Гаджиа Класик? Дори и 30 годишна Бразилия Клуб е класи над тези недоразумения тук…

 3. Евгения пише

  Някой знае ли има ли кафемашини на промоция или добра цена в техномаркет, технополис или зора?

  Трябва ми кафемашина делонги или крупс (krups) с капсули.

 4. Маргарита пише

  Имали сме кафемашина saeco, а сега имаме кафе машина – кафеафтомат филипс.

  Тази на Саеко я взехме от метро. А другата на промоция от емаг.

  Сестра ми има кафемашина delonghi от айко и прави добро еспресо. Делонги май правят най-доброто еспресо.

 5. Marin пише

  Колебая се от кауфланд или от olx да си купя кафе машина.

  Кафемашината е много важна за мен.

  Някой има ли мнени е за кафе машини с капсули робот ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!