Всички категории

8-те Най-Добри Микрофони

През последните години популярността на USB микрофоните се увеличава все повече и повече.


Не е сложно да се досетим защо – начинаещи музиканти с ограничен бюджет често се спират на USB микрофон за домашното си студио, стриймърите (хората, които предават на живо в интернет) също залагат на микрофони и т.н. и т.н.

Компютърните микрофони обикновено се включват чрез USB и не изискват отделна звукова карта или миксер.

Освен това те могат да се използват за всичко – музика, игри, подкасти, онлайн чат и каквото още се сетите.

Заради търсенето на тези микрофони много производители на озвучителна и компютърна техника започнаха да правят все повече и повече различни модели във всеки ценови диапазон.

Съответно не е достатъчно да направите едно бързо търсене в интернет за да намерите най-подходящия микрофон – резултатите ще са изключително много.

Това кратко ръководство ще ви помогне по-добре и лесно да подберете най-подходящия микрофон за целите си.

Ако пък нямате възможността да го прочетете изцяло или не разбирате достатъчно от подобна техника – преминете към края на ръководството, където ще ви представим някои от най-добрите микрофони на пазара.

Какво да вземете предвид при избора на микрофон

Несъмнено един от основните фактори за голямото търсене на USB микрофони е това, че са сравнително евтини и се свързват много лесно с компютъра. Това дава шанс на много начинаещи музиканти, изпълнители, геймъри, стриймъри и т.н. да правят това, което им харесва без да инвестират прекалено много пари в професионална техника.

Но именно заради това търсене в момента на пазара има толкова много различни модели микрофони във всякакви ценови диапазони, че за един краен потребител избирането на правилния микрофон може да бъде почти непосилна задача. Нека ви представим основните неща, които трябва да вземете предвид при избора на микрофон.

Качество на звукаНесъмнено качеството на звука е най-важното нещо, което трябва да съобразите избирайки микрофон.

Това обаче не означава, че трябва да похарчите много пари за модел с най-високата поддържана дискретизация и широк честотен спектър. В зависимост от това за какво ще използвате микрофона си – преценете какво качество ще се очаква от него.

Съответно от микрофон за гейминг или подкасти не трябва да имате кой знае какви изисквания за качество на звука, но ако ще се ползва за пеене – тогава ви трябва нещо много по-добро. Повечето USB микрофони са с кардиоиден поларен модел, което ги прави добър избор за повечето случаи. Ако обаче имате нужда от максимална гъвкавост откъм използване на микрофона – може би бихте искали модел с превключващи се поларни модели.

Така ще можете да записвате с различни поларни модели вместо да търсите различен микрофон всеки път.

Включени аксесоари

Много USB микрофони включват в комплекта си полезни аксесоари.

Обикновено най-често се срещат стойка, адаптер, филтър, кабел, щипка за кабел и калъф за носене.

Ако вече имате подобни аксесоари може би тази точка няма да представлява интерес за вас – съответно можете да вземете микрофон, който е по-евтин и няма аксесоари в комплекта. Но ако нямате никакви аксесоари – да платите малко повече за микрофон с пълен комплект би било по-удачния вариант.

Качество на изработкаКачеството на изработка на един микрофон е нещо, на което много малко потребители обръщат внимание – но всъщност не трябва да е така.

Едва ли искате микрофон, който да бъде прекалено чуплив и съответно да не можете да го носите със себе си или още с първото падане да ви трябва нов. Колкото по-качествено е изработен един микрофон и колкото по-здрави материали са използвани – толкова по-дълго ще ви служи безпроблемно и инвестицията ви ще се оправдае.

Преносимост

Едно от нещата, които правят USB микрофоните толкова търсени е, че са лесно преносими.

Също така няма да ви се налага да носите допълнително оборудване като звукови карти, миксери и т.н. Микрофоните са съвместими с всяко компютърно устройство и не се налага никаква философия около тяхното свързване. Те са компактни и леки – съответно могат да се сложат навсякъде и да се транспортират изключително лесно.

Все пак ако възнамерявате да носите микрофона навсякъде със себе си – по-добре потърсете модел с калъф за пренасяне или си купете такъв допълнително.

Използване

Обикновено USB микрофоните се използват от начинаещи потребители, които искат нещо изключително лесно за свързване, настройване и използване.

Повечето компютърни микрофони само се включват и са готови за ползване – това означава, че няма да ви се налага да инсталирате допълнителни програми или да правите някакви настройки. Някои модели дори могат да се свързват директно с таблети и смартфони, което може да е полезно за хората, които няма да ги използват само на компютъра си.

Директен мониторингПовечето USB микрофони от високия клас предлагат опцията за директен мониторинг. В тялото на самия микрофон има жак за слушалки, в който включвате такива и можете да слушате гласа си директно от микрофона без изменения или забавяне.

Според избраният микрофон може да има и потенциометър, чрез който да можете да усилвате и намалявате силата на сигнала в слушалките.

Бюджет

Парите винаги са определят фактор когато става дума за някаква покупка. На пазара за щастие има много модели USB микрофони, които предлагат изключително добро качество за цената си. Все пак един бюджетен микрофон не винаги е най-добрата опция за всеки потребител.

При много от тях е направен някакъв компромис и съответно затова цената е по-ниска, например няма включени някои важни аксесоари. Затова най-добре е да разгледате микрофоните от няколко ценови сегмента и да вземете предвид и това какво идва в комплекта преди да решите дали да се спрете на по-евтин или по-скъп модел.

