Всички категории

7-те Най-Добри Металотърсачи

Привет, приключенци! Кой не си е мечтал да търси (и намира) съкровища като малък? Е, с подходящата “играчка” за големи имате възможност да осъществите детските си мечти.

Един металотърсач обаче може да ви предложи много по-широки приложения от това!

Металотърсачеството комбинира преживяванията на открито с тръпката от търсенето на съкровища. Той обаче може да се използва в множество различни ситуации и за различни цели.

С помощта на подходящия инструмент можете да откривате метални предмети като хоби. В някои от случаите обаче може да ви се наложи да търсите собствените си загубени вещи.

Никога не знаете за какво може да ви потрябва един металдетектор. Едно обаче е сигурно – подобно устройство може да ви изненада със своите възможности.

Металотърсачеството е специфична дейност. Ако тепърва навлизате в тази област, вероятно не знаете много за самите металдетектори. Как тогава да избегнете пазарните капани и да изберете подходящия инструмент за себе си?

Няма защо да се тревожите. Ние сме тук, за да ви помогнем да се измъкнете от тази ситуация. Подготвили сме това ръководство специално за да ви помогнем.

В него ще откриете цялата необходима информация за металотърсачите и техните особености. Когато се запознаете по-отблизо с тези инстурменти, със сигурност ще успеете да откриете тъкмо онова, което търсите.

А за да ви улесним максимално, в края на статията дори ще споделим с вас няколко от най-добрите актуални предложения в областта

Какво представляват металотърсачите?

Вероятно всички знаете, че металдетекторът е преносимо устройство, което успява да засече различни метални предмети. Името на тези устройства е достатъчно показателно. Как точно обаче работят те?

Един металдетектор обикновено работи чрез излъчване на електромагнитно поле, което взаимодейства с металния предмет. Металният предмет впоследствие произвежда сигнал, който може да бъде разчетен от детектора.

Тези устройства не са съвсем елементарни, но във всеки случай устройството им не е прекалено сложно.

Металотърсачите се състоят от контролна кутия, шахта, бобина и бобина за търсене.

Търсещата бобина е тази, която произвежда електромагнитното поле и благодарние на която се открива металният предмет. Контролната кутия на свой ред съдържа електрическата верига и батериите, които захранват металния детектор.

След взаимодействието на тези елементи резултатът е ясен. Засече ли устройството метален предмет, веднага ще ви информира за това.

Металотърсачите са любимият инструмент на иманярите. С тяхна помощ немалко хора са откривали какви ли не предмети, заровени в земята. От обикновени стотинки до ценни метали, златни съкровища и остатъци от древни цивилизации.

Не всяко устройство обаче ще ви позволи да откриете всичко това.

Всички металдетектори имат различни възможности и приложения. Още повече, че на пазара в момента се предлага страхотно разнообразие от различни видове.

Всеки металотърсач си има своите особености. В някои случаи самото устройство на машината може да бъде различно. В други пък може да става въпрос за разминаване в дълбочината, до която машината може да достигне.

Тъкмо затова трябва да знаете повече за различните видове металотърсачи.

Какви видове металотърсачи съществуват?

Вероятно вече си давате някаква сметка, че видът на металотърсача има значение. Тепърва обаче ви предстои да научите колко всъщност определящ е този фактор.

Различните видове металотърсачи могат да се класифицират на различни принципи. В някои случаи става въпрос за обхвата на търсене, в други за целите на търсенето. Най-честата класификация обаче залага на различните металотърсачески технологии.

Така или иначе в тази секция ще научите повече за различните видове металотърсачи, на които можете да попаднете.

Електромагнитни металотърсачи

Електромагнитните металотърсачи работят най-общо благодарение на две основни технологии. В единия случай става въпрос за търсене на при много ниска честота (VLF). В другия случай се залага на импулсна индукционна технология (PI).

Във втория случай работата на устройството зависи от търсещата бобина. Тя се използва за откриване на различни метали, включително злато.

