Всички категории

7-те Най-Добри Конвектори

Специално създадени да предоставят удобна топлина на стаи със среден и голям размер, конвекторните отоплителни уреди определено са един от най-предпочитаните в днешно време.

Те имат по-бързо време на нагряване, а в същото време имат технология за равномерно разпределение на топлината, която е от огромно значение.
Със сигурност не искате в стаята, която отоплявате, да бъде прекалено горещо.

Точно както климатиците, отоплителните уреди също имат горещи и студени точки.

Това означава, че е много важно да изберете правилния конвектор за избраната стая.

Какво е конвектор?

Конвекторите са сред най-известните видове отоплителни уреди, понеже обикновено са с компактен размер, но в същото време имат мощната способност почти незабавно да затоплят въздуха в стаята ефективно и безопасно.

За щастие някои конвектори, които са с по-нов дизайн, са оборудвани с вентилатор. Той от своя страна ускорява процеса на затопляне и топлият въздух се движи постоянно в стаята.

Като резултат хората в затоплената стая усещат топлина, уют и чудесно удобство, особено през по-студените зимни месеци.

Конвекцията е главен фактор за времето на отопление и определянето на правилната температура.
Помните ли как експертите винаги казват, че топлият въздух в стаята се изкачва нагоре, докато студеният въздух остава отдолу?

Конвекцията се отнася до кръговото движение, което е причинено от тенденцията на топлия въздух да се издига и тенденцията на студения въздух да пада надолу.

Гравитацията винаги е фактор при такива условия, което винаги води до пренос на топлина.

Конвекторите работят при този принцип, като въздухът циркулира с постоянно движение, което е причината този вид отоплителен уред да е предпочитан от множество хора.

Той изтегля студения въздух от средата в загряващите елементи на конвектора, които могат да бъдат електрически, гореща вода, пара или керамика, като последното е най-широко използвано в днешно време.

След като студеният въздух премине през загряващия елемент, той автоматично става топъл, докато бива освободен обратно в стаята. Следователно това прави стаята по-топла.

Конвекторите може да са със или без вентилатори, въпреки че вентилаторите са от голяма помощ, особено ако нагрявате доста обширна площ, тъй като те загряват стаята цялостно и равномерно.

Повечето също идват с вградени термостати като тези, които се намират в климатиците, което дава на потребителите повече опции, като например настройване на конвектора да се изключи след постигане на желаната стайна температура.

Следователно спестявате повече.

Те също така обикновено идват със стабилизиращи крачета и могат да бъдат поставени буквално навсякъде.

Някои предпочитат да ги поставят на пода в центъра на стаята или в ъглите близо до стената.

Ако пространството е проблем, въпреки компактни размер, в днешно време са налични и модели, които могат да бъдат монтирани на стената.
Има различни видове конвектори, както ще обсъдим по-долу.

За да ви дадем първоначална представа, може да кажем, че електрическият конвектор е най-популярният от тях.

Различните видове конвектори


Първо, има различни видове отоплителни уреди, като в тези категории влизат конвекторите.

Второ, конвекторите от своя страна биват разделени на четири различни вида.

Проверете ги по-долу, за да знаете кой да закупите и да бъде съобразен с вашите нужди.

Електрически конвектори

Това е най-често срещаният вид конвектори в днешно време, като от този вид има най-много налични на пазара модели.

Те са изключително популярни в Европа, понеже това е най-практичният източник на топлина, който напълно удовлетворява нуждите за топлина на всекиго.

Този вид работи като издърпва въздуха от дъното на устройството и го избутва нагоре и навън през камерите, след като премине през камерата за затопляне. Повечето модели електрически конвектори днес включват красив хладен на допир дизайн и са преносими, следователно подобряват удобството и практичността.

Те обикновено идват с настройки за топлина и настройващ се термостат за по-добър контрол на въздуха.

Най-добрите са тези, които идват с индикаторна светлинка за захранване и стоманена обвивка.

Конвектори с топлинна маса

Този вид включва някаква топлинна маса, като например радиатори с топла вода, подподови нагреватели, колоновидни газови нагреватели и слънчево хидравлични нагреватели.

Това допълнително се поделя на две категории – висок капацитет за съхраняване на топлина и нисък капацитет на съхраняване на топлина.

Конвекторите с висок капацитет за съхраняване на топлина са полезни за места с постоянна обитаемост, следователно, нужда от постоянно топла температура.
Те е най-добре да бъдат поставени на места, където има значителна разлика от отоплителя до обитателите на стаята.

