Всички категории

9-те Най-Добри Легла за Кучета

Пълноценният сън е от изключително значение за правилното функциониране на всеки организъм. В тази връзка, всеки има нужда от легло и е доста трудно да си представим живота без него. Дори и домашните любимци.

Наред със здравословната храна и утоляващата жаждата вода, удобното кучешко легло също трябва да бъде включено в списъка с основни нужди на вашето куче.

Кучешкото легло предлага безброй предимства и играе жизненоважна роля за удовлетворението на вашия домашен любимец.

Всеки път, когато енергията ни свърши, ние винаги отиваме в леглата си, за да се “заредим” отново, за да можем да се върнем към живота. Същото важи и за нашите животинчета-спътници.

Въпреки че кучето ви може да бъде благодарно за купчината стари одеяла, които сте събрали, не би ли било по-добре да му осигурите нещо по-хубаво и много по-уютно?

Независимо от възрастта, размера или породата, леглата за кучета са изключително важни, а правилният избор – наложителен.

В случай, че сте любопитни да научите още – продължавайте да четете нашето ръководство, в което ще ви представим всичко най-важно за кучешките легла.

А по-надолу ще имате възможността да разгледате списък с най-добрите кучешки легла, които можете да срещнете на пазара.

Какво представляват леглата за кучета?


Купуването на кучешко легло е едно от най-правилните решения, които собственикът на куче може да вземе.

Не забравяйте, че кучешкото легло не е показна демонстрация на това колко пари можете да пропилеете.

Всъщност, ако не смятате своя кучешки спътник за част от семейството, никога няма да разберете необходимостта. Уви, животинките са част от живота ни и трябва да се отнесем с внимание и любов към тях.

Кучешкото легло е повече от произволен мек квадрат, на който вашето куче може да спи – то обгръща вашето куче с чувство за уединение и сигурност.


Когато избирате кучешко легло, уверете се, че то осигурява подходяща изолация, достатъчна опора на ставите и тежестта, топлина и оптимален комфорт.

Освен това ще ви бъде полезно да може да се пере и да се почиства лесно.

Ако смятате, че кучешкото легло, което изберете, може да ви осигури всичките пет предимства, споменати по-горе, тогава сте на прав път.

Вашият най-добър кучешки приятел може да не успее да ви изпрати благодарствена картичка за новото му легло, но сладката му въртяща се опашка със сигурност е знак за неговата благодарност!

Кои са основните предимства за вашия любимец от закупуването на кучешко легло?


Ако досега не сте се замисляли за закупуване на подобна мебел, то най-вероятно е защото не сте чували за предимствата на тези чудесни легла.

Освен да облагодетелстват вашия приятел, те със сигурност ще бъдат от голяма полза за самите вас и вашия дом.

Собствено специално място за уединение

Точно като нас, кучетата искат да бъдат далеч от шума и хаоса. Макар игриви, те също понякога имат нужда от спокойствие и уединение.

Кучето спи повече от 10 часа на ден, а това налага обособяването на уютно място, до което да има достъп по всяко време, а не диван, където трябва да се “бута сред хората” или да се “състезава с котката”, за да открие перфектното ъгълче.

Наличието на собствено кучешко легло е най-добрият начин, по който любимецът ви може да се уедини спокойно и кратко. Знайте, че кучетата са териториални животни и ценят много своите притежания.

Допринася за здравето на вашето куче

Вашето куче заслужава неограничено разтриване на корема и лакомства, ако е добро момче, защото не е превзело леглото ви. Това, което обаче не заслужава, е импровизирано легло от стари одеяла или деформирани възглавници.

От друга страна, вашето куче винаги ще се задоволи с подаръка си с щастлива усмивка и махаща опашка. За съжаление, това може да навреди на здравето му, тъй като той трябва да се справя с каквото и малко пространство и ограничена позиция за сън, което може да събере.

Твърдата или неравна повърхност и неудобната поза за сън водят до нестабилен сън, карайки кучето ви да стане раздразнително и безгрижно. Обърнете внимание как липсата на сън може значително да повлияе на цялостното му благосъстояние и поза.

Ако имате възрастно куче или куче с наднормено тегло, силно се препоръчва залагането на ортопедично легло. Затова вземете подходящо кучешко легло, което отговаря на специфичните нужди на вашето куче, за да осигури оптималното му здраве.