Металът се засича в зоната на търсене под бобината, която създава електромагнитно поле. След това подава сигнал на потребителя под формата на звуков сигнал в съответствие с определени тонове. Те на свой ред зависят от вида на метала.

Тези устройства имат ограничен обхват на дълбочина (максимум: 3 метра) и се предлагат на сравнително ниски цени.

Въпреки това това е най-разпространеният металотърсач в света. Особено когато става въпрос за начинаещи.

PI машините, макар и да не са идеални за лов на монети, са подходящи за лов на реликви в райони с ниско съдържание на боклук. Справят се особено добре и с търсенето на злато в минерализирани почви, както и по плажове. Това се дължи на устойчивостта им на високи нива на минерализация и соленост.

VLF детекторите също са сред най-разпространените. Те работят чрез създаване на магнитно поле от електрически ток, произвеждан от контролната кутия. Това поле открива метални предмети в земята чрез процес, включващ “вихрови токове”.

Честотата на VLF детектора е важна. По-ниските честоти достигат по-дълбоко, но са по-малко чувствителни към малки или слабопроводими обекти. По-високите честоти тъкмо наопаки са по-добри при откриването на малки предмети.

Проводимостта на металния предмет влияе на реакцията, която получавате от детектора.

Добрите проводници, като среброто или медта, улесняват значително вихровите токове. Именно това обикновено обикновено позволява сигнализация с “висок тон”. Ниските проводници, като желязото и оловото, както и сами вероятно се досещате правят обратното.

Именно затова с тези модели е важно да знаете точно какво имате намерение да търсите.

Металотърсачи с голям обсег

Детекторите за метал с голям обсег на действие използват антени за търсене. Благодарение на тях те приемат сигналите от предметите, заровени под земята. И това може да се случи от осезаемо по-голямо разстояние.

Тези устройства се характеризират с много широко поле на сканиране. Обхватът им обаче е повишен във всяко отношение. Именно затова с тяхна помощ можете да откривате различни обекти на много по-сериозна дълбочина в сравнение с други видове металотърсачи.

Устройствата с голям обсег на действие са лесни за използване. Те успяват да филтрират резултатите от търсенето. Именно това ви дава възможност да сканирате мащабни площи със сериозна оценка на дълбочината.

Ако смятате, че онова, което търсите, е заровено наистина дълбоко, тези металотърсачи са за вас. Кой знае? Може би новият ви широкообхватен металотърсач ще ви отведе до гърнето с жълтици на някой заможен чорбаджия.

Металотърсачи с 3D изображения

Преди няколко десетилетия беше невъзможно да си представим подобна технология. Днес обаче не е чак такава изненада, че съществуват металотърсачи, които ви предлагат 3D изображения на терена.

Тези устройства използват специални сонди за сканиране на земята. След това резултатите от сканирането обикновено се показват на компютърен екран или таблет в триизмерна диаграма.

Именно тази технология ви позволява да се запознаете относително детайлно със структурата на земята в зоната си на търсене. Разбира се, заровените в земята обекти също ще се покажат на изображението.

Тези устройства се характеризират с много сериозна точност. В същото време обаче са готови да ви осигурят широко поле на покритие за сканиране. Да не говорим, че в повечето случаи подобни модели вървят и с други съвременни характеристики, които да осигурят точните резултати на потребителя.

Вероятно вече и сами си давате сметка, че подобни металотърсачи не са за всеки. Разбира се, възможностите, които подобни модели ви предлагат, са несравними. Цените на тези металотърсачи обаче също са сравнително високи.

Именно затова в повечето случаи те се предпочитат от професионалистите и наистина запалените търсачи. Помислете си внимателно дали сте достатъчно погълнати от процеса, за да се причислите към някоя от тези категории.

Мултисистемни металотърсачи

Мултисистемните металотърсачи са познати още като “многочестотни металдетектори”. Това е така, понеже тези устройства работят едновременно на няколко честоти.

Това на свой ред им дава възможност да обработват едновременно свойствата на черните и цветните метали. Тази функция позволява да се получи точна информация за обекта и да се извърши дискриминация, т.е. да се различат обектите, които си заслужават.

