Всички категории

8-те Най-Добри Надуваеми Легла/Матраци/Дюшеци

Избирането на най-подходящия и добър за бюджет надуваем матрак не е толкова просто.


Много хора подценяват задачата и в последствие разбират за това. За да ви спестим време и излишно главоболие създадохме това кратко ръководство.

В него ще ви представим всичко по-важно относно надуваемите легла, а в края дори ще намерите конкретни предложения.

Обикновено повечето хора искат бюджетно надуваемо легло за своето жилище. Това е напълно разбираемо, тъй като стандартните матраци не са никак евтини, а освен това заемат много място когато се използват и съхраняват.

Независимо дали искате надуваем дюшек за моментите, в които ще посрещнете гости с преспиване или просто за по-голямо удобство по къмпингите – важното е да намерите точно това, което ви трябва без нуждата да плащате прекалено много.

Видове надуваеми легла

Първото нещо, което трябва да обмислите е какво точно надуваемо легло ще ви трябва. През последните години надуваемите дюшеци станаха много по-удобни и вече не са онези тънки и неудобни “балони с въздух”, които повечето от нас помнят.

Истината е, че сега на пазара има ужасно много видове и модели надуваеми матраци и всеки от тях има своите предимства и недостатъци.

Обикновено решението кой вид да изберете зависи от това колко често и как ще се използва продуктът, и разбира се, от бюджета ви.

Повечето хора се спират на високите надуваеми легла, тъй като те са по-удобни за лягане и ставане в сравнение с по-ниските.

Освен това след надуване високите модели се доближават повече до стандартен матрак – откъм визия и комфорт. Друг вариант е сгъваемият надуваем дюшек, който може да се използва и като легло и като фотьойл. Така когато дюшекът няма да се използва за спане можете просто да го сгънете и използвате за сядане.

Също така на пазара се срещат надуваеми матраци, които реално са самонадуващи се.

Те имат вградена помпа, което за някои хора може да бъде голямо преимущество. И последният основен вид са надуваемите легла с рамка и релси – те са подходящи като постоянно решение за спане.

Комфорт и дебелина


Най-общо казано, колко удобен ще бъде един надуваем дюшек зависи от неговата дебелина. Очаквано по-дебел модел ще бъде изпълнен с повече въздух и съответно при спане ще е по-комфортен от по-тънък такъв.

Напълно нормално е надуваемото легло да изпусне малко от въздуха през нощта, особено ако тогава захладнява – затова изпълването му с повече въздух е препоръчително в такива ситуации.

Тънките надуваеми легла поемат по-малко въздух и дори при лягане да са сравнително удобни, ако изпуснат въздух през нощта – на сутринта вероятно изобщо няма да е удобно.

От гледна точка на комфорт също така можете да вземете предвид и материалите – пример за изключително удобен такъв е мемори пяната. Тя е мек и плътен материал, който ще  ви даде така желания комфорт, а въздухът в матрака ще поддържа тялото. Имайте предвид, че надуваемите легла с мемори пяна са по-скъпи от останалите.

Размери

Също като стандартните легла, надуваемите се предлагат в различни размери. Избирането на правилния размер легло е особено важно и зависи до голяма степен от личните ви предпочитания и наличното място.

Двойни и пълноразмерни надуваеми легла са сред най-предпочитаните – както за открито, така и за закрито. Но ако нямате деца, едва ли ще ви трябва прекалено голямо надуваемо легло. Може да се окаже, че такова за двама ви е напълно достатъчно – същото важи и за случаите когато имате гости с преспиване.

Именно и поради тази причина на пазара има най-голям избор от надуваеми легла за двама. Те са достатъчно големи за да съберат двама души и не заемат прекалено много място.

Ако обаче имате достатъчно свободно място и искате да се подсигурите за всякакви случаи – можете спокойно да изберете и по-голямо легло, например с размерите на спалня. Така вие или гостите ви ще се радване на изключително много пространство за спане.