Конвекторите с нисък капацитет за съхраняване на топлина, от друга страна, предоставят по-стабилен изходящ поток и са подходящи за всеки вид стая, където има малко или никаква топлинна загуба през стените, тавана или пода.

Конвектори с пропан


Това е компактен, лек и професионален конвектор, който може да произведе максимум 59 киловата, което го прави силно подходящ за големи площи за затопляне като големи работни места, складове и дори хамбари.

За малки отоплителни нужди това може да бъде настроено към препоръчителни 22 киловата.

Обикновено идват с електрически запалител и използват 45-килограмов цилиндър за газ с 300-сантиметров маркуч и регулатор.
За безопасност повечето пропанови конвектори днес имат изправен регулатор и по-стабилна основа за предотвратяване на претъркулване.

Конвектори с природен газ

Този вид конвектор е предпочитан за строителни проекти, понеже няма нужда от електричество, но може да предостави висококачествено представяне и е напълно надежден. Той работи като постоянно нагрява въздуха близо до машината.

Докато топлината се разпространява, той предоставя топло „одеяло“ за всеки на работното място.

Ползите от конвекторите

Конвекторните отоплители са сред най-често купуваните отоплителни уреди при настъпването на зимата.

Наясно ли сте от множеството им ползи или просто разчитате на това какъв е най-продаваният вид в популярните магазини за уреди?

Конвекторите по принцип затоплят пространството отгоре надолу, което е от полза за тези с високи тавани.
Те предоставят почти незабавна топлина, поради способността им бързо да затоплят въздуха.

Всъщност те се смятат за по-ефективни от духалките, въпреки че са малко по-скъпи.

Как да изберете правилния конвектор?

След като сте стеснили отоплителните си нужди до конвектор, става много по-лесно да ги сведете до някои от най-добрите модели на пазара.
Но е добре да го закупите, след като вземете предвид няколко основни неща, свързани с него.

Благодарение на тази статия, ще научите повече, за да направи информиран и мъдър избор що се отнася до конвектори.

Размер


Помните ли, че по-горе казахме как конвекторите са създадени да нагряват големи стаи?
Е, изглежда производителите са намерили начин да разрешат проблема и да създадат конвектори за хора, които имат малки стаи, но все пак са избрали този вид отоплителен уред.

Днес има различни размери отоплители.

Трябва да се уверите, че взимате правилния размер, ако искате да отоплявате стаята си ефикасно.

Помнете, че ако отоплителят е твърде голям или твърде малък за стаята ви, това ще доведе до по-висока употреба на електричество и, следователно, до повече парични разходи.

Чудите ли се как точно да изберете правилния отоплител спрямо размера на стаята ви?

Правилото е че един квадратен метър има нужда от 30 вата отоплителна мощ. Но ако конвекторът, който сте харесали, идва с вентилатор, той ще е по-ефикасен в равномерното разпределяне на топлина.

Характеристики

Най-новите налични на пазара модели конвектори в днешно време идват с множество характеристики.
Тези характеристики са донякъде подобни на тези на климатиците, като трептене, вграден термостат, включен филтър, овлажняване и, разбира се, характеристики за безопасност.

Помнете, че си имате работа с топлина, която е по-опасна от студения въздух, поради което характеристиките за безопасност трябва да са на върха на списъка ви.

Уверете се, че си взимате конвектор, който е стабилен и има характеристики за безопасност дори при събаряне, като например автоматично изключване.

Консумация

И нагревателите, и климатиците консумират доста електричество, особено ако ще ги сравнявате с обикновените таванни вентилатори.

Но те са по-ефикасни при извършването на работата си от електрическите вентилатори.

Тук можете да приемете факта, че сметката ви за електричество ще се увеличи.
Дали ще е малко, или голямо увеличение зависи от избрания от вас конвектор и електроконсумация.

Точно както когато търсите климатици, конвекторите имат различни енергоспестяващи характеристики, които обикновено са посочени.
Попитайте за помощ надежден продавач или проучете в интернет тези характеристики.

Конвекторите са вероятно най-практичният начин за предоставяне на комфорт на всекиго в дома по време на студените зимни дни и нощи, когато нямате друг избор, освен да останете завити с одеяло в топлия уютен въздух.

Изберете мъдро конвектора си и се наслаждавайте на множеството му преимущества за дълъг период от време.

Най-добрите конвектори

Ако търсите конвектор, трябва да се запознаете в детайли с наличните характеристики.

Този списък, с някои от най-добрите конвектори, ще ви помогне да стесните търсенето си и да намерите модела, който е подходящ за нуждите ви. Цената и представянето на уреда ще се различават от модел до модел.

