Всички категории

7-те Най-Добри Куфари за Ръчен Багаж

С наближаването на летния сезон все повече организираме пътувания до далечни дестинации. Това носи със себе си много вълнение, но нека бъдем честни- събирането на багаж може да бъде стресиращо.

Е, сигурен начин да намалите безпокойството и тревогите покрай организирането на багаж е да се уверите, че използвате най-добрия куфар.

Куфарите определено са най-удобният вариант за пренасяне на багаж особено при пътуване със самолет, когато се изисква специфично съобразяване с указани ограничения.

Те често са предпочитани пред чантите и саковете понеже са значително по-удобни за пренасяне, притежават по-здрав корпус и е по-сигурно, че ще запазят вещите ви здрави.

Независимо дали пътувате по работа или екскурзия, правилният куфар за ръчен багаж несъмнено ще улесни организиранетона вашите вещи.

Именно затова, ако сте в търсене на подходящия куфар за ръчен багаж, нашето ръководство с полезни съвети определено ще ви помогне.

Тук, освен съвети относно избора на продукт, ще научите и как да организирате вещите си максимално компактно и кои всъщност са най-добрите предложения в областта на пазара в момента.

Какви са предимствата на куфарите за ръчен багаж?

Куфар или раница? Това е популярен дебат сред туристическата общност и най-вече сред любителите на пътуването със самолет.

Е, всичко зависи от предпочитанията на човек и това колко багаж му е необходим.

Все пак, обаче, често куфарите биват определяни като по-практични. Факт. Нека разгледаме някои от най-отличителните им предимства…

Лично удобство

Куфарите са на първо място удобни. Особено ръчните предложения се отличават с компактни и комфортни дизайни. Те са универсален избор за всеки тип пътуване, който няма да ви кара да чувствате дискомфорт в каквито и да е условия.

Също така, колкото и багаж да поберете в куфара си, пренасянето му няма да ви се струва никак трудоемко, защото реално изобщо няма да усещате натоварване при предвижването му.

Тук най-голям принос за улеснението крият колелцата на различните модели. Страхотно приспособени, те позволяват да премествате дори и най-тежкия си куфар с лекота, без да изморявате гърба или ръцете си.

Спокойствие и сигурност

Дори в здравословен аспект, употребата на куфар при пътувания може да бъде универсално решение за вас.

Не всеки има физическата възможност да носи тежка чанта или раница. В случая куфарите гарантират максимална сигурност в това отношение.

Прецизна организация

Пътуването с раница или чанта не винаги е особено удобно за организиране на вещите. В тях нещата рядко имат ред, което прави откриването им трудно и хаотично.

Куфарът ви дава не само повече пространство за съхранение, но и база, в която да подредите дрехите и вещите си максимално удобно и видимо, за да ги откривате бързо и без проблем.

Безопасност за вещите ви

Куфарите осигуряват изключително висока защита на вещите. Твърдите им корпуси са издръжливи и се изхабяват много трудно.

С други думи, купувайки качествен куфар, вие си осигурявате години безопасни за багажа ви пътувания с него.

Отличителен стил

Още един плюс на куфарите, който не е за подценяване е, че те са по-подходящи не само за комфорт в ежедневното пътуване, но и за поддържане на вашия професионален имидж при бизнес пътешествия.

С уникални дизайни и елегантно излъчване, куфарите биха били задължителна част, която да допълни външния ви вид по време на екскурзия подобаващо.

Какво трябва да имате предвид при избора на куфар за ръчен багаж?

Изборът на куфар, особено за ръчен багаж, може да бъде доста интересна и сложна задача.

Богатото разнообразие от предложения и стилове има разнообразни характеристики, с които е добре да се съобразите внимателно….

Цел

Като за начало е добре да обмислите какви вещи планирате да пренасяте в куфара си за ръчен багаж. Това определено пълноценно ще ви помогне да разберете именно кой модел най-точно ще пасва на нуждите ви

Ако пътувате с туристическа цел, за вас, например, са най-важни биха били отделенията на куфара, в които да съхранявате своите приспособления от първа необходимост..

Ако пътувате най-често по бизнес, пък,е добре да изберете модел, който да ви предоставя лесен достъп до лаптоп (снабден с отделение за електроника, например).

