Всички категории

9-те Най-Добри Масажори

Масажорите са най-добрият начин да се отървете от схващанията в мускулите и болката в тялото.

Масажорите помагат да си осигурите лечение, подобно на спа, но в дома си.
Много важно е да изберете правилния уред или резултатите ще са неочаквани и неприятни. За да изберете правилния масажор трябва да помислите върху някои неща.

Разберете нуждите си за избиране на правилен масажор

Първото нещо, което трябва да обмислите, когато избирате масажор за домашна употреба, е да разберете какъв вид масажор ви е нужен.

Различните видове са с различна функционалност.

Някои от тях покриват специфична област, докато други вършат работа за цялото тяло; някои са механични, докато други са електрически; едни осигуряват дълбок масаж, когато други извършват повърхностен такъв.

Трябва да сте наясно какво точно търсите, когато избирате правилния масажор.

Вземете предвид възрастта и физическото състояние на човека, който ще използва масажора

Не е възможно хора на различна възраст и в различно здраве да получат еднакви резултати с масажорите.

Мускулите започват да отслабват с възрастта. По-слабите мускули не могат да толерират силен или дълбок масаж в сравнение с младите здрави мускули. В същото време физическото състояние на потребителя също помага за избиране на правилен масажор за домашна употреба.

Бременните жени, хора с наранявания или сърдечни проблеми не могат да използват всеки масажор. За тях има специални продукти.

Проверете дали масажорът е лесен за използване

Масажор с лесен захват и дълга дръжка е идеален за домашна употреба.

Формата на уреда трябва да е с такъв дизайн, че да позволява достигане на желаните области от тялото без затруднения.

Най-добрата опция за домашна употреба е безжичен масажор с дълга дръжка. С такъв масажор можете да достигнете дори най-трудните области на тялото.

Проверете консумацията на електрическа енергия

Електрическите масажори използват електричество, за да работят. Електрическата енергия, която е необходима на уреда, варира според същността на масажора. Тези, които предоставят дълбок тъканен масаж, изискват повече електричество от по-нежните масажори.

Подобно, уред с множество предназначения се нуждае от повече електрическа енергия от обикновен масажор с едно предназначение. Изключително важно е да проверите щателно изискванията за волтажа, когато избирате масажор за домашна употреба.

Изберете масажора, който се вписва в предпочитания от вас ценови интервал

Финансовият фактор, когато избирате правилен масажор за домашна употреба, е толкова важен, колкото дишането. На пазара дори един и същи продукт може да се продава на различни цени.

Препоръчително е щателно да проучите пазара, преди да инвестирате в даден артикул. Някои търговци продават нискокачествени продукти на висока цена. Винаги трябва да плащате за реалната стойност. Понякога качеството на масажорите също спада с цената им.

Не е препоръчително да закупите евтин масажор, просто за да спестите пари.

Тегло на масажора – за предпочитание е уредът да е лек

На пазара има налични различни видове масажори и те служат за различни цели.

Всеки уред е различен, що се отнася до функционалност и тегло. Теглото е фактор, който може да затрудни използването на масажора.

Препоръчително е да изберете лек масажор, понеже ще е много да използвате тежък масажор индивидуално.

Вземете предвид издръжливостта

След като закупите масажора се очаква той да работи дълго време.

Много често един масажор изпълнява изискванията на много хора. Следователно е разумно решение да изберете масажор, който е изработен от издръжлив материал. Ако сте се спрели на електрически масажор, тогава моторът трябва да е достатъчно силен, че да работи дълго време.

Безопасен ли е уредът за употреба?

Масажорът трябва да изпълнява всички критерии за безопасност по време на употреба.

Купувачът трябва да е сигурен, че избира ръчен или електрически масажор, който по никакъв начин няма да е опасен за него, семейството му и особено децата му.

Ако използвате масажор, изработен от евтин материал, може да има вероятност за електрически удар.

Закупуването на масажор от авторизиран и надежден търговец може да помогне за избирането на безопасен продукт.

Проверете гаранцията преди покупка

Гаранцията на масажора трябва да бъде щателно проверена, преди да заплатите за уреда.

Гаранцията помага за замяна на продукта, ако възникне някакъв проблем през уточненото време.

Всеки търси уред, който може да задоволи нуждите му напълно. Но ако това не се случи, тогава купувачът трябва да има правото да го замени с най-добрия възможен избор.

Следователно е много важно да проверите политиката за заменяне или връщане на заплатената сума, преди да минете през касата.