Факторът “домашен любимец”


Много от нас обичат животните и имат вкъщи домашен любимец. Но независимо дали е котка, куче или друг – шансът бързо да пробие надуваемото легло е много голям. Едва ли бихте искали да се събудите посред нощ, или още повече вашите гости, и да осъзнаете, че вече спите на земята защото леглото е спаднало напълно.

Има достатъчно надуваеми легла, които са достатъчно здрави и няма да се пробият лесно от ноктите на домашния ви любимец.

Използването на по-здрави материали при тези модели не само ще предотврати нанасянето на щети по тях, но и ще ви спести пари в дългосрочен план.

Гаранция, която покрива пробиване също е вариант, но малко производители предлагат такава. За да запазите доброто здраве на вашия домашен любимец и спящите на надуваемия дюшек е добре да се уверите, че той е изработен от материали, които не са токсични.

Надуване

Надуването на цяло легло може да бъде доста времеемко и тежко или пък много бързо и лесно. Ако имате електрическа помпа за подобни цели ще си спестите много главоболия, усилия и време.

Някои надуваеми матраци обаче изискват ръчна или крачна помпа и ще трябва да се поизпотите доста до пълното им надуване.

Най-удобни са моделите с вградена електрическа помпа. Тя се захранва или с кабел от контакта или с батерии. Така само я включвате и леглото се надува само и за кратко време.

Още едно от предимствата на вградената помпа е, че при нужда можете бързо и лесно да вкарате въздух в леглото по всяко време. Така ако през нощта се пробудите и забележите, че леглото губи въздух можете бързо и лесно да вкарате още.

Вградената помпа определено носи много удобства,  но този тип надуваеми легла очаквано са по-скъпи от останалите. Трябва добре да прецените дали бихте се възползвали от тези удобства и съответно дали е оправдано да инвестирате повече пари в такова легло.

Задържане на въздуха


Обикновено не се замисляме за това каква опора ни предлага един обикновен матрак през нощта, но при надуваемите е препоръчително. Все пак именно въздухът вътре е нещото, което поддържа тялото и го дели от твърдия и неудобен под.

Способността на матрака да задържа въздуха е особено важен фактор когато същият ще се използва за спане в студено помещение или на открито.

Трябва да сте сигурни, че спящите на надуваемия дюшек няма да се докосват до студената повърхност, особено при ниските температури през нощта. За съжаление именно промяната в температурата кара въздуха в дюшека да кондензира и последния започва да спада.

Няма много какво да направите за разликата в температурата на открито, но можете да изберете надуваем матрак, който задържа възможно най-много въздух. Ако матракът е евтин, вероятно бързо ще започне да изпуска въздух от някъде, а това в комбинация с температурната промяна е сигурен знак, че сутринта ще се събудите на земята. Затова е по-добре да изберете по-качествено надуваемо легло, което е направено добре и не изпуска, а материалите не позволяват въздухът вътре да кондензира много.

Гаранция

Гаранцията от производителя е добра екстра, която ще ви даде допълнителна увереност в качеството на избрания надуваем матрак. Ако такава не се предлага, то ще останете с гаранцията към търговеца по закон. И в двата случая обаче е добре да проверите какво точно покрива предлаганата гаранция. Все пак вероятно бихте искали да знаете при какви обстоятелства и условия имате гаранционно покритие.

Това е особено важно за моделите с вградена помпа, при които тя също може да се повреди.

Избирането на по-скъп и качествен надуваем дюшек обикновено върви и с по-добри гаранционни условия.

Също така е добре да пазарувате от реномирани и познати магазини – така ще сте сигурни, че при нужда ще ви бъде осигурено гаранционно покритие и от самия търговец.

Цена


Подразбира се, че цената също е сред решаващите фактори при избора на надуваемо легло. Добре е да определите своя бюджет за покупката според това как и за какво ще се ползва леглото. За често и лично ползване можете спокойно да отделите до няколко стотин лева за надуваем матрак.

Ако пък ви трябва нещо, което да надувате рядко за гости с преспиване – то тогава спокойно можете да изберете някой значително по-евтин модел.

