Всички категории

6-те Най-Добри Мрежи Против Градушка

Да беше мор, да беше чума… а то градушка ни удари…

Градушката е един от най-страшните бичове за аграрния човек. Поминъкът за цялата година може да си замине само за няколко буреносни минути или часа.

Ако искате да се погрижите за своята реколта качествено, задължително се нуждаете от средства за защита срещу град!

Съществуват различни средства за защита от градушка. Мрежите против градушка обаче си остават едно от най-добрите решения.

Ако имате намерение да отглеждате различни култури и да получите максимална възвращаемост от текущите си запаси, определено си заслужава да покриете растенията с подходящите мрежи.

Настоящите горещи месеци са особено опасни. Затова ви препоръчваме да вземете необходимите мерки предварително.

Дори и лекият град може да се окаже смъртоносен за растенията в двора ви. Твърдите ледени късове падат от небето с огромна сила и разрушават всички по-крехки структури по пътя си.

От друга страна обаче, можете да предпазите културите, които отглеждате, без прекалено много усилия. Просто трябва да помислите предварително и да се погрижите растителният свят у вас да бъде в безопасност.

Какво точно представлява градушката и защо е толкова разрушителна? По какви начини можете да се предпазите от нея? Какво точно представляват мрежите против градушка и как можете да изберете подходящата мрежа за своята градина?

Отговорите на тези и редица други подобни въпроси ще можете да откриете в настоящото ръководство. Подготвили сме го специално за да ви запознаем с особеностите на градушката и механизмите за справяне с нея.

Ако държите на годишната си реколта, ви препоръчваме внимателно да се запознаете с всичко, което имаме да споделим с вас. А ако искате да откриете някои от най-добрите мрежи против градушка на пазара в момента, краят на статията ни ще ви се стори особено интересен…

Какво представлява градушката и защо е толкова опасна?

Както добре знаем, градушката е вид валеж на твърди заоблени парчета лед. Въпросът е какво предизвиква този интересен метеорологичен феномен.

Градушката се образува, когато водните капки замръзнат в горните слоеве на атмосферата. След това градушките се образуват от замръзване на водните слоеве и прикрепването им в облаците.

След като градушката стане тежка и не може да се задържи във възходящия поток на бурята, тя пада на земята. Тук опитът на обикновения човек от първа ръка се среща с този феномен.

Големината на ледените топчета може да варира. Колкото и малки да са те обаче, винаги крият потенциала да нанесат някои сериозни щети, падайки долу по земята.

Колкото по-големи са топчетата, толкова по-страшни са щетите… Диаметърът на най-големите достига до над 20 см.

В нашата климатична област размерът на градушката рядко надвишава 3-4 см. Ето че в началото на юни в новозагорско падаха парчета лед с размерите на малко кокоше яйце.

Градушките обикновено се образуват през пролетта и лятото. Това е така, защото едва тогава се създават подходящите атмосферни условия за това явление.

Никога не е приятно да те удари градушка. Особено неприятно е обаче, когато това се случи през пролетта

Защо ли? Защото по това време растенията цъфтят и тепърва прокарват нежните си нови листа и стъбълца. Ледените топчета на градушката нанасят редица поражения.

Той унищожава развиващия се разсад, откъсва листата на растенията и намалява реколтата, като сваля плодовете от растенията или наранява кората им и ги прави уязвими.

Стъблата на растенията, особено на овощните дървета, се прекършват, а по листата им остават дупки. Пъпките, листата и нежните стъбла (самата младост на дървото) обикновено е загубена…

Нараняванията излагат растенията на риск. Създава се опасност от патогени като бактериалните или гъбичните агенти, причиняващи рак на клонките. Особено чувствителните култури (като картофите, карфиолоът, грахът и други) страдат болезнено от ударите на градушката.

Кои са основните ползи от добрата защита срещу градушка?

Разбира се, всички трябва да се пазим от градушки по различни причини. В сектора на земеделието обаче добрата защита срещу градушка е от основополагащо значение.

Добрата защита срещу градушка предоставя редица критични ползи, които гарантират стабилността и продуктивността на тези индустрии. Ефективните мерки са от съществено значение за опазването на реколтата и осигуряването на устойчиво земеделие.

