Всички категории

7-те Най-Добри Кантари

Следенето и поддържането на теглото може да бъде доста трудна задача, особено в забързаното ежедневие.

Умората и затрудненията в поддържането на правилен хранителен режим са само някои от факторите, които ни пречат.

Здравословното хранене и физическата активност – било то фитнес, тичане, плуване или друго – могат да се окуражават и изпълняват по-стриктно когато следим теглото си.

Притеглянето веднъж дневно, седмично, че дори и месечно може да окаже голямо влияние върху желанието за водене на по-здравословен начин на живот.

Не е изненадващо, че без наличието на кантар това би било особено трудна задача.

Но когато става дума за покупка на кантар – той трябва да се избере внимателно и да отговаря на личните нужди.

Има няколко важни фактора, които трябва да се вземат предвид, но в това ръководство ще засегнем всичко необходимо.

Какво представлява кантарът?


Едва ли има човек, който да не знае какво представлява един кантар – това е малко устройство, което измерва теглото на човек при стъпване отгоре.

Кантарите са особено предпочитани от хора, които водят активен начин на живот, както и от такива, които имат за цел да отслабнат.

Обикновено кантарите могат да се срещнат в два варианта – аналогови и дигитални.

Необходимостта от кантар

Независимо от това колко здравословен начин на живот водите, притеглянето от време на време е страхотен начин да следите теглото си и да го поддържате в здравословни норми.

Когато човек следи теглото си започва да прави много повече здравословни избори и промени в начина си на живот, особено ако иска да отслабне и да влезе във форма.

Специалистите отбелязват, че притеглянето веднъж седмично позволява на хората да разберат как точно работи тялото им, как реагира на различни хранителни навици и физическа активност и по този начин им позволява да живеят по-добре и здравословно.

Поставянето на качествен кантар в банята или спалнята ви позволява да следите по ефективен начин теглото си.

Добрите дигитални кантари ви дават точно измерване на теглото до грамове и по този начин елиминират всякакви по-груби изчисления и догатки.

Има и по-скъпи модели, които показват много повече информация като процент телесни мазнини, съотношение на мускули към мазнини в тялото и т.н. Тези кантари могат да бъдат особено полезни на хора, които не само целят да следят теглото си, но се занимават по-сериозно със спорт или поддържане на добра физика.

Какво трябва да обмислите

Вид на кантараЩо се отнася до вида на кантара, обикновено има два основни – аналогови и дигитални.

Аналоговите кантари са механични и съответно не се нуждаят от батерии. Те показват измерването със стрелка. Те са по-остарели и имат огромна платформа, върху която се стъпва.

Неприятното е, че с времето тези кантари стават неточни. Също така те нямат допълнителни възможности като показването на допълнителна информация като процент мазнини в тялото, колко е мускулната маса, колко вода има в тялото, костната маса и т.н.

Подобни неща са възможни само при дигиталните кантари.

И като споменахме дигитални кантари – те имат големи LCD екрани, които показват теглото при измерване.

Моделите от по-висок клас показват и допълнителната информация. Обикновено дигиталните кантари се захранват със сменяеми батерии.

Понеже са съвременни – на пазара има много от тях като всеки модел предлага различни функции. Най-базовите дигитални кантари показват само теглото с грамове. Моделите от най-висок клас показват теглото, заедно с всяка необходима информация за състава на тялото.

Те дори могат да изчисляват допълнителни неща на база тази информация като процент мазнини в тялото, съотношението на мазнините спрямо мускулната маса и т.н.

Избор между аналогов и дигитален кантар

Ако точността е най-важното нещо за вас – тогава зачеркнете аналоговите кантари от възможностите за избор. Дигиталните кантари са много по-точни и показват по-детайлно теглото спрямо аналоговите.

От друга страна аналоговите кантари работят без нужда от батерии или друго външно захранване и освен това са по-здрави и издръжливи.

