Всички категории

8-те Най-Добри Мъжки Портфейли

Кожен портфейл е задължителна покупка и много полезна в ежедневието вещ – използвате го постоянно, носите го навсякъде със себе си и в него съхранявате най-ценните си документи и пари.


Независимо дали харесвате модните аксесоари или не – портфейлът не е просто аксесоар и е добре да изберете такъв, който ще ви харесва откъм дизайн, ще пасва на стила ви и най-вече ще ви върши добра работа за дълго време.

От стилни и класически кожени портфейли до екстравагантни дизайнерски холдъри за карти и документи –  със сигурност всеки би си харесал нещо, което да отговаря на вкуса му.

С толкова много възможности от към модели и стилове е трудно да прецените какъв точно портфейл да купите.

Ето защо създадохме това пълно ръководство за покупка на портфейл, което ще ви помогне в избора.

В първата част сме разгледали основните видове портфейли и нещата за които трябва да внимавате, в във втората сме представили някои от най-добрите мъжки портфейли, които открихме онлайн.

Функционалност

Какво означава един портфейл да бъде функционален?

Основната функция на един портфейл е да се носят пари в него. Освен тях можете да носите важни документи – лична карта, кредитни и дебитни карти, шофьорска книжка и т.н.

Въпреки това е препоръчително да не носите прекалено много пари в него, за да предотвратите рискове от кражба.

В един портфейл обикновено могат да се носят следните:

  • Снимки;
  • Кредитни и дебитни карти;
  • Лична карта и шофьорска книжка;
  • Визитки и др.


Добре е да носите малко пари в него, за да не изглежда портфейлът ви прекалено съблазнително в очите на джебчиите.

Също така избягвате да носите в портфейла си следните:

  • Здравни карти;
  • Карти за социално осигуряване;
  • Карти за отстъпка;
  • Касови бележки – много хора ги съхраняват в портфейла с години. Най-добре е да ги извадите и ако са важни – да ги съхранявате другаде;
  • Монети – най-добре е да оставите монетите на друго място и да държите в портфейла малко в случай, че ви потрябват.

Ще има моменти, в които ще ви потрябват дадени карти за отстъпка. Препоръчително е да ги носите в портфейла си само когато знаете, че ще ви трябват. Но ако са карти, които използвате веднъж месечно или на няколко месеца – най-добре ги дръжте на друго място.

Изберете правилния портфейл според своите нужди

Очевидно е, че ако сте банкер ще имате нужда от по-различен портфейл, отколкото друг човек със съвсем различна професия.

Затова портфейлът се избира според личните нужди.

Обикновено няма нищо странно човек да има повече от един портфейл. Ако например пътувате често, да речем със семейството си, вероятно може да искате един портфейл за личните ви документи и друг за пари и кредитни и дебитни карти.

Портфейлите от естествена кожа са много по-привлекателни откъм визия в сравнение с тези от изкуствена кожа и синтетични материали.

Освен това колкото по-тъмна е кожата, толкова по-модерно изглежда портфейлът. Това не е стандартно правило и обикновено всичко зависи до вкуса и предпочитанията на човека.

Все пак препоръчваме да запомните следното правило – колкото по-малък е портфейлът, толкова по-малко неща ще носите в него.

В това ръководство ще разгледаме различните видове портфейли, за да откриете най-подходящия за вашия вкус и нужди.

Портфейли от три части – за постоянно пътуващите

Портфейлите от три части са достатъчно големи, за да събират дебитни и кредитни карти, пари, документи и всичко друго, което може да е нужно на един често пътуващ човек.

Портфейли с много отделения

Тези т.нар. универсални портфейли могат да поберат доста пластики (кредитни и дебитни карти и др. подобни) и пари в кеш. Обикновено те съдържат две отделения с цип за пари и монети и десетина еластични отделения за запазване на кредитни и дебитни карти, както и прозрачни отделения за лични документи.

Тези портфейли са отличен избор за ежедневна употреба защото са мултифункционални.

Портфейли от две части – за работещите в офисТова са по-прости и базови портфейли, които се изработват от естествени и изкуствени кожи и други синтетични материали. Те имат класически дизайн и са идеални за ежедневна употреба.

Използването на подобен портфейл ви позволява да държите в него пари и карти без той да става прекалено обемен и неудобен за носене.

Алуминиеви портфейли – отличен избор за пътуващите

Тези супер тънки портфейли се изработват от алуминий. Те са перфектни за хората, които използват повече кредитни и дебитни карти.

Заради алуминиевата си основа те защитават картите от скенерите, които се използват от крадците за клониране.

Брой места за кредитни и дебитни карти

По-добре е да не препълвате портфейла с множество кредитни и дебитни карти, тъй като те се огъват и деформират с времето. Изберете си портфейл, който предлага достатъчно място за събирането на кредитните и дебитните ви карти.