На първо място, защитата срещу градушка предпазва земеделските култури от директни щети. Градушката може да унищожи цели полета за минути, оставяйки земеделците без продукция и доходи.

Използването на противоградови мрежи например представлява една от най-ефективните стратегии за защита. Те предотвратяват падането на ледените късове върху растенията, запазвайки техния здравословен растеж и продуктивност.

В резултат на това се осигурява непрекъснато производство и стабилни добиви. А това е жизненоважно за икономическата стабилност на земеделските стопанства.

Второ, защитата срещу градушка играе ключова роля в опазването на овощните насаждения. Овощарството е особено уязвимо на градушки, тъй като плодовете са изложени на директни удари.

Щетите върху плодове като ябълки, череши и праскови могат да бъдат катастрофални, водейки до значителни загуби. С мрежите тук се работи една идея по-трудно. В много от случаите трябва да се доверим на системите със сребърен йодид, с които се разпръскват градоносни облаци. Те намаляват вероятността от образуване на град.

Накрая – защитата срещу градушка подпомага устойчивото управление на земеделските ресурси. По-малките щети върху културите означават по-малко нужда от повторно засаждане и по-малко разходи за възстановяване.

Това води до по-ефективно използване на ресурсите и по-ниски производствени разходи. А това от своя страна повишава икономическата ефективност на земеделските стопанства.

Ефективната защита срещу градушка е от съществено значение за запазване на продуктивността и устойчивостта на овощарските и земеделските стопанства. Инвестициите в съвременни технологии и методи за защита не само предпазват реколтата и плодовете, но също така допринасят за дългосрочната стабилност и успех на земеделската продукция.

Какво представляват мрежите против градушка и кои са основните ползи от тях?

Въпреки че съществуват редица различни методи за справяне с градушката, мрежите против градушка си остават едно от най-добрите решения. Особено когато става въпрос за дворна земеделска практика, няма по-надежден и удобен вариант.

Мрежата против градушка е текстилна мрежа от плат, която се разстила, за да покрие вашите култури. Покриват растенията в двора си и това може да ви донесе редица разнообразни ползи.

Основните предимства на мрежата са свързани с нейния първичен ефект.

Мрежата е дългосрочна инвестиция. Освен че предпазва от градушка, тя предотвратява зловредната светлина, като минимизира нейното въздействие. В зависимост от конкретния продукт светлината може да се редуцира с 12 % до 25 %.

Намалението на светлината зависи от редица различни фактори. Сред тях са: ориентацията на реда, вида на мрежата, ъгъла на слънцето през определения годишен период и други.

Въпреки основното си предназначение устройството на мрежите срещу град предопределя вторичната им функционалност.

Да започнем с намаляването на слънчевите изгаряния. Вашите култури няма да са уязвими на слънчеви изгаряния и триене от вятъра. Това ще доведе до по-малко загуби и повече печалби.

Второ, мрежите покриват растенията ви така, че да редуцират влиянието на вятъра с около 50 %. Когато дойде време да напръскате растенията си със защитни препарати, това ще ви бъде особено полезно. Ще можете да се погрижите за културите си дори и при наличието на вятър.

Въпреки че през летните месеци се пазим предимно от жегата, понякога се случват аномалии и резки застудявания. Това е изключителна рядкост, но въпреки това в подобна ситуация мрежата против градушка може да се окаже вашия спасителен пояс. Структурата на мрежата против градушка дава възможност за закрепване на инфраструктура за защита от замръзване.

Накрая – защитата от град намалява до минимум риска от загуби на реколтата. А това на свой ред ще ви донесе сигурна печалба. Ако имате намерение да продавате продукцията си, разбира се…

Какво трябва да вземете предвид при покупката на мрежа против градушка?

И сами виждате ясно какво представлява мрежата против градушка. В нейното устройство няма нищо необичайно, а основното ѝ приложение е повече от очевидно.

Въпреки това ще се изненадате колко различни особености имат тези покровители на растителния свят. В тази секция ще ви обърнем внимание на основните параметри на мрежата против градушка. Запознайте се внимателно с тях, за да можете внимателно да прецизирате избора на точния за себе си продукт.

