Всички категории

6-те Най-Добри Колбасорезачки

Нуждаете се от нов кухненски уред, с който да си спестите време и усилия?

Всички домакини знаят колко досадно и трудно може да бъде рязането на различни продукти на равномерни парчета…

За щастие, вече има решение, което би могло да ви отърве от този неприятен проблем, а именно колбасорезачките!

С тях ще можете да спестите часове на повтарящ се, изморителен и понякога опасен ръчен труд. Било то у дома или на работното място.

С помощта на колбасорезачките ще получите прецизно нарязване на месо, сирене и зеленчуци. Но най-важното е, че без никакви усилия всеки път ще постигате тънки и еднакви по размер резени.

По този начин освен да спестите време, ще намалите риска от пропиляни продукти и излишно напрежение. А ако решите да го използвате в бизнеса си, например, отново ще останете очаровани от ползите, които ще ви донесе.

Независимо дали сте професионален или домашен готвач, резачката за месо е най-добрият начин да постигнете тънки като хартия филийки и да впечатлите всички гости с перфектните ястия, които им поднасяте.

Ако ви е интересно да научите още за тези невероятни машини, продължавайте да четете нашето ръководство, в което ще ви представим всичко най-важно за тях.

Освен това, по-долу ще имате и възможността да се запознаете с някои от най-впечатляващите модели на пазара в момента.

Какво представляват колбасорезачките?

Преди да предприемете подобна крачка е нужно да се запознаете с най-основните характеристики на тези машини.

На пръв поглед може би изглежда елементарно, но всъщност има доста фактори, с които трябва да се съобразите. Затова ние сме тук, на помощ, за да се опитаме максимално да ви улесним в избора.

Същност

Колбасорезачките, както напомня и името им, са създадени с първоначалната идея да се справят с нарязването на колбаси и други меса. В наши дни, обаче, най-добрите уреди от този тип лесно се справят с нарязването и на плодове, зеленчуци, сирена и дори хляб.

Това ги прави едни наистина универсални машини за рязане на храна, освен това ще се учудите колко много време спестяват в кухнята.

Те превръщат непрофесионалистите в истински професионалисти и създаването на перфектната и изпипана трапеза вече е напълно постижима задача.

Машините са идеални за приготвяне на сандвичи, салати, закуски, постигайки резултат, който доставя наслада не само за непцето, но и за очите. Уредите за рязане позволяват прецизен контрол върху дебелината на всеки резен, така че да осигурят най-добрия вкус.

Начин на работа

Колбасорезачките представляват електрическа машина за рязане на мезета от слайс салам и други колбаси на равни и красиви парченца с еднаква дебелина на разреза.

Основно те притежават остър диск с повишена твърдост, който се върти на високи обороти. Така се случва и самото прецизно нарязване.

В конструкцията на този тип уреди са взети всички мерки за безопасност чрез подходящи предпазители за предотвратяване на нараняване. Това, пък, ги прави много по-безопасно средство от рязането с обикновен нож.

Като имате предвид, че вие можете да настройвате желаната дебелина всеки път, според вашите лични предпочитания – сигурно вече се досещате колко много предимства крият тези практични уреди…

ПредимстваГолям плюс на колбасорезачките е тяхната висока производителност, осигуряваща бързото нарязване на различни видове мезета само за секунди. Това е особено полезно при заведенията, където бързото приготвяне на поръчките е от изключителна важност.

Колбасорезачките правят нарязването бързо и лесно, особено ако искате да приготвите голямо количество храна за готвене или замразяване.

Също така, притежавайки тези машини ще можете да купувате продукти на едро, а не предварително опаковани и нарязани, което всъщност би ви спестило доста финанси и време, а и ще ви гарантира качеството и надеждността на продуктите, които използвате.

И несъмнено, най-важната полза е тази, която ще ви гарантира по-голяма безопасност при работа. Както вече споменахме, те са проектирани така, че да са максимално обезопасени и невредими за вас.

Добре знаете, че рязането на месо изисква по-големи остриета, които са наистина опасни и често се случват нежелани злополуки, които не са приятни за никого. За щастие чрез машините, успешно ще намалите този шанс.

Въпреки първоначалната инвестиция, колбасорезачките са отличен вариант да спестите пари в дългосрочен план. Още повече, ако ще го използвате във някакъв вид производство, несъмнено това ще се окаже една доста разумна покупка. А все пак, най-важното е да се мисли в перспектива…

Какви видове колбасорезачки разпознаваме?

