Всички категории

7-те Най-Добри Кошници за Пикник

С покачването на градусите всички искаме да прекарваме повече време на открито.

Дали сред гората или близо до див плаж, пикникът е чудесен начин да прекарате свободните си мигове с приятели или роднини.

Пикникът ще ви позволи да разнообразите семейното си ежедневие и да го изпълните със забавление на открито или, пък, дори да отпразнувате специален празник с близки хора сред природата.

Дали в специално пригодени за пикник местности или на случайно избрано от вас място със спокойна атмосфера, времето навън гарантирано носи много забавления и позитивни емоции.

Свежата и прясна храна, пък, е от особена важност за пълноценността на вашето преживяване.

Съответно,за да е напълно перфектен вашият пикник, определено се нуждаете от кошница, в която да пренесете приготвените вкусотии.

В това ръководство ще откриете съвети, с които да улесним вашия избор на кошница за пикник.

А в края дори ще откриете и разнообразни предложения, специално селектирани от нас за вас, за които сме повече от сигурни, че ще привлекат интереса ви.

Какви са основните предимства на кошницата за пикник?

Кошниците за пикник определено са изключително удобно приспособление, което може да носите винаги със себе си, когато отивате на спокоен поход сред природата.

Те, обаче, освен че са много практични откъм пренос, се открояват и с някои други отличителни предимства, които определено не са за пренебрегване…

Улеснява организирането

Основното предимство на кошницата за пикник пред обикновената чанта е, че ви осигурява лесно организиране.

Кошниците съдържат специални отделения, в които да поберете всичко необходимо- от прибори до хранителни продукти и напитки.

Имайки къде да поставите всичко, което сте приготвили, ще откриете колко лесно и приятно е приготовлението за пикник.

Удобните отделения и специалните капаци, пък, допълнително ще предпазят напитките ви от разливане и ще запазят всичко, което сте поставили на мястото си.

Запазва продуктите свежи

Това, което си представяме, когато чуем пикник, е хапване на открито.

Кошницата за пикник съответно ще ви осигури специално, напълно безопасно място за вашите предварително подготвени хранителни продукти.

Много от съвременните модели кошници предлагат термоотделение, което ви осигурява сигурността, че продуктите ще са пресни и свежи, докато достигнете избраната дестинация.

Благодарение на това, напитките в кошницата ви ще са винаги приятно охладени , а сандвичите – така, сякаш сте ги приготвили сега.

Удобна за носене

Както намекнахме по-горе, кошниците за пикник са най-удобния вариант за пренасяне на всичко, което сте подготвили.

В това включваме постелката за сядане, съдовете, приборите, храната и напитките ви.

Кошниците са създадени, за да поберат всичко необходимо като междувременно са компактни, леки и удобни за пренасяне, благодарение на своите комфортни дизайни.

Носи настроение

Ретро дизайнът на повечето кошници за пикник носи романтично и приятно настроение на обстановката. Ако вие сте от хората, които държат на детайлите, със сигурност ще оцените качествената кошница за пикник.

Именно симпатичния дизайн на кошниците ги прави и перфектния подарък за приятелите ви, които обичат да прекарват време сред природата.

Ако, пък, сте планирали романтична фотосесия сред природата, кошницата за пикник ще се превърне в основен детайл на вашите фотографии.

Какви видове кошници за пикник може да откриете?

След като уточнихме предимствата на кошниците, идва ред да ви покажем различните видове на пазара, както и техните плюсове и минуси.

Традиционна кошница

Дизайнът на традиционната кошница за пикник, която датира от най-отдавна е семпъл. Той най-често се изработва от ракита или други тъкани и влакна и има дръжки, за да я улесни за носене.

Вътрешността понякога е облицована с декоративен материал за защита на вътрешната кошница, но ще намерите и такива без. И двата варианта, обаче, са доста практични.

За разлика от по-модерните кошници, традиционната няма никакви допълнителни мрежи, капаци и допълнителни отделения, което може да се отчете като минус.

Въпреки това нейно голямо предимство е, че е много издръжлива и в ценови план – напълно достъпна.

