Всички категории

7-те Най-Добри Лазерни Принтери

Лазерните принтери определено са заслужени фаворити на потребителите през последните години…

Те са модерни, високоефективни и функционални, а това ги прави перфектни за употреба както у дома, така и в офиса.

Затова, ако желаете да направите несъмнено най-добрия избор, не се колебайте и подберете лазерен принтер още сега!

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за лазерните принтери. А за да ви улесним максимално в покупката, по-долу сме ви запознали и с някои от най-впечатляващите модели на пазара.

Какъв е принципа на работа на лазерните принтери?

Лазерните принтери несъмнено са иновативни и различни. Макар процесът им на работа да е доста сложен за обяснение, те всъщност са много методичен и бърз способ, отличаващ се с наистина висока ефективност.

Качеството на работа на лазерните принтери се дължи изцяло на интелигентната им технология, използваща статично електричество в същността си. За целта, те са изградени от фоторецепторен барабан, електропроводни ролки, лазерна матрица и тонер.

За да ви запознаем възможно най-акуратно с процеса на работа на лазерните принтери, ще го разделим на три основни етапа:

Подготовка

Печатът започва, когато фоторецепторният барабан в принтера (излъчващ светлинни фотони) получава положителен заряд от една от електропроводните ролки.

След това, повърхността му бива осветена от прецизен лазерен лъч, проектиращ предстоящото за принтиране изображение (още наричано „електростатично изображение“).

Междувременно, листът хартия, върху който се очаква да получим крайния резултат, преминава през друга ролка в принтера, която го зарежда изцяло с отрицателен заряд.

Отпечатване

След като електростатичното изображение вече е проектирано върху барабана, то бива посипано с фин, прахообразен тонер. Важно е да отбележем, че през цялото време то е с положителен заряд. Точно това създава и перфектните условия за отпечатване на изображението върху отрицателно заредената хартия…

Тя, от своя страна, преминавайки покрай барабана, привлича положително заредения тонер и бързо, лесно и много прецизно се сдобива с изображението върху себе си. И voilá, вече процесът по отпечатване е напълно завършен…

Принтиране

Е, след като тонираното изображение вече е отпечатано върху листа, е време то да стигне и до нас…

За целта, хартията преминава през проводник, отнемащ нейния заряд, а след това, на излизане от принтера, претърпява и процес по изпичане (ето защо прясно принтираните листи винаги са топли).

Междувременно, отвътре барабанът се осветява от електрозареждаща лампа, почистваща изображението върху него, а това съответно, го подготвя за последващото отпечатване.

Какви са предимствата на лазерните принтери?

Няколкократно изтъкнахме колко впечатляващи всъщност са лазерните принтери. Но за да ви убедим в това, нека ви запознаем малко по-подробно и с техните най-големи предимства…

Бърз процес на работа

Лазерните принтери разполагат с много висока продуктивност, свързана с прецизно отпечатване на голям брой страници за относително кратко време.

Точно това тяхно предимство ги прави и надежден избор както за домашна употреба, така и за използване в бизнес средите.

Перфектни резултати

Както може би сте се досетили, запознавайки се с механиката им на действие, лазерните принтери се отличават с изключителна прецизност.

Детайлният им способ на принтиране ги прави страхотен избор за отпечатване както на документи, така и на много фини изображения.

Практичност

Лазерните принтери разполагат с наистина богата функционалност и същевременно много комфортен интерфейс.

Те са изключително удобни и лесни за употреба, като особено най-актуалните модели, разполагат с възможности за печат от разстояние и други най-разнообразни, изключително улесняващи дейността ви, характеристики.

Икономичност

Макар и по-скъпи по отношение на стойност при покупка и разходи за поддръжка, лазерните принтери всъщност са доста икономичен избор.

Те са много рентабилна инвестиция, тъй като се амортизират наистина трудно и не изискват постоянна прецизна грижа, дори напротив.

Какви видове лазерни принтери съществуват?

Като цяло, според типа принтиране, което предлагат, съществуват два вида лазерни принтери – монохромни и полихромни.

В това отношение трябва да се съобразите изцяло с вашите лични интереси и нужди.