Многофункционалността на многочестотните детектори може значително да надделее над малко по-бавната скорост на работа на тези устройства. Някои по-нови модели дори позволяват на потребителите да избират работните честоти, което е предимство в райони с голям брой боклуци.

В подобни зони скоростта на възстановяване е жизненоважна. Няколко мига могат да ви струват съкровището. Надали искате това…

Подобни металотърсачи практически съдържат няколко системи за търсене. И всичко това в едно устройство. Възможностите на потребителя наистина се разширяват значително по този начин.

Броят на включените системи обаче може да варира. Практически всичко от две до десетина системи би могло да бъде определено като мултисистемен металотърсач.

Да, тези устройства са до голяма степен универсални. Въпреки това обаче с тях все пак трябва да бъдете наясно точно какво имате намерение да търсите.

Ако така или иначе не разполагате с подходящата система, ще изпуснете съкровището. И ръцете ви ще останат празни. Е, естествено, като изключим металотърсача в тях.

Подбирайте достатъчно разумно, търсете достатъчно внимателно и задълбочено. Кой знае? Може би ще се превърнете в следващия господар на съкровището…

За какво трябва да помислите преди покупката на металотърсач?

Е, вече познавате основните разновидности сред металотърсачите. Сега сме сигурни, че вече се ориентирате по-добре от какво се нуждаете.

Във всеки случай обаче проучването ви тепърва започва. Преди изобщо да се насочите към магазина обаче, има няколко ключови съображения, които е добре да направите предварително.

Те ще ви дадат по-добра яснота точно кои металотърсачи са подходящи за вас. Когато канализирате избора си подобаващо, ще откриете онова, което търсите, много по-лесно. Както продукта в магазина, така и артефакта в земята.

Какво ще търсите?

Вече видяхте, че различните металотърсачи ви позволяват да откривате различни метали с тях. Няма как едно устройство да засича всички възможни обекти. А и само си представете какъв хаос би настъпил тогава.

Ушите ви ще пищят от гайки, болтчета, кабърчета и какво ли още не. В зависимост от зоната си на търсене може да се окажете принудени да проверявате какво сте засекли на буквално на всяка крачка.

Именно затова е важно да знаете точно какво имате намерение да търсите с бъдещия си металотърсач. Видът на металотърсачеството, с който възнамерявате да се занимавате, трябва да бъде водещ за избора ви.

Ловът на монети изисква различен вид металотърсач в сравнение с лова на реликви или търсенето на бижута. Разбирането на собствените ви интереси ще ви помогне да стесните кръга на подходящите модели.

Ще ви дадем само няколко примера за различни ситуации и металотърсачите, които могат да ви бъдат полезни в тях.

Соленоводните морски и океански плажове например имат едни изисквания. В техните зони ще се справите най-добре с водоустойчива машина. Препоръчителна технология е импулсната индукция. Добрите възможности за балансиране на земята също трябва да са ви приоритет.

Ако се нуждаете от бюджетна машина за обща употреба, нискочестотните металотърсачи са за вас. Те са чудесни за стари селски къщи и дворове и сладководни плажове.

Подобна машина от среден клас с относително бърза реактивност пък ще ви бъде особено полезна за откриване на монети. Този процес до голяма степен представлява игра на числа. Колкото повече можете да копаете, толкова по-големи са шансовете ви.

В случай че планирате да заложите на полусериозно търсене в паркове и сладководни плажове, ще се нуждаете от среден клас устройство. Водоустойчивият многочестотен металотърсач с безжични слушалки е чудесен избор.

Не забравяйте – това са само няколко примера. От вас зависи да канализирате избора си достатъчно внимателно.

Къде ще търсите?

Къде ще търсите, е може би вторият най-важен въпрос, на който си заслужава да си отговорите предварително. Внимателно си помислете за средата, в която възнамерявате да извършвате търсенето си. Не само какво, но и къде.

