Всички категории

7-те Най-Добри Лири за Баня

Искате ли да придадете на вашия дом допълнителен стил и комфорт?

Е, в такъв случай със сигурност ще оцените лирата за баня.

Няма съмнение колко важна е личната хигиена за човека. Навици като честото миене на ръце и редовните душове са от изключително значение и са сред първите привички, които се възпитават у децата.

Личната хигиена е важна не само за здравето, но и за доброто впечатление, което искаме да направим на останалите. Все пак, никой не иска да дружи с човек, който изглежда нечистоплътен или излъчва лоша миризма.

За щастие повечето домове вече разполагат с канализация и вътрешна баня, за да могат бързо, лесно и удобно да извършват хигиенните си навици.

Всяка съвременна баня вече разполага с тоалетна, мивка, душ кабина или вана, както и шкафове за съхранение. Чудите ли се кое съоръжение може да завърши композицията във вашата баня и да я превърне в помещение, достойно за успешен хотел?

Става дума за лирата за баня. Тези приспособления придобиват все повече популярност и се срещат във все повече домове.

Ако се чудите дали имате нужда от подобна придобивка ви препоръчваме да обърнете внимание на следните редове.

В нашия наръчник сме ви подготвили най-важната информация за този тип продукти, а накрая сме събрали и някои от най-добрите предложение на пазара у нас.

Какво представлява лирата за баня и какви са предимствата от нея?

Най-просто казано, лирите за баня са закачалки за кърпи, които се нагорещяват и така поддържат самите хавлии топли.

В зависимост от продукта, функцията за загряване и начинът на работа са различни. Резултатът, обаче, е приблизително един и същ – приятно затоплени кърпи, с които да избършете ръцете си след миене или да се завиете след душ.

Макар да изглежда сравнително просто съоръжение, лирата крие множество предимства, които ви препоръчваме да обмислите.

Удобство

На първо място, лирите за баня ще ви донесат неповторим комфорт.

Вероятно познавате неприятното чувство, когато сте се загряли под душа и трябва да излезете на студено. Е, можете да си спестите тръпките от студа като оставите хавлията си върху лирата преди да влезете в банята.

Така ще можете да запазите топлината на тялото си докато облечете дрехите си.

Студът се отразява зле и на ръцете. Напукването на кожата по дланите е често срещан проблем през зимата, както и при хората, които често мият ръцете си.

Топлата кърпа точно до мивката със сигурност ще спомогне да се погрижите за ръцете си след миене и да предотвратите неприятните последствия от сухата или измръзнала кожа.

Редно е да отбележим, че някои лири за баня могат да служат и като отоплително тяло за банята, ако самото помещение е с по-малки размери. Това, обаче, не е най-практичният избор, затова ви препоръчваме да се насочите към специалните печки за баня вместо да разчитате само на лирата.

Стил

Лирите за баня придават на всяко помещение завършен вид и издигат визията на едно ново ниво.

Банята е едно от най-често посещаваните места в дома, както от живеещите в него, така и от гостите. Вашите посетители може и да не разгледат вашата спалня или килер, но със сигурност ще минат през банята поне веднъж.

От нейния изглед те ще добият представа за това какъв човек сте и ще си извадят заключения за вашите способности на домакин. За щастие лирата за баня е един дребен, но впечатляващ детайл, който ще привлече вниманието на вашите гости и ще допринесе за вашата добра репутация.

Многофункционалност

Макар да се използват главно в банята, където кърпите и хавлиите са най-често употребявани, лирите не стигат само до там.

Те често намират приложение и в други части на дома като кухнята или пералното помещение. Все пак, там също може да се намокрите и да имате нужда от топли и сухи кърпи, с които да попиете ръцете си.

Добрата новина е, че лирите са лесни за монтаж и чудесно пасват както на обзавеждането в банята, така и на това в другите помещения.

Този тип продукти позволяват свобода при вземането на интериорни решения и са гъвкави що се отнася до техните приложимост и разположение.

Какво трябва да вземете предвид преди да изберете лирата за баня?

Всеки дом разполага с различна на вид и форма баня, а собствениците – с различни възможности и предпочитания.

Преди да се запътите към магазина е удачно добре да обмислите вашата лична ситуация, за да сте сигурни, че инвестицията ви ще бъде оправдана.

Банята

Макар да съществува възможността за разположение в други помещения, най-често лирите се използват за банята.

В тази връзка е от изключително значение да съобразите банята във вашия дом с лирата, която искате да закупите.

Тук трябва да обмислите не само големината и формата на помещението, но и нейния дизайнерски изглед.

Вземете предвид и разположението на тръбите, тъй като голяма част от лирите трябва да имат достъп до централното отопление на жилището. В тези случаи е по-добре да разположите лирата близо до тръбите, които вървят по стената, тъй като монтирането към тръби в пода е една идея по-трудоемко.