Монохромни лазерни принтери

Това е най-универсалният избор, който може да направите. Монохромните лазерни принтери са страхотни за отпечатване на най-различни документи, схеми и диаграми у дома или в офиса.

Те са наистина практични и удобни за употреба, а най-основната им характеристика, както сигурно се досещате от наименованието им, е, че печатат в черно и бяло. Това е и образно казано техния единствен недостатък…

Ако, обаче, попринцип нямате нужда от цветно принтиране, монохромните принтери наистина ще ви впечатлят с множеството си положителни характеристики – висока скорост на печат, перфектно качество на работа и изключителна достъпност в ценови план.

Полихромни лазерни принтери

Ако, обаче, имате потребност от цветно принтиране, няма защо да се колебаете – подберете полихромен лазерен принтер.

Тези устройства са много по-скъпи в сравнение с монохромните варианти, но пък предлагат наистина богата и впечатляваща гама от функции и отличителни характеристики.

По качество на работа и производителност, те абсолютно не отстъпват на класическите модели, та дори често се отличават с много по-голяма прецизност на изобразяване и финост при печата.

Какво трябва да имате предвид при избора на лазерен принтер?

След като сте се убедили в това колко полезен избор би бил за вас лазерния принтер и сте се насочили какъв вид принтиране точно желаете да постигнете с него, е време да вземете предвид и още няколко основни неща в избора си…

Капацитет на работа

По отношение на работния капацитет на лазерния принтер, има две основни характеристики, с които трябва да се съобразите – максимален и препоръчителен месечен работен цикъл на устройството.

Максималният месечен работен цикъл на устройството, както можете да се досетите, е това до колко страници може да обработи то в период от един месец, без да се претовари.

Препоръчителният месечен работен цикъл на устройството, пък, показва какво количество страници е най-добре да обработва машината в период от един месец, за да е възможно най-пълноценна и икономична дейността му.

Разделителна способност на печата

В това отношение изборът ви трябва да е съобразен изцяло с планираната от вас честота на употреба на устройството…

  • За употреба в домашни условия, например, е напълно достатъчно да заложите на модел с максимален месечен капацитет до 5000 и препоръчителен от около 1000 страници.
  • За употреба в офис, пък, заложете на модел с максимален месечен капацитет от около 15 000 и препоръчителен от около 5000 страници.
  • Ако, обаче, смятате да използвате устройството за професионални цели (книжарница, студио за принтиране, фотографско студио и т.н.), ви съветваме да подберете модел с максимален месечен капацитет над 50 000 и препоръчителен над 10 000 страници.

Аналогично, колкото по-висока е разделителната способност на печат на принтера, толкова по-прецизен би бил и резултатът от неговото действие.

Попринцип, най-широко разпространени, универсални и напълно ефективни са моделите с разделителна способност на печата 600 х 600 dpi. Точно затова, ако желаете да използвате устройството най-вече за обикновена ежедневна употреба, такъв вариант ще ви бъде достатъчно полезен.

Ако, обаче, имате нужда да принтирате по-детайлни документи и изображения с много по-фино качество, ви препоръчваме да заложите на модел с по-висока разделителна способност –поне 1200 х 1200 dpi.

Скорост на печат

Това колко страници в минута може да обработва принтера има най-вече значение за неговата ефективност. В това отношение се съобразете изцяло с нуждите ви и предназначението на устройството в живота ви.

Добре е да имате предвид, че за „бързи“ принтери се считат всички модели със скорост над 15 страници/минута.

Свързаност

Това е много важен фактор, който трябва да вземете предвид при избора на лазерен принтер. Той има значение за практичността на устройството в живота ви и цялостното ви удобство по време на употребата му.

Вариантите с мрежова връзка са класически. При тях устройството се свързва към източника на файлове за принтиране чрез мрежов кабел. Тези модели са много сигурни и ефективни, а в ценови план – доста изгодни. Проблем при тях, обаче, е че те изискват известна статичност в употребата, което ги прави непрактични в съвременното забързано ежедневие.

