Всички категории

7-те Най-Добри Клавиатури за Таблет

Търсите начин да превърнете таблета си в работно устройство, което да е навсякъде с вас? За щастие вече има решение!

С правилната клавиатура, можете да превърнете таблета си в хибриден лаптоп, който е достатъчно бърз и преносим, за ​​да бъде неотлъчно с вас на работа или в училище.



Клавиатурите са направени специално за работа с таблети, и има много от тях на пазара, които ще подобрят десетократно преживяването на писането на таблета ви.

Повечето модели съчетават универсална съвместимост на устройството с удобен дизайн, отлично качество на изработка и страхотна цена.

Хибридните устройства могат да ви улеснят до голяма степен и да задоволят нуждите на собственика си в повечето ситуации.

За да сте сигурни, че ще се случи това, обаче, ще ви се наложи да се запознаете с най-основните характеристики, които ще ви гарантират успешната покупка.

В случай, че сте любопитни – продължавайте да четете нашето ръководство. А ние ви обещаваме, че по-надолу ще и откриете списък с най-добрите предложения на българския пазар.

Какво представляват клавиатурите за таблет?


Тези устройства имат широк спектър от функции, модели и цени, които трябва да имате предвид, за да съответстват идеално на нуждите ви.

Много клавиатури на таблета работят и като калъфи за защита на вашето устройство. Те предлагат и начин да поставите таблета си под удобен ъгъл на гледане.

Факт е, че клавиатурата е най-добрият начин за въвеждане на текст.

Повечето хора, които притежават таблет, биха се възползвали от покупката на клавиатура, за да го съчетаят, тъй като това прави писането много по-лесно, отколкото използването на виртуална клавиатура на екрана.

За някои потребители писането директно върху екрана не е потенциален проблем, но за тези, които прекарват дълго време в писане е важно да имат осигурена допълнителна клавиатура.

Няколко стъпки по “инсталация” и готово!



Накратко – почти всички модели покриват едни и същи основи – свързват се чрез Bluetooth и ви позволяват да се справяте със задачите доста по-бързо и приятно.

Някои модели са с по-малък размер, за да съответстват на таблети с умалени екрани, а други имат вградена стойка, така че можете да държите екрана си изправен, докато пишете.

Всички тези аспекти са въпрос на личен избор и ще ги уточним малко по-късно, а сега нека преминем към най-интересната част…

Какви са основните предимства на клавиатурите за таблет?


Най-често срещаният въпрос, който си задаваме преди да купим даден продукт е какви ползи би могъл да ни даде той.

Е, в този случай позитивите са доста и сме сигурни, че след като ги научите вие също ще се уверите, че клавиатурите за таблет си заслужават.

Подобрена производителност

Първата и вероятно най-очевидна причина да вземете клавиатура е да можете да пишете по-добре.

Въпреки че клавиатурите на сензорния екран са добри, сме сигурни че няма някой, който да пише толкова бързо на тях, колкото традиционната клавиатура.

Ако искате да свършите истинска работа на таблета си и трябва да я приключите бързо, вземете клавиатура, която ще ви помогне именно за това.

Правилната покупка ще направи създаването на документ и отговарянето на имейли много по-лесно, отколкото ако се придържате към сензорния екран.

По-добър контрол на таблета



Повечето модели притежават специални бутони, които ще варират в зависимост от клавиатурата, която изберете.

Имайте предвид, че всички клавиатури включват специални клавиши, които ще ви помогнат да навигирате в операционната система на таблета само с натискане на един бутон.

Може да се твърди, че сензорният интерфейс вече е лесен и това е вярно. Но ако пишете и трябва да направите нещо бързо, достъпът до няколко бонус клавиша за чести команди може да ви спести време от спиране и плъзгане на екрана.

Повишен комфорт

Знаем, че използването на таблет вече е едно от най-удобните преживявания, които можете да намерите днес. Наистина те са с докосване за победа.

Можете да ги използвате на бюро, на дивана или дори в леглото и да ви е доста удобно. Все пак, ако искате да използвате таблета си за работа за по-дълги периоди от време, ще откриете, че достъпът до клавиатура ще направи таблета ви още по-удобен.

Фактът, че китката и ръката ви няма да бъдат постоянно повдигнати и в движение, ще ви помогне да използвате таблета си за по-дълги периоди, без да се уморявате.