Разположението на останалите мебели също е от значение. Съобразете мястото на лирата с това на тоалетната, мивката, ваната или душкабината, както и шкафовете и етажерките.

Препоръчваме ви да се стремите към място, което да е възможно най-близо до умивалниците. Все пак, целта е да можете да подсушите ръцете и тялото си веднага след миене. В тази връзка не е удачно да разположите лирата на другия край на помещението, тъй като ще трябва да го прекосявате цялото, за да стигнете до кърпата.

Обмислете също коя стена на банята е най-студена – именно там е най-удачното място за разположение на лирата. Разбира се, може да я позиционирате на всяка стена, но именно най-студената, която често е и външна за жилището, ще направи възможно равномерното отопление на стаята.

Нужди

Когато избирате своята нова лира трябва да се съобразите с нуждите на хората, с които живеете.

Ако обитавате жилището самостоятелно, вероятно няма да имате нужда от голяма лира с много решетки. Най-удачно е да си спестите излишните придобивки и да се насочите към компактна и практична лира, която да побира хавлиите на един човек.

В случай, че живеете със съквартиранти или сте член на многобройно семейство, вероятно имате нужда от повече място за съхранение на кърпите. Предвид това е редно да се снабдите с по-голяма лира, която да върши работа на всички.

Бюджет

Не на последно място е важно да обмислите и средствата, с които разполагате.

Това ще ви насочи към правилния продукт за вас, който ще ви свърши задоволителна работа без да натоварва джоба ви.

Ако възнамерявате да използвате миялната само няколко пъти в месеца най-удачно е да се спрете на някои от по-евтините продукти. Същото се отнася и за тези от вас, които скоро възнамеряват да правят ремонт на кухнята и не знаят дали след него ще имат място за съдомиялната.

Избирайки машина, която да не надвишава прекалено много бюджета ви, ще сте сигурни, че не сте направили излишна инвестиция в нещо, което не е било належащо.

От друга страна, ако сте от хората, които всеки ден биха включвали миялната, ви препоръчваме да вложите повече средства в покупката. Така ще сте сигурни, че купувате продукт, който да изпълни нуждите ви качествено.

На кои характеристики да обърнете внимание при избора на лира за баня?

След като сте обърнали внимание на вашата ситуация, терена и бюджета, с който разполагате, е ред на самия продукт.

На пазара ще откриете всевъзможни съдомиялни, като всяка от тях предлага различна комбинация от характеристики, които я правят уникална.

Вид

Както вече споменахме, начинът на работа и функциите на лирите варират между различните продукти.

Най-разпространени са три вида лири за баня.

Тези за централно затопляне изискват да прекарате тръбите до тях и да ги свържете.

Те са най-често срещаните лири за баня и на практика работят като обикновени радиатори. Въпреки това сравнение не очаквайте да топлят като парното – те само работят на принципа на парното.

Електрическите лири за баня работят самостоятелно.

Тяхното предимство е, че може да ги пускате по всяко време, включително и през лятото, когато парното не работи.

Те са най-подходящи за апартаменти и големи сгради, в които няма централно отопление. Тъй като няма нужда да се свързват с тръбите, те са изключително лесни за монтаж, но въпреки това ви препоръчваме да се възползвате от услугите на професионалист.

Голяма част от тях разполагат с термостат, чрез който да регулирате температурата на загряване. Все пак може ще срещнете и модели, които предлагат само една степен.

Не на последно място е редно да отбележим и комбинираните лири за баня.

Те работят и с двата вида захранване. Свързани са с централното отопление, но имат и електрическа част, което означава, че можете да се радвате на топли кърпи по всяко време.

Размер

Когато избирате своята нова лира за баня е редно да съобразите нейния размер с този на банята и останалите мебели в нея.

В зависимост от техния дизайн, лирите се различават значително по големина.

Въпреки това стандартният размер, който е приет от повечето производители, е между 60 и 180 см височина и от 40 до 100 см ширина.

Винаги взимайте предвид и колко издадени са лирите. Все пак не искате да се спрете на лира, която е прекалено изпъкнала и заема много място в иначе тясната ви баня.

В случай, че не разполагате с широко пространство, може да се спрете на лира, която е почти прилепена към стената. Така ще има достатъчно място да окачите кърпите, без да претрупвате помещението.

Дизайн

Както може би се досещате, лирите за баня се различават значително и по външен вид.

Всяка лира е изработена така, че да приляга на определен стил обзавеждане – някои са по-традиционни, докато други впечатляват със съвременна визия.

Едно от разделенията при лирите е на прави и извити.

Правите изглеждат изчистено и остро, което подхожда идеално на баните с модернистична и минималистична визия. Удачни са и за домовете в индустриален стил.

Извитите лири също впечатляват със своята визия, а още едно тяхно предимство е допълнителното пространство за кърпите.

Независимо кой стил изберете, уверете се, че той ще се вмести сред останалите мебели в банята.