Вариантите с безжична връзка, пък, са много модерни и впечатляващи. При тях контактът между източника на файлове и принтера става посредством Bluetooth, Wi-fi или приложения. Този тип връзка е много удобна и ефективна, но и тя крие един ключов недостатък… В софтуерен план, моделите с безжична връзка са доста по-нестабилни, което ги прави по-податливи на повреди или прекъсвания.

Дизайн

И разбира се, не на последно място, трябва да подберете този модел, чийто дизайн отговаря изцяло на вкуса ви. В това отношение съобразете размера, конструкцията и дори цвета на принтера с това в какви условия планирате да го използвате и къде смятате да го разположите.

Не забравяйте, че от най-голямо значение за пълноценната употреба на всяко едно устройство, е то да ви осигурява максимален комфорт.

Именно затова, заложете на този вариант, който най-добре пасва на вашите изисквания и очаквания и си гарантирайте сигурност и спокойствие.

 

Е, време е да ви представим и някои от най-добрите предложения за лазерни принтери на пазара в момента…

1. HP LaserJet ProТова е монохромен лазерен принтер, изключително подходящ за употреба у дома. Моделът се отличава с максимален месечен работен цикъл от 8 000 страници, скорост на принтиране 18 страници/минута и разолюция 600 х 600 dpi. Принтерът разполага както с мрежова (USB), така и с безжична (Wi-Fi) свързаност, а в дизайнерски план впечатлява с компактност, практичност и фин стил.
Купи сега

2. Xerox Phaser 3052Този монохромен лазерен принтер определено ще ви впечатли с високата си продуктивност и перфектното си качество на работа. Той разполага с максимален месечен работен цикъл от 30 000 страници, скорост на принтиране 26 страници/минута и разолюция 600 х 600 dpi. Оборудван както с мрежова (USB), така и с безжична връзка (Wi-Fi, Network), моделът несъмнено ще привлече вниманието ви, оправдавайки всички ваши очаквания с лекота.
Купи сега

3. Lexmark MS510dnТърсите перфектния лазерен принтер за бизнеса ви? Е, в такъв случай този монохромен модел със сигурност ще ви хареса. Той разполага с оптимален месечен работен цикъл от над 100 000 страници и скорост на принтиране 42 страници/минута. Освен това, принтерът се отличава и с функционален дизайн, стабилна мрежова връзка (USB) и перфектно качество на работа.
Купи сега

4. Canon I-SENSYSИнтелигентен, продуктивен и отличителен – този монохромен лазерен принтер определено ще бъде перфектно допълнение към вашия дом или офис. Моделът разполага с максимален месечен работен цикъл от 30 000 страници, скорост на принтиране 28 страници/минута и резолюция 600 х 600 dpi. Също така, той се отличава с иновативна безжична връзка (Wi-Fi, Network, AirPrint) и много стилен, компактен дизайн.
Купи сега

5. Brother HL-1222WEТози монохромен лазерен принтер е отличен и практичен избор за употреба у дома. Моделът се откроява с много прецизен процес на работа с резолюция 2400 х 600 dpi, максимален месечен работен цикъл от 10 000 страници и скорост на принтиране 20 страници/минута. Той разполага както с мрежова (USB), така и с безжична връзка (Wi-Fi), а в чисто дизайнерски план ще ви впечатли с отличителния си стил.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. RICOH SP 330DNПерфектен за дома и офиса, този монохромен лазерен принтер впечатлява с винаги прецизни резултати. Моделът разполага с максимален месечен работен цикъл от 35 000 страници и резолюция 1200 х 1200 dpi. Той има опции за мрежова (USB) или безжична връзка (Network) като дизайнът му е компактен, но изключително функционален.
Купи сега


7. Kyocera ECOSYSАко търсите полихромен лазерен принтер с перфектно качество на работа, този модел несъмнено е най-добрия избор за вас. Той разполага с максимален месечен работен цикъл от 30 000 страници, скорост на принтиране 26 страници/минута и регулируема резолюция 9600 x 600/ 1200 x 1200 dpi. Продуктът разполага както с мрежова (USB), така и с безжична връзка (Wi-Fi) като функционалният му дизайн определено ще ви впечатли.
Купи сега

5/5 - (2 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!