Всички категории

8-те Най-Добри Лампи за Маникюр

На пазара има изключително много лампи за маникюр и избирането на най-подходящата може да бъде наистина сложно.


Мощност, напрежение, време за втвърдяване и други подобни фактори трябва да се вземат предвид при избора, но за незапознатите това само допринася към объркването им.

Целта на това ръководство е да ви представим всичко по-важно за лампите за маникюр в опростен вид и да ви насочим и помогнем в избора.

края ще намерите и конкретни предложения за някои от най-добрите модели печки за маникюр.

Какво да вземем предвид при избора на лампа за маникюр

Бюджет

Преценете добре колко пари сте готови да похарчите за печка за маникюр тъй като модел за 50 лева и такъв за 300 лева ще ви донесат крайно различно преживяване.

Първоначално 300 лева може да ви се стори стряскащо, но помислете колко давате само за едно посещение при маникюрист – едва след няколко ползвания на лампата ще оправдаете инвестицията си.

Просто си направете добра сметка колко често ходите на маникюр и колко плащате – така ще можете най-точно да сметнете колко ви е оправдано да си вземете скъпа лампа и за колко време тя ще се изплати.  Ако искате да си правите и педикюр – не забравяйте да добавите и разходите за това към сметките.

Какъв лак за нокти ще се използва

Едно от основните неща, които да вземете предвид при избора на лампа за маникюр е какъв лак за нокти се използва. UV лампите втвърдяват безпроблемно всички LED и UV лакове. LED лампите се справят само с втвърдяването на LED лакове. Ако например харесвате шеллак то тогава ще ви трябва UV лампа, защото той не се втвърдява достатъчно добре от LED лампите.

Разбира се, винаги можете да си вземете и LED лампа и сами да изпробвате какви лакове може да втвърди тя и какви крайни резултати се получават – може да се окаже, че за вас са повече от достатъчни. Истината е, че повечето лакове са LED и съответно могат да работят и с двата вида печки за маникюр.

Производителите на гел лакове ги правят така, че да се втвърдяват само с помощта на лампа.

Именно лъченията от лампата активират някои от съставките на лаковете и по този начин ги карат да се втвърдят и дори да променят към по-добро цвета и покритието си.

Време за втвърдяванеLED лампите за маникюр втвърдяват лаковете по-бързо от UV моделите. Обикновено средно отнема около 30 секунди за втвърдяването на един слой гел лак под лъчите на LED лампа, докато с UV лампа отнема около 90 секунди. В крайна сметка използвайки LED лампа ще завършите маникюра си за 2 минути, докато с UV лампа ще отнеме около 5 минути. Ако сте нетърпеливи или просто нямате достатъчно свободно време – то тогава изборът на LED печка за маникюр е препоръчителен.

Живот на лампата

Печките за маникюр имат лампи вътре, чийто живот обикновено е около 50 хиляди часа работа. При UV печките лампите се сменят. Можете да очаквате средна продължителност на живота на една лампа до 100 работни часа. Това обаче не трябва да ви притеснява особено, защото цената на една нова лампа не е толкова висока.

Живот от 100 работни часа може да не ви се струва много, но ако пресметнете ще видите, че не е точно така.

Всяко използване на лампата ще е средно по 5 минути (до пълното втвърдяване на лака), съответно разделете 6000 минути (100 часа) на 5 и ще разберете колко пъти ще се използва UV печката преди да ви се наложи да смените лампата й.

Жокер – при ползване веднъж седмично лампата ще изкара около 23 години.

РазмериВнимателно гледайте размерите защото някои лампи за маникюр са твърде малки и не могат да съберат всичките пет пръста на ръката. Така може да се наложи да третирате палеца отделно, което не е особено удобно и отнема повече време. 

За съжаление по-голямата част от евтините лампи са прекалено малки и побират именно само четири пръста, което ги прави и неподходящи за педикюр. Останалите лампи са достатъчно големи, че да съберат цялата длан на ръката с всичките пет пръста.

Освен това повечето от тях имат подвижна долна част, която позволява да се вкара и ходило за направа на педикюр. Най-добрите лампи за маникюр позволяват да се третират двете ръце (или двата крака) заедно наведнъж.

Гаранция

Търговци и производители дават стандартната гаранция от 2 години на печките за маникюр, което реално е напълно достатъчно. Така ще имате достатъчно време да работите с даден модел и да видите дали ви прави проблеми или дава фабрични дефекти.

Обикновено ако такива не се проявят в началото, шансовете при правилно използване и поддръжка за повреда са минимални и впоследствие.

Допълнителни екстри

Някои лампи за маникюр имат таймер, който може да се настрои и така не трябва да следите времето за втвърдяване на лака. Вместо това можете да се отпуснете и когато времето изтече ще бъдете уведомени. Има лампи със сензори за движение, които се включват автоматично когато вкарате ръцете си вътре.