Обикновено портфейл с четири места за кредитни и дебитни карти е напълно достатъчен.

Размер на портфейла

Най-добре е да се насочите към портфейл със средни размери. Така няма да се чувставте неудобно от носенето на по-обемен портфейл. Разбира се, по-голям портфейл ще ви позволи да носите повече неща в него, докато при такъв с малки размери ще можете да носите само най-важното.

Идеалният портфейл е с размери от 9х11 сантиметра или близо до тях.

Отделен джоб за монети


Ако монените се пускат директно в портфейла трябва да внимавате да не скъсат парите или да не издраскат картите ви. Затова е най-добре да изберете портфейл, който има отделен джоб с копче или цип за монетите.

Така всичко ще е много по-организирано.

Съвети за използване на портфейла

След като сме подхванали темата за портфейлите, нека ви дадем и няколко полезни съвета за правилното използване на новата ви придобивка.

Дръжте ненужните неща извън портфейла

Вероятно вкъщи държите ненужните вещи на тавана, в килера или в мазето. Същото се отнася и за портфейла ви. Понякога може да ви се струва, че в него носите само важни неща, но наистина ли е така?

Наредете всички документи и карти на холната маса и преценете кои ви трябват и ползвате ежедневно и кои веднъж месечно или по-рядко.

Съответно картите, които ползвате рядко можете да оставите някъде вкъщи и да ги взимате само когато знаете, че ще ви трябват.

Придържайте се към най-важните и основни неща

Някои хора носят в портфейла си всякакви ненужни неща, но това само прави портфейла по-обемен и неудобен. Това може да бъде изключително неприятно, особено в продължение на по-дълги периоди.

Винаги избирайте най-качественото

Повечето портфейли се правят от кожа и като други материали и тя може да се обработи по множество начини, което означава, че качеството на крайния продукт може да варира от много високо до ниско.

Затова е добре да изберете портфейл от естествена кожа, която е качествена и обработвана както трябва.

Ако искате да инвестирате дългосрочно в портфейл, не правете грешката да се подлъгвате по ниската цена и съответно качество – вместо това заложете на нещо по-скъпо и по-добро.

Потърсете нещо просто и функционалноВъв връзка с предишния съвет – когато става дума за избор на портфейл, добре е да е качествен от естествена кожа, но не е необходимо да плащате и прекалено много.

Заложете на нещо достатъчно просто и функционално с красив цвят и дизайн. 

Хубавото при естествената кожа е, че дори след години и поизносена, тя все още има своя чар и портфейлът ще изглежда все така добре.

Намерете портфейлът, който ви допълва

Когато избирате правилния портфейл за вас не трябва да търсите нещото, което изглежда най-готино. Винаги вземете предвид ежедневието си, личните си нужди и предпочитания.

Ако сте човек, който носи дънки всеки ден препоръчваме да се спрете на кожен портфейл в по-светъл цвят.

Така с носенето по джобовете на дънките кожата на портфейла ще поеме малко от цвета им и ще се постигне още по-красив ефект.

Ако пък сте човек, който често носи костюм – тогава традиционен портфейл от тъмна кожа ще ви придаде още по-завършен вид.

Съответно пък един животновъд може да избере портфейл от по-различна кожа, която да го кара да се чувства свободен и себе си. Вероятно вече схванахте идеята, нали?

Помислете и за лятото

Тъй като никой от нас не се облича еднакви през лятото и зимата, нито носи едни и същи обувки през двата сезона, добре е да обмислите как ще пасне портфейла на стила ви и през топлото време.

Освен това по-тънкия и малък портфейл ще ви помогне да се чувствате по-свободни и добре когато го носите в джоба на късите си гащи.

Едва ли бихте искали от задният ви джоб да бъде надут от обемен портфейл и когато седнете върху него да се чувствате адски неудобно.

Разбира се има достатъчно модели портфейли, които да бъдат удобни за носене и през лятото. Просто вземете подобни фактори предвид когато избирате своя нов портфейл.

Материали за изработка


Дойде моментът, в който ще се спрем по-подробно на материалите, от които се изработват портфейлите.

Трябва да отбележим, че не всички портфейли са изработени от естествена кожа, но най-добрите са именно тези.

Ако искате да изберете най-правилния портфейл за себе си, препоръчваме ви да се запознаете с различните материали за изработка и да вземете този, който ви се струва най-подходящ.

Портфейли от естествена кожа

Най-често използвания материал за изработка на портфейли е именно естествената кожа. Но естествена кожа е доста общо казано, тъй като има различни видове кожа.

Прочетете повече за това, за да решите портфейл от каква кожа ще ви подхожда най-много. Важно е да отбележим, че най-качествените портфейли в България са изработени именно от естествена кожа.