А в среда на производителност всичко, което ще ви осигури допълнителен комфорт, винаги е огромен плюс.

Компактни размери



В повечето случаи клавиатурите са оразмерени, за да паснат на таблета, който използвате.

Това означава, че ако имате 9,7-инчов таблет, клавиатурата ви ще има приблизително същата ширина и височина като този таблет.

По този начин лесно ще взимате устройствата с вас, където и да се намирате и ще успявате да ги поставяте навсякъде, без да заемате много място.

Не прекалявайте с твърде малкия размер, защото това може да не се окаже най-правилното решение, особено, когато имате по-големи ръце.

Бъдете внимателни, когато купувате клавиатура за таблет и се уверете, че клавишите не са твърде малки, за да ги използвате качествено.

Издръжливост

Моделите са направени да са достатъчно издръжливи, но не забравяйте, че всичко се свежда до това как използвате устройството.

Клавиатурите могат да извършат дълъг път в трансформирането на вашето изживяване с таблета. В някои случаи може никога повече да не се нуждаете от лаптоп, в зависимост от употребата ви.

Има много причини, които ще ви накарат да се сдобиете с клавиатура за таблет – ние избрахме най-основните.

Ако смятате, че това удобно устройство може да подобри цялостното ви изживяване, тогава непременно направете тази покупка.

Какви типове клавиатури за таблети разпознаваме?


Има два основни типа клавиатури за таблет: тези, предназначени да работят като калъфи или капаци за вашия таблет, и тези, предназначени да стоят предимно на бюрото ви и да изглеждат по-скоро като стандартна клавиатура.

И двата вида имат своите позитиви и негативи, в зависимост от различните предпочитания, така че нека ги разгледаме поотделно.

Клавиатура-калъф



Тези модели са удобни, тъй като предлагат защита от удари и драскотини и винаги са на таблета ви, за да можете да започнете да пишете незабавно. Въпреки това, капаците на клавиатурата добавят тегло и обем на таблета ви.

Някои приличат на конвенционалните капаци, тъй като се прикрепят (често магнитно) към таблета и се отварят като тетрадка. Това е едно от най-удобните и често използвани решения сред потребителите.

Имайте предвид, че са възможни ситуации, в които таблетът може да пада назад, когато докоснете екрана. За щастие производителите вече са помислили затова и е лесно да откриете дизайни, които нямат тези проблеми.

Възможно е да попаднете на доста стабилна конструкция, но това би могло да доведе до ограничена регулируемост. Опитайте се да намерите златната среда между двете характеристики.

Свободно можете да откриете модели от този тип, които имат плъзгаща система за перфектното регулиране на ъгъла на екрана.

А има и такива, които вместо да бъдат закачени, закачат екрана на таблета, когато не се използват.

Това може да ги направи сравнително трудни за използване, а настройването и опаковането почти със сигурност е по-малко удобно от всеки от другите два стила на корицата.

Основното правило е да избягвате модели, които нямат добра стабилност и падат при докосване, все пак целта на тези клавиатури е единствено да ви улеснят.

Самостоятелна клавиатура



Тези клавиатури също са доста често предпочитана опция, която действително е удобна и полезна сред някои потребители.

Голямото предимство е, че същата клавиатура може да работи със следващия ви таблет. Освен това повечето са проектирани да работят както с iOS, така и с Android устройства – и дори с Windows и OS X.

Имайте предвид, че самостоятелната клавиатура е допълнителен елемент, който да носите с вас и не забравяйте да го поставите обратно в чантата си след употреба.

Вероятно поради този факт, повечето хора прибягват до другия вариант, но истината е, че отделната клавиатура е може би най-удобното решение, когато използвате таблета самостоятелно.

Какво друго да вземете предвид при покупката на клавиатура за таблет?


Който и стил на клавиатура да закупите, има някои общи съображения, които трябва да вземете предвид.

Почти сме сигурни, че купувате клавиатура, защото не обичате да пишете директно на екрана на таблета. Затова силно препоръчваме да изпробвате клавиатурата, преди да я купите.

Това може да бъде чрез използване на клавиатурата на приятел или колега, или чрез посещение на магазин, в който има изложени различни модели.

Свързване

Bluetooth е най-често срещаната опция за свързване при клавиатурите, това всъщност е отличен вариант, но си струва да потърсите модел, който включва и USB ключ.