Ако планирате да проучвате широк спектър от типове почви, ще се нуждаете от универсален металотърсач. Той ще ви позволи да се справите с различни условия. Съветваме ви да си помислите за многочестотните детектори с добро балансиране на земята.

Въпреки това, ако търсенето ви е ограничено до определена среда, ще е достатъчен детектор, проектиран за тази конкретна обстановка. Перфектният пример в случая се свежда до търсенето на злато. Съществуват множество нискочестотни модели, които са специално проектирани за златотърсачество.

Ако пък обичате да тичате до местния плаж в понеделник сутрин (след уикендните съкровища), ситуацията ще бъде по-различна. Да се скитате по плажа със сандали, размахвайки металотърсача си за монети и пръстени. Какво сутрешно преживяване, нали?

Какво обаче ще ви бъде необходимо за плажното металотърсачество. В този случай ще се нуждаете от малко допълнителна екипировка.

Тя включва, на първо място, страхотен многочестотен металотърсач. Вече знаете, че различните метали реагират на различни честоти. Наличието на уред, който използва няколко честоти едновременно, значително ще подобри намирането на злато и монети.

На плажа ще се нуждаете също от страхотен пинпойнтер. Безжичните технологии са за предпочитане, ако не искате да се заплитате в кабелите на слушалките си. Съществуват и множество водоустойчиви модели, които определено си заслужават.

Вземете си тежка лъжичка за пясък. Евтините пластмасови и метални лъжички не са особено добри. Обикновено се чупят в рамките на един-два дена.

След като сте взели предвид тези фактори, вече ще бъдете по-ориентирани в магазина. При толкова много марки и модели е изключително важно да проучите и да прочетете отзиви, преди да финализирате покупката. За характеристиките на металотърсачите обаче след малко…

Какъв е бюджетът ви?

Както при всяко хоби, бюджетът ви играе важна роля. Металотърсачите могат да варират от по-малко от стотина лева до няколко хиляди. Всеки отделен модел, разбира се, ще има различни функции и възможности. От съществено значение е да определите бюджета си, преди да се гмурнете в опциите, за да избегнете прекомерни разходи.

Различните металотърсачи биха могли да се разделят най-общо в три категории.

Започваме с най-евтините модели, чиито цени рядко надвишават 500 лв. Това са металотърсачите за начинаещи. Популярни марки са: Bounty Hunter, Nokta, Garrett и Minelab. Тези машини обикновено са VLF и имат ограничени настройки за дискриминация и чувствителност.

Между 500 лв. и 1000 лв. вече можете да получите продукт, който може да се определи като “вечен детектор”. Това означава, че имате шанса да се сдобиете с добра машина и никога да не ви се наложи да купувате друга.

Тези детектори се предлагат с презареждащи се батерии, безжични слушалки, баланс на земята, усъвършенствана дискриминация и чувствителност. Също така в този случай ще имате възможности за различни дизайни и размери на бобините.

Може да намерите немалко многочестотни металотърсачи в този ценови диапазон. Тук вече започваме да говорим за по-сериозни и компетентни металотърсачески занимания.

Когато минете границата от 1000 лв., следващата граница на възможностите е самото небе. Най-скъпите модели на пазара могат да ви предложат истинска специализация в даден вид търсене.

Обичате ли да претърсвате плажа? Какво ще кажете за златото? Реликви и исторически предмети? Ако подобни перспективи ви вълнуват, може действително да помислите за някоя сериозна машина.

Доказани производители в този ценови диапазон са Minelab, по-специално Equinox 800 и 900, и Garrett AT MAX.

Не пропускайте обаче да вземете предвид и собствения си опит, разбира се. Ако тепърва прохождате, колкото и да сте запалени, ви съветваме да не се хвърляте веднага в дълбокото. Започнете с нещо по-просто и познато.

Какво трябва да вземете предвид при покупката на металотърсач?

След като сте направили необходимите предварителни съображения, вече можете сериозно да се задълбочите в света на металотърсачите. Тези машини си имат своите характеристики и особености, с които определено си заслужава да се запознаете.

