Всички категории

8-те Най-Добри Мъжки Гривни

Мъжете също носят бижута!

Поради една или друга причина повечето господа днес не се чувстват особено комфортно, когато стане въпрос за аксесоари. С други думи – всичко извън брачната халка им се струва излишно…

Е, ние сме тук, за да опровергаем това настроение, представяйки ви някои от ключовите тенденции в областта!

Когато женските гривни на пазара значително надвишават мъжките, е доста лесно да започнем да мислим гривните единствено като женствен аксесоар…

В някои отношения обаче мъжката гривна може да се изравни по стил и елегантност дори и с ръчния часовник. Като всеки аксесоар обаче те са опция, а не необходимост.

Уви, ако искате да демонстрирате вкус и грижа за себе си, при всички обстоятелства трябва да отделите внимание на акцентите.

Не забравяйте – модата не е само за нежния пол…

Постарали сме се да подготвим това ръководство, за да влезе в ролята на мъжки стилов консултант. В него ще откриете всичко необходимо, което трябва да знаете за мъжките гривни, преди да изберете точната за себе си.

А най-долу специално за вас сме подбрали сред многообразието от продукти няколко от най-добрите предложения на пазара в момента.

Какво прави мъжките гривни толкова популярни?

Когато говорим за стайлинг, ролята на една гривна не се различава особено от тази на всяко друго бижу или аксесоар.

Те са акцент, нещо, което не е поставено в центъра на облеклото ви, но определено допълва цялостната ви визия.

Изборът на точната гривна е от базово значение, ако не искате аксесоарът ви да започне да играе срещу вас.

Ако обикновено носите костюми, една метална и луксозна солидно изглеждаща мъжка гривна със сигурност ще ви допълни перфектно.

В случай че гардеробът ви е пълен по-скоро с небрежни панталони и ризи обаче, определено ще ви подхожда повече нещо по-грубо и естествено като гривна от кожа, въже или гривна с мъниста.

Както сами виждате, независимо от това какъв е стилът ви, гривната е там, за да го подчертае и допълни.

Подобно на повечето акценти и този аксесоар служи за нещо като социално доказателство, че изглеждате така, както искате да изглеждате.

Подходящата гривна ясно показва, че не сте просто човек, който е облякъл костюм, защото му се налага. Тъкмо напротив! Вие искате да носите костюм и с помощта на аксесоарите си сте се постарали да го правите възможно най-добре.

Начинът, по който се грижите за външния си вид, говори много на хората за това що за човек сте вие. Именно защото “по дрехите посрещат”, всички ние искаме да покажем качествата си възможно най-ясно.

Както изразяваме себе си чрез подбора на облеклото си, така говорим на света и благодарение на детайлите по него.

Мъжките гривни са толкова популярни именно понеже не са така натрапчиви. Те са удобни и могат страхотно да допринесат за визията на един мъж.

Всичко опира до това да знаете коя е точната гривна за вас и как да я носите възможно най-добре.

В какъв стил са различните мъжки гривни?

Не е особено трудно да различите една женска гривна. Почти без изключение тя ще бъде изработена от тънък и изящен материал. Освен това е доста вероятно по нея да откриете и скъпоценни камъни.

Като започнем да се отдалечаваме от този модел обаче, ще се окаже, че това оставя огромно поле от възможности за по-мъжествен дизайн на една гривна.

В тази секция ще ви запознаем именно с многообразието от различни стилове мъжки гривни, на които може да попаднете по време на търсенето си…

Широки метални гривни

Тези гривни най-ясно говорят за престиж.

Вероятно именно такива гривни ще видите в съчетание с някой по-елегантен и официален костюм.

Разнообразието от дизайн при тези гривни е наистина огромно. Цялостният ефект и посланието обаче остават едни и същи – на китката ви стои едно твърдо и смело изявление. Вие казвате на света, че го притежавате така, както притежавате тази гривна. Тя е определено мъжествена и малко натрапчива.

Единичната метална гривна е една идея по-деликатна и е подходяща, когато търсите съвсем леко изпъкване. Ако я носите заедно с прости, но елегантни дрехи, това ще ѝ бъде достатъчно, за да говори сама всеки път, когато проблесне под маншетите ви.

В зависимост от дебелината на гривната и мястото ѝ на китката ви, може да ви се наложи да държите ръкавите си една идея по-къси. В никакъв случай обаче не я носете върху ризата си! В противен случай ще получите абсурден ефект.

Не препоръчваме на елегантните господа да носят нищо твърде бляскаво. Един или два цвята метал така или иначе са доста показни, а пък за скъпоценни камъни и дума не може да става.

Повечето метални гривни са твърде плътни, за да ги носите в съчетание с часовник. В този случай ще ви се наложи да избирате между двата аксесоара.