Максимално теглоПървото нещо, което трябва да определите преди да започнете да избирате кантар е с какво тегло ще трябва да се справя той. Трябва ви кантар, който да може да измерва такова максимално тегло, че да не се окаже в даден момент, че вече не можете да го ползвате.

Въпреки че кантарите с по-голямо максимално тегло могат да показват малко по-неточно ниското тегло, то те са по-добър вариант от тези с малко максимално тегло, при които често по-тежък човек няма да може да се измери.

За да изберете възможно най-добре кантар трябва да прецените колко тежи най-тежкият човек, който ще го ползва.

Въпреки че стандартните кантари поддържат максимално тегло от 120 до 150 килограма, има някои модели с по-високо поддържано тегло – например 250 килограма. Затова е важно кантарът да се подбере внимателно, за да бъдете сигурни, че в близко или далечно бъдеще ще ви служи добре, независимо дали ще отслабнете или наддадете тегло.

Показание на екрана

При повечето дигитални кантари трябва да се стои неподвижно, за да се засече най-точно теглото и да се покаже окончателно на екрана.

Препоръчително е да си изберете кантар с достатъчно голям екран, на който показанията се виждат ясно – без нуждата да прикляквате или да се взирате в него.

Точност при измерване

Повечето аналогови кантари с времето започват да показват по-неточни измервания, тъй като пружината им се отпуска.

Дигиталните кантари от средния клас нагоре от друга страна са особено точно при измерване.

Автоматично включване и изключванеМного дигитални кантари имат опция за автоматично включване когато някой се качи върху тях и съответно автоматично изключване когато при слизане.

Това е особено полезна функция, тъй като няма да ви се налага всеки път да включвате кантара и няма риск да го забравите след измерване и съответно батериите да паднат преждевременно.

Площ за стъпване

Уверете се, че избраният кантар има достатъчно голяма площ за стъпване. По-компактен кантар може да бъде особено неудобен за хора с по-големи крака.

Индикатор за нивото на батериите

Ако кантарът разполага с индикация за нивото на заряд на батериите няма да бъдете изненадани когато те паднат. При ниско ниво на заряд в батерията кантарът ще сигнализира и ще го покаже на екрана – така ще знаете, че е време да смените батериите.

Материали

Особено важно е да проверите от какви материали е изработен всеки кантар и да се уверите, че те са достатъчно здрави и издръжливи.

Много дигитални кантари имат основа от закалено стъкло, което е издръжливо и се почиства лесно.

Местоположение

Къде ще стои кантарът в дома ви е друг важен фактор, който трябва да вземете предвид преди покупката. По-базовите модели кантари не са достатъчно добре защитени от намокряне и влага – съответно не е добра идея да слагате такъв в банята.

Това къде ще бъде поставен един кантар може да изиграе важна роля в това колко точни ще бъдат показанията му.

Някои кантари могат да не измерват точно когато компонентите им са под постоянна влага, други пък когато се поставят върху по-мека повърхност (например килим).

Затова най-добре е да се спрете на среден или висок клас кантар – така ще елиминирате подобен риск.

КачествоЦената, максималното поддържано тегло и вида на кантара определят до колко добър е той. Факт е, че на пазара има богат избор от кантари и то от всякакъв вид и с всякакви функции.

Но преди да се спрете на някой модел и да го купите – трябва да сте сигурни, че той е най-подходящия за вас.

Проверете качеството на избрания модел ако искате да ви служи дълги години. Това е нещо, което не препоръчваме да пренебрегвате, ако не искате накрая да се чувствате сякаш сте си дали парите на вятъра.

Качественият кантар би бил много по-добра и дългосрочна инвестиция от евтиния и некачествен. Всъщност той би ви спестил доста пари в бъдеще.

Допълнителни функции

Въпреки че по-базовите модели кантари са направени да измерват само теглото, има по-скъпи модели, които могат много повече.

Чиста мускулна маса

Някои кантари могат да измерят мускулната маса в тялото, което ги прави отличен избор за силовите атлети.