Не всички модели са еднакви и е много важно да изберете правилния вид, който ще бъде от полза за вас или вашия бизнес. Все пак това си е една сериозна инвестиция и трябва да бъдете особено внимателни с нея.

Категоризирани въз основа на количеството работа, за която ще се използват – има колбасорезачки за всяка нужда. И по- конкретно леки, стандартни и тежки приложения.

Разбира се, че е изкушаващо да работите с най-мощния подобен уред, но истината е, че за приготвянето на обикновен сандвич, закуска за гости и т.н. нямате нужда от чак такъв уред в кухнята ви. За домашна употреба може да се заложи и на по-простите решения.

Ако целта е употреба в заведение или ресторант, обаче, експертите препоръчват покупката на малък, но специализиран слайсер с висока мощност, който може да работи от 5 до 8 часа без прекъсване.

Затова най-важното е да определите за какво ще използвате уреда, колко често ще работи и къде ще бъде поставен. Когато съобразите тези компоненти, успешната покупка ще бъде гарантирана.

Резачки с лек режим на работа

Машините от този вид са предназначени домашна употреба или за по-малки предприятия, които ще се нуждаят от тях само в по-редки случаи, а не за основна работа.

Тези резачки са най-икономичният избор и обикновено се откриват лесно на пазара. Идеални са за нарязване на различни деликатеси, пушени или варени меса, както и зеленчуци за сандвичи, плата или гарнитури за пица.

Недостатъкът при повечето модели от този тип е, че не се препоръчват за нарязване на сирене или сурово или замразено месо. Разбира се, при някои е възможно, но работата със сигурност няма да е толкова прецизна, колкото ви се иска.

Резачки със стандартен режим на работаПредназначени са за по-тежка, по-продължителна употреба от предния вид и биха подхождали на малки деликатесни ресторанти или пицарии, които ще ги използват за около 1-4 часа всеки ден. Естествено, те са малко по-скъп вариант, но за сметка на това носят повече предимства.

Те са в състояние да се справят с нарязването на сирене и кашкавал, но се препоръчват предимно за обработване на деликатеси и зеленчуци.

Ако използвате твърде дълго машината, то има вероятност тя да “ изгори”, ако острието се натовари много. Така че е особено важно да я използвате само в рамките на нейните граници, без да прекалявате.

Резачки с интензивен режим на работа

Разбира се това е най-добрия и най-надежден режим, който може да изберете. Както ви намекнахме и по-рано обаче, ако смятате да го ползвате само вкъщи, инвестицията няма да е толкова разумна.

Тези модели са в състояние да работят непрекъснато, без възможността от изгаряне, което ги прави идеалният уред за оживени ресторанти и супермаркети.

Може би вече се досещате, че те варират в доста по-висок ценови диапазон, което ги прави по-трудно достъпни за повечето потребители. Въпреки това, с времето несъмнено ще си възвърнете парите.

Но за сметка на това могат да се справят с големи парчета месо, сирене и други замразени продукти с лекота и са проектирани да работят през целия ден, без да се притеснявате от предходните опасности.

Какво още трябва да вземете предвид при закупуването на колбасорезачка?


След като вече определихте какъв режим на работа ще ви е нужен и за какво ще я използвате най-често, ще трябва да вземете предвид и някои характеристики, преди да направите покупката си.

Като цяло машините за рязане на храна не са сложни. Въпреки това те имат някои специфични елементи. За успешен резултат, ще ви се наложи да се запознаете и с тях…

Острие

Острието е важен фактор, който не бива да се пренебрегва в никакъв случай. Диаметърът на остриетата е между 8 и 14 инча, като по-малките остриета от 8 или 9 инча се намират на резачки за леки натоварвания и 13 или 14-инчови остриета, намиращи се при по-професионалните модели.

Имайте предвид, че колкото по-голямо е острието, толкова по-лесно и бързо ще бъде разрязването на месото. По-големите остриета също са по-добре оборудвани за работа с продукти като сирене, замразено месо или зеленчуци.

Мощност

Едно от първите неща, които ще срещнете при търсенето на машина за рязане на храна е мощността на мотора, измерена във ватове. По-високата мощност обикновено означава по-дълго време на работа и възможност за рязане на по-твърди продукти.

Ако ще ви е нужен уред за по-усилена и честа употреба, то определено потърсете мощен модел, който да отговаря на вашите изисквания. За домашна употреба, пък, бихме препоръчали модел, с по-лек режим на работа.

Автоматични срещу ръчни

Друг фактор, който ще се наложи да вземете предвид, е дали автоматичната резачка за месо би ви свършила по-добра работа в сравнение с ръчната.