Ако за вас е важно да съхранявате множество дрехи, пък, се оглеждайте за куфар с презрамки, които да държат вещите ви на място и да намалят намачкването им.

Помислете дали ще се налага да проверявате багажа си често и ще трябва ли да се движите по труден терен. В това отношение съобразете много внимателно конструкцията на покупката си.

Размер

Размерът на куфара си за ръчен багаж също е един от най-важните фактори, на които да обърнете внимание.

Изберете комфортен вариант, който ще управлявате лесно сами и същевременно ще осигури пространство за вашите вещи.

Тук е много важно да отбележим, че ако летите със самолет, трябва да съобразите избора си на куфар с условията за размер, които са посочени от съответната авиокомпания.

Важно е в това отношение да вземете предвид и допустимото тегло на вашия багаж. Все пак колкото по-лек е куфарът ви на тръгване, толкова повече може да го заредите, когато се прибирате обратно.

Конструкция

При избора на конструкция на куфара има три основни неща, които трябва да съобразите прецизно – колелца и дръжки.

Колелцата на куфара имат значение за неговата стабилност и мобилността му.

Имате две възможности за избор на колелца: две или четири.

Куфарите с две колела са по-леки, но има риск да се преобърнат, ако не се балансират. Те са по-лесни за управление, ако преминавате през летището, а също така са удобни и за маневриране по неравни улици.

Моделите с четирите колелца, пък, от своя страна осигуряват повече стабилност и дават възможност за по-голяма “гъвкавост” в управлението на куфара.

Дръжките, пък, имат значение за удобството при управление и пренос на куфара.

Изберете куфар със здрави, издръжливи дръжки, които ще издържат теглото на вашите вещи.

Телескопичната (основна) дръжка на куфара има за цел да го направи много по-лесен за управление, тъй като ви позволява да дърпате тежестта, вместо да я носите.

Страничните дръжки, пък, улесняват пренасянето на багажа през по-сложни терени, особено в условия, в които трябва да го повдигнете.

Отделения

Джобовете и отделенията на куфара също имат своята много полезна функция. Именно затова не трябва да бъдете пренебрежителни в този аспект.

Те спомагат да организирате лесно всичките си вещи и да достигате до тях по много по-удобен и бърз начин.

Заключване

Независимо дали има ципове с възможност за заключване или специално изградена вътрешна заключваща система, защитата на куфара трябва да бъде много основен акцент в избора ви.

Никога не закупувайте куфар, който не можете да заключите, защото това ще изложи на риск вещите ви и определено няма да гарантира вашето спокойствие.

Дизайн

Днес куфарите се предлагат в голямо разнообразие от цветове и форми.

Добра идея за дълъг път е да изберете модел с разпознаваем облик, в ярък тон, например, който да можете лесно да разпознавате във всякакви условия.Имайте предвид, че белите и неутрални нюанси куфари, обаче, колкото и уникални да са откъм стил, могат да се замърсят по-лесно и драскотините върху тях да си личат повече.

Ако пътувате по бизнес и нямате възможност да подберете прекалено нестандартен модел, пък, ви съветваме да избирате предложения в класически цветове (черно,сиво), но да поставите върху тях отличителен акцент (стикер на дъното,“шалче”).

Водоустойчивост

Полезен съвет за избор на куфар е да се уверите, че той е направен от водоустойчиви материали или, че е обработен с влагоустойчив уплътнител отвътре, за да запазите вещите си сухи.

Това ще ви е полезно при пренасяне на куфара в условия на дъжд или ако куфарът ви, например, е поставен на мръсни, мокри или лепкави повърхности.

Как да организирате куфара си най-пълноценно и за какво трябва да бъдете внимателни в това отношение?

Надеждният куфар определено ще направи пътуването ви приятно и спокойно.

Добре е да изпробвате куфара си преди заминаване…

Проверете дали дръжката е достатъчно дълга за вашата височина и дали куфарът е достатъчно здрав и устойчив за вашето пътуване.

Ако планирате да поръчате куфар онлайн, направете го предварително, за да можете да го върнете и да потърсите друг, ако усетите, че не е подходящ за вас.