Въжени гривни

Отиваме направо в другия край на модния спектър. Гривните от въжета с различна дебелина са абсолютната противоположност на онези, които са изработени от метал.

Някои въжени гривни имат допълнителна украса, а други не. Конопените ленти с мъниста например са класически небрежни гривни в сърфистски стил. От друга страна, съществуват и изключително прости варианти, които се свеждат до завързана нишка в един цвят.

Голямото предимство на тези гривни е, че изключително лесно могат да се персонализират. Освен това, ако прекарате час-два в проучване, практика и експериментиране, ще можете без особени усилия да си направите една.

Въжените гривни са небрежни и дори леко контракултурни, но определено по моден начин.

Ако сте обикновен служител, който иска да направи добро впечатление, вероятно не е добра идея да носите подобна гривна на фирмено събрание. В много от по-креативните професионални среди обаче, от друга страна, ще откриете въжена гривна на почти всяка мъжка ръка.

Всичко, разбира се, зависи от вас самите и от социалната атмосфера, в която сте.

Гумени гривни

Сред стиловото многообразие гумените гривни обикновено изпъкват с ярките си цветове и евтин вид. Това означава, че този тези гривни като цяло предлагат на онзи, който ги носи, по-скоро забавление, отколкото някаква артистична стойност.

Именно затова много различни организации ги използват като симпатичен начин да разпространят каузата си.

Гумените гривни определено са подходящи, когато отивате на някакво небрежно социално събитие и искате да бъдете по-цветни. Освен това могат да се окажат повод да завържете интересен разговор.

Препоръчваме ви обаче, колкото и силно да подкрепяте каузата на определена организация, да не прекалявате с носенето на гривната ѝ. За някои хора това може в един момент да започне да изглежда натрапчиво и да превърне вас в нежелан проповедник.

Разбира се, подкрепата на определена кауза е индивидуален избор. Но със сигурност можете да разнообразявате начините, по които го правите и да не ангажирате единствено китката си с това.

Рокендрол гривни

Това определено е широка категория бижута. Метални вериги, сребърни черепи с очи от червен кристал, скорпиони и всякаква друга символика на “лошото” спадат към рокендрол стайлинга.

Тъй като е доста широк стил, рокендролът излиза от мода и става популярен през няколко години. Именно затова ви съветваме да игнорирате модните тенденции и да носите такива гривни просто ако ви харесват.

Въпреки че не е за препоръчване да носите нещо твърде едро с костюма си, тези обикновено кожени гривни с различни мотиви всъщност остават доста гъвкави по отношение на своята съчетаемост.

Всичко в крайна сметка опира до цялостния ви стил и излъчване.

Кожени гривни

Плътни или плетени, масивните кожени гривни от черна кожа като цяло допринасят за класическото пънкарско излъчване.

Вървят чудесно в съчетание с кубинки и военни мотиви или пък с черни джинси и черна тениска с логото на някоя група, но като цяло стоят странно с каквото и да е друго.

Гривните от цветна кожа обаче са нещо различно. Определено са подходящи за мъже, които искат ширината на метална гривна, но не и бляскавото и тежко излъчване.

Плетените гривни от кафява кожа говорят за доста класически стил и определено предлагат широка съчетаемост.

Гривни с идентификация

Тези гривни са създадени за войниците през Втората световна война и стават доста популярни сред цивилните през 50-те години.

Поради своята класичност те периодично се връщат на мода и са винаги едни и същи. Тези гривни са съчетание от тънка метална верижка и малка правоъгълна плоча, която се центрира от външна страна на китката.

Това, което ги прави толкова популярни, е, че на плочката обикновено се гравират най-различни сантиментални фрази, имена или дати.

Единствената причина да ги носите, е, ако искате да изглеждате ретро. Оказва се обаче, че много млади мъже искат именно това.

Вървят страхотно с вталени дънки и бяла тениска, както и с всичко друго, което връща няколко десетилетия назад. Не превръщайте носенето на тези гривни в навик обаче, освен ако не искате от ретро да станете демоде.

Какво трябва да вземете предвид, когато купувате мъжка гривна?

Вече сме сигурни, че знаете кои гривни биха допълвали стила ви по най-добрия начин.

Тъй като това са аксесоари обаче, изборът на най-подходящата гривна зависи преди всичко от случая, както и от облеклото ви.

Разнообразието на пазара остава изключително голямо. Затова сега искаме да ви запознаем с всичко, за което трябва да следите, когато си избирате гривна.

Материал

Изборът на материал, разбира се, зависи от вида на самата гривна, но, от друга страна, облеклото ви остава също толкова определящо.

Независимо дали сте избрали възможно най-подходящия модел гривна, неподходящият материал може да превърне аксесоара ви в неприятен излишък.

При по-официални обстоятелства е препоръчително да носите гривна от по-изчистен метал като злато или сребро. От друга страна, по-лъскавите материали вероятно биха подхождали на клубните ви дрехи.