Термо кошница за пикник

Този тип кошници са изключително практични и са много подходящи както за планина, така и за плаж.

Тук, обаче, е важно да направим уточнението, че съществуват два основни вида термо кошници за пикник…

Първият вид изглежда точно като традиционните модели, с тъкана външност и дръжки, с изключение на това, че имат изолирано термоотделение в нея. Например, някои кошници за пикник имат подплата от термо фолио, за да поддържат температурата на храната и напитките. Тези кошници запазват традиционния вид, но добавят функции и удобство.

Вторият тип термо кошници за пикник, са т.нар. “сгъваеми” предложения. Те приличат по-скоро на чанта, като вместо от ракита, са изработени от траен полиестер и се предлагат в редица цветове. Това, което ги прави толкова удобни, е, че те могат да се използват и като чанта за хранителни стоки за многократна употреба, тъй като поддържат храната в правилните температури.

Термо кошниците за пикник, както се досещате, имат наистина много предимства, а като техен недостатък най-вече можем да категоризираме значително по-високата им цена.

Раница за пикник

Раницата за пикник, пък, не отговаря на традиционното определение за кошница, но изпълнява същата функция, заедно с няколко допълнителни предимства.

Това е обикновена полиестерна раница, която е подобрена, за да побере храна, аксесоари и напитки.

Основното отделение е отделено за храната, а предните отделения обикновено съдържат аксесоари, като дори съществуват множество модели с термоотделение.

Предимството на този тип “кошници” е, че са по-лесни за носене при дълги разстояния и оставят ръцете ви свободни, а също и допълнителните отделения, включително за бутилки с вода и постелки.

Недостатък, обаче, е че техния стил често губи точно тази романтична атмосфера, за която ви намекнахме малко по-горе.

Кои са важните характеристики при избора на кошница за пикник?

След като вече знаете какви типове кошници са налични, нека разгледаме и характеристиките, които трябва да имате предвид при закупуването им…

Размер

Размерът на кошницата е важен фактор, на който да обърнете внимание, за да не останете изненадани, особено при онлайн пазаруване.

Кошниците за пикник се категоризират по това за колко хора са предназначени , въпреки че и размерите в тези категории варират значително. Те, съответно, могат да бъдат за двама, четирима и дори шестима души.

Ако сте социални личности, които обичат да ходят на двойни срещи, например, кошницата за четирима души би била перфектна за вас.

Ако обаче сте романтици, които предпочитат пикници само с любим човек, изберете по-малката кошница за двама.

За големи семейни или приятелски събирания, пък, най-практичен вариант за вас ще се яви кошницата за шестима.

Преценете внимателно нуждите и предпочитанията си и ги съобразете при покупката, за да бъде максимално пълноценна тя за вас.

Материал

Материалът, от който е изработена кошницата, също е много важен фактор, защото от него зависи качеството на приспособлението.

Тук най-общо ще ви представим основните видове материали в изработката на кошници, но имайте предвид, че те не се изключват взаимно, което означава, че често ще виждате различни материали в една и съща кошница…

  • Върба: Като един от най-емблематичните материали, върбата е избирана поради своята гъвкавост, което означава, че прави кошницата издръжлива. Може да се огъва и около ъглите, което я прави фантастичен материал за кошници.
  • Ратан: Този материал идва от тропическо палмово дърво и е известен със здравината си. Ратанът често се използва във вплитане на изделия за трайност. Обикновено ще го намерите в дръжката на кошница за пикник поради неговата здравина.
  • Бамбук: Още един материал, използван в плетенето на кошници. Бамбукът рядко се използва сам по себе си, но понякога се използва заедно с върба, за добавяне на повече компоненти.
  • Полиестер: От друга страна имаме и полиестерният плат. Полиестерът не е традиционен като дървото, но има своите предимства, които включват гъвкавост, издръжливост и лесно почистване.

Отделения

Сега някои кошници имат отделни секции за всичко – от прибори и тирбушони до одеяла за пикник и бутилки за вино.

Повечето традиционни, обаче, най-често имат едно голямо отделение за храна и аксесоари, в което сами трябва да въведете свой собствен стил на подредба.