Предотвратява поведенчески проблеми


Въпреки че изглежда сладко и очарователно кучето ви да лежи до вас, знайте, че това никак не е добра идея. Няма да отнеме много време, докато кучето превземе изцяло леглото ви и го приеме за свое собствено убежище.

Когато го направи, той може да ви изръмжи всеки път, когато му наредите да слезе, особено когато вече сте го накарали да почувства, че е добре да е там.

Поддържа телесната температура на любимеца

Прекрасното яке, което сте купили за вашия четирикрак приятел, няма да е достатъчно срещу горчивината на зимата. Вашето куче се нуждае от топло удобно легло, така че да остане плътно като буболечка през дългите студени нощи.

Спането на пода излага вашето куче на температури, които са или по-високи, или по-ниски от това, което е добро за него, в резултат на това се разболява. Кучетата са силно уязвими към температурни промени и следователно те се нуждаят от подходяща изолация за комфорт.

Самозатоплящото се кучешко легло е идеално, за да накара вашето куче да се чувства безопасно и препечено по време на лошо време, но най-добре е да му дадете електрическо отопляемо легло за кучета през екстремните зимни периоди.

Междувременно, охлаждащото легло, пък, може да го накара да се чувства свежо по време на по-горещ климат.

Помага за запазването на вашите мебели


Някои кучета обичат да кръжат наоколо и да месят или ровят, преди най-накрая да заспят. Ще бъде много жалко, ако любимецът ви направи беля с вашия дизайнерски диван или с любимия ви килим.

Също така, при контакта на любимеца с дивана, колкото и пъти да чистите с прахосмукачка дивана си, кучето винаги ще остави характерната си следа от козина.

Докато не запознаете кучето си с новото му легло и не направите дивана по-малко привлекателен за него, уви, не можете да го обвинявате за това.

Какви видове легла за кучета познаваме?


На пазара ще се натъкнете на огромно разнообразие от кучешки легла, които са подходящи за различните породи кучета или тяхното състояние.

Важно е да определите предварително нуждите и навиците на вашият приятел, за да сте наясно от какъв вид легло има нужда то.

Ортопедични легла за кучета

Кучетата в напреднала възраст или кучета с проблеми с бедрата и ставите могат да се възползват от ортопедично легло за кучета.

Въпреки това, има много вариации в качеството на ортопедичните легла. Леглата, обозначени като „ортопедични“, могат да варират от мемори пяна до обикновен пълнеж, така че бъдете наясно от какво се нуждае вашето куче.

Ако имате сравнително малко или младо куче, препълненото легло може да е добре за него. Но ако вашето куче е от по-големите породи, тежко е или има артрит, пяната от по-висок клас ще бъде по-поддържаща и подходяща.

Отопляеми легла за кучета


През по-студените месеци отопляемите легла за кучета може да са добър вариант за някои кучета, включително породи без много козина..

Електрическите легла носят известни рискове, така че все пак трябва да бъдете доста внимателни с тях, особено ако вашият любимец обича да дъвче предметите си.

Кучешки легла с мемори пяна

Кучешкото легло с мемори пяна може да бъде подходящо за възрастно или много тежко куче.

Нивата на скованост при кучета с артрит намаляват след почивка на легло с мемори пяна и обикновено им е по-лесно да стават от леглото, тъй като не потъват в дъното му.

Също така, мемори пяната ще предотврати мазоли, хигроми (пълни с течност торбички, които се образуват в ставите) и рани.

Въпреки че са по-скъпи от другите опции, леглата с мемори пяна са склонни да издържат по-дълго от ортопедичните легла с пяна и поддържат формата си по-добре във времето.

Те, уви, са по-лесни за унищожаване, ако вашето куче обича да дъвче или рови в леглото си.

Легла за клетка

Тъй като обикновено се мият лесно, леглата за клетка за кучета могат да бъдат полезни за целите на обучението и могат да направят клетката на вашето куче по-удобно място за спане.

Размерът е най-важното нещо, което трябва да вземете предвид, когато избирате този тип легло, тъй като ще искате да сте сигурни, че то може да се приспособи удобно в условията на живот на вашето куче.

За какво трябва да помислите преди покупката на кучешко легло?


Преди да сте започнали с покупката ще ви се наложи да се запознаете с няколко основни фактора, които ще ви отведат по пътя към успешната покупка.

Не пренебрегвайте нито един аспект, защото всеки един от тях играе важна роля за благополучието и удобството на вашия пухкав приятел.

Порода на кучето

Породата на вашето куче е нещо, което трябва да имате предвид, когато купувате легло.