Когато сте достатъчно наясно с тях, ще се превърнете в почти специалисти. Когато познавате металотърсачите достатъчно добре, вече ще можете да отберете добрите от посредствените предложения.

Размер и дизайн

При избора на размера и дизайн на металотърсача трябва да се вземат предвид няколко фактора. Само така ще успеете да подбрете точния продукт за себе си.

На първо място, трябва да постави теглото и маневреността. Това е може би един от най-критичните фактори.

Ако планирате да търсите дълго време или да покривате големи площи, обмислете закупуването на по-лек металотърсач. По-малките детектори обикновено са по-леки и лесни за управление, което ги прави подходящи за деца и начинаещи.

За разлика от тях по-големите металотърсачи може да са по-трудни за маневриране, което ги прави по-подходящи за опитни потребители. Колкото и да сте опитни обаче, напрежението в кръста няма да ви подмине.

Търсенето на метали може да включва дълги часове на проучване, така че лекият и удобен детектор може да бъде от голямо значение. По-голямата част от металотърсачите, предназначени за любители, обикновено са в диапазона между 1 кг и 2 кг.

Удобството трябва да бъде следващият ви приоритет. Инвестицията в металотърсач, който е удобен за използване и не причинява напрежение или дискомфорт при продължителна употреба, е от решаващо значение.

Някои детектори са оборудвани с регулируеми дължини на вала или подплатени дръжки, за да са по-удобни за потребители с различен ръст и предпочитания.

Отново си заслужава да вземете дългите периоди на употреба предвид. Обмислете внимателно как планирате да използвате новата си придобивка.

Не на последно място идват съхранението и транспортирането. Подобни практически аспекти в никакъв случай не бива да се пренебрегват.

По-малките металотърсачи обикновено са по-компактни, което ги прави по-лесни за съхранение и транспортиране. Освен това по-малките металотърсачи са идеални за тези, които не разполагат с достатъчно място за съхранение или просто плануват да носят своя металотърсач със себе си.

Обхват

Обхватът на металдетектора се отнася до разстоянието между устройството и открития обект. Изборът на правилния обхват е от решаващо значение, за да се гарантира, че металдетекторът ви е ефективен при намирането на търсените обекти.

Има няколко фактора, които определено си заслужава да вземете предвид, когато избирате обхвата на металотърсача.

Започнете с вида на обектите, които искате да откриете, и вероятната им дълбочина. Ако търсите малки предмети като монети или бижута, детектор с малък обхват може да е по-ефективен.

За разлика от това, ако търсите по-големи предмети като реликви или артефакти, може да се нуждаете от детектор с голям обсег. Ще се нуждаете от неговата помощ, за да проникне достатъчно дълбоко в земята.

Теренът и структурата на почвата също влияят върху обхвата на детектора за метал. Скалистите или богати на минерали почви могат да ограничат обхвата на откриване, докато меките или песъчливи почви могат да го увеличат.

В райони с богата на минерали почва металотърсач с по-висока честота може да осигури точни резултати. Местоположението също определя средата – ако го използвате на плажа, детектор с голям обхват ще бъде идеален. Това е така, тъй като пясъкът може да е дълбок, а обектите да са на голямо разстояние един от друг.

Не на последно място, размерът на бобината на металотърсача също оказва влияние на неговата дълбочина и обхват. Като цяло по-големите бобини могат да откриват предмети, които се намират по-дълбоко под земята. По-малките обаче са по-добри за откриване на плитко разположени предмети.

При търсене на дребни предмети, като монети или бижута, по-малките бобини могат да бъдат по-прецизни и ефикасни от по-големите. Ако обаче търсите по-големи съкровища, като реликви или артефакти, по-голямата бобина може да ви помогне да покриете по-голяма площ и да откриете по-дълбоки обекти.

Капацитет

Що се отнася до капацитета на един металотърсач, има още няколко ключови фактора, които трябва да вземете предвид.

На първо място, става въпрос за честотата на машината. Честотата на металотърсача е определяща за дълбочината, на която той може да засича обекти.