Вид

Мрежите против градушка се представят във всевъзможни разновидности. Всеки продукт си има своите специфични характеристики, които му осигуряват предимство в определен аспект и го правят подходящ за употреба в определени ситуации.

Различните продукти могат да се организират в различни разновидности на базата на множество различни критерии. В тази секция ще ви представим основните от тях.

Мрежите против градушка могат да се разпределят в различни групи в зависимост от нивото си на плътност.

Мрежите с висока плътност имат малки отвори, които ефективно спират дори най-малките ледени късове. Те са особено подходящи за райони с чести и интензивни градушки. Високата плътност осигурява максимална защита на културите, но може да намали проникването на светлина и въздух. Ниската плътност, разбира се, предлага алтернативни свойства.

Мрежите с различен цвят също могат да ви осигурят различни предимства. Най-често срещаните са черни, бели и зелени мрежи.

Черните мрежи осигуряват отлична UV защита и са устойчиви на стареене от слънчевата радиация. Белите мрежи отразяват светлината и намаляват нагряването на растенията, което е полезно в горещи климатични условия. Зелените мрежи се сливат с околната среда и са по-малко видими, което ги прави предпочитан избор за естетически чувствителни райони.

В третия случай можем да разграничим мрежите против градушка в зависимост от начина им на монтаж.

Някои мрежи са предназначени за монтиране на индивидуални дървета или растения, като се използват лесни за поставяне конструкции и скоби. Тези мрежи са подходящи за по-малки насаждения или градини.

Други мрежи са проектирани за покриване на цели полета или овощни градини. За целта се използват сложни системи от подпори и въжета за осигуряване на стабилност и ефективност. Тези системи изискват по-големи инвестиции и планиране, но осигуряват защита на по-големи площи.

Естествено, различните параметри на мрежата могат да се комбинират. Подберете си продукт, който предлага съчетание на характеристиките, от които се нуждаете в собствения си случай.

Материал

Въпреки че в повечето случаи се залага на изкуствени материали, използваните материали при изработката на мрежи против градушка са различни.

Полиетиленовите мрежи са един от най-традиционните варианти. Обикновено те са изработени от висококачествен полиетилен с UV защита, което ги прави дълготрайни и устойчиви на слънчевата радиация.

Тези мрежи се отличават с висока здравина и могат ефективно да спират градушките, предотвратявайки повредите на културите. Те са подходящи за защита на широк спектър от земеделски култури и овощни насаждения.

Полиамидните (или найлоновите) мрежи също са много популярни. Те са известни със своята изключителна здравина и еластичност. Те са леки и лесни за монтиране, но в същото време са изключително ефективни при задържането на ледени късове. Полиамидните мрежи често се използват в овощарството, защото защитават плодовете от директни удари на градушка.

Съществуват и метални мрежи, които обикновено са изработени от галванизирана стомана. Тези мрежи са по-тежки и по-скъпи, но предлагат най-висока степен на защита. Те са изключително здрави и устойчиви на различни атмосферни условия. А това ги прави подходящи за дългосрочна защита на високостойностни култури и насаждения.

Разбира се, винаги можете да разгледате и иновативните комбинирани мрежи, които съчетават предимствата на различни материали в себе си. Можете да попаднете например на мрежи с полиетиленова основа и подсилващи нишки от полиамид или метал. Те могат да предложат балансирана защита, съчетавайки лекота и здравина.

Проучете внимателно продуктите, които можете да откриете къде ли не. Внимателно преценете от какво точно се нуждаят вашите земеделски култури и това ще ви помогне да установите точно от каква мрежа се нуждаете.

Както сами виждате, съществуват множество различни разновидности, които могат да отговорят на различните нужди на потенциалните потребители. От вас се изисква единствено да си отделите известна доза време за проучване, за да направите информиран избор.

Размер

Разнообразието в размера на мрежите позволява те да бъдат адаптирани към специфичните нужди на различните насаждения и земеделски практики.

Да започнем с широчината на мрежите. Тя варира в широки граници – от един-два метра до десетки метри.