Например лабрадорите и ретривърите имат много козина по телата си, което е страхотно през зимата. Не им трябва кой знае какво легло за сгряване. Това обаче може да бъде неприятно, когато става въпрос за поддръжката на кучешкото легло.С други думи, то не трябва да поема или полепва козина.

В тази връзка, съобразете модела, материала и позиционирането на леглото с характерностите на любимеца ви, за да сте сигурни, че комфортът на любимеца ви няма да е за сметка на чистотата и спокойствието в дома ви.

Нужди и лични предпочитания


Докато много кучета обичат да се проснат да спят, други малки предпочитат да се свият на уютна топка.

Ако имате куче, което обича да се гушка, тогава може да потърсите легло, което е меко и удобно.

От друга страна, ако вашето куче има склонност да се разтяга, когато спи, възглавниците или дори одеялата може да са по-добри варианти.

В повечето случаи кучето ви ще прави и двете от време на време, така че най-добрият вариант е да закупите големи легла, за да може домашният ви любимец да се разпростира, когато пожелае.

Навици и ниво на активност


Куче, което е голямо и активно, ще се нуждае от здраво и издръжливо легло, което може да е по-дебело.

Кучетата, които са по-малки и/или по-заседнали, може да са по-щастливи с по-плоско и тънко легло.

По-възрастните кучета може да се нуждаят от различен тип легло. Например, куче, което е с артрит, може да се нуждае от нещо меко и лесно за влизане и излизане.

Ако вашият домашен любимец прекарва много време на пода, тогава малко повдигнатото легло може да е идеално за вас!

Ако държите вашето кученце далеч от неща като дивани, това може да помогне за по-малко натоварване на ставите му с течение на времето.

Размер

Всяка марка се различава в препоръките за размер на своите легла, така че е важно да се уверите, че обръщате внимание на размерите на леглото и надписите за оразмеряване.

С казаното, можем да ви помогнем да обобщите размера на кучето и къде могат да попаднат някои популярни породи кучета.

Когато купувате леглото, измерете кучето си. И освен това, го, наблюдавайте как спи. Спи ли свито или, напротив – разтяга се докрай?

В зависимост от навиците за спане можете да изберете легло, което отговаря на размера или да е по-голямо, за да може да се простира спокойно.

Освен това вземете под внимание дали живее с други животни, с които ще иска да споделя леглото си.

Домашен интериор


Друго съображение, което трябва да вземете предвид, е къде ще поставите леглотона кучето в къщата си. Все пак вероятно това е важен аспект за вас и ще искате да го съобразите с останалия си домашен интериор.

Повечето легла за кучета се предлагат в големи размери, което означава, че ще заемат много пространство.

Внимавайте къде позиционирате леглото – дали вие сте близо до него, има ли достъп на светлина, удобно ли му е да хапва и пие вода?

Това да прецените тези върпоси не само помага на любимците да се чувстват по-комфортно, но също така създава комфорт и организация в атмосферата. Какво по-хубаво?

Бюджет


Колко сте готови да похарчите за вашето кучешко легло също ще определи кое легло ще купите за вашето кученце?

Цените варират в зависимост от размера, породата и личните предпочитания на вашето куче, може да намерите легло във всеки ценови диапазон, което е най-доброто за него!

Леглата с електрическо отопление обикновено са по-скъпият вариант, когато става дума за легла за кучета.

Повечето остананали модели са бюджетни, а често по-луксозните могат да струват доста скъпо, в зависимост от това кой ги е произвел.

В случай че разполагате с ограничен бюджет, търсете внимателно, защото има страхотни налични опции на достъпни цени на пазара. Ако искате да поглезите любимеца си, пък, подберете нещо по-изискано за него.

Какво трябва да имате предвид, когато купувате кучешко легло?


Преди да направите последната стъпка, остават още малко аспекти, които е нужно да вземете предвид.

На пазара има огромно разнообразие от модели с различни характеристики, така че е съвсем естествено да се объркате по време на покупката.

Именно затова е важно да сте запознати предварително с най-важните особености, които ще ви улеснят до максимум.

Материал и плътност

Материалът на кучешкото легло е важен фактор при закупуване на ново легло.И по-конкретно – не само материалът на корицата, но и материалът на пълнежа.

Вероятно се чудите от какви видове материали са направени леглата и дали вашето куче харесва усещането за всеки материал или не.