Високочестотните детектори са отлични за откриване на по-малки предмети (като самородно злато и фини бижута), но на по-къс обхват. Обратно, нискочестотните детектори предлагат по-дълъг обхват, но може да се затруднят при откриването на по-малки предмети.

Чувствителността на металотърсача пък отразява способността му да реагира на метални предмети. По-високата чувствителност означава откриване на повече обекти, но може да доведе и до повече фалшиви сигнали.

Ако тепърва прохождате в металотърсачеството, може би е добра идея да започнете с по-слабочувстителен модел. В този случай няма да се подвеждате по излишните сигнали и когато чуете нещо, със сигурност ще си заслужава да го проверите.

Няколко пъти споменахме думата “дискриминация”. Е, време е за малко разяснения. Тази дума означава функцията, която помага за разграничаване на различните видове метал. Това е особено полезно за избягване на ненужни открития, като например пирони или капачки от бутилки.

Когато подбирате капацитета на бъдещия си металотърсач, можете да вземете предвид още два ключови фактора. Това са целевите обекти и тяхното местоположение.

Вида на обектите, които искате да намерите, както вече знаете, е определящ. Детектор с по-висок капацитет може да открива по-малки и по-слабо забележими обекти, докато детектор с нисък капацитет е полезен за откриване на по-големи обекти.

От друга страна, фактори като типа на почвата, терена и проводимостта влияят върху капацитета на металдетектора. Различните почви имат различни нива на проводимост и някои почви могат да повлияят на чувствителността на металотърсача.

Както вече знаете, различните видове металотърсачи ще бъдат полезни в различни ситуации. Именно затова е толкова важно да подбирате внимателно.

Качество

Разбира се, всички искаме най-доброто, когато правим каквато и да е покупка. И това не е случайно – в повечето случаи високото качество си заслужава. Именно затова искаме да ви дадем ориентири за качеството на един металотърсач.

Репутацията на определена марка може да бъде определяща. Популярните имена на пазара често се свързват с качествени продукти, които са заслужили лоялността на клиентите.

Направете проучване и прочетете отзиви онлайн, за да видите какво мислят другите за марката, която ви интересува. Проверете дали продуктите им са с гаранции и обслужване на клиенти. Това ще ви помогне, ако имате някакви проблеми с продуктите.

От друга страна, както можете да предположите, дизайнът на металотърсача също е от съществено значение. От него зависят ефективността и лекотата на употребата.

Металотърсачите с ергономичен дизайн и удобни дръжки са идеални за дълги сесии или големи площи. Качествените строителни материали гарантират издръжливост, тъй като могат да издържат на тежки атмосферни условия като пясък и корозия от сол.

Качеството на технологията на металотърсача обаче е може би най-ключовият фактор. Металотърсачите с усъвършенствани функции, като например балансиране на земята и идентификация на целите, могат значително да подобрят точността и откриването на различни обекти.

Актуализацията на софтуера винаги е добър сигнал. Много от по-новите машини предлагат подобна опция. Ако компанията осигурява постоянна поддръжка чрез актуализации, това е знак за качество на всяка цена.

Капацитетът на батерията също в никакъв случай не е за пренебрегване. В никакъв случай не искате батерията на вашия металотърсач да се изтощи по средата на търсенето. Така може да пропуснете важни находки. Тъкмо затова търсете металотърсачи с по-дълъг живот на батерията и по-добри енергоспестяващи функции.

Естествено, по-скъпите металотърсачи често се предлагат с повече функции и усъвършенствани технологии. В същото време изработката им често е значително по-надеждна. Въпреки това трябва да изберете металотърсач, който се вписва в рамките на бюджета ви.

Как да използвате металотърсача си възможно най-добре?

Е, вече знаете всичко необходимо за особеностите на металотърсачите. Сега сме сигурни, че лесно ще направите възможно най-добрия избор.

Покупката обаче е едва първата стъпка. Тепърва ви предстои да се научите да използвате новата си придобивка по възможно най-добрия начин.

За да ви улесним, в тази секция сме ви подготвили няколко ключови съвети и насоки в тази посока.