Допълнителни екстри

По-известните модели USB микрофони се предлагат в различни цветове или пък с повече аксесоари в комплекта.

Но не всеки се интересува от това как изглежда един микрофон, а по-скоро от качеството, което предлага. За по-взискателните потребители може би ще е по-важно дали микрофонът има система за обиране на вибрациите и копче за намаляване на басите.

Ако пък искате да контролирате микрофона си от далеч – някои модели имат дистанционно или се свързват към приложение за смартфон.

Както вече може би сте разбрали – компютърните микрофони могат да предложат и малко, но и много.

Но трябва ли вашият микрофон да предлага всичко изброено? Разбира се, че не! Ако не планирате да го носите със себе си – то тогава изобщо не е необходимо да е лек и преносим. Ако пък ще го използвате за гейминг – изобщо не ви трябва модел от високия клас.

Вашите съотборници в игрите ще ви чуват добре и с по-евтин микрофон. А може би сте от потребителите, които не разбират много от техника – то тогава ви трябва семпъл микрофон с добро качество на звучене, който се включва и започва да работи без нужда от каквото и да било настройване.

Но няма за какво да се притеснявате в крайна сметка – бъдете сигурни, че ще намерите микрофон, който да отговаря на вашите изисквания и бюджет.

Най-добрите микрофони

Ако дори след прочитането на това кратко ръководство нямате представа какво точно да търсите в един микрофон – няма причина за безпокойство.

За да ви помогнем допълнително ще ви представим някои от най-добрите модели на пазара.

Просто изберете този, който отговаря на вашите изисквания и бюджет и започнете да се наслаждавате на новата си придобивка.

1. Микрофон RODE NT-USBТова е кардиоиден микрофон, който може да възпроизвежда аудио с качество до 16 бита и 48 килохерца. Има отделен усилвател за слушалки и опция за мониторинг.

Съвместимост за работа с камера. В комплекта освен микрофон ще намерите поп филтър, стойка тип триножник, ринг маунт, 6-метров USB кабел и калъф за съхранение.

Продуктът върви с 5-годишна гаранция директно към производителя след регистрация.
Купи сега

Микрофон и стойка Sandberg USB Streamer Kit

Спонсориран

Професионален микфофон за стрийминг или правене на видеа с оптимално качество на звука.

Разполага с удобна стойка, която може да се монтира на всяко бюро и да се регулира на различна визочина . Лесно се свързва към PC или лапптоп с USB порт.
Има филтър за намаляне на външен шум в микрофона и капак против дишане или вятър.

В комплекта ще намерите още стойка за монтиране, статив за бюро и мека защитна торбичка.
Купи сега

2. Микрофон Audio-Technica AT2020USBIПрофесионален кардиоиден кондензаторен микрофон съвместим с компютри, таблети и смартфони. Предоставя високо качество на звук със своите 24 бита и 96 килохерца.

Идеален е за записи в домашно студио, на открито, както и за гласово предаване. Работи с USB и лайтнинг кабели, които са включени в комплекта.

В тялото на микрофона има интегриран контрол за нивото на входящия сигнал.

В комплекта ще намерите още стойка за монтиране, статив за бюро и мека защитна торбичка.
Купи сега

3. Микрофон Razer Seiren EliteГеймърски микрофон насочен основно към хората, които искат отлична отборна комуникация в игрите или предпочитат да стриймват своя геймплей. Моделът е изграден от единична динамична капсула, която осигурява минимални смущения – съответно гласът звучи по-богато, топло и вярно.

Има вграден високо пропускащ филтър, който премахва нискочестотните вибрации и шумове.

Има дигитален ограничител на шума, така че дори несъзнателно да извикате – изкривяване на звука няма да има и ще продължите да звучите ясно и отчетливо.
Купи сега

4. Настолен микрофон Arozzi Colonna SilverТози микрофон има класически дизайн и предлага звук със студийно качество при записи, стрийминг или игри. Снабден е с висококачествена технология на кондензаторните капсули, която е с превключваеми пикселни схеми.

Има 3.5-милиметров жак за слушалки и контролер за силата на звука.

В комплекта ще откриете регулируема стойка и USB кабел за връзка с компютър.
Купи сега

6. USB микрофон M-Audio Uber MicМикрофонът е перфектен за всякакви записи – акустични вокали, инструментали, подкаст, броудкастинг, чат с приятели и в игри и други. Моделът е кондензаторен с три капсули. Възможност за избор на насоченост.

Възпроизвежда аудио с качество до 16 бита и 48 килохерца.

В комплекта има отделен усилвател за слушалки и контрол за мониторинг. Също са налични интегрирана стойка, кабел и упътване.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Микрофон Arozzi SferaМоделът е кардиоиден и използва висококачествена технология на кондензаторните капсули. Може да се използва за всичко – от аудио записи до игри и стрийминг.

В комплекта има регулируема стойка и USB кабел с дължина от 1.5 метра.
Купи сега

8. Микрофон HAMA MIC-USB StreamМикрофонът е кардиоиден, има студиен дизайн и може да се използва за онлайн игри, чат, подкастинг, аудио записи и други. В комплекта има поп филтър, стабилен статив с регулируем наклон и USB кабел.

Моделът е с ергономична форма, която се адаптира към ръката.
Купи сега

4.5/5 - (2 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. марияна кръстева пише

    съдействате ми при избора ми на микрофон , който да е безжичен, тъй като ми трябва за говорене пред публика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!