Всички категории

7-те Най-Добри Обувки за Прохождане

За едно прохождащо дете най-добрите “обувки” са босите крака, но същите са подходящи само за вкъщи.


За ходене навън крачетата на детето трябва да бъдат добре защитени, а самите обувки да са изключително удобни и да спомагат за пазенето на баланса.

Кога настъпва моментът за обувки за прохождане

Детето ви ще започне да се нуждае от обувки за прохождане в момента, в който започне да ходи самостоятелно. Така крачетата му ще бъдат добре защитени както вкъщи, така и навън.

Препоръчително е да се използват обувки най-вече по време на разходките на открито.

Вкъщи е добре през повечето време крачетата да са боси или с чорапи – така няма да се запарват и ще могат да растат свободно.

Обикновено преди едно дете да проходи родителите му обуват само чорапи или ританки с цел крачетата му да бъдат на топло. Разбира се, няма нищо лошо да обувате на детето и обувки, дори и то все още да не може да ходи – това е идеален начин да допълните детския тоалет.

Просто не дръжте детето обуто за прекалено дълго, особено в по-ранна възраст.

Кои са най-добрите обувки за прохождане


Ако детето ви все още се учи да ходи най-добре е да го прави на бос крак когато е вкъщи. Това спомага за изграждането на свода на стъпалото и укрепва глезените. Но когато излизате на разходка навън трябва да използвате обувки за прохождане.

Изберете обувки, които са особено гъвкави – трябва да усещате пръстите на детето през тях.

Препоръчително е обувките да са направени от дишащ материал, за да не се запарват крачетата.

Как да изберете подходящи обувки за прохождане

Когато търсите обувки за своето дете е добре да вземете предвид някои неща.

Подметките трябва да са достатъчно гъвкави, но направени от материал, който не се пързаля. Трябва да можете с лекота да ги огънете докато ги държите в ръце. Добре е подметките да предоставят достатъчно добра опора, за да бъде по-лесно детето да се държи на краката си. Гумените и кожените подметки с грайфер са отличен избор – така рисковете от пързаляне и падане ще са значително по-малки, особено когато детето започне да ходи по-енергично.

Добрите обувки за прохождане трябва да са добре подплатени. Те трябва да предоставят солидна опора и да са достатъчно меки и комфортни особено на петите и около глезените.

Препоръчително е обувките да се стягат добре. Независимо дали това ще става посредством връзки, лепенки или закопчалки – уверете се, че обувките се обуват лесно, но няма риск от развързване или разкопчаване докато детето ходи.

Заради безопасността на детето в никакъв случай не се спирайте на обувки, които се обуват директно и не се стягат с нищо.

Видове обувки за прохождане

С малки изключения почти всеки вид обувки за възрастни се предлага и за малки деца. Сред най-популярните видове за момичета спадат следните:

  • Мери Джейн
  • Боти
  • Мокасини
  • Сандали с каишки
  • Маратонки
  • Спортни обувки

Родителите на момчета пък предпочитат най-вече следните:

  • Маратонки
  • Ботуши
  • Мокасини
  • Спортни обувки

Как да предотвратим нежеланото събуване на детските обувки

При малките деца се случва често обувките им да се изхлузят, а когато пораснат малко повече – те самите ги свалят много често. Ако искате да предотвратите нежеланото събуване, следвайте следните съвети.

Преди всичко се уверете, че размерът на обувката е точно за крачето на детето, а не по-голям.

Препоръчително е обувките за прохождане да имат възможност за стягане, било то чрез връзки, лепенки или закопчалки.

Със сигурност е голям плюс ако детето ви харесва обувките си – така няма да иска да ги събува постоянно. Ако имате възможност изпробвайте на място в магазин няколко чифта и вижте на кой от тях детето ще реагира най-позитивно.

Размери на обувките за прохождане


Много родители се затрудняват с намирането на правилния размер обувки за невръстните си деца. Но размерът може да се определи много лесно въз основа на възрастта на детето и дължината на стъпалото му.