1. Стенен конвектор Tesy CN 03 200 EIS Wi Fi, 2000 W, бял


Този стенен конвектор разполага с ергономична клавиатура за управление и е с дисплей, който показва температурата.
Той притежава прецизен електронен терморегулатор и е със система против замръзване, като същевременно има и защита от прегряване.

Също така е с отложен старт и стоп, Wi-Fi, калкулатор на консумираната енергия, електронен терморегулатор, защитен термостат и светлинна индикация.

Разполага с функциите температурна конвенция и седмичен програматор.
Препоръчва се за площи от 15 квадратни метра. С мощност от 2000 W е.
Купи сега

2. Електрически конвектор с електронен термостат Atlantic F118 Design 2000W


Електрическият конвектор разполага с функции за отложен старт и стоп, с електронен термостат и с LCD дисплей.
Със степен IP24 влагозащита е, което го прави подходящ за влажни помещения и дори за бани.

Има вградена защита срещу прегряване и функция против замръзване.
Има възможност за комплектиране със специални крачета за монтаж на под и/или монтаж на програматор, който осигурява 25% допълнителна икономия на ел. енергия.

Конвекторът отоплява площ до приблизително 22 квадратни метра. Максималната му мощност е 2000 W.
Купи сега

3. Kонвектор Елдом RH30 Стенен 3000W , Електронно управление


Този конвектор ви предоставя с 23% по-малък разход на ел. енергия, а електронният му терморегулатор ще поддържа зададената от вас температура с точност от +/-0,1 градуса по Целзий.

Предоставя ви автоматична термозащита, като се изключва при неволно покриване или при достигане на температура над 150 градуса по Целзий.
Разполага със защита срещу падане, функция против замръзване, функция отложен старт и защита от достъп на деца.

Работи безшумно и предоставя оптимална конвекция на въздуха.
Разполага със защита от влага клас IP 24. Мощността му е 3000 W.
Купи сега

4. Подов конвектор Tesy CN 203 ZF, 2000W, Защитен термостат, Терморегулатор


Този удобен и компактен подов конвектор идва при вас с регулируем термостат и вграден вентилатор за още по-качествено и бързо затопляне на стаята.
Разполага с три степени на мощност за по-голямо удобство.

Предназначен е за помещения до 17 квадратни метра. Наличен е в модел с 800 W, 1200 W или 2000 W мощност.
Има също така и светлинен индикатор, както и вградена защита срещу замръзване.

Дизайнът му е елегантен и в същото време ви предоставя защита.
Купи сега

5. Конвектор Diplomat модел DPL CH 7009


Конвекторът на Diplomat ви осигурява турбовентилатор чрез който помещението ще се затопли по-бързо, а топлината ще се разпространи по-равномерно.
Разполага с три степени на нагряване – за хладен, топъл и горещ въздух.

Има терморегулатор за по-прецизно настройване. Това е подов конвектор, който е наличен в два различни модела – с 1000 W или с 2000 W мощност.

С компактните си размери и ниското си тегло от само 3 килограма, уредът е компактен и лесно преносим, като не заема много пространство, но същевременно предоставя неустоима топлина.
Купи сега

6. Електрически конвектор Applimo Solo, 2500W, с механичен терморегулатор, бял


Този уред е с механичен терморегулатор, чиято прецизност е до 0,5 градуса по Целзий за по-голяма икономичност.
Неговата способност за естествена конвекция ви осигурява комфорт и уют.

Работи безшумно и е със специално алуминиево покритие.
Монтира се на стена и е предназначен за помещение от до 20 квадратни метра.

Със защитен клас IP 24 е, като работи с максимална мощност от 2500 W и разполага с 12 различни нива на мощност.
Купи сега

7. Подов конвектор Tesy, модел CN 205 EASLFR, две степени на мощност, бял, защитен термостат, двойна защита от прегряване


Този модел може да бъде закупен с мощност от 1000 W или с мощност от 2000 W.
Разполага с Х-тип нагревателен елемент, който загрява изключително бързо, но е обезопасен със защитен термостат срещу прегряване.

Има LED дисплей и 24-часов таймер. Разполага с електронен терморегулатор за лесно настройване.
Има възможност и за стенен монтаж, но можете да го използвате и като подов конвектор.

Разполага с двойна защита от прегряване, дистанционно управление и сензорен управляващ модул.

Подходящ е за помещения до 17 квадратни метра.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. Ботева пише

    Какъв енергиен клас са?Само на “Теси” в някаква брошура видях,че е енергиен клас “С”. Всичко,за различните производители и модели е описано за конвекторите ,но няма енергийния клас…,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!