Истината е, че повечето кучета не се интересуват от външния вид на леглото, стига то да ги кара да се чувстват удобно.

Изборът наистина зависи от това, което смятате, че вашето куче ще хареса най-много от комфорт и издръжливост.

Има много възможности, когато става въпрос за избор на подходящ материал за кучешко легло.

Например два инча висококачествена мемори пяна на дъното на леглото вероятно ще осигурят по-удобна повърхност от четири инча по-евтин материал, като насипна пяна или полиестерен пълнеж.

Общото правило е, че ако можете лесно да стиснете подложката и да почувствате пръстите ви да се докосват, тя може да не е достатъчно здрава, за да издържи теглото на вашето куче.

Дебелина на подложката


За да увеличите максимално комфорта на вашето куче, потърсете легло с правилното количество подплата.

Кучетата имат няколко костни издатини, които от своя страна могат да причинят точки на натиск. Продължителният натиск върху тези места може да доведе до болка, увреждане на кожата и в някои случаи дори кожни рани.

Най-често срещаните места са външната страна на лактите, раменете и бедрата.

Добре олекотените повърхности могат да осигурят значително облекчение и да им позволяват да почиват удобно.

Възможност за пране на леглото

Това е много важен фактор при закупуване на легло. Колко често ще трябва да перете леглото и колко лесно може да се пере?

Някои легла за кучета могат да бъдат поставени в двора и опръскани с маркуч, пуснати в пералня или дадени на химическо, докато други трябва да преминат през много по-прецизна работа – премахване на кал, косми и т.н..

Само не забравяйте, че ако имате голямо куче, което се замърсява лесно, може да искате да инвестирате в легло, което лесно се пере.

Правилното кучешко легло ще бъде лесно за почистване, особено ако имате игриво куче! Впрочем, можете да изберете водоустойчив материал или опция с подвижни капаци.

Комфорт


Кучетата обичат да се свиват за топлина през зимата, така че леглата с повдигнати ръбове и меки, дебели покрития са идеалния избор.

Има обаче и много кучета ще им стане твърде топло в леглата през летните месеци, така че може да предпочетат да спят на по-хладни повърхности.

При по-топло време търсете по-тънки, по-дишащи калъфки, за да предотвратите прегряване или спарване.

Дизайн

Стиловете на леглата за кучета обхващат широк спектър от неща.

Например, може да искате да намерите легло, което да подхожда на домашния ви декор или цвета на боята на вашия дом. Или пък такова, което да е приспособимо в различни условия.

Кучешкото легло се предлага в почти всяка форма и размер, които можете да си представите. Разликите между моделите, обаче, варират според марката и трябва да съобразите с нуждите и интересите на кучето.

Подберете “кройка”, която да приляга удобно на вашия любимец, и заложете на светъл или тъмен тон, според характера и навиците на кучето ви.
 

Надяваме се, че нашето ръководство успешно ви е насочило в избора.

Ако е така, ще се радваме и да разгледате специалните ни предложения за най-добрите кучешки легла на българския пазар.

1. Легло за куче Edea

Кучешко легло, което създава усещане за сигурност и комфорт на вашия любимец, като същевременно му осигурява подкрепа за главата и шията. Супер мекият пълнеж предлага облекчаване на болки в ставите и мускулите. Моделът е практичен, уютен и гъвкав и ще даде на вашето куче пълноценен и спокоен сън за подобрено поведение, и по-добро здраве. Моделът се предлага в красиви естествени цветове, като идва в комплект с отделна възглавница. Дизайнът на леглото с бродирана лапа ще бъде идеално допълнение към всеки домашен интериор. Размерите са компактни и удобни както за употреба, така и за пренасяне – 50х40 см, правоъгълна форма и висококачествен полиестерен материал.
Купи сега

2. Легло за куче и котка Ferplast Sofa 2

Удобно пластмасово легло с памучно дюшече, което е подходящо както за кучета, така и за котки. Моделът е изключително комфортен, освен това можете лесно да го перете в пералнята на 30°C, без да се притеснявате от захабяване или накъсване на плата. Пластмасовото легло има крачета претвратяващи плъзгането и процепи за добра въздушна циркулация. Моделът е с компактни размери – 49Х36Х17 см, а дизайнът би паснал перфектно на всеки интериор.
Купи сега