Следва списък с някои от най-добрите масажори, които можете да купите още днес:

1. Възглавничка за Шиацу масаж Beurer 643353Най-добра масажна възглавничка
Тази възглавница може да се използва за масаж както на горната част на тялото като врата, гърба и кръста, така и мускулите на краката. Единственото, което трябва да направите, е да се отпуснете върху нея, а тя ще свърши останалата работа. Дори не се налага да я подпирате – тя разполага с велкро ленти, с помощта на които да я закачите на меката мебел, на която седите.
Продуктът работи на ротационен принцип, като четирите масажни елемента се въртят по двойки в двете различни посоки. Освен, че предлага шиацу масаж, който е изключително благоприятен за тялото, той има и възможност за допълнително загряване.
Управлението става лесно чрез копчетата със специално осветление, а повърхността е от дишаща материя, която не дразни кожата.
Купи сега

2. Масажор за крака Beurer FM 60Най-добър масажор за ходила
Този масажор е предназначен специално за стъпалата. Изключително удобен е за употреба докато сте седнали пред телевизора или компютъра.
Изработен във формата на компактна поставка за крака, чиято горна повърхност е от мрежест, дишащ материал. Под нея се намират общо шест масажора, които се въртят с две скорости в зависимост от вашите предпочитания. За допълнителен комфорт те са снабдени и със загряващи частици, които отделят инфрачервена топлина.
Управлението става лесно чрез един-единствен бутон, което прави този уред изключително практичен и подходящ дори за тези, които не са технически грамотни.
Купи сега

3. Масажна подложка CF-2508Най-добра масажна седалка
Може да използвате този продукт както в уюта на вашия дом, така и докато сте на дълъг път. Със своя ергономичен дизайн седалката осигурява опора и комфорт на гърба, кръста и бедрата.
Тя предлага и богато разнообразие от възможност – шиацу, вибриращ и шведски масаж. В допълнение може да фиксирате определена част от тялото при всеки масаж, което дава още по-широк набор от настройки за работа.
Освен, че разполага с елегантен дизайн в няколко бежови цветове и опция за допълнително нагряване, тя предлага и три различни опции за времетраене на програмите – 5, 10 и 15 минути.
Купи сега

4. Инфрачервен масажор Beurer MG 70Най-добър ръчен масажор
Следващото ни предложение е предназначено най-вече за масаж на ръцете, но при нужда може да се фокусират и други части на тялото. Закрепянето и фиксирането на отделни зони е улеснено от мобилната глава, както и от специалния колан за захващане.
Масажорът работи на основата на инфрачервена светлина, чрез която затопля зоната за разтривка. Разполага с два накрайника и ергономична дръжка за по-лесна употреба, както и две настройки за масажа, между които да избирате.
Купи сега

5. Професионален масажен стол REXTON Z2-CRНай-добър масажиращ стол
Ако желаете да се оборудвате дома си със специален масажен стол, този със сигурност ще оправдае очакванията ви. С негова помощ ще имате възможността да обгрижите почти всяка една част на тялото.
Масажорите могат да се въртят и в двете посоки и да се движат по две линии – с формата на буквата S по гърба или на буквата L от основата на главата до основата на бедрата. В допълнение може да избирате между 3 скорости и 10 различни програми за масаж, както и да използвате допълнителното инфрачервено затопляне.
Столът е тапициран с елегантна еко кожа и може да се използва от хора с различен ръст, благодарение на регулируемата поставка за крака. Управлението става чрез вграден пулт от дясната страна на стола, както и чрез отделно дистанционно с LCD дисплей.
Освен всичко останало продуктът разполага и с USB порт, на който да зареждате мобилни устройства по време на масажа, както и Bluetooth тонколони.
Купи сега

6. Дюшек за масаж Medisana MM825 88955Най-добра масажираща постелка
Този продукт може да използвате в леглото, на дивана и дори на пода. След като сте се излегнали на него, можете даже да подремнете докато той масажира гърба, кръста, бедрата и прочее.
Този масажор функционира чрез вибрации и затопляне, като разполага с пет различни програми. Навигирането между тях става посредством удобно и компактно дистанционно, свързано към дюшека с кабел, за да не го изгубите.
Купи сега

7. Aнтицелулитен апарат за масаж ZenifiqueНай-добър антицелулитен масажор
Това предложение е се отличава със своята универсалност, тъй като е компактно и безжично. По този начин може да фокусирате върху определена част на тялото и да я третирате пълноценно.
Работи на батерия, която се зарежда чрез USB връзка. Освен всичко останало този продукт предлага широк набор от възможности – пет режима на масаж и девет нива на интензивност. Снабден е с удобна, ергономична дръжка, както и три различни накрайника, между които да избирате.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Масажна яка Rexton ST302BНай-добра масажна яка
Този продукт е идеален за употреба както у дома, така и навън или докато пътувате. Работи чрез ротационно движение на масажорите, които фокусират четири точки, като има и опция за загряване.
Масажорът предлага 3 програми на шиацу масаж, чрез които да отпуснете мускулите и да стимулирате кръвообращението във врата, раменете и плешките.
Купи сега