Малките мрежи са с широчина от 2 до 5 метра. Те са идеални за индивидуални дървета или редове от растения в по-малки градини. Те осигуряват лесен монтаж и демонтаж, което ги прави удобни за малки стопанства или хоби градини.

В същото време големите мрежи с широчина над 10 метра са предназначени за покриване на обширни площи и цели полета. Те изискват по-сериозни подпорни конструкции и планиране, но предлагат цялостна защита на големи насаждения.

Сега да се насочим към дължината на мрежите. Стандартните дължини могат да варират от 10 до 100 метра и повече. Изборът на дължина зависи от размерите на полето или градината, която ще се защитава.

За големи насаждения мрежите с по-голяма дължина са по-практични, тъй като позволяват покриването на големи участъци с по-малко свръзки и шевове. Това осезаемо намалява възможността за пропускане на градушка през открити места. В зависимост от разпределението на покривната зона обаче може да комбинирате няколко разноразмерни мрежи по различни начини.

Важно е също така да вземете предвид големината на отворите. При различните продукти тя може да варира от 4 до 20 мм. Подберете си мрежа в зависимост от специфичните изисквания на културите и степента на защита, необходима за вашия район.

По-малките отвори предлагат по-добра защита срещу по-малки ледени късове, но могат да ограничат вентилацията и светлината. По-големите отвори, от друга страна, осигуряват по-добра циркулация на въздуха и светлината, което е от значение за здравословния растеж на растенията.

Комбинацията от тези размерни параметри позволява на земеделските производители да изберат най-подходящите мрежи за своите специфични нужди. Адаптираният избор осигурява оптимална защита при максимално благоприятни условия за земеделие.

Качество

Качеството на една мрежа против градушка зависи от множество различни фактори. Ако искате да се сдобиете с качествен продукт, обърнете внимание на…

Технологията на производство. Модерните мрежи често се изработват с помощта на авангардни технологии, които включват специални методи за плетене и обработка на нишките. Това включва използването на високотехнологични машини за тъкане, които гарантират равномерно и здраво тъкане. Така се постига висока здравина и устойчивост на мрежите.

Здравината и устойчивостта на мрежите. Качествените мрежи трябва да са способни да издържат на силни ветрове и тежки градушки, без да се късат или деформират. Здравината на мрежите зависи от плътността на тъкането и дебелината на нишките. По-дебелите нишки и по-плътното тъкане са по-надеждни.

Обработката срещу атмосферни влияния. Мрежите трябва да бъдат третирани с вещества, които ги предпазват от ултравиолетова радиация и други атмосферни условия като влага и екстремни температури. Тази обработка увеличава тяхната дълготрайност и ефективност, като ги прави устойчиви на дългосрочно излагане на слънце и дъжд.

Устойчивостта на мрежите към механични повреди. Мрежите трябва да бъдат устойчиви на скъсвания и износване, особено в райони с чести и интензивни градушки. Издръжливостта на мрежите зависи не само от качеството на материала, но и от допълнителни усилвания в критичните точки (напр. краищата и свръзките).

Лекотата на монтаж и поддръжка. Качествените мрежи трябва да бъдат лесни за инсталиране и демонтаж, както и за поддръжка и почистване. Лекотата на работа с мрежите е важна за земеделските производители, които трябва бързо и ефективно да защитават своите насаждения.

Възможността за адаптиране и персонализиране. Някои мрежи предлагат възможност за лесно адаптиране към различни конфигурации на насажденията и терена. Това включва опции за различни размери и форми, както и възможност за лесно свързване и удължаване на мрежите според нуждите на земеделците.

Търсете качествените продукти – те ви гарантират най-добрата защита. А в крайна сметка именно това търсите вие.

Дизайн

Устройството на мрежите против градушка е сравнително просто. Те не се състоят от чак толкова много елементи и не представляват кой знае колко сложна конструкция. Въпреки това обаче дизайнът на различните модели може да варира в зависимост от няколко основни аспекта.

Първият аспект е структурата на тъкането. Мрежите се произвеждат с различни методи на плетене, които осигуряват здравина и устойчивост на материала. Плътното тъкане с малки отвори е често предпочитано, тъй като може ефективно да спира градушките, като в същото време позволява достатъчно светлина и въздух да преминават през тях.