Направете предварително проучване!

Преди да започнете да използвате своя металотърсач, направете проучване на района, който планирате да изследвате. Това ще ви даде представа за вида на обектите, които може да очаквате да намерите.

Освен това обаче ще ви помогне да адаптирате настройките на новия си металотърсач по съответния начин. Резултатите ще започнат да изплуват сами.

Запознайте се с металотърсача си!

Ако искате да извлечете максимума от новата си придобивка, трябва внимателно да се запознаете с нея. Научете как работи, как да регулирате настройките ѝ и как да тълкувате сигналите ѝ.

Това ще подобри комуникацията ви с машината и ще ви помогне да постигнете желаните обекти.

Практикувайте!

Упражнявайте се да използвате металотърсача си в контролирана среда, преди да се отправите към дивата природа. Това ще ви помогне да усетите неговите възможности и ограничения и да подобрите уменията си за откриване.

Малко тренировки на сухо никога не са излишни. Не че не можете да ги осъществите и на терен. В задния двор обаче вероятно ще бъде по-лесно.

Идея: можете да помолите някого да скрие няколко монети на ливадата ви. Ако си осигурите възможност да откривате различни обекти, толкова по-добре.

Запознайте се с настройките!

Металотърсачите често се предлагат с регулируеми настройки като чувствителност, дискриминация и баланс на земята. Разбирането и регулирането на тези настройки за различни среди може да ви помогне да откриете повече цели.

Проучете новата си придобивка внимателно. Настройте я подобаващо и тя ще ви служи подобаващо.

Осигурете си подходящото оборудване!

Наличието на подходящо оборудване може да има решаващо значение при откриването на метали. Инвестирайте в качествен металотърсач, слушалки и инструменти за копаене, за да подобрите цялостното си преживяване.

Избягвайте боклука!

В металотърсачеството “боклук” се нарича всичко, което произвежда фалшиви сигнали.

Докато откривате метали, неминуемо ще се сблъскате с много сигнали за боклук. Научете се да различавате боклука от истинските цели, за да не губите време в изкопаване на боклуци.

Не бързайте!

Бързането по време на откриването на метали може да доведе до пропускане на цели. Именно затова не бързайте и сканирайте внимателно.

Планирайте маршрута си така, че да обхванете всички области. Правете си почивки, когато е необходимо. Това ще ви позволи да избегнете неизбежната умора. и правете почивки, когато е необходимо, за да избегнете умората.

Не забравяйте! Металотърсачеството е бавен процес. Въоръжете се с търпение и се насладете на приключението си.

Бъдете уважителни!

Когато откривате метали в обществени зони, винаги трябва да бъдете съобразителни.

Искайте разрешение от собствениците на частни имоти и спазвайте всички знаци “забранено откриването на метали”. Съобразявайте се с регулациите на района, в който осъществявате търсенето си.

Винаги оставяйте района по-чист от вида, в който сте го намерили, и запълвайте всички дупки, които сте изкопали. Така ще съхраните добрата слава на цялата металотърсаческа общност!

Присъединете се към общността!

Съветваме ви да се присъедините към някоя от общностите на металотърсачите.

Това може да бъде чудесна възможност да се учите от по-опитните търсачи. Ще имате възможност също да споделяте съвети и да откривате нови места за металотърсачество.

И не на последно място, разбира се, можете да намерите нови приятели. Не забравяйте – откриването на целите е сладко, но тайната е в самото търсене на съкровището!