Формата на лирата също е от значение.

Освен обикновените, единични лири, които предлагат само една или две решетки, съществуват още много варианти.

Лирите във форма на стълби са изключително практични.

Те разполагат с много повече решетки и се издигат във височина, откъдето идва и името им. Това ги прави подходящи за големи семейства, които не разполагат с много място в банята.

Хоризонталните лири също предлагат доста място за съхранение.

Те, обаче, са обърнати и разполагат с дълги и широки пръчки. Мнозина ги разполагат под прозорците или шкафчетата на банята.

Не на последно място е редно да обмислите цвета на вашата лира.

Белите съоръжения са с минималистична визия и са идеално съчетание с всяка светла баня.

Ако, пък, искате да създадете контраст, може да се спрете и на черна лира. Тя си пасва много добре и с мебели, мивки и вани, които изглеждат сякаш са от камък.

Доста често лирите за баня са в антрацит.

Това означава, че те са с цвят на въглен, в който, обаче, се долавят и нотки сребро. Това ги прави подходящи за всяка баня със сравнително съвременна визия.

Сребърните лири също са удачен вариант за модерните бани.

Те са версатилни що се отнася до интериорни решения и пасват добре на всички метални съоръжения в помещението.

Материал

Една от най-важните характеристики за всяка лира за баня е материалът, от който изработена тя.

На пазара ще намерите главно два вида – железни и алуминиеви.

Железните лири са евтини и бързо се затоплят.

В допълнение те задържат топлината за по-дълго време, което ги прави още по-икономични.

За разлика от тях алуминиевите по-бързо губят топлината, но за сметка на това и по-бързо се загряват.

Тяхното най-голямо предимство е, че задържат по-малко вода. Така те са една идея по-природосъобразни и също могат да ви спестят парични средства в дългосрочен план.

При избора на материал обърнете внимание и на покритието на лирата.

Класическото покритие е от хром, затова и голяма част от продуктите, които ще срещнете са с такова.

Причината е, че този вид си пасва най-добре с покритието на останалите съоръжения в банята – от кранчетата на мивката и ваната до главата на душа.

Ако, обаче, искате разнообразие, може да заложите на покритие от неръждаема стомана.

Те са доста издръжливи и с тях ще сте сигурни, че няма опасност от нараняване или изхабяване в близко бъдеще.

 

Е, надяваме се този наръчник да ви бъде от полза при избора на вашата нова лира за баня.

Ако все още изпитвате колебания ви препоръчваме да разгледате следните ни предложения

1. Лирa за баня Ferroli AIDAТази бяла лира за баня е във формата на стълба и е с размери 40 на 70 см. Изработена е от стомана и разполага с 13 решетки за вашите хавлии и кърпи. Максималната му температура на загряване е 110 градуса и идва в комплект с аксесоари за монтаж и обезвъздушител.
Купи сега

2. Лира за баня Cecotec ReadyWarm 9100Следващото ни предложение е електрическа лира за баня с мощност 500 W и общо 15 ребра. Предлага 3 режима на работа – “комфорт”, “еко” и “отворен прозорец” и е снабден с модерен LED дисплей. В допълнение ще откриете и функция за седмично планиране, както и две системи за безопасност – срещу прегряване и премръзване.
Купи сега

3. Лира за баня Thermolux AvangardТози продукт е във формата на стълба, чиито профили са от стомана, а ребрата са от инокс с покритие от хром. Лирата се свързва с централното отопление, загрява се до 110 градуса и е в стилен черен цвят. Предлага се в комплект с обезвъздушител, тапа и конзоли за монтаж.
Купи сега

4. Лира за баня vidaXLСледващото ни предложение е лира с нестандартна форма – крепежните профили са само в едната страна, което я прави идеална за баните с модернистична визия. Изработена е от стомана и се нагрява до 110 °С. Разполага с общо 21 ребра и е боядисана в стилен бял цвят.
Купи сега

5. Лира за баня Altherm LUXEТази лира за баня е с десет ребра, които са в дървесен цвят. Изработена е от алуминий и е с фино прахово покритие за декоративен ефект. С мощност от 755 W и максимална мощност от 110 градуса, тя е перфектния завършек на всяка модерна баня.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Лира за баня Brise HeizkorperТози продукт представлява извита лира за баня в бял цвят, който да обвържете с останалите съоръжения в помещението. Има формата на стълба и разполага с цели 21 ребра, на които да окачите своите хавлии и кърпи. Мощността ѝ е до 684 W, а размерът – 50 на 120см.
Купи сега


7. Лира за баня EGO InteriorsПоследното ни предложение е впечатляваща лира за баня във формата на стълба, изработена от нисковъглеродна стомана, с висока проводимост и устойчивост на корозия. Разполага с 13 ребра и е с покритие от антрацит, което ще привлича погледите на всички посетители на вашата баня. Нагрява се до 95 градуса и е с размер 50 на 120см.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!