Също така можете да намерите печки за маникюр с вентилатор, който спомага за още по-бързото втвърдяване на лака.

Основни разлики между UV и LED лампите за маникюр

UV лампите за маникюр втвърдяват всички гел лакове докато LED моделите могат да се използват само с LED лакове. За сметка на това LED лампите втвърдяват лака много по-бързо – средно за около 30 секунди. Те обаче са и по-скъпи, но за сметка на това самите лампи вътре издържат много по-дълго време.

По-голяма мощност означава ли по-добра лампа


Това е въпрос, който много потребители си задават когато разглеждат различни модели лампи за маникюр. Истината е, че по-високата мощност не означава, че самата лампа е по-добра.

Мощността индикира колко електричество използват лампите в печката. Когато сравнявате различни модели няма смисъл да взимате предвид и фактора мощност.

Имайте предвид обаче, че когато една лампа за маникюр има прекалено ниска мощност (например под 10 вата) има риск тя да не може да втвърди достатъчно добре някои видове гел лак – затова и проверете с какви лакове работи тя.

Най-добрите лампи за маникюр

Дойде и моментът да ви представим някои от най-добрите лампи за маникюр на пазара. Просто изберете тази, която отговаря най-добре на вашите изисквания и бюджет.

1. Професионална лампа за маникюр SUN XМощна лампа с красив дизайн, която е подходяща за домашна и професионална употреба. Разполага с 24 светодиодни крушки, чийто живот е до 50 000 часа работа.

Лесно премахваща се долна част на лампата, което позволява използването й за педикюр. Таймер с различни режими, който позволява да се спестява време и неудобство – може да се наглася на 10, 30, 60 и 90 секунди.

Мощността на лампата е 54 вата.
Купи сега

2. Лампа за маникюр и педикюр Елеком ЕК-050Лампа за изпичане на гел лак за професионална употреба. Използва UV LED технология и е съвместима с всички UV гел лакове.

Има таймер с фиксирано време от 30, 60 и 90 секунди.

Възможност за премахване на долната част и използване за педикюр. Мощност от 12 вата.
Купи сега

3. UV лампа за маникюр и педикюр ZenifiqueПечка за маникюр, която използва UV LED технология и е подходяща както за домашна, така и за професионална употреба.

Има модерен и компактен дизайн. Малка откъм размери, което я прави идеална за пренасяне. Оборудвана е със 30 светодиода, които са разположени, че да осигурят най-доброто покритие за всеки нокът.

Таймер с четири настройки – 10, 30, 60 и 90 секунди. Мощност на лампата от 48 вата.
Купи сега

4. Комбинирана лампа за маникюр SUN3 SmartПрофесионална лампа за маникюр, която съчетава UV и LED технологиите и има мощност от 48 вата. Може да втвърди за секунди всички видове гел лак.

Моделът е компактен и с модерен дизайн. Вградени смарт сензори.

Дигитален таймер с настройки за 10, 30, 60 и 90 секунди. Продължителност на светодиодните крушки от 60 до 70 хиляди часа или 7-8 години интензивна работа.
Купи сега

5. UV LED лампа за маникюр CamryЛампата е подходяща за маникюр и педикюр. Има вграден вентилатор за по-ускорено втвърдяване на гел лака. Подходяща е за домашна и професионална употреба. Мощността й е 40 вата. Може да се използва за UV гел, хибридни, обикновени и перманентни лакове.

Вграден таймер с настройки за 90 или 120 секунди. Здрав и устойчив корпус, който е лесен за почистване.
Купи сега

6. Мощна UV лампа за маникюр Sun OneТази UV лампа за маникюр ще ви помогне да постигнете перфектна визия на ноктите дори в домашни условия. Може да се използва и за професионална употреба.

Лампата има 24 крушки, които втвърдяват гел лак бързо и ефективно. Вграден таймер с опции за 5, 30 и 60 секунди. Мощност от 48 вата.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. UV лампа Pretty 50206Професионална UV печка за маникюр, която има шест на брой крушки по 9 вата всяка или обща мощност от 54 вата. Идеална е за втвърдяване на UV гел лак. Разполага с регулируем цифров таймер, който може да се настрой от 1 секунда чак до 5 минути.

Наличен е и вентилатор за ускоряване процеса на изпичане на лака.
Купи сега

8. Лампа за маникюр ЕГО Star 5Лампата работи с UV LED технология и има мощност от 72 вата. Тя е изцяло професионална, но може да се използва и в домашни условия. Подходяща е за маникюр и педикюр. Вграден цифров дисплей в предната й част. Има таймер с настройки за 10, 30, 60 и 90 секунди.

Моделът разполага с 33 светодиода, които са разположени перфектно и така няма никакви слепи зони. Корпусът е от здрава пластмаса, а дъното може да се сваля.

Изпича всички видове гел лак и акрил.
Купи сега

3.8/5 - (29 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!