Вторият аспект е устойчивостта на мрежите на износване и разкъсване. Това се постига чрез използването на висококачествени нишки и допълнителни усилвания в критичните точки на мрежата. Устойчивите на износване мрежи са проектирани да издържат на многократно опъване и натиск, което ги прави подходящи за дългосрочна употреба в различни климатични условия.

Краищата на мрежите трябва да бъдат подсилени, за да издържат на натоварвания и напрежения по време на монтажа и използването им. Свръзките между отделните части на мрежата трябва да бъдат здрави и надеждни, за да се предотврати разкъсване. Това обикновено се постига чрез използването на усилващи ленти или допълнителни шевове.

Адаптивността на мрежите към различни терени и конфигурации също е важна. Мрежите трябва да бъдат достатъчно гъвкави, за да се приспособяват към неравности и наклони на терена, като същевременно запазват своята ефективност. Това включва възможността за лесно свързване и регулиране на мрежите, което позволява да се покрият различни по размер и форма насаждения.

В съвременния дизайн на мрежите против градушка се обръща внимание и на екологичната устойчивост. Използването на рециклируеми материали и екологично чисти производствени процеси допринася за намаляване на екологичния отпечатък. Някои мрежи са проектирани специално за да бъдат биоразградими след края на жизнения си цикъл.

Инсталация

Инсталацията на мрежите против градушка може да се извърши по различни начини. Много често това се случва върху обръчи, арки и други рамки, които поддържат мрежата над различните растения. В някои случаи мрежата може да се постави непосредствено върху самите растения (когато става въпрос за лози, храсти, овощни дървета и др.).

Заслужава си обаче да познавате в повече детайли и някои от основните методи за инсталация на тези страхотни приспособления.

Един от най-разпространените варианти са тунелите, които покриват множество редове. Тези тунели осигуряват защита на големи площи от култури, като същевременно позволяват лесен достъп и вентилация. Те се изграждат с помощта на арки или обръчи, които създават тунелообразна структура, върху която се разстила мрежата.

Съществуват и системи от кабели и стълбове, наподобяващи палатки, които покриват отделни редове. Този метод включва инсталиране на кабели между стълбовете, разположени от двете страни на редовете. Мрежата се разстила върху тези кабели, създавайки стабилна и надеждна защита за индивидуалните редове култури.

Ще откриете много варианти и за структури с прибиращи се покриви, наподобяващи оранжерии, които покриват цели овощни градини. Тези структури предлагат най-висока степен на защита и са подходящи за по-големи насаждения. Те включват прибиращи се покриви, които позволяват мрежата да се сваля и повдига според нуждите.

След като сте подготвили подпорната структура, просто разгънете мрежата. Ако използвате мрежата от миналата година, уверете се, че сте я разплели. Ще видите, че тя се разстила лесно.

Изборът на подходящата система за инсталация зависи от размера на площта, както и от специфичните нужди на растенията. Добре подбраната структура гарантира най-добрите резултати.

В повечето случаи ще разполагате с детайлни инструкции за инсталирането на новата си мрежа против градушка. Задължително вземете предвид препоръките на производителя, съобразете се с частните обстоятелства в градината си и ще останете доволни.

Цена

Цената на мрежите против градушка може да варира значително в зависимост от различни фактори. Инвестицията в подобен продукт е особено важна за земеделските производители, тъй като понякога от нея зависи реколтата за цялата година. Затова, повярвайте ни, всяка цена си заслужава.

От какви фактори все пак зависи ценообразуването на тези продукти? В общи линии от всички. И все пак някои особености на продукта са по-водещи от други.

Дизайнът и допълнителните функции например могат да увеличат цената. Мрежите с допълнителни усилващи ленти, специални UV стабилизатори или антимикробни обработки са по-скъпи, но предлагат допълнителни ползи. Мрежите с интегрирани системи за лесен монтаж и демонтаж също могат да бъдат по-скъпи, но спестяват време и усилия при инсталация и поддръжка.

