Всички категории

8-те Най-Добри Машинки За Подстригване На Кучета

Подстригването на кучето е от изключително значение за неговото здраве, комфортa му в ежедневието, добрата му хигиена и естествено – винаги красивата му и спретната визия

И независимо от това какъв тип е козинката на вашия любимец, тя несъмнено се нуждае от внимателна и редовна грижа.

А какво по-хубаво и удобно от това да можете сами да подстригвате кучето си с лекота и то изцяло в домашни условия?

Задачата не е никак трудна, дори е изключително приятна. Всичко, което се изисква от вас е да подберете най-подходящата за вашия любимец машинка за подстригване…

И тъй като сме наясно, че на пазара има наистина широко разнообразие от предложения, сме тук, за да улесним максимално избора ви!

В това ръководство сме ви запознали с всичко най-важно, което трябва да имате предвид при покупката на машинка за подстригване на кучета, като по-долу сме ви представили и някои от най-добрите предложения за продукти в областта, които със сигурност ще ви впечатлят.

Какво трябва да имате предвид при избора на машинка за подстригване на куче?

Машинките за подстригване на кучета са сравнително модерни изобретения, които правят оформянето на козинката на любимците много по-лесно, приятно и определено ползвотворно занимание.

Разнообразните модели, които се предлагат на пазара, се различават в много отношения – начин на работа, функционалност, ефективност и дизайн.

Истината е, че всяка машинка може да постигне перфектни резултати, стига характеристиките й да са внимателно съобразени с нуждите на кучето, обект на подстрижката, и спецификите на козината му.

Бъдете много прецизни в избора си във всяко едно отношение!

И особено, когато говорим за качество, не трябва да правите компромис с нищо, дори и с цената…

Запомнете, че машинката е едносрочна инвестиция, която ще осигурява съвършена визия и комфорт на любимеца ви за много дълъг период от време.

Именно затова, подберете висококачествено предложение с добра изработка на доказан в областта производител. То гарантирано ще осигури удобство, спокойствие и сигурност на кучето ви.

Мрежова или безжична машинка за подстригване на куче да подберете?

Като за начало, на първо място при избора си, трябва да прецените какъв вид машинка за подстригване на куче е най-подходящо да закупите.

Важно е да отбележим, че всички модели са електрически, но според начина си на работа и захранване се подразделят на два вида – мрежови и безжични.

Мрежовите и безжичните предложения нямат съществени разлики по отношение на функционалността си, но пък цялостният им механизъм има ключово значение за вашето лично удобство, докато подстригвате, и, естествено, за спокойствието и комфорта на любимеца ви.

Мрежови

Това е най-широко разпространеният вид машинки за подстригване на кучета. Както можете да се досетите от името им, те работят с постоянно електрическо захранване.

Мрежовите машинки са много мощни и ефективни, разполагат с високи технически характеристики и добро качество на работа. Същевременно с това, в чисто дизайнерски план, те са доста олекотени и компактни.

Предпочитан избор са от професионалните кучешки фризьори, тъй като не прегряват в процеса на работа и са многопрактични за по-продължителна употреба.

Техен недостатък, обаче, е че кабелът им, който трябва да е постоянно свързан към електрическата мрежа, може да се яви една идея по-некомфортен за кучето, което подстригвате, и това, от своя страна, да затрудни задачата ви значително.

Безжични

Безжичните машинки за подстригване на куче са изключително популярен избор през последните години. Те работят на базата на презаредими батерии и са изключително практични за употреба във всякакви условия.

Те са удобни за пренасяне и най-често продължителността им на работа е около 90 мин.. Свободният им дизайн, без кабел, пък, позволява извършването на по-прецизни движения без това да стресира кучето.

Те са функционален избор, който обаче също има своите недостатъци. Този тип машинки са доста по-специфични откъм поддръжка и изискват редовно зареждане и цялостна подмяна на батерията на всеки 2-3 години.

Машинка за подстригване на куче с колко степени на работа да подберете?

След като сте избрали какъв вид машинка желаете да подберете, е време да съсредоточите вниманието си и по отношение на продуктивността й.

Според степените си на работа, уредите се делят на два вида – едностепенни и многостепенни.

Едностепенни машинки

Това са най-класическите и удобни машинки, които са страхотен избор за тези от вас, които все още са начинаещи в кучешкото подстригване, а и не планират да го правят прекалено редовно.

Този тип машинки са универсални. Те са с по-леко тегло, значително по-фино отношение към кучешката козина и сравнително бавен и опростен прицип на действие.

Накратко казано: по-прост механизъм – по-малък шанс нещата да се объркат!