За възраст от 6 до 9 месеца и при дължина на стъпалото от 11 до 11,5 сантиметра размерът е 18 номер.

За възраст от 9 до 12 месеца и при дължина на стъпалото от 11,6 до 12,2 сантиметра размерът е 19 номер.

Възраст от 12 до 15 месеца и дължина на стъпалото от 12,3 до 12,9 сантиметра правилният размер е 20 номер.

При възраст от 15 до 18 месеца и дължина на стъпалото от 13 до 13,5 сантиметра размерът е 21 номер.

За възраст от 18 до 21 месеца и дължина на стъпалото от 13,6 до 14,2 сантиметра размерът е 22 номер.

За децата около 2 годинки (от 21 до 24 месеца) и дължина на стъпалото от 14,3 до 14,9 сантиметра правилният размер е 23 номер.

И за деца от 2 години до 2 години и половина и дължина на стъпалото от 15 до 15,5 сантиметра размерът е 24 номер.

Най-добрите обувки за прохождане

Нека ви представим и някои от най-добрите модели обувки за прохождане. Просто изберете този, който сметнете за най-подходящ за вашето дете.

1. Детски обувки за прохождане BiomecanicsИдеални обувки за пълзене и прохождане, които улесняват максимално първите стъпки на детето. Имат особено гъвкава подметка, уплътнена предна част и твърди страници, които стабилизират добре глезена без да го обездвижват.

Обувките осигуряват стабилност и сигурност – важни фактори, от които всяко прохождащо дете се нуждае.

Външната им част е изработена от естествена кожа, а отвътре има микро-перфорирана дишаща кожа. Стелката е третирана анти-бактериално и се сменя при нужда. Защитен гумен нос отпред на обувката. Широк отвор за лесно събуване и обуване.

Стягане посредством велкро лепенки.
Купи сега

2. Детски обувки Nine AdellaОбувките са подходящи за ежедневно носене от прохождащи деца. Изработени са от естествена кожа отвън и отвътре. Има заоблен връх и гъвкава каучукова подметка, която не се пързаля.

Закопчават се посредством лепенки. Особено подходящ модел за пролетно-летните месеци.
Купи сега

3. Обувки за прохождане DBИзключително комфортни обувки, подходящи за всякакви случаи и ежедневно носене. Изработени са изцяло от естествена кожа.

Имат ортопедична форма и спомагат на децата да извървят смело своите първи стъпки.
Купи сега

4. Бебешки буйки STERNTALERТози чифт буйки за прохождане е изключително мек, удобен и добре изглеждащ. Моделът е изработен от висококачествени дишащи материали за максимален комфорт.

Подметката дава добро сцепление при лазене и ходене.
Купи сега

5. Буйка Лято плюсБуйките са особено подходящи за деца, които пълзят и се изправят за да ходят самостоятелно. Обуват се изключително лесно и се стягат с цип.

Изключително меки и гъвкави. Изработени от дишащи материали, които щадят нежната бебешка кожа.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Бебешки буйки Беко 3Обувките са предназначени за прохождащи деца. Изработени са от висококачествени материали. Обхващат стабилно глезените без да ги стягат прекомерно и дават на пръстите достатъчно пространство за да не се нараняват крачетата при ходене.

Обуването става лесно, а затягането става с ципове. Подметката е изработена от синтетични материали, които не се пързалят. Повдигната е в задната си част, за да държи детските крачета по-стабилни.

Обувките имат подвижни стелки, които могат да се вадят.
Купи сега

7. Бебешки буйки MarcelinИзключително удобни бебешки буйки с по-широка предна част за повече свобода на пръстите. Много лесни за събуване и обуване.

Стилен дизайн, който може да допълни тоалета на всяко дете.

Подметката им има покритие, което не се пързаля и по този начин детето ще има по-добро сцепление при опитите си да се изправи и по време на ходене.
Купи сега

4.6/5 - (12 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!