Това кошница с колко отделения ще подберете е въпрос на предпочитание….

Ако ви харесва да имате място за всичко и то да е добре организирано без да се налага да влагате допълнително старание, тогава, колкото повече отделения, толкова по-добре.

Ако, пък, желаете сами да имате контрол над цялостната композиция, модел с едно голямо отделение, също би бил практичен за вас.

Аксесоари

Не е необичайно към кошниците за пикник да откриете аксесоари…

Някои кошници се предлагат с постелки, други с прибори и съдове, та дори и салфетки. Към някои от раниците можете да откриете дори допълнителни термоси и чаши за напитки.

Луксозните кошници обикновено са напълно оборудвани с всичко необходимо и са изработени с по-висококачествени материали, което ги прави перфектния подарък.

Термоотделението в кошницата също може да се зачете като допълнителен аксесоар, който би ви бил много полезен, ако пътувате на дълги разстояния. За щастие, много от съвременните кошници имат вградено термо фолио, но дори да изберете класическа , можете да си купите охладители за хладилна чанта, които се побират във всяка кошница.

В зависимост от вашите нужди, можете да прецените, дали се нуждаете от кошница с повече аксесоари, или предпочитате да си ги набавите вие.

Цена

И на последно, но не по важност място при избора на кошница за пикник няма как да не споменем, цената. Ние, обаче, умишлено поставяме това съображение след всички останали, защото трябва да изберете всички функции от вашия списък с желания и след това да потърсите кошницата, която отговаря на вашия бюджет.

Цената на кошниците има типичен диапазон от достъпни до скъпи модели – всички от тях крият своите плюсове и минуси.

Само имайте предвид, че по-евтините кошници ще имат по-малко функции и по-елементарен дизайн, което често ги прави по-лесно амортизируеми.

Същевременно по-скъпите предложения са по-луксозни и пълни с аксесоари, а конструкциите им често са доста устойчиви. В този аспект, обаче, също има изключения и затова е важно, при възможност, да се запознавате обстойно с ревюта на потребители.

 

Вероятно това ръководство ви е вдъхновило да прекарвате повече време сред природата със семейство и приятели…

Ако нямате търпение да организирате перфектния пикник, разгледайте предложенията на кошници, които подбрахме за вас.

1. Кошница за пикник Cilio MelanoКошница за пикник, която включва всичко, от което имате нужда. Предлага се в комплект с прибори, чаши, чинии, тирбушон и допълнителни пособия. Кошницата разполага с термоотделение, което ще запази продуктите свежи.
Купи сега

2. Кошница за пикник Dutch MountainsОвалната кошница за пикник е идеална за вашите специални поводи сред природата поради включените аксесоари, но и основния джоб с цип. По този начин имате гаранция за свежестта на хранителните продукти, а качеството е гарантирано от висококачествените материали.
Купи сега

3. Кошница за пикник Cilio RivaТози модел предлага напълно оборудвана кошница за пикник в класически дизайн, която ще поддържа храната ви свежа до местонахождението. Кошницата разполага с термоотделение и е лесна за транспортиране поради двете горни дръжки.
Купи сега

4. Раница за пикник ChanodugУдобна раница за пикник с всички необходими съдове и прибори за четирима. Раницата разполага с две основни отделения, едно, от които с термо камера за храна. Към раницата е прикрепена и чантичка за бутилка.
Купи сега

5. Кошница за пикник Cilio IndroНапълно оборудвана кошница за пикник за четирима. В нея ще откриете и термоотделение, което ще запази храната и напитките свежи за дълго време.
Солидно и качествено предложение за безгрижен ден сред природата.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Кошница за пикник OEMГоляма термо чанта, идеална за разходка сред природата, плаж или къмпинг. Има удобни алуминиеви дръжки, здрава метална конструкция и изолиращо вътрешно покритие от светлоотразително фолио.
Купи сега

7. Раница за пикник Bg giftКомпактна раница за пикник, обордувана с термос и прибори за двама. Раницата съдържа всичко необходимо за активна разходка сред природата, включително хладилна чанта, комплект за кафе и метални кутии за съхранение.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!