Кравешка кожа

Тази кожа е сред най-използваните за изработка на портфейли.

Кравешката кожа е подходяща тъй като изглежда добре след третиране и е здрава. Недостатъкът на портфейлите от тази кожа е, че качеството й може да варира доста и според обработката – кожата не винаги е мека и приятна на допир.

Телешката кожа е по-еластична и мека и дава усещане за по-луксозен аксесоар.

Алигаторска кожа

Обикновено алигаторската кожа се откроява от останалата заради ясно изразения си вид. От гледна точка на качество и обработка – кожата от алигатор е на съвсем друго ниво.

Ако ще поръчвате портфейл от алигаторска кожа бъдете внимателни, защото има много модели от изкуствена кожа, която само имитира тази на алигатор.

Памучни материи


Портфейлите от памучни материи са направени от определени тъкани и платове, но това не ги прави по-малко интересни. Известни дизайнерски къщи като Прада и Гучи имат именно такива модели.

Разбира се външният им вид не е привлекателен колкото този на кожен портфейл, но много хора ги харесват.

Освен това тъй като са от памучни материи, тези портфейли се предлагат в множество и различни цветове, което дава много по-голям избор на потребителите.

За съжаление тези модели не са толкова здрави и издръжливи колкото кожените. Износват се по-бързо при честа употреба, както и при вадене и слагане в джобовете на дънки.

Но ако предпочитате портфейлите от памучни материи, нека това не ви спира да си вземете подобен модел.

Портфейли от изкуствена кожа и други синтетични материали

Когато става дума за подобни портфейли – те копират дизайна и усещането на тези от естествена кожа или памук.

Така при оглеждане и пипане не може да се намери разлика, но всъщност истината е, че те са произведени от коренно различни материали.

Обикновено някои от тези портфейли са направени от стари гуми и колани. Портфейлите от изкуствена кожа и други синтетични материи се предпочитат от много хора.

Те са по-евтини и не толкова издръжливи, но пък за сметка на това допадат на повечето непретенциозни потребители, които просто искат нещо, което да им върши работа.

Въпреки това препоръчваме да бъдете безкомпромисни и да заложите на нещо по-качествено.

Видове портфейли

Сгъваеми портфейли от две или три части

В зависимост от нуждите и предпочитанията ви – портфейлът, който ще изберете може да бъде от две или три части. Повечето хора избират точно такива класически сгъваеми портфейли.

Разбира се на пазара има множество различни модели. Сгъваемите портфейли са доста стар и доказан вид, който се предпочита основно от мъжете.

Те обикновено идват в два основни варианта:

Портфейл от две части – състои се от две равни по размер части с един подгъв между тях.

Портфейл от три части – състои се от три части, две от които се припокриват с тази в средата и в тях могат да се поставят повече неща.

Тези портфейли се правят основно от естествена кожа – тъмна или по-светла и имат и по-малки отделения за съхранение на дребни неща като например жълти стотинки.

Има различни модели такива портфейли и съответно препоръчваме ако сте се спрели на този тип – да потърсите най-подходящия модел за вашите лични нужди и предпочитания.

Сгъваемите портфейли имат много предимства пред другите видове.

Те са класически и можете да ги носите както в ежедневието, така и на по-специални събития. Съответно могат да бъдат добър избор за основен портфейл. Това определено може да се нарече “вечен” портфейл.

Паспортни и пътнически портфейлиТези портфейли са отличен начин да съхранявате своите лични документи и документи за пътуване.

Паспортните портфейли са по-големи, защото все пак трябва да поберат всички необходими документи при пътуване, включително и паспорти. Те са за предпочитане пред това да носите документите си разпилени в чантичка или в багажа.

В тях могат да се съхраняват пътнически карти, лични документи, кредитни и дебитни карти, кеш и дори при някои модели и паспорт. Съответно тези портфейли могат да бъдат по-обемни и големи, но ако ще пътувате с тях – това едва ли би било проблем за вас.

От гледна точка на сигурността, тези портфейли имат щипка за закачане, която може да предотврати кражба.

Така че за случаите, в които ще пътувате е добре да имате и паспортен или пътнически портфейл на разположение.

Дълги портфейли

Основното предимство на дългите портфейли е, че можете да съхранявате банкноти, касови бележки и документи без да ги прегъвате.
Тези портфейли не могат да се носят в джоба или дори и да влязат – ще е сравнително неудобно и не добре изглеждащо.

Вместо това те се носят в мъжка чантичка или куфарче или в дамската чанта. Има хора, които са свикнали да слагат дългия си портфейл в задния джоб на дънките или панталона, но това отново е неудобно и никак несигурно при кражба.