Плътността и теглото на мрежите са може би най-важни. По-плътните мрежи, които са способни да задържат по-големи и по-тежки градушки, обикновено са по-скъпи. Високата плътност означава повече материал и по-здраво тъкане, което увеличава производствените разходи. Въпреки това такива мрежи осигуряват по-добра защита и дълготрайност.

Често може да се ориентирате в цената на продуктите и по производителя. Реномирани производители, които използват висококачествени материали и съвременни технологии, обикновено предлагат по-скъпи продукти. Въпреки това техните мрежи често са по-надеждни и ефективни, което оправдава по-високата цена.

Естествено, колкото по-висококачествена и стабилна е мрежата, толкова по-висока ще бъде и нейната цена. И все пак, както вече ви обърнахме внимание, инвестицията във висококачествен продукт определено си заслужава. В крайна сметка, ако една мрежа против градушка не може да устои на градушката, за какво ви е?

Още нещо. Имайте предвид, че процесът на инсталация също може “да бръкне в джоба ви”. В някои случаи може да се наложи професионален монтаж, което увеличава общата цена на системата за защита от градушка. Самостоятелният монтаж, разбира се, е по-изгоден, но невинаги е възможен.

Как да използвате мрежата си против градушка възможно най-добре?

Страхотно! Вече познавате достатъчно добре мрежите против градушка и знаете точно как да изберете най-добрия продукт за своя случай. Покупката обаче е само първата стъпка.

Ако искате да извлечете максимума от новата си придобивка и ефективно да защитите любимите си растения, трябва да знаете това-онова. В тази секция сме ви подготвили няколко основни съвета за добрите практики при взаимодействието с мрежите против градушка.

Инсталация

Правилната инсталация е ключова за ефективността на мрежите против градушка.

Започнете с детайлен план за инсталиране на мрежата. За целта измерете точно площта, която трябва да бъде защитена, и определете оптималното разположение на стълбовете и кабелите.

Инсталирайте мрежата на достатъчна височина, за да покрива културите, без да ги докосва. По този начин се предотвратяват механични повреди и се осигурява добра циркулация на въздуха.

Уверете се, че сте подсилили критичните точки, където мрежата е най-натоварена. Такива са например краищата и свръзките между отделните парчета. Може да използвате допълнителни усилващи ленти или бонус шевове.

Опънете мрежата равномерно, за да избегнете провисвания. Те със сигурност ще намалят ефективността на продукта. Използвайте подходящи инструменти и методи за опъване – въжета, клипове или лебедки.

Поддръжка

Добре, инсталирали сте мрежата си против градушка. Ако искате тя да просъществува във времето обаче, трябва да отделите подобаващо внимание на нейната поддръжка. Редовната поддръжка на мрежите против градушка е от съществено значение за дълготрайната им ефективност.

Системно проверявайте мрежата за повреди или износване. Малки дупки или разкъсвания могат да бъдат лесно поправени с подходящи материали.

В райони, в които градушките не са целогодишен проблем, демонтирайте мрежата след края на сезона и я съхранявайте на сухо и защитено място. Това предотвратява износването, което произтича от взаимодействието с променливите атмосферни условия, и увеличава трайността на мрежата.

Ако извършвате монтажа с допълнителна помощна ръка, уверете се, че качеството на работа навсякъде е едно и също. Не искате мрежата ви да се проваля все на едно и също място, нали?

Още една добра практика – следете метеорологичните прогнози и предупрежденията за градушки. В случай че се очаква буря, проверете мрежата си предварително. Уверете се, че мрежата е добре опъната и подсигурена в евентуалните си слаби места.

Интеграция

Интеграцията на мрежите против градушка с други защитни системи и допълнителни функции може значително да подобри сигурността на вашите растения. Комбинирайте мрежите с други системи. Това ще направи защитата на растенията ви по-пълноценна.

Противооблените системи и вятърните прегради се съчетават особено добре с мрежите против градушка. Можете да използвате още и сенчести мрежи, които предпазват растенията от прекомерно слънце и високи температури.