3. Легло за куче Mellow

За да осигурите по-лек и спокоен сън на вашите домашни любимци е необходимо само да се сдобиете с този невероятен модел. Той е подходящ за за котки и малки до средни кучета. Кучешкото легло е оборудвано с удобна подплата и мека полиестерна подложка, а меките ръбове позволяват на четириногите ви приятели да се простират по време на сън. Освен всичко това, основата е подсилена, за по-голям комфорт на домашния любимец. Формата на леглото е кръгла, материалът използван за направата е висококачествен полиестер, цветът е розов/крем, а размерите – 45х50 см.
Купи сега

4. Легло за куче и котка KERBL

Компактно легло за домашни любимци с кадифено мека плюшена вътрешна облицовка. Моделът е оборудван с допълнителна с реверсивна възглавница и тъкани екстериор. Леглото е здраво и комфортно за спане, като е изработено от 100% висококачествен полиестер. Почистването е улеснено, благодарение на възможността за изпиране в пералня на 30 ° C, без опасност от накъсване или износване на платовете на леглото. Размерите са удобни както за използване, така и за пренасяне навсякъде с вас – 50 x 40 x 15 см, формата е правоъгълна, а цветовете са в зелено и бежово.
Купи сега

5. Легло за домашни любимци tisev

Меко и удобно легло в различни размери и цветове, с устойчив материал, който не се деформира лесно и дишаща материя, в която вашият любимец ще спи спокойно. Подходящо, както за кучета, така и за котки, с функция за лесно и удобно почистване и с пухкави под и стени, за максимален комфорт и уют на вашия пухкав приятел. Отвън, леглото е обшито с мека материя, а външната част на дъното е изработена от материал, който възпрепятства плъзгането. Удобни размери – 45х40х20 см, висококачествен полиестерен материал и чудесен бежов цвят, който ще пасне идеално на всеки домашен интериор.
Купи сега

6. Легло за куче Nohov

Ултра удобното Премиум Лукс серия предлага по-удобно пространство на вашия голям домашен любимец. С формата мекия материал вашия приятел бързо ще намери любимото си място. Изработено от здрава материя, която е водоустойчива и лесна за почистване. Осигурява сигурност при сън и максимален комфорт за вашия домашен любимец. Този модел ще осигури топлина през зимата, а лятото ще се погрижи за приятната прохлада на вашето куче. Възглавницата и леглото се състоят от две отделни части. За лесно пране, може да свалите ципа на леглото и възглавницата за да може да перете калъфите. С включени подаръчни възглавнички под формата на “кокал”, удобни размери, квадратна форма и розов цвят.
Купи сега

7. Легло за куче Nobby Kapu

Удобно и практично кучешко легло, оборудвано с чудесна възглавничка, която може да се обръща (от едната страна с мек плюш) и противоплъзгаща се долна част за допълнителен комфорт и безопасност на вашия любимец. Моделът е лесен за почистване и поддръжка, благодарение на възможността за изпиране до 30°C. Материалът, от който е изработено леглото е плюш, с микрофибърно покритие, овална форма и сив цвят, който ще бъде подходящ за всеки интериор.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Легло куче с възглавница vidaXL

Това комфортно кучешко легло е изработено от висококачествена оксфордска тъкан с пухкаво покритие, което го прави меко, водоотблъскващо и издръжливо. То е идеално за употреба в закрити помещения, но също така може да се използва в клетки за пренасяне на кучета и къщи за кучета. Леглото за куче е с гладки и чисти ръбове, неплъзгаща се долна повърхност, поддържащи странични стени и плътна, подплатена възглавница. Елегантният дизайн и цвят ще отговарят на повечето интериори. Това кучешко легло е с леко тегло, което го прави лесно за носене. Подходящо е както за кучета, така и за котки. Материалите, използвани за направата на леглото са PU плат тип „оксфорд” и изкуствена кожа, подходящо е за ръчно пране и е в сив цвят.
Купи сега

9. Легло за куче Felis

Интересно и удобно легло “тип къщичка”, което ще осигури на вашия домашен любимец невероятен и комфортен сън по всяко време. Моделът е изключително мек и приятен, за да допринесе за уюта на вашето куче, благодарение на дизайна, който наподобява иглу. Това е доста често предпочитан и харесван модел от повечето малки кучета. Формата на леглото е овална, а материалът използван за направата е висококачествен полиестер, който ще ви гарантира здравина и устойчивост във времето. Размерите са удобни както за комфорта на вашия любимец, така и за вас, за да можете да го пренесете лесно, където и да отивате, а цветовете в синьо и кафяво ще паснат чудесно на интериора ви.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!