 

Е, надяваме се нашето ръководстов да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за металотърсачите и техните особености, както ви обещахме в началото, дойде време да споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. GP-Pointer


Като за начало ви представяме този лек и удобен за употреба пинпойнтер. С негова помощ можете да откриете всевъзможни дребни предмети в различни райони. Когато засече нещо, това устройство произвежда едновременно звуков и вибрационен сигнал. Машината е до голяма степен универсална и не изисква някакви специални фини настройки. Честотата му възлиза на 12 kHz, а чувствителността му се свежда до над 3 см. За да бъде максимално удобен за употреба, този металотърсач разполага и с LED фенерче за нощните ви приключения.
Купи сега

2. vidaXL


Продължаваме с този страхотен металотърсач, произведен от vidaXL. Устройството е подходящо за всякакви терени и може да се използва за откриването на различни метали като мед, сребро и желязо. Стига размерите на предметите да не надвишават 10-ина сантиметра, няма да убягнат от сетивата на този металотърсач. Когато машината засече нещо, освен произвеждането на звуков сигнал, на LCD дисплея ѝ ще се покаже стрелка, която да ви насочи към целта. За максимален комфорт на потребителя дръжката на това устройство може да се регулира.
Купи сега

3. Gold Hunter TM


Името Gold Hunter TM в случая е подвеждащо. Този металотърсач не е подходящ единствено за откриването на злато. Тъкмо напротив – с негова помощ можете да откриете какво ли не. Устройството е леко и удобно за употреба. Работната му честота възлиза на 11,5 kHz. Машината се захранва с помощта на батерии и е водоустойчива. С нейна помощ имате възможност да засичате различни обекти както в земята, така и до 3 метра под водата. Когато засече нещо, металотърсачът ще ви извести за откритието си със звуков сигнал и вибрация. А за приключенията в тъмното на ваше разположение е предоставена и функцията на фенерче.
Купи сега

4. EZGETOP®


Представяме ви още един страхотен пинпойнтер, който можете да използвате във всевъзможни ситуации. Този лесно преносим металотърсач е достатъчно компактен и удобен за употреба. В същото време е произведен с обхват от цели 360 градуса. Устройството на машината е изключително стабилно и устойчиво. Тя работи безотказно в широк температурен диапазон – от -20 до 60 градуса по Целзий. Освен това обаче този металотърсач е и водоустойчив, за да можете да разчитате на него във всевъзможни ситуации. Когато засече нещо, устройството ще ви сигнализира с помощта на светлинна аларма и вибрация.
Купи сега

5. Kraft & Dele KD10402


С Kraft & Dele KD10402 вече вдигаме категорията по-сериозно. Този металотърсач се използва изключително лесно и удобно. В същото време е проектиран за откриването на всевъзможни метали. Това обаче не е всичко. Устройството е произведено така, че да може да прави разлика между различните метали, които засича. Това ви позволява лесно да филтрирате боклуците и да получавате информация единствено за онова, което търсите. Моделът е проектиран с разширена водоустойчива намотка, която е изключително прецизна и в същото време издръжлива. Металотърсачът разполага още с комуникативен аналогов дисплей и опция за регулируеми тонални сигнали (говорител или слушалки).
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Elikliv MD-810


Elikiv MD-810 е металотърсач от още по-висок клас. Тук вече става въпрос за един наистина сериозен универсален модел за различни метали, сред които желязо, сребро и злато. Това е металотърсач, който може да изпълнява и различни професионални операции. Машината разполага с множество различни режими на работа, които позволяват на търсача да канализира търсенето си максимално прецизно. Моделът е проектиран с чудесен LCD дисплей, на който можете да получите всевъзможна информация за засичаните обекти. Бобината му е изключително качествена и водоустойчива. Този металотърсач не е просто изключително чувствителен, но и много удобен за употреба. На всичкото отгоре продуктът се предлага с 2 години гаранция.
Купи сега

7. Quest Q60


Quest Q60 е един от най-сериозните металотърсачи, които можете да намерите на пазара в момента. Машината е мултичестотна и водоустойчива и предлага едни от най-добрите резултати при минерализирани почви и влажен терен. Тя дори може да се потапя до 5 метра под водната повърхност. В същото време е изключително лека, удобна и интуитивен за употреба. Този металотърсач работи изключително прецизно при цели 99 нива на чувствителност. За да прецизирате търсенето си максимално, можете да изберете една от 7-те предварително зададени програми. Продуктът дори предлага на своите потребители възможност за връзка чрез Bluetooth със специално смартфон приложение. Това прави търсаческите приключения още по-приятни, ползотворни и увлекателни.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!