Ако не носите чанта или куфарче със себе си, не препоръчваме да се спирате на подобен тип портфейл.

Спортен портфейл

Този тип портфейли е подходящ за спортуващите хора, които са постоянно в движение, но искат да съхраняват някъде парите и документите си. Обикновено тези портфейли са от плат и се закопчават посредством велкро или цип.

Много модели са водоустойчиви, за да издържат на изпотяване и намокряне при дъжд – нещо обичайно за активно спортуващи на открито.

Портфейли със щипка за париТова са тънки и стилни портфейли, в които се поставят банкноти. Те са подходящи за хора, които не пътуват и не носят особено много неща в портфейла си.

Ултра тънки портфейли

На пазара се срещат и ултра тънки модели портфейли. Те предлагат носене и съхранение само на най-важните неща – банкноти и карти.

След като ви представихме всичко, което трябва да знаете за портфейлите, нека ви представим и някои от най-добрите модели на пазара.

1. Мъжки кожен портфейл Kalibrado Euro


Този удобен и елегантен портфейл ви предоставя стил и практичност.

Той е тънък и елегантен, като ви осигурява пространство за кеш, стотинки и до 15 карти.

С други думи, успява да побере всичко, което ви е необходимо. Изработен е от висококачествена естествена телешка кожа.

Достатъчно малък е, че да не ви издува джобовете, така че можете да го носите дори в предния си джоб.
Купи сега

2. Fossil кожен портфейл Ingram RFID


Портфейлът Ingram RFID ви предоставя удобство, комфорт и практичност. Изработен е от кожа и е без закопчаване.

Размерите му са 9,5х11,5х2 сантиметра.

Разполага с отделения за банкноти, джоб за монети, отделения за карти и джоб за лична карта. Елегантен и красив е. Затваря се с двойно прегъване. Създаден е така че да ви улесни в ежедневието ви.

Има стилен външен вид.
Купи сега

3. Levi’s кожен портфейл с двойно прегъване


Този комфортен портфейл ще ви позволи лесно да съхранявате всичко необходимо, без излишно да издува джобовете ви и да ви създава неудобство.

Изработен е от 100% волска кожа и е с размери от 8,5х11х2. Без закопчаване е.

Има фини шевове, които допълнително придават стил и интересен външен вид. Има също и лого за допълнителна елегантност.

Разполага с отделения за банкноти и отделения за карти.
Купи сега

4. Портмоне Ögon Designs Big Stockholm


Това портмоне е от серията „умни портмонета“, които завършват перфектно тоалета ви, като същевременно защитават парите и кредитните ви карти както от физическо, така и от електронно посегателство.

Компактно и практично е, като предоставя стил и елегантност. Има алуминиев корпус, за да не позволи демагнитизация на картите, като същевременно блокира и радиовълните, което ви предпазва от кражби от безконтактни карти.

Освен това е устойчиво на удар, надраскване, вода и прах.
Купи сега

5. Мъжки вертикален портфейл Bugatti Atlanta


Вертикалният мъжки портфейл осигурява удобно разпределение и добра организация на парите и личните документи.

Има 7 слотове за кредитни карти, 1 прозрачен слот за лични документи, 2 отделения за банкноти, 1 джоб за монети и 4 допълнителни джоба.

Изработен е от естествена кожа и се затваря с цип. Размерите му са 10,5х13 см.
Купи сега

6. Мъжки портфейл Police Pyramid


Портфейлът на Police Pyramid е изработен от 60% естествена кожа, съчетана с 40% изкуствена кожа.

С размери от 11х9х1,2 сантиметра е. Разполага с 4 отделения за карти, 2 отделения за банкноти, монетник, 2 странични отделения за документи. Комфортен и практичен е, като елегантният му дизайн ще ви придаде отличен стил.

Има интересен външен вид, чудесен за всеки почитател на елегантността.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Lacoste портфейл от еко кожа с прегъване


Изработен от екологична кожа, портфейлът осигурява грижа за околната среда в допълнение към комфорта, практичността и елегантността си. Без закопчаване е, като се затваря с прегъване.

Външната част е от 100% PVC, докато подплатата е от 65% полиестер и 35% памук.

Размерите му са 9х11,5х3,5. Разполага с отделение за банкноти и отделения за карти. Практичността му е съчетана с елегантност, за да сте стилни в ежедневието си.
Купи сега

8. Guess калъф за карти


Това е калъф, предназначен специално за пренасяне и съхранение на карти. Има няколко на брой отделения за карти за лесно съхраняване. Не разполага със закопчаване.

Външната му част е изработена от 100% полиуретан, докато подплатата му е създадена от 100% полиестер.

Има интересен външен вид и е декориран с лого. Стилният му дизайн ще внесе елегантност в ежедневието ви.
Купи сега

5/5 - (2 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!