Важно е да отбележим, че едностепенните машинки са наистина страхотни за подстригване на кучета с рядка и средногъста, права козина. За другите типове кучешко окосмение, обаче, те могат да са една идея по-непрактични.

Техен основен недостатък е фактът, че разполагат само с една скорост. Така работата с тях отнема доста повече време, а в крайна сметка резултатът от подстригването не винаги е особено прецизен.

Многостепенни машинки

Многостепенните машинки за подстригване на кучета са идеално решение за перфекционистите сред вас. Те ще осигурят на кучето ви не само комфорт и добра хигиена, но и винаги отличителна визия.

Те са много по-прецизни в процеса си на подстригване като най-често разполагат с пет скорости, предназначени за различните зони от кучешкото тяло.

Подходящи са за всички типове козини, не загряват по време на работа и са доста устойчив и практичен вариант.

Недостатък при тях, обаче, е, че са значително по-скъпи, а в чисто механичен план са доста специфични откъм употреба и изискват повече умения и внимание от ваша страна.

Кои други характеристики трябва да имате предвид при избора на машинка за подстригване на куче?

Важно е да съобразите внимателно избора си и с други важни за ефективността на машинката характеристики…

Мощност и скорост на работа

Тези две много важни за функционалността и продуктивността специфики се определят най-ясно и точно с това колко пъти за 1 минута моторът на машинката се завърта. И както се досещате, колкото повече обороти прави той, толкова по-бърза работа върши и самият уред.

Прекалено бързият и мощен вариант, обаче, не винаги е най-добрият избор.

Има козини, които имат нужда от по-спокоен режим на работа на машинките. Съществуват и такива, които имат нужда от по-експедитивен и продуктивен модел.

Ако козината на кучето ви е гъста и къдрава, ви препоръчваме да заложите на предложение с по-ниска мощност и по-скромна скорост на работа (до 5000 оборота/мин.). В противен случай машинката ще загрява лесно, може да се оплита в къдравите косъмчета и съответно това да доведе до нежелан дискомфорт за кучето.

Ако, пък, любимецът ви е с козина с обикновена дължина и прав косъм, ви съветваме да подберете машинка със средна мощност и умерена скорост на работа (около 7000 оборота/мин.). Това са най-широко разпространените характеристики, даващи най-чист завършек в работата си.

А ако козината, която ще подстригвате, е тънка и матирана или, пък, прекалено лека и пухкава, най-добрият избор за вас са по-мощните машинки с висока скорост на работа (над 8000 оборота/мин.).

Ниво на шум и вибрации

Фактът, че ще подстригвате козинката му, може да е достатъчно стресиращ за вашия любимец…

Именно затова, вие трябва да създадете приятни и спокойни условия около него, които да го залъгват, че това е просто една забавна и интересна, полезна игра.

Подберете продукт с минимално ниво на шум и вибрации, който да не раздразва наостреният слух на вашия любимец.

Размер и тегло

Вие, като лица, отделящи времето си в тази доста интересна задача, наречена кучешко подстригване, също се нуждаете от удобство.

Именно затова, все повече се произвеждат машинки с ергономични дизайни, осигуряващи максимално приятни условия на работа.

И все пак, когато говорим избор на размер и тегло машинка, темата е доста обширна и зависи най-вече от личните ви разбирания за комфорт.

По-леките и компактни машинки са по-маневрени и лесни за употреба. Те обаче, може да не са достатъчно ефективни, тъй като цялостната им конструкция е по-крехка. Този вид машинки са добър избор за работа в по-чувствителните зони за кучето, изискващи прецизна обработка (лице, лапички).

Ако, обаче, ви предстои по-дълъг процес на подстригване, ви съветваме да заложите на предложение с по-тежък и обемен дизайн. Той ще ви осигури сигурност и стабилност във всички условия.

Глава и острие

Глава и острието на машинката също имат много ключова роля при избора.

Тук няма какво толкова да говорим за самата глава. Единствено ви съветваме да подберете предложение с допълнителни глави с различни дължини за подстригване, за да си осигурите по-прецизен процес на работа.

Ножчетата, обаче, са доста по-специфичен въпрос. Те са с наистина голямо значение не само за ефективността на подстригването, но и за удобството и безопасността на кучето ви.

Най-широко разпространени са ножчетата, изработени от метал. Те са практични и универсални и работят бързо и прецизно. Проблем при тях е, обаче, че са една идея по-некачествени и изискват редовна поддръжка (пилене). Също така, загряват доста по време на работа, което налага честата им подмяна, особено при подстригването на гъста и груба козина..