Като цяло автоматичните резачки имат силата да преместват тавата с продукта напред-назад, без никаква помощ, което означава, че вие ​​или вашите служители могат да изпълняват нещо друго, докато машината върши цялата работа.

Тези колбасорезачки са най-бързи и носят най-малък риск от нараняване. Имайте предвид, че могат да се използват и ръчно.Очевидно са по-скъпи и могат да бъдат забелязани в професионални кухни, където обикновено се режат огромни количества продукти, например в супермаркети.

Ръчните резачки са много по-икономични, така че ако няма да ви се налага постоянно рязане, тази опция би била по-подходяща. Разбира се, това е въпрос на личен избор, който сами трябва да направите.

Те също биха свършили добра работа, като са доста по-безшумни и достъпни на пазара. Недостатъците на ръчните колбасорезачки, обаче са по-бавната работа и използването на повече сила за по-твърдите продукти.

Функции

Най-новите модели имат допълнителни функции, които имат за цел да улеснят максимално потребителите. Едни от най-често срещаните са именно функциите за защита, което всъщност е основното при подобен тип машина.

Защитата от претоварване би могла да ви бъде много полезна, когато режете по-твърди меса например, които не са обезкостени. При подобен случай, в който нещо твърдо се удари в острието, резачката ще се изключи автоматично, за да избегне повреди, които биха засегнали главно мотора.

Автоматичното изключване е друга полезна функция, защото както вече споменахме, някои модели са с ограничено време за работа. По този начин, моторът се предпазва от прегряване, когато се оставя да работи твърде дълго.

Функцията за защита от деца също е доста препоръчителна. Някои модели я предлагат с допълнителен превключвател, който предотвратява цялостното пускане на уреда или не дава достъп до самото острие.

Размер, тегло и форма на колбасорезачкатаПреди покупката, важен фактор е да обмислите и където точно ще поставите вашата машина. Определете с колко свободно пространство разполагате, колко обемна е резачката и дали ще са съвместими.

Повечето могат да обработват по-големи продукти, но преценете колко често ще използвате улея с пълния му капацитет. За тези, които нямат всекидневна нужда от резачка, по-малък модел би бил по-практичен, тъй като лесно ще можете да го съхранявате в шкаф, например.

Моделите, изработени от метал са доста здрави, но имайте предвид, че са тежки. Ако мислите да използвате вашия уред вкъщи, може да си позволите и пластмасови части, за да олекотите теглото.

Не се притеснявайте, че това би могло да навреди на работата. Ако изберете правилните пластмасови елементи, като копчетата, улеите и предпазителя, няма да има никакъв проблем в това отношение.

Имайте предвид, че почти всички слайсърите са склонни да бъдат обемисти. Повечето купувачи искат модел, достатъчно лек, за да го извадят сами, ако не планират да го държат на плота през цялото време.

Формите на острието могат да бъдат гладки или назъбени. Ако искате да режете по-крехки храни, изберете гладкото острие. Справят се перфектнл с някои меса, сирена и хляб. При по-твърди продукти определено им липсва мощност.

Назъбените остриета са по-добрият вариант, когато става въпрос за работа с по-твърди меса или по-твърд хляб, но разкъсват по-фини храни. Повечето модели машини за рязане имат само едно острие, така че е важно да обмислите какъв вид храни ще обработвате най-често.

Материал

Ако трябва да сме обективни, остриетата направени от стомана са най-често срещания и добър материал. Това означава, че няма да ви се налага да ги острите често, освен това няма опасност от ръждясване.

Когато чуете за стомана, това веднага трябва да ви говори за здравина и издръжливост във времето. Освен това, по-професионалните модели се изработват с ножове, с титаниево покритие, което ще ви гарантира още по-голяма сигурност при работа.

Как да се грижите и да използвате най-безопасно колбасорезачката си?


За да се възползвате възможно най-дълго от вашия уред, то е важно и вие да се погрижите за него. Независимо за какъв тип машина става въпрос, трябва да се подхожда отговорно и внимателно към всеки един аспект.

Също така, безопасността ви е важна за нас и затова ще се опитаме да ви дадем най-адекватните съвети в кратък и ясен план. Ако спазвате стриктно мерките и инструкциите на производителите няма как да сте застрашени.

Поддръжка

Вероятността от замърсяване е много висока при ножовите резачки и затова трябва да поддържате машината си чиста. Най-вече за да предпазите себе си или клиентите, както и да спазвате строгите разпоредби за определени храни, които да са подходящи за машината.