Винаги избирайте мрежи от висококачествени материали, които предлагат по-добра издръжливост и устойчивост. Макар първоначалната инвестиция да е по-висока, качествените мрежи ще ви служат по-дълго и ще осигурят по-добра защита.

Следвайте съветите ни, за да извлечете максимума от новата си мрежа против градушка. Увеличете ефективността на продукта. По този начин ще осигурите на земеделската си дейност значително по-голяма рентабилност.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за мрежите против градушка и техните особености, както ви обещахме в началото, ще споделим с вас няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Cyrcon


Започваме с един елегантен продукт, произведен от Cyrcon, който съчетава предимствата на няколко типа защитни средства. Приспособлението е произведено от HDPE (полиетилен с висока плътност). Към материала е включена и специална UV добавка, която да спомогне предотвратяването на влиянието на зловредните слънчеви лъчения. Мрежата е създадена едновременно за засенчване на растителната продукция и за предпазване от градушка. Цветът на продукта е тъмнозелен, което го прави едновременно естетичен и функционален. Мрежата е с размери от 6 метра на 10 метра. Конструкцията е здрава и издръжлива, лесна е както за монтаж, така и за демонтаж. Плътността ѝ е 40 %.
Купи сега

2. Калабрезе


Мрежата против градушка “Калабрезе” е още едно чудесно приспособление, което да пази вашите растения защитени от страховитите ледени късове, падащи от небето. Размерът на продукта възлиза на 3 метра на 20 метра. Цветът ѝ е зелен, което ѝ позволява да се слее с обстановката в градината ви и да не прави неприятно естетическо впечатление. Тъканта на нишките е изработена от ПВЦ материал с допълнително UV стабилизиране. Тази мрежа е семпла, но достатъчно елегантна и надеждна, за да ви свърши идеална работа в множество различни ситуации.
Купи сега

3. My Garden


За онези от вас, които се грижат за градини с по-голям мащаб – мрежата против градушка на My Garden. Обхватът на този продукт възлиза на 4 метра на 100 метра. Изработен е от полиетилен с тегло на квадратен метър от 35 грама. В същото време мрежата е UV стабилизирана, за да предотврати зловредното въздействие на слънчевите лъчи. Гъстотата на плетката е голяма и това не позволява дори на по-фината градушка да пробие защитата на тази мрежа. В комбинация с тъмнозеления цвят на продукт това осигурява и една доста добра сянка на растенията под мрежата.
Купи сега

4. Euro


Представяме ви още една мрежа против градушка за по-маломащабна употреба. Размерите на този продукт възлизат на 4 метра на 10 метра. Материалът, използван за изработката на мрежата, е HDPE, който вече познавате, а цветът ѝ е зелен. Дупките на мрежата са по-широки и това я прави по-еластична. Еластичността ѝ на свой ред ѝ позволява да се адаптира към формата на различните растения. Това я прави подходяща за поставяне над храсти, дървета, оранжерии и др. Ръбовете на мрежата са специално подсилени, за да издържат на опъна от натрупалия се град. Моделът се сгъва и разгъва изключително лесно и е достатъчно ефективен.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Premium


Premium са произвели мрежа против градушка, специализирана за защитата на овощни насаждения и лози. Мрежата е широка 6 метра, а дължината ѝ възлиза на цели 100 метра. Изработена е от полиетилен HDPE или в прозрачен, или в зелен вариант. Отворите на мрежата са широки 8 милиметра на 6 милиметра, което означава, че дори по-ситната градушка няма как да премине през нейната защита. Мрежата е стабилна, устойчива и определено ще ви свърши повече от добра работа.
Купи сега

6. Cyrcon


В края се връщаме към началото. Споделяме с вас още едно от произведенията на Cyrcon. Разликата от първия продукт е в плътността на мрежата – тук говорим за плътност от 60 %. Размерите на тази мрежа възлизат на 4 метра на 20 метра. Изработена е от HDPE полиетилен, който гарантира надеждност и ефективност. Мрежата разполага с допълнителна UV стабилизация. Поради високата си плътност продуктът предлага и доста добри засенчващи функции, които да пазят растенията ви от поразителните жеги. Под опеката на тази мрежа вашата градина ще расте в уютна и защитена обстановка.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!