9. Масажен Пистолет REXTON QD3Най-добър масажен пистолет
Вибрации, четири масажни глави, които фокусират отделни части на тялото, LCD екран със сензорни бутони, 20 скорости, изработен от пластмаса и стомана;
Последното ни предложение е компактен масажен пистолет, с който да фокусирате дадени части на тялото. Изработен е от пластмаса и стомана и разполага с LCD екран със сензорни бутони. Чрез него може да избирате между 20 различни скорости на масажа.
В допълнение имате възможността да избирате между четири различни накрайника с отделни предназначения, за да бъде масажът възможно най-пълноценен и удовлетворяващ.
Купи сега

Често задавани въпроси

Можете ли да използвате масажор при проблеми със сърцето или мускулите, разширени вени или бременност?

Масажът влияе на голяма част от тялото и процесите в него – стимулира кръвообращението и регулира кръвното налягане например. Поради това задължително трябва да се консултирате с лекар или терапевт преди да използвате масажор, ако имате сърдечни или мускулни заболявания. Макар в някои случаи масажите да благоприятстват подобни състояния, в доста от случаите те могат да бъдат и опасни.Същото важи и ако имате разширените вени. Това не означава, че трябва да стоите далеч от масажорите, а просто да ги използвате по-леко, за кратко време и с повече бдителност.

Що се отнася до бременните жени, те също трябва да говорят с лекар преди да ползват масажорите, тъй като вибрациите, силният натиск на уреда, както и прекомерното загряване може да навредят на плода и майката. За тях най-безопасни за ръчните масажори, които могат да използват само на местата, които няма да доведат до неприятни последствия.

Колко често е добре да използвате масажора?

Препоръчителната честота на масажите зависи от вида уред, който притежавате. Ако сте се спрeли на масажен стол, който фокусира голяма част от тялото, най-ефективно и удачно е да го използвате между три и четири дни в седмицата. В случай, че разполагате с масажен пистолет, с който може да се концентрирате върху определена зона, може да го използвате дори по-редовно.

Разбира се, най-добра информация ще получите от листовките към продуктите, както и от консултация с професионалист. Веднага щом забележите подуване, възпаление, натъртвания или болки в мускулите потърсете лекарска помощ, тъй като това може да са знаци, че използвате масажора прекалено често.

Как да се грижите за масажора?

Поддръжката на масажора също зависи от неговия вид. Винаги следвайте инструкциите за употреба и не оставяйте уреда в ръцете на малки деца. Стремете се да не го пренатоварвате излишно и го съхранявайте в кутията когато не го използвате, за да не се натрупват прах и мръсотии по повърхността. Редовната дезинфекция на подобни продукти е задължителна. Освен, че по масажора полепват нечистотии, които може да го задръстят и да намалят неговата ефикасност, той влиза в пряк контакт с човешкото тяло. Дори ако сте сигурни, че само вие използвате уреда, по него се натрупват пот, козметични продукти и мъртви клетки. При покупката на масажора направете справка с листовката, за да откриете най-подходящия метод за почистване. Той е различен за всеки уред, тъй като масажорите се произвеждат от всевъзможни материали с определени специфичности.

Кои са главните знаци, че масажорът ви е повреден?

Лесно може да познаете, че уредът ви има нужда от поправка, ако започне да загрява по-бавно от обикновено или не достига редовната температура. При съмнения от повреда проверете и ефективността на масажорите един по един – ако някои от тях оказват значително по-малко натиск от другите, може би имат нужда от смяна. Други знаци за повреда може да са прекъсване на масажната програма преди нейния край, бързо изчерпване на батерията или невъзможност да се пуснат дадени програми или скорости.

3.3/5 - (96 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
3 Коментари
 1. Traqn пише

  Откъде да си купя масажор за крака?

  Виждам,че има модели в лидл, технополис, техномаркет, зора, емаг и дори в кауфланд?

 2. Ivanov пише

  Мнения за топшоп масажор?

  Трябва ми масажор за стъпала. Medisana са популярни.

  Каква е разликата между масажор за гръб и масажна седалка?

 3. Milena пише

  Мнения за уелнео? Трябва ми възглавничка за масаж и масажор за кръст. Някой знае ли къде има на промоция или на добри цени?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!