Кожените гривни обаче остават добър избор за ежедневна употреба в почти всякакви ситуации. Някои по-елегантни гривни дори биха могли добре да се съчетаят с по-официално облекло.

Що се отнася до цветовете на гривните – препоръчваме на господата да се насочат към по-обикновени и не толкова крещящи цветове. Освен, разбира се, ако те самите не предпочетат нещо друго.

Така или иначе е добре гривната ви да изглежда леко износена. Така ще изглежда, че я имате от години и сте били на не едно приключение с нея.

Дизайн

За разлика от разчупените и дори екстравагантни модели, които може да открием сред женските гривни, на мъжете по принцип им отиват повече изчистени и сравнително прости варианти.

Добрите гривни винаги се забелязват тъкмо толкова, колкото е необходимо, и стоят достатъчно добре. Не е нужно да бъдат кой знае колко интересно изработени, за да привлекат вниманието.

Още повече че един мъж обикновено не иска да привлича вниманието върху своите аксесоари. Единственото, за което те му служат, е да допринесат цялостният му вид да бъде по-завършен.

Размер

Много от гривните, на които ще попаднете, вероятно ще бъдат с регулируема дължина, за да бъдат подходящи за всяка китка.

Що се отнася до широчината обаче, тя зависи преди всичко от вида на гривната.

Както вече казахме, някои метални и кожени гривни могат да бъдат доста масивни, което, естествено, ги прави по-забележими. Когато цветовете им останат по-неутрални обаче, независимо колко са широки, тези гривни не се натрапват.

Тъкмо напротив една солидна гривна означава една солидна мъжественост, която я носи. Ако искате да имате по-твърдо излъчване – препоръчваме ви по-широки гривни. Разбира се, социалната ви позиция може да изисква от вас да изглеждате така.

От друга страна, по-тънките гривни са по-подходящи в съчетание с по-небрежен цялостен вид.

Значително по-едрите мъжки гривни е желателно да се носят по-прилепнали по китката. По-леките въжени гривни и гривни с мъниста обаче могат да играят малко повече по ръката ви, ако искате.

Комфорт

Задължително е да се чувствате удобно, носейки своята гривна.

Ако постоянно намествате гривната си, поглеждате я, мислите за нея, то вероятно тя не е особено подходяща за вас. Независимо колко ви е харесала на витрината, ако не се чувствате комфортно с нея, по-добре не я носете.

Но дори и да оставим настрана емоционалната съвместимост с определения аксесоар, вашата гривна трябва да ви бъде физически удобна.

Някои кожени или въжени материали могат неприятно да раздразнят кожата. От друга страна, някои от по-масивните метални гривни могат да убиват в определени ситуации и това да ги направи неудобни за носене.

В крайна сметка вашият аксесоар трябва неусетно да допълва излъчването ви, а не да възпрепятства чувството ви на комфорт.

Качество

Независимо дали става въпрос за качеството на изработка, или качеството на материалите, колкото по-високо е качеството, толкова по-добре.

Както се досещате, по-висококачествените гривни вероятно ще ви струват повече. В зависимост от това колко често и колко дълго ще носите гривната си обаче, можете сами да прецените доколко си заслужава да инвестирате в нея.

Ако искате да се сдобиете с гривна от благороден метал, която да носите на всеки официален повод, който ви предстои, вероятно бихте искали да отделите повече средства за нещо по-издръжливо.

Ако обаче просто си търсите свеж аксесоар за лятото, надали ще се наложи да платите много за обикновена въжена гривна.

Всичко зависи преди всичко от вас самите.

Как да носите гривната си най-добре?

Вече може да се каже, че сте почти специалисти, що се отнася до мъжките гривни. Знаем със сигурност, че с лекота ще изберете онази гривна, която е най-подходяща за вас.

За да сме ви от максимална полза, обаче искаме да ви дадем и няколко съвета, които да доусъвършенстват начина, по който носите своята гривна.

Отнасяйте се с гривната си като с часовник!

Както часовниците, така и гривните се носят до кожата, под всички ръкави, които са достатъчно дълги, за да ги покрият.

Никога не носете гривната си върху ръкава, освен ако не искате да изглеждате странно. Ако носите метална гривна така например, има шанс да изглеждате на някого сякаш са забравили да ви свалят белезниците.

Колко гривни може да носите на една и съща китка?

Ако не можете да изберете измежду любимите си гривни, няма проблем да ги носите заедно. Дали това ще изглежда добре, обаче зависи от вида на гривните.

Можете да наредите колкото си искате по-тънки въжени или кожени гривни една до друга на същата китка. Пак ще изглеждате страхотно!

Ако обаче се опитате да направите същото с по-масивни метални гривни, надали ще ви се получи особено добре.

Вървят ли заедно часовник и гривна?