Убедете се, също така, че куфарът е здрав. Последното, което искате е някоя част да се счупи неочаквано и да затрудни вашето пътуване.

Инвестирайте и в туристическа застраховка, която покрива загубен или откраднат багаж.

Дръжте всички ценности и пътни документи в чантата си, за да можете да ги набюдавате и пазите през цялото време.

Макар и ръчния ви куфар да е често под ваше наблюдение, риск от загуба/открадване винаги съществува.

Ако има възможност, поставете върху куфара си водоустойчив етикет с актуалната си информация за контакт– имена, имейл адрес и телефонен номер.

Това също ще помогне при евентуално изгубване или ако се наложи да разпознавате своя багаж.

Организирайте багажа си винаги с внимание и старание!

Има няколко основни “правила”, които е добре да следвате при подреждане на куфара си…

  • Предварително подгответе списък с всички вещи, които трябва да вземете. Това със сигурност ще ви помогне в организацията.
  • Съхранявайте различните типове вещи в ръчния си багаж в прозрачни пликове или несесери за максимална сигурност при опаковането.
  • За по-голяма съвместимост на багажа, навивайте дрехите си на руло вместо да ги сгъвате. По този начин ще се освободи повече пространство. Имайте предвид, обаче, че този вариант не е добра идея, ако държите да запазите дрехите си изгладени.
  • Добър вариант, ако пренасяте нещо чупливо, пък, е да го пъхнете в чорап. Макар да звучи смешно, върши чудесна работа и не заема допълнително място.
  • Особено в ръчния багаж, носете единствено малки опаковки (до 100 мл.) с течности и козметика. Удобен вариант е и да си закупите директно любимите продукти в travel-размер.
  • Ако планирате пътуване със самолет, избягвайте в ръчния си багаж преноса на остри предмети (ножове,ножици,игли,пирони и т.н.), спрейове и взривоопасни вещества.

Съобразявайте съдържанието и оформлението на багажа си най-вече с изискванията на вашето пътуване и не забравяйте- няма нужда да се презастраховате.

Освен, ако не пътувате до самотен остров, винаги ще имате възможност да закупите продукт, който сте забравили. Това да пропуснете нещо не е особен повод за притеснение!

 

След като научихте за кои характеристики да се оглеждате при избора на куфар за ръчен багаж, предлагаме да разгледате и някои от чудесните предложения, които подбрахме за вас.

1. Ръчен куфар Estil DotТози куфар е с оригинален, отличителен дизайн, който ще внесе допълнително настроение в пътуванията ви. Той разполага с универсално заключване и удобна конструкция с 4 независими колела.
Купи сега

2. Ръчен куфар Perfect LineМоделът е снабден с цифров шифър и има регулируема телескопична дръжка. Той разполага с конструкция с 4 колелца за хоризонтално позициониране и вътрешност, съдържаща няколко практични отделения.
Купи сега

3. Ръчен куфар H.Q.CТози куфар се откроява с изключителна лекота и практичност. Моделът разполага с две дръжки за хоризонтално и вертикално носене и няколко вътрешни отделения с ластични презрамки.
Купи сега

4. Ръчен куфар TiberТози куфар се отличава твърд, високоустойчив корпус и лек, комфортен дизайн. Моделът притежава кодово заключване с вграден шифър за по-голяма сигурност и конструкция с 4 колелца, въртящи се във всички посоки.
Купи сега

5. Ръчен куфар Ella Icon ArrowСтилен, компактен и много комфортен – този куфар с 4 отделения, шифърно заключване и функционална конструкция е идеален както за туристически, така и за бизнес пътувания.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Ръчен куфар Estil ArrowsТози куфар се откроява с нежен и лек стил и изключителна висококачествена конструкция. Моделът се заключва с TSA код, което го прави подходящ за пътуване до абсолютно всички точки на света.
Купи сега

7. Ръчен куфар Quasar&CoТози лек, просторен куфар гарантира добра организация на вещите и притежава висока устойчивост на удари и сигурно заключване. Моделът е с регулируема телескопична дръжка и “гъвкави” колелца и е практичен избор за всеки повод.
Купи сега

4.5/5 - (4 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!