В случай на самостоятелна клавиатура е възможно да са ви необходими малко допълнителни усилия за удобно превключване между устройствата.

Много клавиатури за таблети, обаче могат да се свързват с различни устройства и след това да ви позволят лесно да прелиствате между тях.

Например, ако имате таблет, смартфон и настолен компютър, можете да свържете клавиатурата си с всички тях едновременно.

И след това да използвате физическо превключване, за да изберете с кое устройство искате да взаимодействате.

Клавиатури като тези са идеални за незабавно прелистване между текстови съобщения, електронни таблици и документи на различни устройства.

Дизайн



Всички модели изглеждат чудесно, създадени са да бъдат достатъчно елегантни и подходящи за всеки вкус, но това всъщност не е най-важното, над което трябва да се фокусирате.

Хората приемат, че ергономията има значение само ако прекарвате цял ден пред компютъра, но това не е съвсем вярно.

Ергономичната клавиатура ви помага да поддържате стойката си, която е от съществено значение за всяка сесия на писане – дори и да е кратка.

Разбира се, ергономичният дизайн варира в зависимост от клавиатурата. Бъдете внимателни и се постарайте да изберете най-правилният модел за вас.

Преносимост



Както вече разбрахте, повечето клавиатури са идеални, за да ги вземете навсякъде с вас, но все пак трябва да се съобразите с някои особености предварително.

В това отношение потребителите се нахвърлят на възможно най-тънките модели, които в повечето случаи може да не са толкова качествени.

Потърсете клавиатура, която е достатъчно компактна, но и стабилна, за да може да е възможно най-дълго с вас във всяка точка на света.

Стойка

Всяка клавиатура с Bluetooth може да бъде клавиатура за таблет, но ако купувате специално предназначена клавиатура за дадено устройство, тогава добрата идея е да вземете модел с вградена стойка.

Някои клавиатури имат отворен слот в горната част, който е достатъчно голям, за да пасне на вашия таблет, докато други имат регулируема стойка, която ви позволява да виждате таблета си от различни ъгли.

Считайте това за задължителна функция и по-скоро заложете на регулируемата стойка, която ще ви гарантира по-добро изживяване.

Допълнителни функции



В повечето случаи допълнителните функции са просто търговски трикове, така че е хубаво да не залагате на “най-функционалното устройство”.

Бъдете спокойни, защото важните функции така или иначе ще бъдат включени към клавиатурата ви.

Но в случай, че искате някоя, която ще ви бъде наистина полезна и смятате да използвате клавиатурата на таблета си в по-тъмни пространства, помислете за закупуване на клавиатура с подсветка.

Подсветката осветява клавишите с цветни светлини, което ги прави много по-лесни да се виждат в тъмното. Освен това, изглежда наистина привлекателно и интересно за окото.

Качество

В повечето случаи клавиатурите са направени да бъдат достатъчно издръжливи, но разбира се – винаги има изключения.

Потърсете модел с по-масивни копчета, които не потъват прекалено много при натискане, здрава основа и качествен материал.

Тези аспекти ще ви гарантират успешна покупка, но както казахме, хубаво е да изпробвате клавиатурата предварително, за да проверите дадените особености.

Бюджет



В зависимост от моделът и марката на клавиатурата, която търсите, варира и нейната цена. Ако търсите наистина качествен модел – то тогава ще ви се наложи да заплатите малко по-висока цена.

За сметка на това, ако смятате да използвате клавиатурата ежедневно и за професионални цели, тогава инвестицията определено си заслужава и дори е задължително да потърсите добър модел.

Ако пък нямате такива намерения, бихте могли да се задоволите и с по-просто устройство. То също ще ви свърши добра работа за нуждите, които имате.

Както вече разбрахте – не се нахвърляйте на възможно най-скъпия модел, който предлага безброй допълнителни или най-точно казано излишни функции.

Инвестирайте в клавиатурата, която ще отговаря най-добре на вашите лични предпочитания, без да се влияете от изкушаващите търговски трикове.

 

Надяваме се, че нашето ръководство ви е било полезно и същевременно полезно.

А сега, както обещахме – можете да разгледате и списъка с най-добрите клавиатури за таблети на пазара.