По-добрият и особено популярен през последните години избор са керамичните ножчета. Те са доста по-скъпи, но пък са наистина много висококачествени и работят изключително точно и прецизно. Недостатък при тях, обаче е, че когато се изхабят не могат да бъдат ремонтирани и трябва да бъдат подменени изцяло.

Как да поддържате машинката си за подстригване на куче във винаги перфектно състояние?

Това е наистина често срещан въпрос…

След като сте подбрали най-подходящата машинка с характеристики, максимално добре кореспондиращи с нуждите на вашия любимец, е време да обърнете внимание и на нейната поддръжка.

Трябва да знаете, че грижата за машинката има наистина ключово значение за нейната устойчивост и ефективността й.

Препоръчително е винаги след употребата й да почиствате и дезинфекцирате ножчетата й внимателно, след което да ги „смазвате“ със специализирано за целта масло. Тази процедура максимално ще предотврати тяхното изхабяване в бъдеще и ще запази перфектните им работни свойства за по-дълго време.

И също така, за да осигурите максимално безопасни и добри условия на живот на уреда, ви съветваме да го съхранявате на сухо, прохладно място, към което не достига пряка слънчева светлина.

 

Време е да ви представим и най-добрите предложения за машинки за подстригване на кучета на пазара в момента…

1. Petkit 2 in 1


Тази машинка за подстригване притежава две остриета за многократна употреба. Те са щадящи кожата и по никакъв начин не нараняват животинчето. Едното острие е предназначено на оформянето на по-деликатни зони като лицето, очите, ушите и лапите, а другото може да се използва за любимци с по-гъста козина.

Уредът притежава по-съвременен мотор, който издава по-малко шум и по-малко вибрации, което го прави изключително подходящ за употреба за всякакви животинки. Машинката за подстригване се зарежда лесно чрез USB. Към нея има и масло, което запазва живота на остриетата за максимално дълго време.
Купи сега

2. Baorun


Тази машинка е много подходяща за подстригване и оформяне на козината на домашния любимец, както и за премахването на заплетени възелчета.

Тя има вградена акумулаторна батерия и издава много слаб шум, за да не дразни слуха на животинчето. Машинката за подстригване има пет нива на скорост. Зарежда се за около 4-6 часа и може да се използва между 60 и 90 минути. Към нея има и олио за смазване.
Купи сега

3. OEM


Машинката за подстригване на кучета притежава четири ножчета, които са предназначени за подстригване и оформяне на козината в различните зони на лицето, ушите, лапите и т.н.

Машинката се зарежда бързо и удобно чрез USB кабел. Тя е конкретно предназначена за оформянето на козината на кучета.
Купи сега

4. Bass 8582


Машинката е чудесно средство, с което да подстригвате и оформяте козината на вашия домашен любимец. Този уред е с въздушно охлаждане, което предотвратява прегряване дори и при по-продължително използване.

Машинката за подстригване има възможност за регулиране на дължината на подстригване. Тя има удобен дизайн, който я прави лесна за използване.
Купи сега

5. Adler

Машинката за подстригване притежава четири приставки, с които можете да регулирате дължината на косъма. Моторът й е мощен, но в същото време тих и няма да притесни вашия домашен любимец.

Машинката работи чрез батерия и е без кабел, което прави процеса много по-лесен и комфортен за вас. В комплекта към нея има допълнителни батерии, масло, четка за почистване и зарядно.
Купи сега

6. Zowael RFC-280a


Машинката за подстригване на домашни любимци е изключително лесна и удобна за използване. Тя е подходяща за оформяне на всякакъв тип козина и може да се използва за всяка породи кучета.

Към нея има два броя двойни приставки, чрез които можете да оформите желаната от вас дължина на косъма. Има също и масло за смазване, четка за почистване, зарядно устройство и опаковка за пренасяне.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Deliny


Тази машинка предоставя възможност за оформянето на различни дължини на козината на вашия домашен любимец. Тя може да се използва в областта на гърба, лапите, главата и опашката.

Устройството работи на батерии, което я прави много мобилна и удобна за употреба. Към него има и допълнителни аксесоари – четка за почистване, бутилка с разтвор, две глави, две акумулаторни батерии и т.н.
Купи сега

8. Daling


Машинката за подстригване е подходяща за оформянето и подстригването на козината на кучета и овце.

Към нея има приставки, които предоставят различна дължина на косъма, зарядно устройство, ножица, гребен, както и инструменти за поддръжка на уреда.
Купи сега

3.5/5 - (26 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. Регина Чолакова пише

    Много,изключително подробно описание,за най добрите машинки за подстригване на нашите любимци.Благодаря
    Ви!НО, ИЗБОРЪТ ми става още по труден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!