Хубаво е да изберете резачка, която е лесна за почистване. Подвижните части, големите пролуки между компонентите и отсъствието на малки пространства или пукнатини, които улавят бактерии са всички характеристики, които трябва да търсите в месорезачката.

Абсолютно винаги изключвайте машината от електричеството при всяко почистване и мийте подвижните части ръчно, дори и да са подходящи за съдомиялна машина, за да си спестите бъдещи проблеми.

БезопасностКолкото и да е обезопасен моделът, винаги дебне възможност от нараняване, така че е нужно да вземете още някои мерки.

Острото и бързо движещо се острие може да причини много щети на неправилно поставена ръка или пръст, така че в допълнение към правилното обучение е много важно да намерите резачка за месо, която предлага предпазни мерки срещу често срещани и сериозни наранявания.

Това обикновено са функциите, които ви споменахме по-рано. Силно препоръчително е да държите, те да присъстват във вашия уред. Колкото повече са те, толкова по-добре за вас.

Освен това, много резачки се предлагат с предпазители за ножове, които покриват възможно най-голяма част от острието. Някои модели дори имат постоянно прикрепен елемент, така че острието остава покрито дори когато се извади от резачката за почистване.

Хубаво е да използвате ръкавици при работа с острието и да го заточвате, съгласно с инструкциите на определения модел. Можете да потърсите такъв, който има вградено точило за заточване, без демонтиране на самото острие. Това също би ви осигурило по-голяма безопасност.

Накратко – четете внимателно инструкциите, спазвайте всички правила, работете според възможностите на машината и пазете далеч от деца!

 

Надяваме се, че нашето ръководство ви е било интересно и полезно…

Ако е така, ще се радваме да разгледате и специално подбраните ни предложения, които несъмнено ще ви очароват.

1. Колбасорезачка Camry CR 4702Страхотен модел с нож от неръждаема стомана, който ще ви осигури перфектно нарязани парчета колбаси. Включва със себе си защита за сигурност и настройки за дебелината на слайсовете. Плюс сгъваема масичка, махащо се бутало и неплъзгаща се основа за максимално безопасна работа. Машината е подходяща както за домашна, така и търговска употреба. Изработена е от метал и е с мощност – 200 W.
Купи сега

2. Колбасорезачка Cecotec Rock’nCut TwinАко търсите функционален модел, подходящ за нарязването на всички видове храни, като месо, сирена, зеленчуци и хляб, то това е точното решение за вас. С гладкото си острие, тази колбасорезачка ще ви гарантира идеални резултати всеки път. А нейната мощност от 180 W, заедно със структурата си с покритие от неръждаема стомана, ще улеснят работата ви до максимум. Включва специален диск за хляб, керамични каменни дискове, технология Hard Gear System, защита за ръцете и др.
Купи сега

3. Колбасорезачка HERU ASS 22611Тази универсална машина, изработена от стомана с назъбено острие, е идеален вариант за безопасна работа с електрическия нож Heru ASS 22611, който е вграден с предпазителен ключ срещу случайно включване. Със стабилни вакуумни крачета, които намаляват шанса от нежелано преместване, компактни размери и мощност – 150W.
Купи сега

4. Колбасорезачка Jata CF 301Многофункционална резачка, подходяща за всякакъв вид храна и гарантирани перфектни резултати при работа. Тя е с възможност за регулиране на дебелината на рязане, с двойна система за сигурност и нож от немска неръждаема стомана, наточена по специална технология. Моделът е напълно разглобяем, което го прави изключително лесен за почистване и е предпазен от хлъзгане. С компактни размери и мощност – 100 W.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Колбасорезачка BOJ MS-15Този модел е подходящ както за приготвено, така и за сурово месо. Има възможност за регулиране на дебелината на резените и плоско подвижно острие. Тавата е много лесна за почистване, а освен това притежава гумени крачета с вендузи, за предпазване от хлъзгане, което ще обезопаси допълнително работата ви. Колбасорезачката е изработена от метален корпус и стомана и е с мощност – 150W.
Купи сега

6. Колбасорезачка Ritter Compact 1Многофункционална машина за рязане с метална конструкция. С възможност за регулиране на дебелината, безопасно моментно и постоянно включване и подвижни шейни. Със страхотен назъбен нож за добра работа, тава за нарязаната храна, режещ вагон, притежател на остатъци и инструкции за експлоатация. С компактни размери и мощност – 65W.
Купи сега

4.5/5 - (2 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!