1. Клавиатура V10



Мини сгъваема клавиатура, изработена от алуминий с включен тъчпад. Моделът е с версия на Bluetooth и със системни изисквания: iOS, Windows, Android. Имайте предвид, че тъчпадът не работи със система IOS, а настолните компютри изискват допълнителен Bluetooth приемник и този продукт поддържа само Bluetooth връзка. Работният обхват е до цели 10 метра, животът на клавишите – 3 милиона кликвания и вградена 750mAh литиева батерия. Клавиатурата е с изключително компактни размери – 30,2 x 9,7 x 0,5 cm (разгъната) / 15,2 x 9,7 x 1,8 cm (сгъната) и тегло – 197.3g. Комплектът включва със себе си – Bluetooth клавиатура и USB кабел за зареждане.
Купи сега

2. Клавиатура Logitech Slim Folio



Тази клавиатура с калъф е изключително компактна, функционална и лесна за използване. Нейната съвместимост е с Apple и е подходяща за iPad (7th gen) / iPad Air (3rd gen). Моделът е със страхотен дизайн, в черен цвят, удобни размери и тегло 650 грама. Благодарение на калъфа клавиатурата е непромокаема, за да избегнете неприятни случки с изливане на напитки и включва със себе си стойка Apple Pen за допълнителен комфорт и магнитна скоба за монтаж.
Купи сега

3. Клавиатура ZENKABEAT



Клавиатурата ZENKABEAT може да бъде свързана към всеки таблет чрез Bluetooth, като калъфът е специално проектиран за моделите iPad 7th и 8th Generation 10.2”2019/2020. Този модел има голяма стабилност и защита от удари или надраскване, благодарение на капака с магнитна абсорбция. Той е проектиран да разсейва топлината, за да ви гарантира по-ефективна работа. Жлебовете на вътрешната повърхност на кутията ви позволяват да регулирате ъгъла, под който е позициониран таблетът (105 °, 120 °, 135 °). Получавате вграден интелигентен тъчпад с осветление 7 цвята плюс 3 нива на интензивност. Калъфът поддържа ZENKABEAT Stylus, Apple Pencil или всеки друг стилус. Имате и полезни функции като Sleep Mode, за да успявате да си спестите енергия.
Купи сега

4. Клавиатура Bluetooth Logitech K380



Универсалната клавиатура Logitech е готова да превърне работата ви на компютъра в истинско удоволствие. Тя е изключително лесна за използване и удобна за писане, благодарение на дизайна и клавишите. Моделът е с Bluetooth свързване, за да я използвате където и да се намирате и компактни размери и тегло, за да е неотлъчно с вас – 423 гр. Клавиатурата се предлага в страхотен син цвят и е подходяща за всеки интериор.
Купи сега

5. Клавиатура Apple iPad Pro 10.5



Смарт клавиатура с изключително елегантен дизайн, който ще пасне перфектно на всеки вкус. Моделът е много компактен и удобен, за да може лесно да го пренесете с вас, където и да сте. Свързва се чрез Bluetooth и е със съвместимост Apple. В черен цвят и удобни клавиши, подходящи дори за по-усилена работа на таблета.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Клавиатура SMART Tabby Boo



Тази клавиатура е тип калъф, за да бъде едновременно стабилна и удобна, като същевременно ще защити вашия таблет от външни намеси. С нея ще успеете да предпазите устройството от надраскване, удари или намокряне. Моделът е с с PAD / touchPAD мишка за 8 до 10,1 инчови таблети. С технология Bluetooth, Micro USB кабел и обхват до 10м, с възможност за позиция “стойка”. С акумолаторна батерия, Bluetooth Smart Control и чудесен изчистен дизайн.
Купи сега

7. Клавиатура Bluetooth Pro 10.5 инча



Ако търсите елегантен и функционален модел, то това е точното решение за вас. Bluetooth клавиатурата поддържа настройка на цели 7 цвята на фона (червено / жълто / синьо / зелено / лилаво / бяло / синьо). Тя в с включен калъф, който предпазва от драскотини, неравности, замърсявания и др. 360-градусовото завъртане, и 180-градусовото сгъване ще отговарят на вашите различни практически очаквания. ABS клавишите с кратко време за реакция при въвеждане ще ви донесат отлично качество на работа и по-бързи резултати. Клавиатурата е със силна Bluetooth способност за предаване и осигурява непрекъсната връзка между нея и iPad 6.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!