В края на краищата това колко пари ще похарчите за надуваем дюшек зависи изцяло от вас самите. Бъдете сигурни, че ще намерите подходящ продукт за своя бюджет и нужди.

Най-добрите надуваеми легла

Надуваемото легло не е сред най-големите или важни покупки, които правим в живота си. Това обаче не означава, че не трябва да го избираме внимателно.

Намирайки най-подходящия и добър модел на пазара ни гарантира, че ще направим значително по-добра инвестиция.

Ако все още изпитвате дадени затруднения с избора на надуваем матрак или не можете да се насочите към конкретни марки или модели – няма за какво да се притеснявате. Нека ви представим някои от най-добрите надуваеми дюшеци на пазара – просто изберете този, който най-добре отговаря на вашите изисквания и нужди.

1. Надуваем матрак Intex с помпаМатракът е за двама души. Подходящ е за туризъм, риболов, къмпинг и домашна употреба. Изработен е от PVC материал в сив цвят.

Размерите му са 152 на 203 сантиметра, а дебелината му е 46 сантиметра. Тежи 9 килограма.
Купи сега

2. Надуваем матрак Intex Downy AirBedМатракът е с вградена електрическа помпа и може да се използва от двама души с общо тегло до 150 килограма. Подходящ е за туризъм, къмпинг и домашна употреба. Изработен е от специален файбър тек материал за подобрен комфорт. Размерите на модела са 203 на 152 сантиметра, а дебелината му е 25 сантиметра. Теглото му е 4.5 килограма.
Купи сега

3. Луксозен надуваем матрак Bestway FortechЛуксозен матрак за двама души, който може да се използва както на закрито, така и на открито. Изработен е от здрав и приятен на допир винил с изолация от полиестер.
Моделът има вградена помпа. Размерите му са 203 на 152 сантиметра, а дебелината му е 46 сантиметра.

Теглото на матрака е 9.5 килограма и поддържа общо натоварване до 350 килограма.
Купи сега

4. Надуваемо легло за пътуване с възглавници InnovaGoodsНадуваемо легло, което е особено подходящо за пътуващи. Може да се постави директно върху задните седалки на автомобила за подобрен комфорт. Изработено е от PVC материал с кадифена повърхност за по-голям комфорт. Пасва на всякакви автомобили. В комплект с две надуваеми възглавници, кит за ремонт и чанта за съхранение. Включен и автоматичен компресор с адаптер за включване в кола.
Купи сега

5. Надуваем дюшек Intex Queen Dura BeamДюшекът е подходящ за спане на до двама души. Може да се използва за почивка на открито – къмпинг, риболов, градинско пари и на закрито в домашни условия.

Размерите на модела са 203 на 152 сантиметра. В комплекта е включена ръчна помпа и надуваеми възглавници.
Купи сега

6. Надуваем дюшек Kampa Airlock DoubleНадуваемото легло има лъчева конструкция, която му дава допълнителна здравина, комфорт и твърдост. Леглото е подходящо за двама думи. Може да се използва на закрито, както и на открито. Има иновативна система за надуване с еднопосочен вентил. Изработено е от здрава PVC основа с луксозна и мека на допир облицовка. Включен и ремонтен комплект при пробиване.

Размерите на леглото са 185 на 137 сантиметра, а дебелината му е 19 сантиметра.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Надуваем дюшек Intex с вградена ел.помпаНадуваемият матрак е подходящ за един човек. Изработен е от винилов материал. Може да се използва за къмпинги, басейни и в домашни условия. Размерите на модела са 191 на 99 см сантиметра, а дебелината му е 42 сантиметра.
Купи сега

8. Надуваем дюшек Vango Hi-RiseМоделът е подходящ за до двама души и може да се използва както на открито, така и на закрито. Изработен е от здрав PVC материал и винил в кафяв цвят. Включен е и ремонтен комплект при спукване. Размерите на дюшека са 157 на 210, а височината му е 38 сантиметра.

Теглото му е 5.8 килограма. Поддържа натоварване до 250 килограма.
Купи сега

3.7/5 - (8 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!