Анализ на мазнините в тялото

Много кантари могат да изчислят процента мазнини в тялото след измерване. Подобна функция би била полезна на хората, които искат да отслабнат без да губят много мускулна маса.

Следене на теглото

Някои кантари имат памет и запомнят теглото от предишните измервания и така с времето можете да следите промените на теглото си.

След като ви запознахме с най-основните неща около кантарите – вече можете сами да изберете най-подходящия модел.

В случай, че все още не сте сигурни на кой кантар да се спрете, нека ви представим някои от най-добрите модели на пазара.

1. Смарт кантар Huawei AH100 Body Fat


Този смарт кантар ви предоставя удобство у дома, като поддържа максимално тегло от 150 килограма.

Има възможност за запаметяване на до десет потребителя. Необходими са му четири батерии ААА. Има елегантен и практичен външен вид, което ще ви помогне лесно да му намерите точното място в дома си.

Малък и компактен е.
Купи сега

2. Уред за измерване на телесни мазнини Omron BF 508


Уредът измерва какъв процент са мазнините в организма ви, като използва метода БИ (биоелектрически импеданс), който се състои в използване на информация за тегло, ръст, възраст и пол, заедно с електрически импеданс, за получаване данни за състава на организма.

Измерва и индекс на телесната маса, както и нивото на висцералните мазнини.

Лесно се използва и може да запамети данни за до четири различни потребителя. Поддържа максимално тегло от до 150 килограма. Работи с четири батерии АА (R6).
Купи сега

3. Мултифункционален кантар Beurer BF 850


Този мултифункционален кантар показва телесно тегло, телесна вода, телесни мазнини, мускулен процент, основен метаболитен процент и костна маса, като можете да прехвърлите тези данни чрез блутут към приложение Beurer HealthManager.

Електродите за измерване са от полирана неръждаема стомана. Разполага с LCD дисплей, който лесно се разчита. Разполага с пет степени на активност, 30 измервателни пространства в паметта и осем различни профила с автоматично разпознаване на потребителя.

Работи с три батерии от типа ААА. Поддържа максимално 180 килограма тегло.
Купи сега

4. Кантар Medisana PSD 40461


Това е механичен кантар, предназначен за домашна употреба. Разполага с аналогов дисплей и измерва теглото на тялото (в килограми).

Максимално поддържа до 150 килограма тегло. Лесно може да се разчита и е удобен за употреба.

Освен това е компактен и практичен, можете лесно да го съхранявате и използвате.
Купи сега

5. Електронен кантар-анализатор HOMA HS-1500F


Компактният и практичен електронен кантар ви предоставя възможност за биоелектричен анализ, като измерва теглото, процентите съдържание на вода, мускулна маса, мазнини и костна маса.

Сензорът на измерване е силно чувствителен. Уредът е с платформа от закалено стъкло. Осигурява ви памет за до 12 потребителя.

Капацитетът му на измерване е до 150 килограма.

Има функции автоматично нулиране и автоматично изключване. Захранва се с две литиеви батерии 2×3 волта.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Кантар-анализатор Xiaomi MI Scale


Това е компактен и изключително практичен електронен кантар, който е предназначен за употреба в домашни условия. Разполага с дигитален дисплей и е изработен от закалено стъкло.

Измерва теглото на тялото, като използва килограми за мерни единици. Има памет за запаметяване на до 16 потребителя.

Разполага с блутут и е съвместим със смартфон.
Купи сега

7. Кантар Tefal PP1130V0 Classic


Кантарът е с голяма платформа от стъкло и с голям LCD екран, който позволява лесно разчитане.

Лесно проследява стъклото и измерва до 160 килограма, като е с деления на 100 грама.

Лесно се почиства, пренася и съхранява, благодарение на своя тънък дизайн и на голямата си платформа от стъкло.

Има автоматична функция за стартиране и функция за самоизключване след 10 секунди без използване. Освен това е със семпъл изчистен дизайн, за да може да пасне на всеки интериор.
Купи сега

3.2/5 - (46 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!