Горното правило важи и тук. Часовникът ви ще стои добре, ако го съчетаете с по-тънки и леки гривни.

Опитате ли се обаче да сложите по-масивна метална гривна до него, може да изглежда сякаш носите два часовника.

Като цяло избягвайте да натрупвате прекалено много едри предмети по китките си.

Една гола китка изглежда по-добре от две заети!

Голите китки като цяло са просто пропусната възможност.

Това обаче не означава да сложите всичко, което имате, и по двете си китки. Препоръчваме ви да носите подбраните гривни само на едната си китка.

В противен случай може да се окаже, че изглеждате сякаш сте оковани във вериги.

Всяко правило си има изключения!

Не забравяйте, че в крайна сметка всяко правило си има изключения.

Някои мъже могат да изглеждат страхотно дори ако пренебрегнат абсолютно всичко, което дотук ви препоръчахме.

Всичко зависи от дрехите ви, както и от цялостното ви излъчване. Бъдете съзнателни за външния си вид и уверени в него!

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за мъжките гривни, ще споделим с вас няколко от най-добрите предложения на пазара в момента, които подбрахме специално…

1. Мъжка гривна Silver Flame с котва


Тази гривна е едно страхотно дизайнерско съчетание между естествена черна кожа и неръждаема стомана. Дълга е 22,8 сантиметра и изглежда едновременно грубо и изпипано. В изработката са комбинирани три кожени ленти и една кожена плитка. Котвата пък символизира приятелство и обвързване, което прави тази гривна много подходяща и за подарък. Определено има доста лятно, ежедневно и небрежно излъчване.
Купи сега

2. Мъжка гривна Anavego


Мъжката гривна Anavego е с универсален размер. На нея са нанизани естествени черни камъни Оникс. Това са камъните на интуицията, които имат лечебни и енергийни свойства. Короната, от друга страна, можем да натоварим с всякакви властови значения, а властта е един от най-привлекателните атрибути на един мъж. Гривната е изключително стилна и е подходяща за универсална употреба.
Купи сега

3. Мъжка гривна Leatherman


Тази стоманена мъжка гривна определено не е за хора със слаби сърца. Това е изключително масивен и груб аксесоар с уникална изработка. Гривната е изработена от неръждаема стомана и тежи близо 200 гр. В нея са вградени готови за употреба гаечни ключове, отвертки и държачи за битове, което я прави един универсален инструмент. Макар и не особено подходяща за някоя официална вечеря, тази гривна определено може да тежи на ръката на един мъж всеки ден.
Купи сега

4. Мъжка гривна Silver Flame с лъв


Тази Silver Flame гривна е до голяма степен същата като първата, която ви показахме, що се отнася до материалите. Отново е изработена от естествена черна кожа и неръждаема стомана. Видът ѝ обаче е една идея по-изчистен, тъй като вместо няколкото кожени ленти този път имаме само една. На мястото на по-малката котва тук стои масивна лъвска глава, която символизира сила, увереност и величие.
Купи сега

5. Мъжка Гривна Police


Доста грубо изглеждащата, но все пак стилна мъжка гривна Police е изработена от еко кожа с уникална плетка. Дълга е 23 сантиметра и единственият детайл, който я отличава, е ситният надпис “Police” на стоманената закопчалка. Определено може да съчетаете тази гривна с доста разнообразни дрехи и тя със сигурност ще продължи да ви стои страхотно.
Купи сега

6. Комплект от 5 многослойни гривни MBrands


Комплектът от 5 гривни MBrands е изцяло изработен от естествена кожа в тъмнокафяв цвят. Ако търсите разнообразие от плетени кожени модели, именно този комплект от многослойни гривни е за вас. Можете да ги комбинирате по всякакъв начин, така че никога да не ви омръзват да ги носите. Дори и да сложите 5-те наведнъж, те със сигурност ще придадат на вида ви уместна щипка небрежност и стил.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Мъжка гривна Fossil


Тази мъжка гривна с леко износен вид създава едно наистина авантюристично усещане. Изработена е от естествена кафява кожа и от благородна стомана. На кожена нишка са нанизани няколко кожени и метални елемента, а в средата фино се разчита логото на производителя. Дължината на тази гривна се регулира между 19 и 22 сантиметра, което означава, че може да я носите както по-отпусната, така и плътно прилепена до кожата си.
Купи сега

8. Мъжка гривна SXY Jewellery


Мъжката гривна SXY Jewellery съчетава леко старинен и съвременно технологичен вид. Детайлите извън каишката от естествена кожа са изработени от специална сплав, наречена медицинска стомана. Тя става все по-популярна поради своите красота, качество и лесна поддръжка. Изключително стилна и същевременно издръжлива е, така че не се притеснявайте да я вземете със себе си на плуване, независимо дали в сладка или солена вода.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!